2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Merhaba durum nedir ?
O zaman aşırı yoğun bir gün geçirmiştim, ertesi günü de tetanoz aşısı olmuştum. Bu ikisini kendimce dayanak olarak gördüğümden hemen hastaneye gitmemiştim. İki gün süren hareketsizlikten sonra gitmiş oldum.

Hiç hareket yoktu diyemem, ama rutinine göre çok çok azdı. Şekerli bi şey yediğimde ve yatış pozisyonuna geçtiğimde kıpır kıpır olurdu, o iki gün sadece bi kere hafif vurup devamını getirmeyince tedirgin oluyordum ben.

Günaydın arkadaşlar. Kasım anneleri grubundayım ama öyle bir sıkıntılı dönemdeyim ki her yere yazıp fikir almak istiyorum.
6. haftamda çok yoğun bir kanama şikayetle 3 gün hastanede yattım. O zamandan beri Progestan fitil kullanıyorum. Şu an 12+1’deyim. Yarın kontrole gideceğim. İkili tarama testi olacak demişti doktorum. Dün uzun zamandan beri ilk defa kahverengi akıntım oldu. Eve geldim. Dinlenme moduna geçtim hemen. Yatıyorum hep. Böyle bir durum yaşayan var mı hiç? Umarım tecrübelerinizi paylaşırsınız. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Canım ben de 7.hftadan 15. Haftaya kadar lekelenme yaşadım. Ben kan sulandırıcı hap+ iğne kullanıyorum o yüzden yapabilir dedi doktorum kanama alanı yoktu çünkü çok Şükür 16.haftadan itibaren tamamiyle kesildi lekelenme şu an 27 bitmek üzere. O süre zarfında yatıp dinlen dedi doktorum ağır kaldırmadım evi süpürmedim 🤗☺️
Duyduğum kadarıyla eski adet kanı olabilirmiş ama yatıp dinlenmene bak sen de ağır kaldırma sakın Allah'ın izniyle geçecek bu günler de 🤲🏻🤗🌹

Canım ben de 7.hftadan 15. Haftaya kadar lekelenme yaşadım. Ben kan sulandırıcı hap+ iğne kullanıyorum o yüzden yapabilir dedi doktorum kanama alanı yoktu çünkü çok Şükür 16.haftadan itibaren tamamiyle kesildi lekelenme şu an 27 bitmek üzere. O süre zarfında yatıp dinlen dedi doktorum ağır kaldırmadım evi süpürmedim 🤗☺️
Duyduğum kadarıyla eski adet kanı olabilirmiş ama yatıp dinlenmene bak sen de ağır kaldırma sakın Allah'ın izniyle geçecek bu günler de 🤲🏻🤗🌹
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha dert, keder göstermesin 🤲🏻 Yarın doktora gideceğim zaten. İnşallah çok güzel haberlerle gelirim 🥰

Çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha dert, keder göstermesin 🤲🏻 Yarın doktora gideceğim zaten. İnşallah çok güzel haberlerle gelirim 🥰
İnşallah canım mutlaka yaz buraya bizlere de güzel haberlerini 🤗❣️ yat dinlen keyif yap ohhh gitmeden de bi çikolata ye vişne suyu iç ki bebiş canlansın 🥰😃

Merhaba, 28+2deyim. Bir iki gündür bebeğin hareketleri azaldı zayıflaştı gibi hissediyorum. Bugün de aniden idrarım olmamasına rağmen sanki sıkışıkmışım gibi yanma hissiyle birlikte baskın oluştu dört kere birkaç saniye sürdü geçti. Çok korkuyorum bu dönemde harekette azalma yaşayan sonra düzelen var mı veya doktora giden

İnşallah canım mutlaka yaz buraya bizlere de güzel haberlerini 🤗❣️ yat dinlen keyif yap ohhh gitmeden de bi çikolata ye vişne suyu iç ki bebiş canlansın 🥰😃
Ya çok tatlısınız valla. Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim ❤️

Bende gebelik tansiyonu oldu her iki gebeligimde de. Takip ediyorum. 140 uzerine cikmadikca sorun yok. 140 ve uzeri istenmeyen rakamlar. Sizin ilk olcumleriniz cok yuksek o gun cok mu yoruldunuz, sicakladiniz ya da cok tuzlu bir sey mi yediniz? Sonraki olcumlerde 130lar cok problem degil ama ben 130lari gordugumde yarim bardak limonlu su iciyorim hemen. Sizin de hep yemekten sonra artmis ozellikle kucuk tansiyonunuz. Cok mu tuzlu ya da kizartma tarzi yediniz o gun? Stres de asiri etkiliyor. Gunde 3-4 kere olcun. Stres, asiri yorulma, sicak, tuz ve kizartmadan uzak kalarak takip edicez. Bir de bana ilk gebeligimde tansiyon hapi baslamislardi belki baslarlar size de
Aslında çok bişeyde yemeden gittim ilk ölçüme belkide stres yaptım ondan o şekilde çıktı kan ve idrar verdim yarın tekrar görüşeceğiz sonuçlar kötü değil gibi coraspin 100mg verdi 1 hafta takip edicem tansiyonumu teşekkür ederim cevap için 🤍

Merhaba, 28+2deyim. Bir iki gündür bebeğin hareketleri azaldı zayıflaştı gibi hissediyorum. Bugün de aniden idrarım olmamasına rağmen sanki sıkışıkmışım gibi yanma hissiyle birlikte baskın oluştu dört kere birkaç saniye sürdü geçti. Çok korkuyorum bu dönemde harekette azalma yaşayan sonra düzelen var mı veya doktora giden
Böyle hissediyorsanız gidin beklemeyin.
Doktorum artık hareketlerini saymaya başla günde 10 kez etmesi lazım dedi.
Yaptığınız herseye rağmen hareket yoksa yada cok cok azsa bence bi muayene olun.

