- 2 Eylül 2023
- 880
- 1.068
- 33
- 28
Valla hayalim hepBenim kvalidem hastanede de yapmış ozelinden devletine evdede yapmış ama hep soyler en rahatı evde olandı hiç bir mudahele olmadan![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla hayalim hepBenim kvalidem hastanede de yapmış ozelinden devletine evdede yapmış ama hep soyler en rahatı evde olandı hiç bir mudahele olmadan![]()
Valla ben onu ilk bebemde yaşadım ebeye yalvariyodum şimdi değil yemeğini ye gel kahveni iç gel öyle bak hemen pat diye açılacak değil diyeValla hayalim hepeşimde bende arkadaş çevremizde sağlıkçı
kadın doğum kısmıyla işimiz yok ama kör topal çözeriz diyorum
kendi evim mis gibi istediğimde yatarım istediğimde kalkarım
çatal masa yok gelip geçip açıklık takibi yapan yok
![]()
Ayyyyy deme demeeeeValla ben onu ilk bebemde yaşadım ebeye yalvariyodum şimdi değil yemeğini ye gel kahveni iç gel öyle bak hemen pat diye açılacak değil diyebende açılma olmuyordu çünkü açılmayı desteklemek için fazlaca kurcalaniyordum hep izdirapti benim için
![]()
Şuan gülerek anlatıyorum belki benim ağrı esigim düşüktü emin ol herşey unutuluyor.. böyle ürkünç gibi anlatıyorum ama çokta istedim normal olmasını ben direttim çünkü en büyük merakım o dogum esnasındaki his ve duygular.. ben artık normal doguramayacagim halde hala doğum hikayelerini okuyup o son ıkınmalardaki duyguyu anlamaya cabaliyorumAyyyyy deme demeeeehayırlısıyla bi doğuraydık
Gerçekten hayat kadinlar ici. Çok zorÖyle kuzum maalesef kolay değil benim 8.günüm daha bugün toparlandığımı karnımın inmeye başladığını hissediyorum
Kızarma yanma ve ağrı olursa tehlikeliyim bende bunlar yok sukur canimHer iki bacakta mı?
Doktora haber verin bence Allah korusun bazen pıhtı durumu da olabiliyor
Sordum ama çözüm bulamadım kendiliğinden geçecekmis 3 ayıdan bulabiliyormusAynı durumdayım bacım çok fena şiş.
Doktoruma soracaktım vala kafa gitti soramadım o an kontrolde. Sen sorup çözüm bulabildin mii
Ya seni yerimŞuan gülerek anlatıyorum belki benim ağrı esigim düşüktü emin ol herşey unutuluyor.. böyle ürkünç gibi anlatıyorum ama çokta istedim normal olmasını ben direttim çünkü en büyük merakım o dogum esnasındaki his ve duygular.. ben artık normal doguramayacagim halde hala doğum hikayelerini okuyup o son ıkınmalardaki duyguyu anlamaya cabaliyorumıkınma hissini sanculari vs hepsini yaşadım açılma olmadan çocuğum bile çok uğraştı ebem derdi bu çocuk çok cabaliyor açılmayan yerden bile çıkmaya çabalıyor diye
bende ki biraz saçmalık olabilir ama ulasamadigim son için o hep içimde kaldi
Doktorun varis corabi giydirmedi mi? O sismesini engellenisti bendeKızlar sezeryandan sonra ayaklarınız da şişme oldu mu benim diz kapağından alti çok fazla sisti
Benimde bi arkadasim 2 sene önce 2. Cocugunu evinde ebeyle dogurdu, cok memnundu valla. Benim zaten sezeryan olacak ama normalde yapacak olsam xesaret edemezdim heraldeBenim kvalidem hastanede de yapmış ozelinden devletine evdede yapmış ama hep soyler en rahatı evde olandı hiç bir mudahele olmadan![]()
Mutlaka öyleYa seni yerimhayır olur mu öyle şey. Doğum çok kutsal bir şey, bir bebek doğarken olanlar vs çok güzel. Kalmasın hiç içinde 4 tane yavruyu büyütüyorsun daha ne olsun. Bu hamilelik sürecini bile baştan sona yaşamak o kadar büyük bi mucizeye tanık olmak ki çok güzel
![]()
Bende cesaret edemem doğrusu hele ilk doğumlar falan aslaBenimde bi arkadasim 2 sene önce 2. Cocugunu evinde ebeyle dogurdu, cok memnundu valla. Benim zaten sezeryan olacak ama normalde yapacak olsam xesaret edemezdim heralde![]()
S*çt*k deseneSordum ama çözüm bulamadım kendiliğinden geçecekmis 3 ayıdan bulabiliyormus
Umarım çok güzel bi doğumun olur , bebiş sağlıkla sıhhatle gelir :) kaçıncı haftadasın tamAy doğum yapanlar olmuş ne güzel, tebrik ederim![]()
mirage12
sara98
Chipbaby
basbelasiyim
karamel Latte
omor Mutlaka gözden kaçırdıklarım da olmuştur kusura bakmayın, herkesin bebeği sağlıkla, analı babalı büyüsün inşallah
