- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #21.521
Valla sana kesinlikle katılıyorum. Sağlık sistemi değişmeli. Burada Avrupa'dan yazan arkadaşlar vardı, ulstrasona bile doğru dürüst almıyorlarmış. Gelişmiş ülkelerde doktora ulaşmak bizimki kadar kolay değil. Bizde yol geçen hanı gibi. Sana yemin ederim kadınlar günden dönüşlerinde tansiyonlarına baktırmak için hastaneye uğruyor toplu şekilde. Maalesef halkımız hastane kullanmayı bilmiyor. Avrupa gibi gerçek hastalara bakan hastaneler olması lazım ki sıra çabuk gelsin.
Tabiki cnm mutlaka zatn bisy yapıyordur onlarında görevleri nöbetleri değisiyo zatn,meslekleri çok zor yetri değeri görmüyor sağlık sistemi burda Dr çok seviyorum kırmadan incitmeden ilgileniyo her meslekte olduğu gibi işini çok şert yapanda var o kadar kişiye bir günde bakmak çok zor iş şükür gitim bu iki Dr bitanenler ama burda sistemin degismesi lazm gerçekten zor oluyor gerçekten Bn gidip sonuç göstermek için 3,4 saat bklmek istemiyorum Dr kan istedi bana sekrter çıkmaz bugün yarın gl demedi 1 ay sonra gelince bakarız dedi şimdi sağlık ocağı içime korku koydu Bn nasl dayanm ki Dr da da suç yok bndede o yüzden sistem değişmeli imkanım olunca zatn özele gidiyorum başlarda öle yaptm ama şimdi yok o yüzden bulmaya çalışacağımO hasta bakmadığı günler ameliyat günleridir belki. Çünkü ameliyat da çok olduğu için ameliyathaneyi ona göre ayarlıyorlar.
Burda o var cnm diğerleri bana çok uzak, canmKız sen eğitim ve araştırmaya gidiyorsun o zaman haa orda durum farklı. Devlet hastanesi değil seninki. Yazarken de belirtmiştim, devlet hastanelerinde sistem dediğim gibi seninki eğitim araştırmada
Hiç bir şey şuan yarın benim 31 olmam lkadar güzel değilKız sen eğitim ve araştırmaya gidiyorsun o zaman haa orda durum farklı. Devlet hastanesi değil seninki. Yazarken de belirtmiştim, devlet hastanelerinde sistem dediğim gibi seninki eğitim araştırmada
Sen bence o hastanenin aciline git durumu anlat, hangi kadın doğumcu uygunsa onu çağırıp baktırırlar. Hipoglisemi 50 nin altında tehlikeli sanırım, yine de baktır bence.Tabiki cnm mutlaka zatn bisy yapıyordur onlarında görevleri nöbetleri değisiyo zatn,meslekleri çok zor yetri değeri görmüyor sağlık sistemi burda Dr çok seviyorum kırmadan incitmeden ilgileniyo her meslekte olduğu gibi işini çok şert yapanda var o kadar kişiye bir günde bakmak çok zor iş şükür gitim bu iki Dr bitanenler ama burda sistemin degismesi lazm gerçekten zor oluyor gerçekten Bn gidip sonuç göstermek için 3,4 saat bklmek istemiyorum Dr kan istedi bana sekrter çıkmaz bugün yarın gl demedi 1 ay sonra gelince bakarız dedi şimdi sağlık ocağı içime korku koydu Bn nasl dayanm ki Dr da da suç yok bndede o yüzden sistem değişmeli imkanım olunca zatn özele gidiyorum başlarda öle yaptm ama şimdi yok o yüzden bulmaya çalışacağım
Perşembe günü gidicm eyer hiç bir uzman bakmasa bnde öle yapcmSen bence o hastanenin aciline git durumu anlat, hangi kadın doğumcu uygunsa onu çağırıp baktırırlar. Hipoglisemi 50 nin altında tehlikeli sanırım, yine de baktır bence.
Özel okul gibi özel hastanelere itilmemiz hiç hoşuma gitmiyor. Pazartesi günü yanımda birini çatı muayenesine almaya kalktılar gerisini sen düşün. Hastalarda bilinçsiz hastanelerde mezbaha gibi.Valla sana kesinlikle katılıyorum. Sağlık sistemi değişmeli. Burada Avrupa'dan yazan arkadaşlar vardı, ulstrasona bile doğru dürüst almıyorlarmış. Gelişmiş ülkelerde doktora ulaşmak bizimki kadar kolay değil. Bizde yol geçen hanı gibi. Sana yemin ederim kadınlar günden dönüşlerinde tansiyonlarına baktırmak için hastaneye uğruyor toplu şekilde. Maalesef halkımız hastane kullanmayı bilmiyor. Avrupa gibi gerçek hastalara bakan hastaneler olması lazım ki sıra çabuk gelsin.
