• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Aynı azap bende de var sabah çok sinirlendim artık yeter diye bağırdım hiç durmadan cırım cırım cırlıyor çünkü ve sesimi asla duyuramıyorum kendisine. Bağırınca da vicdansız ve dünyanın en kötü annesi oluyorum malum. Valla herkes yaşadığını anlıyor, biliyor bence. Burada ne kadar konuşsak da boş. Sen diyordun sanırım benim tahammül eşiğim düşük diye. Bu bile etken kimisi aşırı sabırlı kimisi aşırı tahammülsüz. Aynı bebek birini zorlar birine kolay gelir. Ama yok yani zor olan cidden çok zor. Bazen dayanılacak gibi değil diyorum. Çalışsam kimse bakmaz, okul kabul etmez diye düşünüyorum. Geceleri o kadar kötü ki gündüz bile iyiymiş gibi gelmeye başlıyor. Gece olsun istemiyorum şu uyku stresinden artık
Seni ben çok iyi anlıyorum. Kolay bebek yok ama bazıları çok daha zor işte. Bizimkilerde öyle. Tahammül eşiğiö bence düşük öyle düşünüyorum. Çevremde herkes çocuğumuj ne kadar zor olduğunun farkında gerçelren bunuda söylüyorlar bana ama sanki bunları unutup hep şunları anlatıyorlar çocuklar böyle büyür şöyle zor olur benim şöyle durumum vardı sen yine şükret gibisinden. Hep çelişkili konuşmalar. Bakmaya gelince benim çocuğum zor ama onlar büyütükleri için yaşadıklarının daha zor olduğunu düşünüyorlar. Her çocuk aynı değil maalesef. Ağlayan bebek çok zor üstüne uyumaması bonus nasıl sinir yapmayalım. Görimcem bile diyor ki benim çocuğumda zordu hiç durmazdı anlatıyor da anlatıyor ya şuan ben senin çocuğunu dinlemek istiyor muyum acaba. Sonra diyor ki ama benimki böyke ağlamazdı. Evi karıştırmazdı ben hiç hiç bir yane eşyamı kaldırmadımörtülerimi arada bir ellerdi başka bir yere dokunmadı diyor ee şimdi nu çpvuğs bakmakta ne var ki. En fazla yemek yemez belki oda beniö kabulüm. Benimki sabahtan akşama ebi alt üst ediyor. Her yere kapak koruması taktık 1 ag sürmedi hepsini kırdı çıkardı açmayı öğrendi bantlıyoruz açıyır. Benim evimde öyle süs oüs zaten yok 3 5 bşley var sorun süs de değil zararlı şeyler yapıyor sandalyeler koltuklar tepesinde sürekli kaç kere düştü. Bulaşık makinesini fişi arkada mesela çekemiyorum devamlı çalıştırıyor sürekli makinenin içi ıslak. Ya böyke anlatınca belki de geçrekren insanlara basit geliyor ama tüm günüm dur yapma dur yapma en son bağırarak sinir çıkıyor. Yoruluyorum 1 allahıj kulu kapımı açmıyor annem zaten hasta bunları düşünmekte beni sinirlendiriyor. Bu günler geçecek oğlumu alıp gezmelere gidicem arkamı dönüp kimseye bakmıcam derdi var mı yok mu kimse umrumda olmayacak bazen çok kinleniyorum herkese. Anlatırken çok zor şöyle böyle diyorlar madem zor o zaöan yaşadıysan neden beni anlatıp bana destek olmuyorsun. Bu arada bende işe girsem bakacak kimsem yok. Daha 1 kere dışarı çıkmadım eşimle çıkıyoruz hacra sonu onda da yine kavga ettik park yeri bulamadık falan diye yani her şey üst üste geliyor geldi mi. 3 yaşını beklicez aslında 2 yaşında da kreşlwr alıyor artık ama dediğin gibi bakamazlar gibi gekşyor bana da biraz akıllanmadan veremem ama 3 yaşında inşallah vermek istiyorum

