2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Benim kvalidem hastanede de yapmış ozelinden devletine evdede yapmış ama hep soyler en rahatı evde olandı hiç bir mudahele olmadan 😅
Valla hayalim hep 🤭 eşimde bende arkadaş çevremizde sağlıkçı 😂 kadın doğum kısmıyla işimiz yok ama kör topal çözeriz diyorum 😂 kendi evim mis gibi istediğimde yatarım istediğimde kalkarım 😂😂 çatal masa yok gelip geçip açıklık takibi yapan yok 😂😂

Valla hayalim hep 🤭 eşimde bende arkadaş çevremizde sağlıkçı 😂 kadın doğum kısmıyla işimiz yok ama kör topal çözeriz diyorum 😂 kendi evim mis gibi istediğimde yatarım istediğimde kalkarım 😂😂 çatal masa yok gelip geçip açıklık takibi yapan yok 😂😂
Valla ben onu ilk bebemde yaşadım ebeye yalvariyodum şimdi değil yemeğini ye gel kahveni iç gel öyle bak hemen pat diye açılacak değil diye 🤣 bende açılma olmuyordu çünkü açılmayı desteklemek için fazlaca kurcalaniyordum hep izdirapti benim için 😅

Valla ben onu ilk bebemde yaşadım ebeye yalvariyodum şimdi değil yemeğini ye gel kahveni iç gel öyle bak hemen pat diye açılacak değil diye 🤣 bende açılma olmuyordu çünkü açılmayı desteklemek için fazlaca kurcalaniyordum hep izdirapti benim için 😅
Ayyyyy deme demeeee 🥲🥲 hayırlısıyla bi doğuraydık

Ayyyyy deme demeeee 🥲🥲 hayırlısıyla bi doğuraydık
Şuan gülerek anlatıyorum belki benim ağrı esigim düşüktü emin ol herşey unutuluyor.. böyle ürkünç gibi anlatıyorum ama çokta istedim normal olmasını ben direttim çünkü en büyük merakım o dogum esnasındaki his ve duygular.. ben artık normal doguramayacagim halde hala doğum hikayelerini okuyup o son ıkınmalardaki duyguyu anlamaya cabaliyorum 😅 ıkınma hissini sanculari vs hepsini yaşadım açılma olmadan çocuğum bile çok uğraştı ebem derdi bu çocuk çok cabaliyor açılmayan yerden bile çıkmaya çabalıyor diye 🤣🤣bende ki biraz saçmalık olabilir ama ulasamadigim son için o hep içimde kaldi

Şuan gülerek anlatıyorum belki benim ağrı esigim düşüktü emin ol herşey unutuluyor.. böyle ürkünç gibi anlatıyorum ama çokta istedim normal olmasını ben direttim çünkü en büyük merakım o dogum esnasındaki his ve duygular.. ben artık normal doguramayacagim halde hala doğum hikayelerini okuyup o son ıkınmalardaki duyguyu anlamaya cabaliyorum 😅 ıkınma hissini sanculari vs hepsini yaşadım açılma olmadan çocuğum bile çok uğraştı ebem derdi bu çocuk çok cabaliyor açılmayan yerden bile çıkmaya çabalıyor diye 🤣🤣bende ki biraz saçmalık olabilir ama ulasamadigim son için o hep içimde kaldi
Ya seni yerim ☺️ hayır olur mu öyle şey. Doğum çok kutsal bir şey, bir bebek doğarken olanlar vs çok güzel. Kalmasın hiç içinde 4 tane yavruyu büyütüyorsun daha ne olsun. Bu hamilelik sürecini bile baştan sona yaşamak o kadar büyük bi mucizeye tanık olmak ki çok güzel 🥺🥺🥺

Benim kvalidem hastanede de yapmış ozelinden devletine evdede yapmış ama hep soyler en rahatı evde olandı hiç bir mudahele olmadan 😅
Benimde bi arkadasim 2 sene önce 2. Cocugunu evinde ebeyle dogurdu, cok memnundu valla. Benim zaten sezeryan olacak ama normalde yapacak olsam xesaret edemezdim heralde 🤭