Bende şundan rahatsızım mesela aile hekiminde gerçekten isim var ve hastanelik bir durum yok. Kapısına bir gidiyorum doktorun gün yapılıyor sanki. Bir sürü kadın hepsinde kadınsal bir hastalik var mantar ne bileyim akıntı sorunu falan. Gitmeleri gereken yer jinekoloji iken saçma sapan aile hekimine tarif etmeye çalışıyorlar. Tamam jinekolojik muayenelerin çok rahat olmadığının farkındayım da. Düzenli gitmek gereken bir yer özellikle belli yaşlardaki kadinlarin. Aile hekimi tarifle ne yapsın yani. Antibiyotik yazıp gönderiyor.Valla sana kesinlikle katılıyorum. Sağlık sistemi değişmeli. Burada Avrupa'dan yazan arkadaşlar vardı, ulstrasona bile doğru dürüst almıyorlarmış. Gelişmiş ülkelerde doktora ulaşmak bizimki kadar kolay değil. Bizde yol geçen hanı gibi. Sana yemin ederim kadınlar günden dönüşlerinde tansiyonlarına baktırmak için hastaneye uğruyor toplu şekilde. Maalesef halkımız hastane kullanmayı bilmiyor. Avrupa gibi gerçek hastalara bakan hastaneler olması lazım ki sıra çabuk gelsin.
Aynen doğru benzetme. Özele itiliyoruz bir sekilde. Ambulansı taksi gibi kullananlar mı istersin, sabahın 9 unda ailesine tuz ruhunda köfte pişirenler mi istersin, deniz ürünlerine alerjisi olduğu halde 8 tane midye dolmayı yanlışlıkla yiyen mi istersin, gece rüyasında köpek ısırdıgını görüp kuduz oldum mu diye hastaneye koşan mı istersin. Bunlar sadece minik örneklerÖzel okul gibi özel hastanelere itilmemiz hiç hoşuma gitmiyor. Pazartesi günü yanımda birini çatı muayenesine almaya kalktılar gerisini sen düşün. Hastalarda bilinçsiz hastanelerde mezbaha gibi.
Avrupa’da kontroller az ama doğumlar özelden daha kaliteli. Kökten bir çözüm lazım berbat.
Kız var ya neler gördü bu gözler. Ben eşimle o internken tanıştım ve gerçekten doktorların alınmış sinirleri var. Ben olsam hayatta katlanamazdım, muhtemelen istifa edip limon satardım. Ne uyku oluyor, ne düzgün aile hayatı. Hepsi de aile teşviki ile doktor oluyor. Derslerin iyi sen doktor ol. Gerçekten çekilecek iş degil. Kızıma diyorum ki ne olursan desteklerim ama doktor olucam deme. Olacaksan da yurt dışında ol, madden de manen de değer görürsün en azından.Bende şundan rahatsızım mesela aile hekiminde gerçekten isim var ve hastanelik bir durum yok. Kapısına bir gidiyorum doktorun gün yapılıyor sanki. Bir sürü kadın hepsinde kadınsal bir hastalik var mantar ne bileyim akıntı sorunu falan. Gitmeleri gereken yer jinekoloji iken saçma sapan aile hekimine tarif etmeye çalışıyorlar. Tamam jinekolojik muayenelerin çok rahat olmadığının farkındayım da. Düzenli gitmek gereken bir yer özellikle belli yaşlardaki kadinlarin. Aile hekimi tarifle ne yapsın yani. Antibiyotik yazıp gönderiyor.
Özel okul gibi özel hastanelere itilmemiz hiç hoşuma gitmiyor. Pazartesi günü yanımda birini çatı muayenesine almaya kalktılar gerisini sen düşün. Hastalarda bilinçsiz hastanelerde mezbaha gibi.
Avrupa’da kontroller az ama doğumlar özelden daha kaliteli. Kökten bir çözüm lazım berbat.
Ha kesinlikle Bn her işimi ilgili alana giderek hal ediyorum kaynm bana geçen kızdı diyo git sağlık ocağına yengen doğuma kadar tüm işini çoğunu orda halleti kalp dinleme cihazi bile olmayan yerde ne halleti bilmiyorum bu düşünceler yüzünden böyle oluyorBende şundan rahatsızım mesela aile hekiminde gerçekten isim var ve hastanelik bir durum yok. Kapısına bir gidiyorum doktorun gün yapılıyor sanki. Bir sürü kadın hepsinde kadınsal bir hastalik var mantar ne bileyim akıntı sorunu falan. Gitmeleri gereken yer jinekoloji iken saçma sapan aile hekimine tarif etmeye çalışıyorlar. Tamam jinekolojik muayenelerin çok rahat olmadığının farkındayım da. Düzenli gitmek gereken bir yer özellikle belli yaşlardaki kadinlarin. Aile hekimi tarifle ne yapsın yani. Antibiyotik yazıp gönderiyor.
