• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Bence biraz durulsalar böyle hissetmicez ya düşünsene bu sıkıntılar bitmiş işe dönmek yerine çocuğumuzla gezip dolaşmak isteyeceğiz belkide. İnşallah biraz rayına girer benimkide aynı öyle seninki gibi senş o kadar iyi anlıyorum ki. Parkta çocuklara ve annelere bakıyorum artık annelere bakınca bile çocuklarının nasıl olduğunu anlıyorum. Çoğu anne cıvıl cıvıl neşeli yüzünün rengi yerinde kendime bakıyorum yüzüm sapsarı dudaklarım kurumuş saçlarım nir tuhaf yani kendimi de kötü hissediyorum sürekli eskisi gbi giç değilim. Parkra ne kendim kadar yorgun bir anne gördüm ne oğlum madar hareketli elbette gek benim çocuğum böyle değil biliyorum ama nadir bizimki gibiler. Oğlumun ağlamasını kabullendim ama bende panik atak gibi bişeh oldu sanırım hep tetiktetim bu beni çok rahatsız ediyor mesela bulaşık yıkıvam ya sanki hemen limd ağlayacak tabak bardak elimden kayıyor kaç mere kırıldı öyle hep acelecryim hep gerginim çok büyük bir stres bıraktı bu annelik bende
Ben de sanırım geçen gün hayatımda ilk kez panik atsk geçirdim. Nefesim kesildi, boğuluyorum sandım ve böyle çok sinirli bir anımda oldu. Kalbim bile ağzımda atıyordu sanki. Bizde oluşan bu hasarlar nasıl geçer bilemiyorum. Ben de hayatımda hiç kırmadığım kadar tabak bardak kırdım, çünkü öyle alelacele iş yapmaya çalışıyoruz ki çok normal yani. Bilmiyorum dediğin gibi olur mu ama çalışmak yerine evde kalıp çocuğumla vakit geçirmeyi tercih edeceğimi hiç sanmıyorum. Şu an bu hayat bana sanki zorla yaşattırılıyormuş, her şey elimden alınmış gibi hissediyorum.

Kızlar benim bebeğimin özellikle uyuması çok zor yemek yemesi zaman zaman değişiyor bazı günler hiç bir şey yemediği oluyor ve aşırı hareketli bir bebek ama kendi evinde iyi yani her şey ona göre ayarlandığı için büyük ihtimalle . Çok ağlaması yoktu yeni yeni başladı ona rağmen bende çok zorlanıyorum sizleri düşünemiyorum gerçekten çevremde iki yaştan sonra rahatlayan çok kişi oldu iki yaşı bekliyorum ( ama üç yaş olduktan sonra kesinlikle rahatlayacağız

Kızlar benim bebeğimin özellikle uyuması çok zor yemek yemesi zaman zaman değişiyor bazı günler hiç bir şey yemediği oluyor ve aşırı hareketli bir bebek ama kendi evinde iyi yani her şey ona göre ayarlandığı için büyük ihtimalle . Çok ağlaması yoktu yeni yeni başladı ona rağmen bende çok zorlanıyorum sizleri düşünemiyorum gerçekten çevremde iki yaştan sonra rahatlayan çok kişi oldu iki yaşı bekliyorum ( ama üç yaş olduktan sonra kesinlikle rahatlayacağız
Çocuktan haricen kafamı nasıl toplayacağım çok merak ediyorum inşallah oğlum düzeldikçe eski enerjim gelir. Ve çok gerginim çovukla ilgili bişey dendiğinde hep bir savunma halindeyim. Gemen hava çok güzeldi sahile gittik zaten eve çok uzak zar zor gidiyoruz çocukla hava iyiyken taş çatlasın 12 20 dk durduk kuma bastı çıplak ayakla kv diyor ki inşallah hasta olmaz size sorarım gibisinden. Hayır yani sen kimsin sana bu hakkı kim veriyor. Ben evde aç kaldığımda kim çaldı kapımı 1 ekmek alamadığım günler oldu benim kimseye bişey demedim dememde. Birisi yeni anne oldu mu evine gidip şapur şupur bebek sevmeyi bilir herkes. Biriside gelsin bir süpürge açsın bir çorba yapsın herkes çok nankör anne olduktan sonra herkesten nefret eder oldum

