Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
Canım benim o kadar çok kadın var ki kanamayla gebelik geçiren. Şu an hicbisey belli değil. Sakın yıpratma kendini. Dualarımız seninle ♥️🙏🏼
Ben burada duaların gücüne o kadar inanıyorum ki birbirimize dokunuyoruz Allah dualarımızı kabul ediyor inanıyorum vallahi bak.Başka bi başlıkta dış gebelik teşhisi koyan hatta yatılı yapılan biri o gün kesesini gördü dualar sayesinde ben biliyorum. Birbirimizi en iyi biz anlıyoruz. Nasıl bi his nasıl bi stres nasıl bi acı biz biliyoruz ve kalpten dua ediyoruz. Ben çok şükür ki o lekelenme ve ağrılarla bugün gittiğimde kesenin büyüdüğü yolk sac oluştuğunu hatta içerisinde bebeğimin kalbinin attığını bile gördüm dinletmedi ama gördüm herşey yolunda bazılarının böyle lekelenmeli oluyor ctesi de dinlersin inşallah Allah’ın izniyle gümbür gümbür dedi. Allahım sen çok büyüksün sen can verirsen sen nasip edersen olmayacak bişey yok🙏🏻 kimsenin kucağı boş kalmasın rabbim herkesi sağlıkla sıhhatle kavuştursun.
İnşallahh çok teşekkür ederim canım.
Ne olur git doktora sen evde düşündükçe stres olacaksın inanki görünce ağrın bile kalmayacak. 🙏🏻 allahım yardımcın olsun bebeğin seninle inşallah ve çok sağlıklı 🙏🏻🥹

Hadi insallah güzel haberlerle gelirsin. Korkma sakin ol. Bebeginle konuş. O seni duyup hissedecektir 🙏
İnşallah doktordan güzel seyler duyarsin. Ilk haftalarda yerlesmeye bagli olabiliyormus boyle seyler. Seninkide oyledir insallah 🙏
Tüm kanama lekelenme yasayan ben dahil hepimizinki yerlesmeden dolayi oluyordur innnsallahhh amin🙏
Canımmm çok şükür bin şükür haberler iyi bi kere değil bin kere şükür 🙏🏻 🥲 allahım hep iyi haberler alalım inşallah 🙏🏻

İnanın hem duygusal hem fiziksel olarak çok kötü hissettiğim bir durumdayım. Geçen hafta lekelenme nedeniyle düşük tehlikesi yüzünden 2 gün hastanede yattım. Progestan iğnesi, ilacı başlandı. Hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra bitmişti kahverengi lekelenme.
Ama dünden beri yine başladı, üstelik bu sefer ağrıyla beraber . Geçen hafta böyle ağrım yoktu. Hatta az önce hani karın ağrısı başlar bir anda âdet olursunuz aynı öyle bir şey yaşadım. Çok koyu kahverengi bir akıntı oldu birden bire. Korkuyorum aslında kontrolüm yarın, lütfen bana bir akıl verin acile gitmeli miyim?
Canım çok geçmiş ben de yaşadım bu durumu .Benim de aynı regli ağrısı gibiydi .Doktorum bu normal rahim kanı atmak için kasılıyormuş maalesef .kanama alanın var mıydı rahimde ?

Kizlar selam bu haftasonu başımdan geceni anlatıyım, cumartesi akşamüstü akıntı geliyor zannettim iki kere bole akıyor gibi geldi, wcye gittim bir günlük ped dolduracak kadar regl gibi kirmizi kanama oldu, hic agri olmadi ama cok korktum bi an görünce hemen acil'e gittik. kan , idrar tahlilleri ve ultrasondan baktilar, cok sukur bebegim saglikli kalbi vs her sey yolundaydı. subkoryonik hematom var dedi doktor minimal düzeyde, plesanta ve rahim duvarı arasında dedi, şimdilik ilac vs gerek yok takip gerekiyor önümüzdeki hafta tekrar ultrasondan bakariz dedi. bir daha o sekilde kanama ve ya agri olursa acil'e gelirsin yine bakariz dedi. Kahverengi ve kirmizi lekelenme, kucuk pihtilar devam etti. Ben yurtdisindayim sonrasında emin olmak icin TR'deki dr'uma da yazdim o da %80 hamileliklerde bu oluyor , lekelenmelerin bi onemi yok regl gibi kanama olursa tekrar konuşalım bu haftadan sonra düşük olabilmesi için şiddetli ağrının da eşlik etmesi gerekir dedi. Icim biraz rahatladı ama yine de tabi kaygılarıma kaygı ekledim. Kendimden cok bebeğime güveniyorum, onu orada görmek, 10 gundeki degisimi beni cok etkiledi. Allah hepsine sağlık versin, vaktinde gelsinler kucaklarımıza insallah.