Ya seni yerim ☺️ hayır olur mu öyle şey. Doğum çok kutsal bir şey, bir bebek doğarken olanlar vs çok güzel. Kalmasın hiç içinde 4 tane yavruyu büyütüyorsun daha ne olsun. Bu hamilelik sürecini bile baştan sona yaşamak o kadar büyük bi mucizeye tanık olmak ki çok güzel 🥺🥺🥺
Mutlaka öyle 😂ben 4 leyerek içimi dışıma çıkardım zaten 🤣 ama doğum olup bittikten sonraki rahatlama hissi vs denilen şeyleri yasayamiyorsun sonrasında 😅 sezeryan sonrası saatte oluyor gözün😅 ilaaac diye dileniyosun hemşireye ilk vakitlerde 🤣 hatta ilkinde benimki direk epiduraldi sezeryandan sonrada katater takiliydi belime ağrı kesici direk belden imiş tabi ilk çıktım Dr geldi bana biseyler soyledi ama duymamisim 😅ben ağrı içinde kivraniyorum yani oldurseler beni kabul edecem ama kuyrugumu dik tutmaya cabaliyorum hemsireyide cagirmiyorum yanıma ay ne nazliymis demesinler sonuçta ameliyat herkes aynı şeyleri yaşıyor diye düşünüyorum 😂sonra ablamlar geldi ziyarete beni öyle görünce şok oldu dedi sen manyakmisin morfin saatini ne bekliyorsun aklına geldikçe baş dugmeye ben o düğmeye basmamla 5 dk sonraki halim gorulmeye değerdi.. 😆meğerse dr ağrı hissedince düğmeye bas demiş... Sonra o morfinle hayat bana güzel oldu 😂

Kızlaaar hastane valizlerinizi hazır ve yanınızda tutun doktora giderken, ne zaman ne olacağı belli olmuyor 🥹 Bugün benden 1 hafta ileride olan hamile arkadaşımla nst için hastaneye gittiğimizde karşılaştık, kızın hiçbir sancısı vs yoktu. Nst için sıra beklerken hastanenin altındaki kafede oturduk bir şeyler içtik sohbet muhabbet her şey rutinindeydi. Yan yana odalarda nstye aldılar bizi. Arkadaşımın bebişinin kalp atışları hep yüksek seyretmiş, bebek strese girmiş diye acil sezaryene aldılar kızı. Çok şükür çok sağlıklı ve tatlı bir bebiş katıldı bugün aramıza ama hepimize bir şok yaşattı 🙈

Benimde bi arkadasim 2 sene önce 2. Cocugunu evinde ebeyle dogurdu, cok memnundu valla. Benim zaten sezeryan olacak ama normalde yapacak olsam xesaret edemezdim heralde 🤭
Bende cesaret edemem doğrusu hele ilk doğumlar falan asla 😅 ama benim kvalidemin 5.dogumuydu artık afedersin alt bölgesinde lackalamistir😂patır patir kolay doğum olmustur diye düşünüyorum 😎

Ay doğum yapanlar olmuş ne güzel, tebrik ederim ☺️ mirage12 mirage12 sara98 sara98 Chipbaby Chipbaby basbelasiyim basbelasiyim karamel Latte karamel Latte omor omor Mutlaka gözden kaçırdıklarım da olmuştur kusura bakmayın, herkesin bebeği sağlıkla, analı babalı büyüsün inşallah 🙏🏻