Çocuktan haricen kafamı nasıl toplayacağım çok merak ediyorum inşallah oğlum düzeldikçe eski enerjim gelir. Ve çok gerginim çovukla ilgili bişey dendiğinde hep bir savunma halindeyim. Gemen hava çok güzeldi sahile gittik zaten eve çok uzak zar zor gidiyoruz çocukla hava iyiyken taş çatlasın 12 20 dk durduk kuma bastı çıplak ayakla kv diyor ki inşallah hasta olmaz size sorarım gibisinden. Hayır yani sen kimsin sana bu hakkı kim veriyor. Ben evde aç kaldığımda kim çaldı kapımı 1 ekmek alamadığım günler oldu benim kimseye bişey demedim dememde. Birisi yeni anne oldu mu evine gidip şapur şupur bebek sevmeyi bilir herkes. Biriside gelsin bir süpürge açsın bir çorba yapsın herkes çok nankör anne olduktan sonra herkesten nefret eder oldum
Ben de öyleyim biri mesela üşür desin ne bileyim onunla doymaz desin hemen savunmaya geçiyorum . Ben de aynı şeyi söylüyorum hep o kadar yalnız ve desteksizim ki insanların her gün bebeği annesine bıraktığını falan görüyorum hayretle izliyorum omları ben en son ne zaman yalnız kaldım hatırlamıyorum

Gerçekten düzeliyor muymuş uykuyu geçtim ona alıştım bir şekilde yemek yemesi düzelsin bide laftan anlasın istiyorum :(

Kendinde bu hakkı nasıl görüyorlar bilmiyorum benimki de çocuğu hasta mı ettiniz yada çocuğu neden ağlatıyorsunuz diyor çok sinirleniyorum ben mi yapıyorum yani bunları, bakma diyince kaçarlar ama lafa gelince herşeyi çok iyi biliyorlar

Ben de öyleyim biri mesela üşür desin ne bileyim onunla doymaz desin hemen savunmaya geçiyorum . Ben de aynı şeyi söylüyorum hep o kadar yalnız ve desteksizim ki insanların her gün bebeği annesine bıraktığını falan görüyorum hayretle izliyorum omları ben en son ne zaman yalnız kaldım hatırlamıyorum
Benim annem bakar ama benim bebeğim durmuyor bide öyle bişey var annem 1 saat zor dayanıyor 😂 sonra beni arıyor, 2 3 kere evi temizlemek için bıraktım 2 saat sonra arayıp durdu

Ben bu kafayla da birisine bırakamam bazı insanlarda çok kalın kafalı onu verme diyorum bişey olmaz diyor yahu verme diyorsam verme sorgulama senin nasıl çpcuk büyüttüğün neni ilgilendirmiyor. Mesela bende oğluma çikolata gofret falan veriyorum ama tadımlık. Ben her gün yanında yiyorum göz hakkı vermek zorundayım ama kv bunu fuyunca kavanozda çikolata getirdi yani limdi çocuk onu yese ne olacak çok mu faydalı. Ben her şey sınırlı olsun istiyorum

Ben bu kafayla da birisine bırakamam bazı insanlarda çok kalın kafalı onu verme diyorum bişey olmaz diyor yahu verme diyorsam verme sorgulama senin nasıl çpcuk büyüttüğün neni ilgilendirmiyor. Mesela bende oğluma çikolata gofret falan veriyorum ama tadımlık. Ben her gün yanında yiyorum göz hakkı vermek zorundayım ama kv bunu fuyunca kavanozda çikolata getirdi yani limdi çocuk onu yese ne olacak çok mu faydalı. Ben her şey sınırlı olsun istiyorum
Ben de bırakamam zaten bakabilecek kimse de yok. Yanında yememeye çalışıyorum abur cubur. Gördüyse mecburen veriyorum kısıtlandığını bilmesini istemiyorum ya da hiç göstermiyorum. Tadımlık çikolata meyve suyu falan verdim ben de bikaç kere . Onlar da zaten katkı maddesiz olanlar . Ama başkasına söylemedim. İşin b*kunu çıkartırlar çünkü, zaten vermişsin biz yedirsek ne olacak diye. Benim kv önceki torunlarına ağzında çekirdek fındık bisküvi çiğner çıkarır verirdi. Benim huyumu bildiğinden veremiyor . Ama fırsat bulsa gizli gizli verir biliyorum . 2 hafta önce kv ye gittik , kaynamış dışarıda beklemiş bir gün tavuk suyu vardı , ben kızıma tarhana yaptım , içine tavuk suyu koysaydın dedi. Yok o dışarıda beklemiş dedim . Bişey olmaz diyor . Sonra 1 gün sonra o tavuk suyunu domates çorbasına koymuş. İçine mi koydun dedim , ilk söylemek istemedi . Ayıp olmasın diye kendim içtim güzel olmuş ama çocuğuma içirmem dedim . . Dudağında uçuk çıkmış , kızımın elini kolunu öpüp duruyor . Tutamadım kendimi anne sen çocukları öpme bak bu çok bulaşıcıymış dedim . Biraz alınır gibi yaa peki dedi . Üzmek istemiyorum kimseyi ama hijyen anlayışımın aynı olmadığı insanlarla geçinmek taviz vermek zorunda kalmak beni çok yıpratıyor .