Doktor hiç ilgilenmedi ya. Kendimi hatırlatmak için bir sürü ayrıntı verdim. Yarın poliklinikteyim gelin USG yapalım, ya da çok ağrınız varsa acile gidin yazmış.
Aslında şu an ağrım azaldı, akıntı da uzandığım için mi bilmiyorum, şu an yok gibi. Yarın ki kontrolü mü beklesem acaba?
Yarın randevun varmış zaten, istersen git bir görün acile ağrı devam ediyorsa, yarın da doktoruna gidersin.

Kizlar selam bu haftasonu başımdan geceni anlatıyım, cumartesi akşamüstü akıntı geliyor zannettim iki kere bole akıyor gibi geldi, wcye gittim bir günlük ped dolduracak kadar regl gibi kirmizi kanama oldu, hic agri olmadi ama cok korktum bi an görünce hemen acil'e gittik. kan , idrar tahlilleri ve ultrasondan baktilar, cok sukur bebegim saglikli kalbi vs her sey yolundaydı. subkoryonik hematom var dedi doktor minimal düzeyde, plesanta ve rahim duvarı arasında dedi, şimdilik ilac vs gerek yok takip gerekiyor önümüzdeki hafta tekrar ultrasondan bakariz dedi. bir daha o sekilde kanama ve ya agri olursa acil'e gelirsin yine bakariz dedi. Kahverengi ve kirmizi lekelenme, kucuk pihtilar devam etti. Ben yurtdisindayim sonrasında emin olmak icin TR'deki dr'uma da yazdim o da %80 hamileliklerde bu oluyor , lekelenmelerin bi onemi yok regl gibi kanama olursa tekrar konuşalım bu haftadan sonra düşük olabilmesi için şiddetli ağrının da eşlik etmesi gerekir dedi. Icim biraz rahatladı ama yine de tabi kaygılarıma kaygı ekledim. Kendimden cok bebeğime güveniyorum, onu orada görmek, 10 gundeki degisimi beni cok etkiledi. Allah hepsine sağlık versin, vaktinde gelsinler kucaklarımıza insallah.
İlk defa duydum dediğinizi, çok geçmiş olsun 💐 bir daha olmaz umarım 🙏

Canım bazı doktorlar kendisi yapıyor, başka doktora yönlendirmiyor, arkadaş aslında doğruyu söylüyor, perinatoloji bölümünde uzman olan doktorlar var bunlar riski gebelik doktorları, ben bir önceki gebeliğimde perinatalog bulmuştu mesela 11. hafta da ikili test ve detaylı ultrasona girdim, orada hoca gördü, tam teşhis koyamamıştı tabi zîra bundan dolayı çok yoruldum, nihayetinde doğduktan sonra karar verilecek dendi bana, bu sebeple ben 5. ayda olan detaylıya gireceğim ama sen diyorsan ki ben erkenden girip kafamı rahatlamak istiyorum tabi baktırmakta fayda var. Bunu yaptırmasan bile muhakkak ki 5. Ayda olan detaylıyı tavsiye ederim
Evet canım bazı doktorlar yapıyomuş prof ya da uzmansa özellikle yapılıyomuş benimki yapmıyormuş her türlü perinatoloğa gidicem sanırım birini önerdi zaten o da kana ve detaylı usg ye bakıyomuş ama şimdi emin olamadım iyice kafam karıştı napsam diye🥹

Belki arkadaşlar anlatmıştır tecrübeli olanlar, ben bildiğim şekilde paylaşayım sizinle. İkili testi normal kadın doğum doktoru da yapabiliyor, ikili test dediğiniz şey zaten kan testi ile ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü şeklinde oluyor. Buna göre sonuçlar yorumlanıyor. Yalnız bunun için her kadın doğum doktorunun Ultrasonu yeterli olmayabilir, mesela ilk gebeliğinmde kadın doğum doktoru beni hastanenin radyoloji doktoruna yönlendirmişti, burun kemiği ve ense kalınlığına o bakıp rapor yazdı, kadın doğum doktorum kan testleri ile birlikte yorumladı. Hatta ense kalınlığı ve burun kemiği normal olmasına rağmen kan testi biraz riskli çıktı. O yüzden fetal dna testi önerdi, yaptırdım, sonuç temiz geldi.