Çokkk haklısınız yani ben mesela sadecemuyku konusunda tahammülsüzüm eskiden gece tuvalete bile kalkmazdım top patlasa beni yataktan kaldıramazlardı gece . Bu gece 3e kadar uyanmadı 3-7 arası 5 kez uyandık mesela . Ya bilmiyorum emmeyi kestikten sonra düzelebilir umutsuz olmayın
Ben uyku sorunu olan birisiyim çocuktan öncede çok uyumazdım. Hep erken kalkarım geç yatarım fakan ben böyle zorlandıysam uykuyu sevenler napsın diyorum hep

Maşallah.aksam kacda yattı. Normalde 15 32 aylığa kadar en geç 3te sonra uyutmaman gerekiyor gece geç yattar. Arkadaşımla konuşmuştum cocugu uyku düzeni yokmuş. Gece geç yatarmis erken kalkarmis.oda başka biriyle duymuş.cocugu Sabahleyin 8de kaldiriyormus.oglensaat 12,bucukda ewde bebek arabasıyla sallarmis saat 1re dogru uyuyormuş .saat 3olmadan kaldiriyormus gece 9da gene ewde bebek arabasıyla sallarmis uyuyormuş sesiz yerde yapiyormus gece lambayla yakıp salliyormus. Bide anne günlük giydiği kıyafeti yastiyla yada oyunncaga geçiriyormus yanına koyuyo.yanlız hissetmesin diyemis akşam 8de ve gece1de mama vermiş. gece arada uyandığı olmus pist pist poponu vurdum,kucağına almadım dedi.15gun boyunca yapmış smdi kendi kendine uyuyormus.bakalm arkadaşımda denicek.
Aslında aynı anlattığın gibiydik biz de öğlen en geç birde uyuturdum en geç üçte uyanırdı falan ama sonuç dört gündür bir değişti düzeni bugün yine sabah sekizde uyandı herhalde öğlen birde uyur

İnanın akşam 21:00'da yatıyor diyelim mesela saat 22:00'da maksimum 22:30'da başlıyor uyanmaya, o yüzden diyorum ya derdi meme de değil zaten emzirmiyorum sabaha kadar. Ondan hiç umudum kalmadı artık, ne diyim Allah sabır ve dayanma gücü versin. Ben Allahtan uykuyu pek sevmezdim, yoksa nasıl dayanırdım bilmiyorum. Ki uykuya dalma ile ilgili sorunlarım da var şu an, yani gece 1-2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum. 15-20 dkda bir kalkınca maalesef uykuya geçememiş oluyorum, bir süre de zaten uyutmak için uğraşıyorum. Çok zormuş cidden acaba bu günlerim bana bir film şeridi gibi gösterilse bu kararı verir miydim diye çok düşündüğüm oluyor. Bağırdığım zamanlar özellikle daha çok düşünüyorum, kötü bir anneyim bu çocuğu haketmiyorum diye geçiyor içimden. Bir de öyle dilli, algısı açık bir çocuk ki. Çevremdeki herkes nazar değiyor diyor ama yani buna da ben dua etmekten başka ne yapabilirim bilmiyorum
Gözlerim doldu okurken yani galiba bir çoğumuz bugünleri görsek istemezdik . Teyzem ben hamileyken bir gönderi göndermişti bana sabaha kadar telefonun alarmını saat başı kur ve her seferinde ayağa kalk on 15 dakika zaman geçir sonra tekrar yat demişti bunu yapabiliyorsan çocuğa bakabilirsin demişti….