O ağlamalar inatlaşmalar 2 yaş sendromu dedikleri sanırım hep.

Ben de bırakamam zaten bakabilecek kimse de yok. Yanında yememeye çalışıyorum abur cubur. Gördüyse mecburen veriyorum kısıtlandığını bilmesini istemiyorum ya da hiç göstermiyorum. Tadımlık çikolata meyve suyu falan verdim ben de bikaç kere . Onlar da zaten katkı maddesiz olanlar . Ama başkasına söylemedim. İşin b*kunu çıkartırlar çünkü, zaten vermişsin biz yedirsek ne olacak diye. Benim kv önceki torunlarına ağzında çekirdek fındık bisküvi çiğner çıkarır verirdi. Benim huyumu bildiğinden veremiyor . Ama fırsat bulsa gizli gizli verir biliyorum . 2 hafta önce kv ye gittik , kaynamış dışarıda beklemiş bir gün tavuk suyu vardı , ben kızıma tarhana yaptım , içine tavuk suyu koysaydın dedi. Yok o dışarıda beklemiş dedim . Bişey olmaz diyor . Sonra 1 gün sonra o tavuk suyunu domates çorbasına koymuş. İçine mi koydun dedim , ilk söylemek istemedi . Ayıp olmasın diye kendim içtim güzel olmuş ama çocuğuma içirmem dedim . . Dudağında uçuk çıkmış , kızımın elini kolunu öpüp duruyor . Tutamadım kendimi anne sen çocukları öpme bak bu çok bulaşıcıymış dedim . Biraz alınır gibi yaa peki dedi . Üzmek istemiyorum kimseyi ama hijyen anlayışımın aynı olmadığı insanlarla geçinmek taviz vermek zorunda kalmak beni çok yıpratıyor .
Avm ye gittik yeni döndğk eve biraz oyun alanına girdik işte birkaç işim vardı onları hallettim falan tam dönüşte markete girdim ama artık sabri kalmadı çığlık çığlığa ağlıyordu mecburen bir tane çikolata verdim eline vallahi hepsini yedi ama sustu da 🤦🏼‍♀️

Avm ye gittik yeni döndğk eve biraz oyun alanına girdik işte birkaç işim vardı onları hallettim falan tam dönüşte markete girdim ama artık sabri kalmadı çığlık çığlığa ağlıyordu mecburen bir tane çikolata verdim eline vallahi hepsini yedi ama sustu da 🤦🏼‍♀️
Çok alışık olmadıklarından öyle şeyleri yerken susuyorlar 😃 zaten şu zararlı bu zararlı , şu hasta eder bu hasta eder dedikçe zamanla beyinlerine işliyor . Yerken ya da yaparken suçluluk duyuyorlar ilerde büyüdüklerinde . O da iyi bir şey değil . En iyisi en kritik zamanlarda verip normal zamanlarda uzak tutmak ama zarar vereceğini bilmeden 😂

Benim kayınbabama bir ara çikolata çok veriyor diye tepki gösterdim bana dedi ki çikolata çok faydalı içinde şeker var süt var hem enerji verir hem vitamin alır 😂😂 hayatımda böyle tespit görmedim

Uçuk çıkınca öpmemesi gerektiğini bal gibi de biliyorlar ama yapmaya devam ediyorlar, benimkiler daha anlayışsız hasta olurlar ona rağmen söylemezler çocuğu öperler ben söyleyince de yok ya hasta değiliz gıcık tuttu yada şimdi oldu derler yalandan, ben asla kaynanama çocuk bırakmam düşse düştü demez asla söylemez suçlu olmamak için, kaç kere denk geldim çocuğu yanına bırakıyorum birkaç dakika içerde bişey yapıyorum çocuk ağlıyor belli ki bişey oldu anlıyorum ama asla söylemiyor başka şeyler uyduruyor

Yasak şeyler olunca nasıl da kaldırabiliyoruz 😂 ben genelde süt dilimi veriyorum ona bayılıyor

Back
X