Detaylı ultrasonu genelde perinatologlar yapar, bunun için de aslında cihaz çok önemli. Bebeğin böbreği kalbi ciğeri parmak sayısı damarları vs her şeyine bakılıyor. Ben ilk gebeliğimde alanında sayılı bir perinatoloğa gittim detaylı için. Bu arada yukarıda bahsettiğim doktoru değiştirmiştim, yeni doktorum Prof doktor ve cihazı da çok iyiydi. Ben de yapıyorum detaylı ultrason demişti. Ama ben zaten randevumu çoktan almıştım diye perinatoloğa gittim. Bu defa kendi doktoruma yaptırırım detaylıyı muhtemelen. Yani demem o ki hastane şartlarına bağlı bunlar biraz. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Evet evet oldu çok teşekkür ederim tamamen doktorla alakalı bi durummuş benimki yapmıyormuş ikili diye söylediği şeyde zaten kanda usg de olucakmış ben bunlar haricinde bişey daha var zannetmiştim hepsine bakması için yönlendirdi birine🥲

Evet canım bazı doktorlar yapıyomuş prof ya da uzmansa özellikle yapılıyomuş benimki yapmıyormuş her türlü perinatoloğa gidicem sanırım birini önerdi zaten o da kana ve detaylı usg ye bakıyomuş ama şimdi emin olamadım iyice kafam karıştı napsam diye🥹

Hangi konuda emin olamadın canım o kısmı anlamadım 🥹 başka doktora yönlendirdi diye mi emin olamadın

Hangi konuda emin olamadın canım o kısmı anlamadım 🥹 başka doktora yönlendirdi diye mi emin olamadın
Yok canım ya biraz fazla takılıyorum olumsuz bir şey duyduğum zaman hayatım zehir oluyo kendime bir de sevgili eşime😅 yaptırmasam içimde kalıcak yaptırsam kötü bir şey söylese zaman geçmiycek o konuda kararsız kaldım

Peki arkadaşlar ense kalınlığını ölçmek için illa ikili yaptırmış olmak mı gerekiyor yoksa normal rutin muayenede de söylüyor mu

Doktor hiç ilgilenmedi ya. Kendimi hatırlatmak için bir sürü ayrıntı verdim. Yarın poliklinikteyim gelin USG yapalım, ya da çok ağrınız varsa acile gidin yazmış.
Aslında şu an ağrım azaldı, akıntı da uzandığım için mi bilmiyorum, şu an yok gibi. Yarın ki kontrolü mü beklesem acaba?
Kötü olmus canim ya ilgilenmemesi. Icin rahat etmeyecekse acile git istersen canim. Ama kendini iyi hissediyorsan yarini da bekleybilirsin

Yok canım ya biraz fazla takılıyorum olumsuz bir şey duyduğum zaman hayatım zehir oluyo kendime bir de sevgili eşime😅 yaptırmasam içimde kalıcak yaptırsam kötü bir şey söylese zaman geçmiycek o konuda kararsız kaldım

Evet canım maalesef ki öyle oluyor, ben de öyleyim ama çok yol aldım bu konuda o yüzden sakince karşılamaya çalışıyorum artık🥹

Ben burada duaların gücüne o kadar inanıyorum ki birbirimize dokunuyoruz Allah dualarımızı kabul ediyor inanıyorum vallahi bak.Başka bi başlıkta dış gebelik teşhisi koyan hatta yatılı yapılan biri o gün kesesini gördü dualar sayesinde ben biliyorum. Birbirimizi en iyi biz anlıyoruz. Nasıl bi his nasıl bi stres nasıl bi acı biz biliyoruz ve kalpten dua ediyoruz. Ben çok şükür ki o lekelenme ve ağrılarla bugün gittiğimde kesenin büyüdüğü yolk sac oluştuğunu hatta içerisinde bebeğimin kalbinin attığını bile gördüm dinletmedi ama gördüm herşey yolunda bazılarının böyle lekelenmeli oluyor ctesi de dinlersin inşallah Allah’ın izniyle gümbür gümbür dedi. Allahım sen çok büyüksün sen can verirsen sen nasip edersen olmayacak bişey yok🙏🏻 kimsenin kucağı boş kalmasın rabbim herkesi sağlıkla sıhhatle kavuştursun. 🥹🙏🏻
Ya bunu bana cevap olarak yazman beni o kadar duygulandırdı ki şu an 🥹 öyle mutlu oldum ki bebeğinin sağlık haberi için. Doğum haberini paylaştığımız günler de gelecek inşallah ♥️🙏🏼

Şöyle detaylı ultrason bebekteki bazı hastalıkları ortaya koyuyor. Doğumdan hemen sonra bebekte ameliyat edilmesi gereken durumlar vs olabilir. Buna hazırlıklı olmak için yapılıyor bu muayeneler. Ona göre öncesinde doktor hastane vs planlaması için. Hatta bazen anne karnında bile cerrahi müdahaleler yapılabiliyor. Yani yaptırmak bilgi sahibi olmak açısından daha mantıklı bence. Karar senin tabii.

Back
X