• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    189
Valla kaç gündür bunun derdine düştüm. Bizim tüm aldıklarımız hurç ve kolilerde ayrılmış halde. Odası 25'i gibi gelecek mecbur o zaman yıkanıp yerleşecek ama gerildim 32'de çantam hazır olmalıydı diye hatta dün eşime dedim hastane çantasına konulacakları çıkarıp yikasak hazırlasak mı en azından diye
Ay yeni bakabiliyorum yazılanlara 😅☺ ben daha hiçbişey almadım bebek odası ve kıyafete dair. Liste yapıyorum internetten vs bakıyorum favorilere atıyorum ama sırf taşınırken yük olmasın diye almıyorum taşınma sürecimizde kasımın 5-6sını bulacak. (Doğumada 1ay kalmış olacak erken gelmezse)
Yani benim hazırda hiçbişeyim yok daha 😅 hepsini evi taşıyıp sipariş vermeyi düşünüyoruz şuan 32.haftaya girmek üzereyim inşallah halledebilirim bende hepsini kısa sürede.

Ay yeni bakabiliyorum yazılanlara 😅☺ ben daha hiçbişey almadım bebek odası ve kıyafete dair. Liste yapıyorum internetten vs bakıyorum favorilere atıyorum ama sırf taşınırken yük olmasın diye almıyorum taşınma sürecimizde kasımın 5-6sını bulacak. (Doğumada 1ay kalmış olacak erken gelmezse)
Yani benim hazırda hiçbişeyim yok daha 😅 hepsini evi taşıyıp sipariş vermeyi düşünüyoruz şuan 32.haftaya girmek üzereyim inşallah halledebilirim bende hepsini kısa sürede.
Ayy arkadaşım aramızda 2 gün görünüyor 😍 hadi bakalım sağ salim her şeyini hazırlayıp sonra bekleyelim minikoları 🌸

Kızlar egebaby beşik alacak olanlarınız
Sade beşik mi alacaksınız, bir de yataklı nevresimli modeli var. Arada 2 bin kadar fark var

Bu eğimli yatak modellerinden konuşmuşsunuz. Kafam karıştı🤔

Karar verirsen yazabilir misin canım 🌸 Ben de direkt juno alacaktım olumsuz yorumları duyunca kaldım öyle
Tabii kuzum bu ay olan gebe okuluna gideceğim büyük ihtimalle orada önerdikleri şeyleri mutlaka paylaşacağım 🫶🏻
Kızlar bu arada uyku tulumu konusu açılmışken alan ya da kesin karar veren var mı? Ben kundak gibi olanlardan aldım ama tog değerli kararsız kaldım. Owli alırım diyordum özellikle şu yorum kafamı karıştırdı. Ne alacağız biz
Kuzum bende kundak konusunu araştırırken kundakların amacına hizmet etmesi için biraz sıkı olması gerektiğini öğrendim. Benimde kafam kundak ve uyku tulumu konusunda biraz karışık ama muhtemelen gündüz uykuları için ilays mabel in togsuz kundağını alıp içine kalın giydiririm gece de tog değerli uyku tulumu alırım gibi. Ama daha çok üzerine düşünmedim biraz daha araştıracağım

Kızlar egebaby beşik alacak olanlarınız
Sade beşik mi alacaksınız, bir de yataklı nevresimli modeli var. Arada 2 bin kadar fark var

Bu eğimli yatak modellerinden konuşmuşsunuz. Kafam karıştı🤔
Canım ben yataksız olanından alıp içine kendim yatak almayı düşünüyorum. Pek güvenmiyorum böyle markaların yataklarına

Tabii kuzum bu ay olan gebe okuluna gideceğim büyük ihtimalle orada önerdikleri şeyleri mutlaka paylaşacağım 🫶🏻

