- 22 Mayıs 2023
- 706
- 732
- 23
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #21.501
Bende aynı şeyi diyorum da pek mümkün değil bu ara amannnn boşver hallederizEvet ya pil bitik, gece ertesi gün yapacaklarımın hayalini kuruyorum, sabah bir kalkıyorum yapabildiğim sadece yemek ve bulaşık. Hayalimde ev derli toplu tertemiz, ama hayatımda panayır yeri
Yok ama şöyle bir video gördüm. Bunu talep edersek doktor ne der sizceKızlar doğumdan sonra plasentayı almayı düşününüyor musunuz?
Bu doğru da o an değil öncesinde doktorla konuşmak gerekiyor. Bunu yapan doktor sayısı az imkansız bişey de değil.Yok ama şöyle bir video gördüm. Bunu talep edersek doktor ne der sizce
Bu videoyu ben de gördüm. Aslında bunun yapılması önemli. Yapan birçok doktor var. Devlet hastanesinde bile kan atımının bitmesini sağlayıp kordonu sıyırdıktan sonra kesiyorlar. En azından anne bebek dostu hastaneler bunu yapıyor. Bence doktorunla bu konuyu konuşYok ama şöyle bir video gördüm. Bunu talep edersek doktor ne der sizce
Kuzucum devlette nasıl oluyor bilmiyorum ama sık kontrol zamanlarına geldik bunu bir konuş bence, acil bişey olduğunda randevusuz gelebiliyo muyum diyeKızlar Bn cuma günü kan vermiştm sağlık ocağında sonuçlar zaten e nabız dan gördüm için almaya gitmedim Dr gideceğim gün söylerim dedim tokluk 64 çıktı ben pazartesi almayınca aradılar gittim çok düşük tokluğun açlığı dan düşük acil doktoruna git dedi yarın işçi bayramı sonrada zaten randevu yok böyle bir şey yaşayan varmı bir ay öncesinde bnde şekeri çıkmış ti şimdi de böyle
Bahçeli bir evim olsaydı kesinlikle alır gömer üzerine fidan dikerdim çocuğum büyüdükçe o da büyüsün diye çınar çam yada zeytin ağacı gibiKızlar doğumdan sonra plasentayı almayı düşününüyor musunuz?
Valla sordum canm ama değişiyor günleri örneğin benim Dr bu hafta varsa haftaya yok o kadar karışık bir sistmki birde diyoki sabah erken gl sıra al 7 gidim sıra gidcm 8 30 da sıra yeti yeti yetmedi akşam üstü 4 buçuk ta sıra veriyor akşam 6 da başlıyor ya o kadar ugrastrci oda senin düzenli gitin Dr varsa mesai dış herkes farklı Dr gidiyor sürekli bnde öle istemiyorum kafam karışıyor başta öle yaptm sonra yapmdm ama böyle zamanlarda da mecbur kalıyorumKuzucum devlette nasıl oluyor bilmiyorum ama sık kontrol zamanlarına geldik bunu bir konuş bence, acil bişey olduğunda randevusuz gelebiliyo muyum diye
Yani sonuç göstermen gerekiyor birde daha sık kontrole gitmen gereken haftalar o zaman başka doktor bulursan ona alacaksın mecbur. Sistem baştan aşağı yanlış. Hastanelerin sağlık sisteminin cidden sorgulanması gerekiyor. Doktor sana diyebilmeli 2 hafta sonra gel diye kadın doğum orası. İhmal etme sen yinedeValla sordum canm ama değişiyor günleri örneğin benim Dr bu hafta varsa haftaya yok o kadar karışık bir sistmki birde diyoki sabah erken gl sıra al 7 gidim sıra gidcm 8 30 da sıra yeti yeti yetmedi akşam üstü 4 buçuk ta sıra veriyor akşam 6 da başlıyor ya o kadar ugrastrci oda senin düzenli gitin Dr varsa mesai dış herkes farklı Dr gidiyor sürekli bnde öle istemiyorum kafam karışıyor başta öle yaptm sonra yapmdm ama böyle zamanlarda da mecbur kalıyorum
Bn Yapıyorum ama evdeyim diye birde okula giden çocuk var alerjik aztm o ev hergun süpürülur tozu alınır 3 günde birde tüm hali koltuk kalkar silinir ama bugün iki oda tek yapabildm oda dip köşe sağlık ocağında arınınca biraktimAyy artık haftaya çantanın hazır olması gerekiyor. Evi mevi bosver önce çantayı hazırla dursun kenarda. 2 kiloyu gecmesine de bir sey kalmamış. Bak protein kaçağı var diyorsun, inş. zamanında alınır ama ne olur ne olmaz sen yine hazırlıklı ol.
