Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
Bebişler listede şöyle eksiklerimiz var tamamlasak güzel olmaz mı 💕💕 listenin belli bi yerinden sonra kese ve kalp atışı için etiket yapmadım. Belli olanlar yine de yazsın ekleyelim 😘😘
@milan24 kalp atışı
@mrvmsi01 kese, kalp atışı ve beklenen doğum tarihi
@lunariaaa yaş, kese ve beklenen doğum tarihi
@asdaf kalp atışı
@wonderob kalp atışı
@mevsimbahar18 kese
@cezerye_ kalp atışı
@sellmin kalp atışı
@Senosi kese ve kalp atışı
@Dogabesmez kese ve kalp atışı
H himadays kalp atışı
@Lovely35 kese ve kalp atışı
@pembe kurklu kese ve kalp atışı
@Zeynobenn kese ve kalp atışı
@Ezmu0810 yaş ve kaçıncı çocuk
@kumsal007 kese
@nsakbra beklenen doğum tarihi
@maalesef 31 yaş ve kaçıncı çocuk
Herkes ne kadar erken öğrenmiş 🥰
Ben pko lu olduğun için adet olmasam da hamile olacağımı hiç düşünmemiştim. Malum yıllarca gördüğün tedavilerden sonra ama öylesine verdiğim kan da beta çok yüksek çıkınca şükür sebebimiz oldu

İlk öğrenme ve muayene 7+4 deyken yani dün😍 kese hakkında birsey demese de kalp atışı vardı elhamdülillah
32 yaşındayım son adet tarihi 16 Mart

Evet canım, türünü söylemedi, daha öncede olmuştu ben de aynı kist türüdür diye düşünüyorum, içi sıvı dolu olanlardan, çikolata vs değil herhalde öyle olsa derdi diye düşünüyorum
doktor istemeyiz bu durumu demiş öyle demiştin sanki, korkutuyolar öyle olunca da bana çünkü korkulcak bişey yok demişti hatta seninkindende büyük bendeki ama geçicekk korkma sende:)

Benim çevremde de herkes kız doğuruyor valla ben afallarim oğlum olursa 🤣 ikimiz için de değişiklik güzel olabilir ama kardeslikte de aynı cinsiyet daha iyi sanki. O yüzden hayırlısı olsun ya bakalım sağlıklı olsunlar da cinsiyet öğrenmek en keyifli kısım bence 🥰
ayy nasıl farklı senin cevren hep kız benim erkek😂 ben herşeye razıyım gercekten çok heycanlı bekleyiş🥰🫶🏼

KIZLAAAR size sorum var sizce "İkili tarama testi" yaptırmak gerekiyor mu gerekmiyormu bilmiyorum çok kararsızım😏 11.-14.haftada yapılıyor siz yaptırcakmısınız?💞

Kızlar çok kötüyüm çok 😞 Dün gece banyodan çıkamadım kusmaktan mide bulantım geçmiyor. İlaç serum nafile . Üstüne grip olmuşum dün geceden beri burun akıntısı burun kanatlarım kabuklandı silmekten , zaten şu mide bulantısı berbat bişey ne yesem çıkarıyorum . Benim çok kötü geçiyor hamilelik 😞hayattan soğudum herşeyden soğudum
Çok üzüldüm canım ya. Ben kusmuyorum ama bulantım gerçekten had safhada. Emzirdigim için ilaç da alamıyorum. Sen benden de kötüsün sanırım Allah yardımcın olsun 😔 Kızımda da çok bulantım olmuştu ama ya bu kadar değildi ya da ben unuttum bilmiyorum. İki gündür iyice arttı 8+2 bugün azalmıyor hiç 😔

2. 3. 4. Çocuğu yapanlar var bide nasıl yapıyorlar walla ben ilk çocuğum Allah izin verirse kucağıma alayım bu yeter bana. Çok zor yani hayattan soğudum.
Bi kaç hafta sonra azalacak canım bulantılarimiz sonra tamamen bitecek. Emin ol sonra unutulup gidiyor

KIZLAAAR size sorum var sizce "İkili tarama testi" yaptırmak gerekiyor mu gerekmiyormu bilmiyorum çok kararsızım😏 11.-14.haftada yapılıyor siz yaptırcakmısınız?💞
Yani canim bu senin bilecegin birsey aslında. Ama 2li tarama bence yapilabilir bir test. Fetal dna biraz maliyetli onu herkes yaptirmak istemeyebiliyor ama 2li tarama devlet hastanesinde dahi yapiliyor. Risk durumlarini önden tahmin ediyorlar. Sonuc beni ilgilendirmez bilmesemde olur diyorsan yaptırmazsın canim.
Ben muhtemelen yaptiracagim 💗

benim tüp bebek dr ikili testin hiç bir faydası yok boşuna yaptırma dedi, fetal dna yaptıracağım ben, benim tüp bebek olduğu için zaten embriyom genetik testliydi ama ben yinede ne olur ne olmaz yaptıracam 11.haftada

