• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Canım sen biliyorsundur @Cherry Mom hamilelikte vajinal ultrason zararlı mı? Yoksa nötr bir şey mi? Ya ben pek tercih etmiyordum, kendi doktorum da sanki öyle bir şey demişti diye hatırlıyorum ama bugün ona görünemedim, başka doktor muayene etti beni
O da rahim ağzı kısalığını göremedi alttan muayene etti tedirgin oldum biraz😞
Canım ben de cevap vereyim. Ben 2 kez vajinal ultrasonla bakıldım. Çok şükür bir sorun olmadı. Doktorum perinatalog, karından net göremedim alttan bakıcam dedi baktı. Için rahat olsun 🥰

Canım soru kiraza ama bende cevaplayayim, benim doktorum hic vajinal bakmamıştı. Ta ki rahim agzi kısalığı farkedene kadar. O gün vajinal bakti daha net görmem icin rahim ağzını vajinal bakıcam dedi.
O yüzden rahim ağzı icin yapılmış bir muayene oldugunu kabullenirsen cokta sorun edilecek birsey olmadigini anlarsın zaten Canım.
Karından rahim ağzı ölçülemeyenleri hep vajinal muayene ediyorlarmis bu arada bazı göbüsler biraz daha yag dokusu fazla oldugu icin.
Evet canım zaten hızlıca canımı acıtmadan tık tık baktı. Benim de rahim ağzı mesafesini ölçemedi bebeğin kafası gölge yapıyormuş😂 ondan vajinal istedi. Ama şu an yanlış bir şey mi yapıyorum hissi olunca biraz gerginlik oluyor😣Bu arada ben bu konuyu hiç önemsemiyordum ta ki bir doktora gebeliğimde alttan muayene olana kadar. Spekulumla açmıştı ve sonrasında lekelenme oldu. Ama işte zaten o doktora da leke şikayetiyle gitmiştim. Yani yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan hikayesine döndü😅
Bilemiyorum ya kendi doktoruma da tekrar sormak istiyorum bakalım ne diyecek.
Doktorumun asistanları oradaydı vajinal ultrason için erken doğumu tetiklemez dediler, başka doktor görüşü alarak, ben de bismillah dedim ölçtürdüm ne yapayım🤷‍♀️
Ben bu hafta içinde 2 kez baktırdım canım. Enfeksiyon ve rahim ağzı kısalığı var mı diye bakıldı. sorun olacağını düşünmüyorum
Hmm teşekkür ederim canım🌸 sen nasılsın peki olumsuz bir şey çıkmadı inşallah

Vajinal bakiyor mu hic sana ameliyattan sonra bu arada ?
Ya benimde oyle açliklar yüksek. 101 110 falan anlamsizca. Iste plasenta sagolsun..
Gider gider biz buna inanalım önce 32 sonra 34 sonra 36 .. zaten 36 olunca Allaaaaah 😍😍
14 de ameliyat oldum canım.
17 de hocamm vajinal baskı var diye ağlayarak gittim, alttan baktı.
21 de detaylı yaparken kendisi dedi bide alttan bakıcam baktı.

Evet canım zaten hızlıca canımı acıtmadan tık tık baktı. Benim de rahim ağzı mesafesini ölçemedi bebeğin kafası gölge yapıyormuş😂 ondan vajinal istedi. Ama şu an yanlış bir şey mi yapıyorum hissi olunca biraz gerginlik oluyor😣Bu arada ben bu konuyu hiç önemsemiyordum ta ki bir doktora gebeliğimde alttan muayene olana kadar. Spekulumla açmıştı ve sonrasında lekelenme oldu. Ama işte zaten o doktora da leke şikayetiyle gitmiştim. Yani yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan hikayesine döndü😅
Doktorumun asistanları oradaydı vajinal ultrason için erken doğumu tetiklemez dediler, başka doktor görüşü alarak, ben de bismillah dedim ölçtürdüm ne yapayım🤷‍♀️