Kuzum bende kundak konusunu araştırırken kundakların amacına hizmet etmesi için biraz sıkı olması gerektiğini öğrendim. Benimde kafam kundak ve uyku tulumu konusunda biraz karışık ama muhtemelen gündüz uykuları için ilays mabel in togsuz kundağını alıp içine kalın giydiririm gece de tog değerli uyku tulumu alırım gibi. Ama daha çok üzerine düşünmedim biraz daha araştıracağım
Kuzu ben de ilays kundak aldım ama tog değerli olanı seçemedim işte. Owli diyordum ama bu yorumlar kafamı karıştırdı

https://www.ninana.com.tr/urun/kiz-bebek-kundak ben bundan aldım canım bugün geldi hatta kumaşı ne çok ince ne çok kalın. Önce fermuarlı yerinden giydiriyorsun sonra kollarını cırt cırtlı yeriyle sarıyorsun. 0-6 ay olarak satılıyor boyu 70 cm. Benim de aklıma takılan cırt cırt kısmı oldu açıp kapatırken ses çıkarır epey
Canım bu markaya bende baktim alacaklarim arasinda. Sadece kundak mi yoksa bu tulumlu olanlar mi diye kararsızım hala.
Fotografini paylaşabilir misin canim rica etsem yaninda boyunu anlayabilecegimiz birsey ile zahmet olmazsa😍
Ya işte tulumlari çıkarırken cok uykusu açılıyormus,uzmanlar da gece oldugu bilincinde olsun sessiz ve ışıktan da kısmak gerekiyor diyorlar ya. Kafam karışıyor.
Cocugu cart curt uyandirmasak bari😂

Kızlar bu arada uyku tulumu konusu açılmışken alan ya da kesin karar veren var mı? Ben kundak gibi olanlardan aldım ama tog değerli kararsız kaldım. Owli alırım diyordum özellikle şu yorum kafamı karıştırdı. Ne alacağız biz
Canım bende kundak konusunda benzer bir şeyi bir markanın açıklamasında okumuştum bana mantıklı geldi açıkcası aşağıya görselini ekliyorum yalnız bana kundak için bu markanın fiyatı biraz fazla geldiği için ilays kundak aldım evimiz kışın sıcak oluyor içine kalın giydirsem üşümez diye düşünüyorum

Eklentiler

• IMG_0035.webp
    IMG_0035.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 43
Canım bende kundak konusunda benzer bir şeyi bir markanın açıklamasında okumuştum bana mantıklı geldi açıkcası aşağıya görselini ekliyorum yalnız bana kundak için bu markanın fiyatı biraz fazla geldiği için ilays kundak aldım evimiz kışın sıcak oluyor içine kalın giydirsem üşümez diye düşünüyorum
Kuzum ben de ilays kundak aldım 🤍 uyku tulumu da almak istiyorum, artık fiyatı da 2. Plana attım ama owlinin o yorumları içime sinmedi

Canım ben hem o kelebek kundak gibi olanlardan aldım hem de toglu uyku tulumu alacağım karara veremedim markasına sadece. Bence ikisini de almak lazım 🌸
Kelebek kundaklar daha emniyetli geldi bana nedense ya.
Ay iste mesela bende bi yorumda okudum, biri yazmış ki aşırı boğazını sıkıyor bebegin asla güvenip yatiramadim tulumla demis 🤦🏻‍♀️
Yine yine yine ikilemlerrrr

Kelebek kundaklar daha emniyetli geldi bana nedense ya.

Ay iste mesela bende bi yorumda okudum, biri yazmış ki aşırı boğazını sıkıyor bebegin asla güvenip yatiramadim tulumla demis 🤦🏻‍♀️
Yine yine yine ikilemlerrrr
Ergopouch yorumları da bu şekilde 🥹 ne alacağız biz bu bebeleree

Yaa hayır yiyenler varmışş. Ben de gebe okulunda duydum ilk, kızlardan biri söyledi instada çıkmış öyle topluluklar varmış. Bak gpt de böyle söylüyor 🤦🏻‍♀️
Yaa çok iğrenç beee 🤢 sağlıkçı olup türlü şeyler görmeme rağmen resmini bile görmek midemi bulandırırken şu yeme şeysini duyunca ürperiyorum yaaa

Kızlar, bir soru da benden..
Biz bu uyku tulumunu nerdeyse gruptaki herkes alacagiz galiba tog lu olanlardan yani.
Ama ben biraz gecmis gruplarda araştırdım birazda bu yılki kış annelerinin fikirlerine baktım,
Nerdeyse cogu kullanmamış, kullanissiz bulmuş.