Benim son günler hareketli geçti. Çarşamba gecesi sancılarım başladı 5-6 dakikada bir geliyordu sabaha kadar hiç uyuyamadım. Sabah hastaneyi aradım gelin dediler. Kahvaltı yaparken de baya su gibi akıntı geldi. Hastanede NST’de düzenli sancı çıktı. Vajinal muayenede de 2cm açıklık var, rahim ağzı %50 kısalmış dediler. Sıvı amniyon sıvısı değilmiş o günkü teste göre. Neyse 2-3 saat yürü gel dediler ama 2 saate benim sancılar tamamen kayboldu. Sonra Perşembe gecesi tekrar başladı 4 saate falan yine bitti. Cuma günü doktor kontrolüm vardı bebek 2880 kg olmuş, bebeğin suyu falan iyi çıktı. Bugün daha da artan vajinal akıntı olunca iyice amniyon sıvısı olduğundan şüphelendim, hastaneyi aradım gelin hemen test yapalım dediler. Gerçekten de suyum akıyormuş. Hemen suni sancıyla doğumu başlatabiliriz veya 1-2 gün bekleyebiliriz dediler. Ben beklemeyi seçtim yarın gece saat 1’e suni sancıyla doğum için randevu verdiler. O zamana kadar keşke kendi sancım gelse ama pek ümidim yok…

Bu arada bebek ideal doğum pozisyonunda değil. Başı sırtıma doğru bakmıyor ve sağ tarafta. O yüzden egzersizler yapıyorum. Bakalım dönecek mi 🤔 Dönmezse daha uzun ve zor bir doğum olabilir gibi göreceğiz.

Enfeksiyon riskine karşı antibiyotik verdiler. Şimdi kendi sancımın gelmesini bekleyeceğim. Gelmezse de yarın gece doğumu başlatacaklar. Bana şans dileyin 🤗

Ay doğum yapanlar olmuş ne güzel, tebrik ederim ☺️ mirage12 mirage12 sara98 sara98 Chipbaby Chipbaby basbelasiyim basbelasiyim karamel Latte karamel Latte omor omor Mutlaka gözden kaçırdıklarım da olmuştur kusura bakmayın, herkesin bebeği sağlıkla, analı babalı büyüsün inşallah 🙏🏻

Benim son günler hareketli geçti. Çarşamba gecesi sancılarım başladı 5-6 dakikada bir geliyordu sabaha kadar hiç uyuyamadım. Sabah hastaneyi aradım gelin dediler. Kahvaltı yaparken de baya su gibi akıntı geldi. Hastanede NST’de düzenli sancı çıktı. Vajinal muayenede de 2cm açıklık var, rahim ağzı %50 kısalmış dediler. Sıvı amniyon sıvısı değilmiş o günkü teste göre. Neyse 2-3 saat yürü gel dediler ama 2 saate benim sancılar tamamen kayboldu. Sonra Perşembe gecesi tekrar başladı 4 saate falan yine bitti. Cuma günü doktor kontrolüm vardı bebek 2880 kg olmuş, bebeğin suyu falan iyi çıktı. Bugün daha da artan vajinal akıntı olunca iyice amniyon sıvısı olduğundan şüphelendim, hastaneyi aradım gelin hemen test yapalım dediler. Gerçekten de suyum akıyormuş. Hemen suni sancıyla doğumu başlatabiliriz veya 1-2 gün bekleyebiliriz dediler. Ben beklemeyi seçtim yarın gece saat 1’e suni sancıyla doğum için randevu verdiler. O zamana kadar keşke kendi sancım gelse ama pek ümidim yok…

Bu arada bebek ideal doğum pozisyonunda değil. Başı sırtıma doğru bakmıyor ve sağ tarafta. O yüzden egzersizler yapıyorum. Bakalım dönecek mi 🤔 Dönmezse daha uzun ve zor bir doğum olabilir gibi göreceğiz.