Benim son günler hareketli geçti. Çarşamba gecesi sancılarım başladı 5-6 dakikada bir geliyordu sabaha kadar hiç uyuyamadım. Sabah hastaneyi aradım gelin dediler. Kahvaltı yaparken de baya su gibi akıntı geldi. Hastanede NST’de düzenli sancı çıktı. Vajinal muayenede de 2cm açıklık var, rahim ağzı %50 kısalmış dediler. Sıvı amniyon sıvısı değilmiş o günkü teste göre. Neyse 2-3 saat yürü gel dediler ama 2 saate benim sancılar tamamen kayboldu. Sonra Perşembe gecesi tekrar başladı 4 saate falan yine bitti. Cuma günü doktor kontrolüm vardı bebek 2880 kg olmuş, bebeğin suyu falan iyi çıktı. Bugün daha da artan vajinal akıntı olunca iyice amniyon sıvısı olduğundan şüphelendim, hastaneyi aradım gelin hemen test yapalım dediler. Gerçekten de suyum akıyormuş. Hemen suni sancıyla doğumu başlatabiliriz veya 1-2 gün bekleyebiliriz dediler. Ben beklemeyi seçtim yarın gece saat 1’e suni sancıyla doğum için randevu verdiler. O zamana kadar keşke kendi sancım gelse ama pek ümidim yok…
Bu arada bebek ideal doğum pozisyonunda değil. Başı sırtıma doğru bakmıyor ve sağ tarafta. O yüzden egzersizler yapıyorum. Bakalım dönecek miDönmezse daha uzun ve zor bir doğum olabilir gibi göreceğiz.
Enfeksiyon riskine karşı antibiyotik verdiler. Şimdi kendi sancımın gelmesini bekleyeceğim. Gelmezse de yarın gece doğumu başlatacaklar. Bana şans dileyin![]()
Hahahahha nolcak kız tecrübe iştehepimiz öğrene öğrene büyütcez
eşime diyorum 1 hafta var çok mu geç kaldık kitap mitap okusaydık
![]()
Ben sünnetin çocuk birşeylerin farkına varmadan olmasının daha rahat olduğunu düşünenlerdenimgerçekten derisi daha kolay kendisine geliyor çocuk fazlaca farkında olmuyor ki benimkiler hiç farkına varmadi en büyüğü 10 aylık yaptırdım büyük pişmanlık sonrası 2. Günü tercih eder oldum pişman değilim 3.yude ya 2. Gün yada 1 aylıkken olacak
Son numarama 1 aylıkken emziği tutturdum ama 11 aylıkken kendi kendine bıraktı.. diğerleri reddetti emziği
Kitaba falan ihtiyaç yok emin olun çocuğunuz sizi zaten yönlendirecek kitaplarda yazan teori ile pratikler değişik oluyor çocuktan çocuğa bile değişiyor
Su akacak ve yolunu bulacak hiç düşüncelere bogmayin kendinizi
Kitabi duymuştum.Ben mahallenin en mutlu bebeği diye bir kitap okumuştum. Orda bebeklerin ilk 3 aylık dönemde hala kendilerini anne karnında zannettikleri için aynı güveni istedikleri yazıyordu. O yüzden sıkı kundak, emzik, pışpış ve beyaz gürültü gibi bir ses, özellikle kolik bebeklerde çok işe yarıyormuş. Tecrübeli değilim ama kesinlikle deneyeceğimçünkü kitaptan sonra yabancı kaynaklardan ve videolardan anladığım kadarıyla bebeği rahatlatma konusunda etkili bir yöntem. Bir de memeyi acıktıkça alsın isterim beni emzik olarak kullanmasını istemem. Rahatıma düşkünüm biraz sanırım
Benimde öyle şuan özellikle bilek kısmında. Çokta su içiyorum sebebi hareketsizlik sanırımKızlar sezeryandan sonra ayaklarınız da şişme oldu mu benim diz kapağından alti çok fazla sisti
Ya bende de tam tersi oldu benim canim cok yaniyordu ebeler de gelip kontrol etmiyodu bir turlu. Ben de gelip baksinlar bir an once hani acilma var desinler diye cagirip durdum kizlara sinir gelmisti artik. Bir umut ama her seferinde acilma yok dedikleri icin daha kotu oluyordu bir bildikleri varmis kizlarinValla ben onu ilk bebemde yaşadım ebeye yalvariyodum şimdi değil yemeğini ye gel kahveni iç gel öyle bak hemen pat diye açılacak değil diyebende açılma olmuyordu çünkü açılmayı desteklemek için fazlaca kurcalaniyordum hep izdirapti benim için
![]()
Cok gecmis olsun sicak tut klima vs gelmesin oralarina hemen tutuluyo insan evet yatmak cok zor hale geldiSon 24 saat nasil gecti..kalan 4 hafta nasil gececek..oyhhbel-boyun kilitlendi sonunda acil fiziktedavilik oldum
![]()
asiba
çok bir sey yapamadi dogurtmamak için.ama tens varsa boynuna yapabilirsin dedi.
Sicak dus da aldim artık..dogacagivarsa da Allah'a emanet..artık yapmak da zor yastiklari nereme koyacagimi sasirdim