İyiyim canım çok şükür. Enfeksiyon çıktı bende. İlaç kullandım.Bol su içiyorum dikkat ediyorum. İnşallah akıntım azalır bakalım ☺️🙏

Bende bendee 🤣🤣 Eğitim, etkinlik bişeye gidelim hiçç yokmuşcasına uyduruk kalem defter için bile ne sıralara girerim 😅 Memorial da defter kalem vermiş 🤣🤣🤣Çok şükür canım, bu haftalar hayaldi bir zamanlar 🥹 17.hafta doktorumuza ağlamıştım hocam nasıl geçecek bu haftalar 28leri görebilecek miyiz diye, bugün diyo bak görücez demiştim sana 🥰
Yaa gerçekten 28i geçtik çok şükür artık üstüne her koyduğumuz kârdır diyip büyüteceğiz bebişleri 32-34-36-38 diye 😍

Ayy kızlar size bi konuda daha danışmam gerekiyor. Dolabın kulplarına karar veremedim numune aldım ordan 3 tane benzer model ama size atsam sizce nasıl ???
Nasıl sizce bu modeller ?? Siyah düz mü alsam böyle mi ?
IMG_1309.webp

Eklentiler

• IMG_1310.webp
    IMG_1310.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 8
Ben bu otantik modelleri seviyorum canım siyah düz kulp da seviyorum. Nasıl bir tarzı olsun istersin? Daha modern mi otantik mi, senin kararın🥰 kendi bekarlığımda şifonyerimin kulpları buna çok benziyordu çok sevimli bence
Ben otantik seviyorum yatak odam böyle ☺️
Düz siyah mutfağım ve banyom.

Canım iste hep alttan baktirmak durumunda olanlar da var onlari düşünüp kendini rahatlat 🙏
Bide asiriileri itmiyorlar benim dikkatimi o cekti. Ben hamilelikten once muayene oldugumda cook ileri itiyorlardi.
Devlet hastanesine her gittigimde indir donunu diyorlardi😂 hic baktirmadim tabiki onlara ama orda bilmeyen tüm kadinlar alttan baktiriyordu.

14 de ameliyat oldum canım.
17 de hocamm vajinal baskı var diye ağlayarak gittim, alttan baktı.
21 de detaylı yaparken kendisi dedi bide alttan bakıcam baktı.
Ihtiyac olmadikca bakmadi yani. Sevindim canim.zaten sikayet hep soruyor. Sikayet olmadikca karindan gördükçe bakmayi da istemiyor.

Canım iste hep alttan baktirmak durumunda olanlar da var onlari düşünüp kendini rahatlat 🙏
Bide asiriileri itmiyorlar benim dikkatimi o cekti. Ben hamilelikten once muayene oldugumda cook ileri itiyorlardi.
Devlet hastanesine her gittigimde indir donunu diyorlardi😂 hic baktirmadim tabiki onlara ama orda bilmeyen tüm kadinlar alttan baktiriyordu.
Dimi evet çok ileri itmiyorlar bence de. Devlet hastanesi doktorlarından iyiye denk gelmek tamamen şans. Aslında ben özel doktorları için de biraz böyle düşünüyorum. Özeldeki doktorların da hasta psikolojisinden anlayanı böyle pırlanta gibi bir şey oluyor sankim✨✨
Ben daha bi rahatladım kuzum ya zaten bir sürü kişi alttan muayene oldu buradan da hatırlıyorum mesajları ama şimdi tekrar bi yazılınca daha da anladım🌸

Ben karnımda sertlik hissettim dünden beri ondan doktora görüneyim dedim. Nst çekildi, idrar tahliller istedi onları daha yaptırmadım, rahim ağzı ölçüldü canım. Çok şükür bir şey çıkmadı😊🌺
Çok şükür canım. Ama sen yinede gitmişsin iyi yapmışsın ihmal etmeden gitmek gerek. Hem için rahat etmiştir 💞

Back
X