Enfeksiyon riskine karşı antibiyotik verdiler. Şimdi kendi sancımın gelmesini bekleyeceğim. Gelmezse de yarın gece doğumu başlatacaklar. Bana şans dileyin 🤗
Umarım çok güzel bi doğumun olur , bebiş sağlıkla sıhhatle gelir :) kaçıncı haftadasın tam

Son 24 saat nasil gecti..kalan 4 hafta nasil gececek..oyhh🫣 bel-boyun kilitlendi sonunda acil fiziktedavilik oldum🥹 asiba asiba
çok bir sey yapamadi dogurtmamak için.ama tens varsa boynuna yapabilirsin dedi.
Sicak dus da aldim artık..dogacagivarsa da Allah'a emanet..artık yapmak da zor yastiklari nereme koyacagimi sasirdim
Hahahahha nolcak kız tecrübe işte 😂 hepimiz öğrene öğrene büyütcez 😂 eşime diyorum 1 hafta var çok mu geç kaldık kitap mitap okusaydık 😂😂😂
😅orada burada gordugum taktikleri not almaktan da yoruldum artık bana bi salma yukleniyor🤯
Ben sünnetin çocuk birşeylerin farkına varmadan olmasının daha rahat olduğunu düşünenlerdenim😅gerçekten derisi daha kolay kendisine geliyor çocuk fazlaca farkında olmuyor ki benimkiler hiç farkına varmadi en büyüğü 10 aylık yaptırdım büyük pişmanlık sonrası 2. Günü tercih eder oldum pişman değilim 3.yude ya 2. Gün yada 1 aylıkken olacak
Son numarama 1 aylıkken emziği tutturdum ama 11 aylıkken kendi kendine bıraktı.. diğerleri reddetti emziği 😅
Kitaba falan ihtiyaç yok emin olun çocuğunuz sizi zaten yönlendirecek kitaplarda yazan teori ile pratikler değişik oluyor çocuktan çocuğa bile değişiyor 🤣
Su akacak ve yolunu bulacak hiç düşüncelere bogmayin kendinizi
🌸🤗tamamdir ustadem 👍
attim hafizaya beyin bedava😁🤯
Ben mahallenin en mutlu bebeği diye bir kitap okumuştum. Orda bebeklerin ilk 3 aylık dönemde hala kendilerini anne karnında zannettikleri için aynı güveni istedikleri yazıyordu. O yüzden sıkı kundak, emzik, pışpış ve beyaz gürültü gibi bir ses, özellikle kolik bebeklerde çok işe yarıyormuş. Tecrübeli değilim ama kesinlikle deneyeceğim 🙈 çünkü kitaptan sonra yabancı kaynaklardan ve videolardan anladığım kadarıyla bebeği rahatlatma konusunda etkili bir yöntem. Bir de memeyi acıktıkça alsın isterim beni emzik olarak kullanmasını istemem. Rahatıma düşkünüm biraz sanırım
Kitabi duymuştum. 👍Bakayim ozeti fln varsa 🙃🙈
Emzik olayıni da kafam hala kabul etmiyor neden vermeliyim ya da vermemeliyim🤯🫠 dedi ve bebeye 4 emzik aldi acil durum olursa diye...🫣

Ya bende de tam tersi oldu benim canim cok yaniyordu ebeler de gelip kontrol etmiyodu bir turlu. Ben de gelip baksinlar bir an once hani acilma var desinler diye cagirip durdum kizlara sinir gelmisti artik. Bir umut ama her seferinde acilma yok dedikleri icin daha kotu oluyordu bir bildikleri varmis kizlarin
Son 24 saat nasil gecti..kalan 4 hafta nasil gececek..oyhh🫣 bel-boyun kilitlendi sonunda acil fiziktedavilik oldum🥹 asiba asiba
çok bir sey yapamadi dogurtmamak için.ama tens varsa boynuna yapabilirsin dedi.
Sicak dus da aldim artık..dogacagivarsa da Allah'a emanet..artık yapmak da zor yastiklari nereme koyacagimi sasirdim
Cok gecmis olsun sicak tut klima vs gelmesin oralarina hemen tutuluyo insan evet yatmak cok zor hale geldi🤷🏻‍♀️ kalcamin iki tarafi da agriyo geceleri sizisina uyaniyorum

Back
X