Bende öyle düşünüyorum çocuğum su olsun bu olsun derdine düşen ebeveyn olmak istemiyorum çocuğum mutlu olsun istiyorum. Çok haklısın o konuda.Kız var ya neler gördü bu gözler. Ben eşimle o internken tanıştım ve gerçekten doktorların alınmış sinirleri var. Ben olsam hayatta katlanamazdım, muhtemelen istifa edip limon satardım. Ne uyku oluyor, ne düzgün aile hayatı. Hepsi de aile teşviki ile doktor oluyor. Derslerin iyi sen doktor ol. Gerçekten çekilecek iş degil. Kızıma diyorum ki ne olursan desteklerim ama doktor olucam deme. Olacaksan da yurt dışında ol, madden de manen de değer görürsün en azından.
Bu arada sana da geçmiş olsun canım. Bugün çok kez aklıma geldin. Bir şey olduğunu düşünmüştüm. İyi misin?
Her hastalığın uzmanlik alanı farklı öyledir ki böbrek ağrım için üroloji ye doktorum yönlendirdi. Ha acile gittiğimde de bir serum taktirayimcilar var mesela. Gerçekten acile işin düşüyor mesela kalabalıktan bekliyorsun bu defa da. Aman neyimiz düzgün ki bu düzgün olsun.Ha kesinlikle Bn her işimi ilgili alana giderek hal ediyorum kaynm bana geçen kızdı diyo git sağlık ocağına yengen doğuma kadar tüm işini çoğunu orda halleti kalp dinleme cihazi bile olmayan yerde ne halleti bilmiyorum bu düşünceler yüzünden böyle oluyor
İyi olmana sevindimBende öyle düşünüyorum çocuğum su olsun bu olsun derdine düşen ebeveyn olmak istemiyorum çocuğum mutlu olsun istiyorum. Çok haklısın o konuda.
Ben iyiyim kuzum çok şükür hiçbir şeyim yok enerjim yerinde bebiş hareketli. Dün arkadaşlarımla çıktım biraz vakit geçirdim gözüm forumda ama çok aktif olamadım. Pazartesi itibari ile hastane çantası ve kalan işleri yapayım kafam rahat olsun derdindeyim sadece
Canım bir serumcular var bir de sarı serumcularH
Her hastalığın uzmanlik alanı farklı öyledir ki böbrek ağrım için üroloji ye doktorum yönlendirdi. Ha acile gittiğimde de bir serum taktirayimcilar var mesela. Gerçekten acile işin düşüyor mesela kalabalıktan bekliyorsun bu defa da. Aman neyimiz düzgün ki bu düzgün olsun.
Ay di mi? Sanki daha çok var gibi geliyor doğuma ama aslında geldi çattı. Deneyimledigim en mükemmel şey bu ama sanırım hayatımda. Hamile olmayı da özleyeceğim sanırımİyi olmana sevindimHadi bakalım kolay gelsin. Canta zamanlarına geldik şaka gibi
Yaa annemin hastalık döneminde doktorlari derdi keşke her refakatcimiz senin gibi olsa diyeCanım bir serumcular var bir de sarı serumcularÇünkü eşe dosta story atacak, bakın çok hastayım. Allahın tuzlu suyu işte. İlaç daha hızlı hareket etsin diye takılıyor, tuzlu suyun kaldırma kuvvetinden ötürü. O kadar geldim bir serum bile takmadın diye kavga ediyorlar Keşke herkes sen gibi olsa, çiçek olurdu hastaneler O zaman işte güler yüzlü doktorlara, sağlık personeline daha çok rastlarlardı, ama emin ol bitmiş durumdalar.
Ay di mi? Sanki daha çok var gibi geliyor doğuma ama aslında geldi çattı. Deneyimledigim en mükemmel şey bu ama sanırım hayatımda. Hamile olmayı da özleyeceğim sanırımilkler gercekten çok güzel. Aylarca beni kusturan, böbrek ağrısından ölecegim sanırım dediğim anlarda bile büyüsüne kapıldım bu sürecin sanki hiç kötü hisler yaşanmamış gibi. Doğumu da çok mucizevi görmeye başladım normal olanı deneyimlemek istiyorum kısmet olursa tabi. Kendimi bıraktım doktorumun ellerine o ne derse o sonra yeni hayatimizla yeni hayatlarimiz başlayacak sağlıcakla gelsinler
Acil zaten Allahlık. Tanı ve Teşhisi basit bulunanlara para cezası uygulansın bak bakim yapabiliyorlar mı?Aynen doğru benzetme. Özele itiliyoruz bir sekilde. Ambulansı taksi gibi kullananlar mı istersin, sabahın 9 unda ailesine tuz ruhunda köfte pişirenler mi istersin, deniz ürünlerine alerjisi olduğu halde 8 tane midye dolmayı yanlışlıkla yiyen mi istersin, gece rüyasında köpek ısırdıgını görüp kuduz oldum mu diye hastaneye koşan mı istersin. Bunlar sadece minik örnekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?