İnanın akşam 21:00'da yatıyor diyelim mesela saat 22:00'da maksimum 22:30'da başlıyor uyanmaya, o yüzden diyorum ya derdi meme de değil zaten emzirmiyorum sabaha kadar. Ondan hiç umudum kalmadı artık, ne diyim Allah sabır ve dayanma gücü versin. Ben Allahtan uykuyu pek sevmezdim, yoksa nasıl dayanırdım bilmiyorum. Ki uykuya dalma ile ilgili sorunlarım da var şu an, yani gece 1-2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum. 15-20 dkda bir kalkınca maalesef uykuya geçememiş oluyorum, bir süre de zaten uyutmak için uğraşıyorum. Çok zormuş cidden acaba bu günlerim bana bir film şeridi gibi gösterilse bu kararı verir miydim diye çok düşündüğüm oluyor. Bağırdığım zamanlar özellikle daha çok düşünüyorum, kötü bir anneyim bu çocuğu haketmiyorum diye geçiyor içimden. Bir de öyle dilli, algısı açık bir çocuk ki. Çevremdeki herkes nazar değiyor diyor ama yani buna da ben dua etmekten başka ne yapabilirim bilmiyorum
O kadar bensin ki yazıdkların birebir aynı böyle başkasından yaşadıklarımı duyunca çok üzülüyorum gerçekren yalnız değilsin yalnız değilim. Böyle çok faydalıymış gibi konuşmak istemiyorum ama hani ben bazı şeyleri denedim deniyorum sende denedin mi mesela emzirmeyi azaltmayı denedin mi uyanma konusunda çok iyi olmasada hir tık iyi geldi diyebilirim emzk olduğu için tamamen fayda alamıyorum ben hem emzik hem meme nitse bellki uykusu daha iyi olavak. Birde yatmadan önce mama yapıyorum bebe bisküvisi o zaman benden meme istemiyor çok fazla

Bu arada işte evi dağıtması evi pisletmesi bunlar da tahammülüm çok fazla benim hiç kızmam hatta şu an tüm evi süpürdüme bisküvi almış yerleri kırıntı yapıyor asla kızmam buna kalkar temizlerim hemen

Kızlar komik gelecek belki söylediğim şey ama oğlum sürekli bir şeyleri kaybediyor yani iki tane gece lambası aldık ikisi de kayıp asla bulamıyoruz şimdi Air Fryer’ın içindeki ızgarayı aldı kaçtı tüm evi indirdim yok kafayı yiyecegim artık

Kızlar komik gelecek belki söylediğim şey ama oğlum sürekli bir şeyleri kaybediyor yani iki tane gece lambası aldık ikisi de kayıp asla bulamıyoruz şimdi Air Fryer’ın içindeki ızgarayı aldı kaçtı tüm evi indirdim yok kafayı yiyecegim artık
Emin ol, en ummadığın yerden çıkacaktır. Eğer ulaşabildiği çöp varsa oraya da atmış olabilir 🤭 ızgara telini buzdolabının altına atmış olabilir veya kanepelerin arkasından yanından kasasına ulaşılabiliyorsa Oraya da sıkıştırmış olabilir 🤔 aklıma bunlar geldi

Emin ol, en ummadığın yerden çıkacaktır. Eğer ulaşabildiği çöp varsa oraya da atmış olabilir 🤭 ızgara telini buzdolabının altına atmış olabilir veya kanepelerin arkasından yanından kasasına ulaşılabiliyorsa Oraya da sıkıştırmış olabilir 🤔 aklıma bunlar geldi
Buzdolabının altı mantıklı hemen bakayım oraya . Sabah yataktaydı telefonum kayboldu yatağın arasında bi açıklık varmış telefonumu alıp oraya sokmuş 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Evet ya halı altına koltuk altına falan böyle küçük yerlere sıkıştırmaya çok seviyorlar

Buzdolabının altı mantıklı hemen bakayım oraya . Sabah yataktaydı telefonum kayboldu yatağın arasında bi açıklık varmış telefonumu alıp oraya sokmuş 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Bunu benim oğlumda çok yapıyor, ama sanırım kendisi ile ilgilenmeme istediği zaman da yapıyor 😂 o bana oyuncak felan gösteriyor oyun oynamak istiyor bende telefona bakıyorum diye telefonu alıp götürüyor sallıyor😂 çok fenalar

Back
X