Perşembe günü şansımı deneyeyim diyorm cnmmYani sonuç göstermen gerekiyor birde daha sık kontrole gitmen gereken haftalar o zaman başka doktor bulursan ona alacaksın mecbur. Sistem baştan aşağı yanlış. Hastanelerin sağlık sisteminin cidden sorgulanması gerekiyor. Doktor sana diyebilmeli 2 hafta sonra gel diye kadın doğum orası. İhmal etme sen yinede
Sen dev. hastanesine gitmiyor muydun? Devlet hastanelerinde gece nöbetçisi değişir ama, gündüz her doktor mesayi yapar. Yanlış anlamış olmayasın? Sadece gittiğin hastane küçük bir ilçe hastanesiyse geçici görevle doktor değişir ama sehir hastanelerinde böyle bir durum olamaz.Valla sordum canm ama değişiyor günleri örneğin benim Dr bu hafta varsa haftaya yok o kadar karışık bir sistmki birde diyoki sabah erken gl sıra al 7 gidim sıra gidcm 8 30 da sıra yeti yeti yetmedi akşam üstü 4 buçuk ta sıra veriyor akşam 6 da başlıyor ya o kadar ugrastrci oda senin düzenli gitin Dr varsa mesai dış herkes farklı Dr gidiyor sürekli bnde öle istemiyorum kafam karışıyor başta öle yaptm sonra yapmdm ama böyle zamanlarda da mecbur kalıyorum
Yok canm olmuyor örneğin bu çalışma listesinden bakabilirsin demişti acile gitmiştim Dr şimdi 2 de var perşembe ama 5 te yok 7 var 8 de yok bazen bu 4 günü de bulur diğer Dr içinde geçerli tedavi gördüm zamn çok zorlanmıştm orada sektreter sormuştum oda hergun hepsi ful olmuyor bursa giyimde öle bir şey yok demişti full her Dr oluyordu ama burda değisiyoSen dev. hastanesine gitmiyor muydun? Devlet hastanelerinde gece nöbetçisi değişir ama, gündüz her doktor mesayi yapar. Yanlış anlamış olmayasın? Sadece gittiğin hastane küçük bir ilçe hastanesiyse geçici görevle doktor değişir ama sehir hastanelerinde böyle bir durum olamaz.
Valla sana kesinlikle katılıyorum. Sağlık sistemi değişmeli. Burada Avrupa'dan yazan arkadaşlar vardı, ulstrasona bile doğru dürüst almıyorlarmış. Gelişmiş ülkelerde doktora ulaşmak bizimki kadar kolay değil. Bizde yol geçen hanı gibi. Sana yemin ederim kadınlar günden dönüşlerinde tansiyonlarına baktırmak için hastaneye uğruyor toplu şekilde. Maalesef halkımız hastane kullanmayı bilmiyor. Avrupa gibi gerçek hastalara bakan hastaneler olması lazım ki sıra çabuk gelsin.Yani sonuç göstermen gerekiyor birde daha sık kontrole gitmen gereken haftalar o zaman başka doktor bulursan ona alacaksın mecbur. Sistem baştan aşağı yanlış. Hastanelerin sağlık sisteminin cidden sorgulanması gerekiyor. Doktor sana diyebilmeli 2 hafta sonra gel diye kadın doğum orası. İhmal etme sen yinede
Melih hocada örneğin 2 de yok 3te var 4,5 hafta sonu 6 da yok bu şekilde gidiyor cnnmYok canm olmuyor örneğin bu çalışma listesinden bakabilirsin demişti acile gitmiştim Dr şimdi 2 de var perşembe ama 5 te yok 7 var 8 de yok bazen bu 4 günü de bulur diğer Dr içinde geçerli tedavi gördüm zamn çok zorlanmıştm orada sektreter sormuştum oda hergun hepsi ful olmuyor bursa giyimde öle bir şey yok demişti full her Dr oluyordu ama burda değisiyo
O hasta bakmadığı günler ameliyat günleridir belki. Çünkü ameliyat da çok olduğu için ameliyathaneyi ona göre ayarlıyorlar.Yok canm olmuyor örneğin bu çalışma listesinden bakabilirsin demişti acile gitmiştim Dr şimdi 2 de var perşembe ama 5 te yok 7 var 8 de yok bazen bu 4 günü de bulur diğer Dr içinde geçerli tedavi gördüm zamn çok zorlanmıştm orada sektreter sormuştum oda hergun hepsi ful olmuyor bursa giyimde öle bir şey yok demişti full her Dr oluyordu ama burda değisiyo
Kız sen eğitim ve araştırmaya gidiyorsun o zaman haa orda durum farklı. Devlet hastanesi değil seninki. Yazarken de belirtmiştim, devlet hastanelerinde sistem dediğim gibi seninki eğitim araştırmadaMelih hocada örneğin 2 de yok 3te var 4,5 hafta sonu 6 da yok bu şekilde gidiyor cnnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?