Özellikle yenidoğan döneminde çok sık uyandığı icin bebişler, gece tulumu giydir cikart cocugun uykusunu çok açıyor ve kullanissiz demisler.
Birde ilk 2 3 ay Özellikle bebisler dönme gibi hareketleri yapmadıkları icin cokta elzem degil demisler.
Hı birde 0-3 ay olanlar biraz fazla ufak oluyormus bebisler belki 1 ay bile kullanamamis.
Alınacaksa 3-6 aylik alinmalıymış galiba.
Edindigim bilgileri sizle de paylaşmak istedim belki birilerine fikir olursa 🌸
Benim ilk 3 ay icin tog lu olanlardan degil de şu kundak gibi olanlardan mi alsam diye aklım karıştı biraz..
Canım bu soru benim de aklımı çok karıştırıyor. İlaysmabel marka kundak alayım diyorum ben de sadece artık. Çünkü düşünüyorum da bizim evin derecesi gece de olsa 23-24 ten aşağı düşmüyor. Hem ilk aylar bebekler sıkı şeyler içinde rahat ediyor. Normal uyku tulumunda rahat hissedemez sanki kendini. Tog değerli alsam da yine kundak şeklinde olanlardan ve 0,5 tog falan alayım diyorum. Gerekirse içine uzun kollu giydiririm

Kuzum ben de ilays kundak aldım 🤍 uyku tulumu da almak istiyorum, artık fiyatı da 2. Plana attım ama owlinin o yorumları içime sinmedi
Yenidoğanken tulum sanki bana da biraz zor olacakmış gibi geldi ama owlinin uyku gurusu da biraz kafa karıştırıcı kundak şeklinde düşünüyorsan ergopouch kundakları kaliteli geldi bana fiyatı çok önemli değil dersen incele istersen içine sinen bişey bulursun belki🌸 bende biraz büyüdükten sonra ergopouch normal uyku tulumu almayı düşünüyorum

Ayy arkadaşım aramızda 2 gün görünüyor 😍 hadi bakalım sağ salim her şeyini hazırlayıp sonra bekleyelim minikoları 🌸
Ya burda daha erken görünüyor aslında doktorun verdiği tarih 12aralık🥹 ay hemen hemen hazırlayasım var çünkü gün geçtikçe ağırlaşıyor göbüşlerimiz büyüyor zorlanıyoruz ya rahat rahat sakin hazırlamak istiyorum odasını eşyalarını☺️

Ergopouch yorumları da bu şekilde 🥹 ne alacağız biz bu bebeleree
Ay vallahi bende kararsızlıktan bayılacagim 🤦🏻‍♀️
Acaba yenidogan doneminde kelebek kundak kullansak, mesela 2.3.ayda tulum mu alsam. Hem 3-6 olanlardan alırız. Bu da bir fikir olabilir.
Şu an en iyi yorum bunda
Bu da güzel görünüyor hem baya uzun da kullanılır sanki 0-1 yaş dedigine göre. Yenidogan dönemine büyük gelirse de kundakla hallederiz ilk zamanlar.

Yenidoğanken tulum sanki bana da biraz zor olacakmış gibi geldi ama owlinin uyku gurusu da biraz kafa karıştırıcı kundak şeklinde düşünüyorsan ergopouch kundakları kaliteli geldi bana fiyatı çok önemli değil dersen incele istersen içine sinen bişey bulursun belki🌸 bende biraz büyüdükten sonra ergopouch normal uyku tulumu almayı düşünüyorum
Şimdilik bu ikisi var bende 🌸
Ergopouch da listemde ama onun da yorumları çok iyi değil, isterim ki 3.5-4 bin veriyorsam çoğunluk iyi desin hahaha

Eklentiler

• 1000161040.webp
    1000161040.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 35
  • 1000161039.webp
    1000161039.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 35
Back
X