Ay yok canım üzülmek yerine sevin .ağız lezzetiyle bir şey yemeği özledim inanki .midem hep kötü en sevdiğim şey tatlı normalde .ağzıma süresim bile gelmiyor
Geçici olduğunu düşün canım, hep olmayacak inşallah 2 hafta dayansan normal hayatına dönersin ❤️‍🩹

Yani canim bu senin bilecegin birsey aslında. Ama 2li tarama bence yapilabilir bir test. Fetal dna biraz maliyetli onu herkes yaptirmak istemeyebiliyor ama 2li tarama devlet hastanesinde dahi yapiliyor. Risk durumlarini önden tahmin ediyorlar. Sonuc beni ilgilendirmez bilmesemde olur diyorsan yaptırmazsın canim.
Ben muhtemelen yaptiracagim 💗
İkili tarama testinde tek ultrasonda baktırılıyor ve isteyen detaylı ultrason + kan verip baktırabiliyor bende sadece ultrason baktırsam yeterli olur mu sen nasıl yaptırcaksın?💞

benim tüp bebek dr ikili testin hiç bir faydası yok boşuna yaptırma dedi, fetal dna yaptıracağım ben, benim tüp bebek olduğu için zaten embriyom genetik testliydi ama ben yinede ne olur ne olmaz yaptıracam 11.haftada
ikili test ve fetal dna arasındaki fark nedir canım ben ikiside benziyor diye biliyorum

ikili test ve fetal dna arasındaki fark nedir canım ben ikiside benziyor diye biliyorum
Canım benim ikili testle ilgili hiç bir fikrim yok 🤷‍♀️😬
Ama fetal yani nipt testi, senden kan alıyorlar o kandada anneyle bebeğin dnasını ayırt edip hastalıklara bakıyorlar herhangi bir şey var mı diye, hem cinsiyetinide öğreniyorsun 🫶🫶

Canım benim ikili testle ilgili hiç bir fikrim yok 🤷‍♀️😬
Ama fetal yani nipt testi, senden kan alıyorlar o kandada anneyle bebeğin dnasını ayırt edip hastalıklara bakıyorlar herhangi bir şey var mı diye, hem cinsiyetinide öğreniyorsun 🫶🫶
ben bunu bi soriym peki cinsiyeti kanda yüzde yüz doğru çıkıyor demi?🥰

sizde yaptırcaksınız demi?🥰
Tabiki canım ben çok gerekli buluyorum bu testleri. Risk yüksekse ileri tetkikler için bir yol açmış oluyor. Yok eltime komşuma görümceme riskli dediler çocuğu sağlıklı doğdu diye bu sitede konuşanlar oluyor. Hiç kulak asmamak lazım 🤣Zaten bu test kimsenin çocuğuna hasta ya da değil diyen bir test değil. Ama riskin ne kadar az ya da çok olduğunu gösteriyor. Tıp bana ne diyorsa ben onun yanındayım. Bir de her türlü doğuracağım zaten diyenler var. Tabiki ona da saygılyım. Ama çocuk hasta olacaksa doğduğu günden itibaren özel gereksinimleri olacak. Buna da mutlaka hazırlıklı olmak gerekiyor. O yüzden ben doktorun önerisine göre ikili test nipty amniyosentez her türlü testin yapılmasını savunuyorum. Özelde takipliysen bile devlet Hastanesi'nde ücretsiz yaptırılabilir bu testler. Bi tüp kan verip ultrasona giricez sadece 🥰

ben bunu bi soriym peki cinsiyeti kanda yüzde yüz doğru çıkıyor demi?🥰
Bu testi yaptırırsan ikili yaptirmiyorsun tabi canım ☺️pek çok hastalıkta %99 doğruluk oranı var. Ama bazı hastalıklarda bu oran %50ye kadar düşüyor. Hatalı sonuç alıp üzülen insanlar da gördüm bu sitede. Ama yine de günümüzde en basit ve doğruluk oranı yüksek test bu. Yaptırma imkanın varsa mutlaka araştır 🥰

Back
X