Şükürler olsun şeker yüklemede sıkıntı çıkmadı. 50lik yükleme yaptılar açlık 100 geldi ama doktor önemsemedi. Tokluk 128 Çıktı.
27+6 yım 1158 gr çıktı. Kan uyuşmazlığı olanlar 28. Haftada unutmayın doktor söyler zaten unutursa hatırlatırsınız
Bende de kan uyuşmazlığı var ben doğumdan sonra çocuğun kan grubuna bakarak iğne oluyorum ☺️ ama kan uyusmazligi sebebi ile bebekde ve kendimde sıkıntılı durum yasamadigimiz içinde olabilir 🙄🤣

Böyle hissediyorsanız gidin beklemeyin.
Doktorum artık hareketlerini saymaya başla günde 10 kez etmesi lazım dedi.
Yaptığınız herseye rağmen hareket yoksa yada cok cok azsa bence bi muayene olun.

Günde 10 hareket hissediyorum ama bundan önce zaten 5 dakikada 10 hareket de hissettiğim olurdu. Şimdi birkaç gündür günde toplam 10-15 buluyordur

Günde 10 hareket hissediyorum ama bundan önce zaten 5 dakikada 10 hareket de hissettiğim olurdu. Şimdi birkaç gündür günde toplam 10-15 buluyordur
Tamam oyleyse korkmayın yani pozisyondan dolayı olabilir bu bi ihtimal.
Doktorum bana annesin hissedersin gel bişey olursa demişti kötü hissediyosanız beklemeyin yinede

Yeri daraldikca hareketini daha az hissetmeniz normaldir bence yeri azaliyor ve daha az kareket ediyordur yoksa devamlı hareketlerini hissetseniz çok zorlanırsınız.. şimdi belki anlamazsınız beni ama agirlastikca hareketleride sertlesecek ve yerinizden kaldıracak hatta hoplatacak anı tepkiler vereceksiniz 😅

Aslında çok bişeyde yemeden gittim ilk ölçüme belkide stres yaptım ondan o şekilde çıktı kan ve idrar verdim yarın tekrar görüşeceğiz sonuçlar kötü değil gibi coraspin 100mg verdi 1 hafta takip edicem tansiyonumu teşekkür ederim cevap için 🤍
Ayin 13 unde olanlar hep yemek sonrasi artmis da ondan oyle dusundum. Ben de ecoprin 150mg kullaniyorum 34. Haftaya kadar kullanacakmisim. Gunde en az 3-4 kere olc dedi doktorum. Bir de kilo vermen lazim demisti diyete basladim odem atmak icin🤷🏻‍♀️ korkulacak bir sey degil ama dikkat istiyor az kaldi surada 3 ay disimizi sıkıcaz. Umarim bir daha cikmaz

Bende de kan uyuşmazlığı var ben doğumdan sonra çocuğun kan grubuna bakarak iğne oluyorum ☺️ ama kan uyusmazligi sebebi ile bebekde ve kendimde sıkıntılı durum yasamadigimiz içinde olabilir 🙄🤣
Benim ilk zamanki kanamamda vurdular iğne, şimdi doktorum doğumda eğer bebek negatifse vurmayacağız pozitifse vuracağız dedi. Nasip 🤲🏻☺️

Ayin 13 unde olanlar hep yemek sonrasi artmis da ondan oyle dusundum. Ben de ecoprin 150mg kullaniyorum 34. Haftaya kadar kullanacakmisim. Gunde en az 3-4 kere olc dedi doktorum. Bir de kilo vermen lazim demisti diyete basladim odem atmak icin🤷🏻‍♀️ korkulacak bir sey degil ama dikkat istiyor az kaldi surada 3 ay disimizi sıkıcaz. Umarim bir daha cikmaz
Teşekkür ederim yorumun için inşallah sağlıkla 37. Haftayı göreyim başka bişey istemiyorum banada tuz ekmek yasak bol su iç dedi eğer fark göremezse tansiyon için ilaca başlayacakmışız

Sıkıntılı durum olmasa da 28-32. Haftalar arası bazı doktorlar rutin olarak yapıyor aşıyı. Benimki ol dedi yarın sabah olucam

Benim ilk zamanki kanamamda vurdular iğne, şimdi doktorum doğumda eğer bebek negatifse vurmayacağız pozitifse vuracağız dedi. Nasip 🤲🏻☺️
Sıkıntılı durum olmasa da 28-32. Haftalar arası bazı doktorlar rutin olarak yapıyor aşıyı. Benimki ol dedi yarın sabah olucam
Kanama dusuk riski vs var ise ondan kaynaklanıyordur
Benim son çocuk negatif çıkınca çok mutlu olmuştum nedense ekstra iğneden kurtuldum diye mi ama merak yada bilmece gibi de düşünüyor olabilirim negatif mi pozitifmi 🤣birde benim çocukların kan grupları hep farklı biri b+ diğeri ab+ diğeri 0-
Oyun gibi geliyor belki 🤣

Pozisyon değişikliğinden kaynaklanıyor bence. Benim plasenta ön duvarda ona rağmen bazen hareketleri çok net hissediiyorum ama bazen dediğiniz gibi oluyor gün boyunca karın kısmında hiç hareket hissetmiyorum. Ama sanki idrar torbama vuruyormuş yada sıkıştırıyormuş gibi acil tuvalete gitmem gerekiyor😊 1-2 gün içinde yine pozisyon değiştirip tekmelerini karnıma indiriyor😊

Back
X