Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146

Eklentiler

• 17471506672912246391492740853609.webp
    17471506672912246391492740853609.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 34
Kızlarr, çıktım doktorun yanından, bebeğimin kalp atışını duyduk, gümbür gümbür atıyordu, çok şükür Allah'ım, böyle hep güzel haberlerle gelmeyi nasip eyle, bayram öncesi tekrar görüşelim dedi doktorum, kisti de ölçmedi, 0.8 mm olmuş bebeğim 🥹 eşim duygulanıp ağladı, ben öyle 🥹 eğer bir şey yemezsen ve içmezsem serum takacağını söyledi 😒 böyle olmaz dedi
Hadi gözün aydin canim saglikla gelsin inşallah 🙏 güzel haberler gelsin hep ne güzel oluyor 💗

Kızlarrr yardım lazım. Bugün kan tahlili verdim genel istemişti doktorum. Progestronda istedi kasıklarımda bazen ağrı var dediğim için. 7+2yim progestron seviyesi 17ng/ml çıkmış. Bu normal gözüküyor yeşil ama gebelikte normali nedir ne değildir bilemedim doktoruma da ulaşamadım bilen varsa aydınlatırsa çok sevinirim
Kızlar test veren yok mu başka 🥲

Bu chat gbt de canı istediği hibi yazıyo kalbimi kırıyo bana da yakından izlenmesi gereken bi durum falan dedi korkuttu. Doktorumu arıyorum kliniğinden çıkmış kayıtları göremiyomuş yarın sabahtan hatırlatın dedi iyi de haftam belli değer belli laydımda ne göreceksin ki daha çok sinirlendirdi
Aa şaşırdım çokta güvenmeyelim ozaman

Kızlar test veren yok mu başka 🥲
Merhaba, benimde 5. Haftada progesteron değerim 8,5 çıkmıştı normali 10 üzeri olması bence değeriniz gayet güzel doktor bana duphaston verdi benimki düşük geldiği için sonrasında tekrar bakmadık 10 gün sonra kontrolüm var o zamana kadar kullanacağım belki o zaman tekrar bakıp karar verir. Benimki o kadar düşük olmasına rağmen herhangi bir kanama ağrı vs olumsuz durum yaşamadım çok şükür. Canınızı sıkmayın değeriniz güzel eğer doktor düşük görürse yarın gerekli müdahaleyi yapar zaten ☺️

Merhaba, benimde 5. Haftada progesteron değerim 8,5 çıkmıştı normali 10 üzeri olması bence değeriniz gayet güzel doktor bana duphaston verdi benimki düşük geldiği için sonrasında tekrar bakmadık 10 gün sonra kontrolüm var o zamana kadar kullanacağım belki o zaman tekrar bakıp karar verir. Benimki o kadar düşük olmasına rağmen herhangi bir kanama ağrı vs olumsuz durum yaşamadım çok şükür. Canınızı sıkmayın değeriniz güzel eğer doktor düşük görürse yarın gerekli müdahaleyi yapar zaten ☺️
Şimdi doktorumla görüştüm. Çok şükür rahatladım belki başka birine de lazım olur diye tamamını yazayım. Doğal yolla hamile kalındığında değerin 12-13ten fazla olması iyiymiş ama 9-10da bile süren ve sağlıkla devam eden gebelikler oluyomuş. Yardımcı bi yolla ya da tüp bebek gibi tedavi sonucunda olan hamileliklerde en az 20 istiyorlarmış hatta 20nin ne kadar üzerinde olurlarsa o kadar iyi gözüyle bakıyolarmış. Yani doğal gebeliklerde her vücudun kendine göre bi normali oluyormuş, doktor “vücudunuz bebeğin yerleşmesine olanak tanıyıp kalp atışlarını gösterdiyse vücudunuzun normali bu diyebiliriz.” Dedi. Ki değeriniz düşüş göstericek dahi olsa başka belirtilerle önce gösterir stres yapmayın çok isterseniz kasık ağrısı hissettiğinizde evham yapıyorsanız 200lük fitil progestan başlayabilirsiniz dedi. Rahatladım çok şükür

Aa şaşırdım çokta güvenmeyelim ozaman
Gebeliğinizin 7 hafta 2 günlük döneminde progesteron değerinizin 17 ng/ml olması, sınırda bir değerdir.

Genel olarak:
  • İlk trimesterde (ilk 12 hafta) progesteron düzeylerinin genellikle 11–90 ng/ml aralığında olması beklenir.
  • Ancak 17 ng/ml, gebeliği desteklemek için çoğu hekim tarafından düşük kabul edilir.
Sonuç:
17 ng/ml kötü değil ama idealin biraz altında. Mutlaka doktorunuzla görüşerek:
  • Değerin tekrar edilip izlenmesi,
  • Gerekirse destek başlanması yönünde karar verilmesi en sağlıklı yaklaşım olur.

Yazdıklarından bir kesit 🥲 bu sefer beni şaşırttı modellemesi arttıkça dengesizleşti biraz

Acile git yda ozele varsa yakindan Allah korusun kotu dusunme

Canım benim Allah rızası için iyi bir özele git, böyle olmaz en azından usg iyi 7.haftana gelmişsin nerdeyse kesin bir şey söylerler, gerekirse yatış verirler bebeğini seninle kalması için elinden gelenini yapar iyi bir özel, lütfen evde perişan etme kendini, biz önemleri alalım gerisi Allahtan

Allah yardımcın olsun canım eğer imkanın varsa özel bir hastaneye git bir de ordan görüş al bakalım pazar gününe kadar böyle bekleme

Geçmişi okumamıştım ne denir bilmiyorum teselli sözcükleri faydasız,ama Allah en doğrusunu en hayırlısını bizim için verir o yüzden Allaha bırakmak en rahatlatıcı yol. Rabbimin bizler için ne sürprizleri var bilemeyiz kadere bırak rahatla 💚
Hepimize çok teşekkür ederim. Kanama ve ağrı çok artınca acile gittim eşimle.
Dün akşam muayene eden doktor oradaydı yine.
Kese duruyor çok şükür, kes
ede bir sıkıntı da yok normal görünüyor, ama bebeği göremiyoruz malesef. Kanama , ağrı zor bir durum evet ama kesede bir sıkıntı yok, bekleyelim ilaçlara devam et dedi.
Pazara kadar bekleyeceğim artık inşallah sıkıntı yaşamak istemiyorum artık ya.
Şu ağrı ve kanamam dursa artık.

Hepimize çok teşekkür ederim. Kanama ve ağrı çok artınca acile gittim eşimle.
Dün akşam muayene eden doktor oradaydı yine.
Kese duruyor çok şükür, kes
ede bir sıkıntı da yok normal görünüyor, ama bebeği göremiyoruz malesef. Kanama , ağrı zor bir durum evet ama kesede bir sıkıntı yok, bekleyelim ilaçlara devam et dedi.
Pazara kadar bekleyeceğim artık inşallah sıkıntı yaşamak istemiyorum artık ya.
Şu ağrı ve kanamam dursa artık.
Canım çok geçmiş olsun. İnsallah sorun olmaz. Allahım pazara kadar can versin o keseye insallah. Senin için duacıyız. 🫶 Ama kötü sonuçlanırsa da üzülme demekki hamile kalabiliyor vucudun tekrar denersin benimde düştükten 2 ay sonra oldu. Herşekilde yıpratma kendini. Sağlığına duacıyız.

Canım çok geçmiş olsun. İnsallah sorun olmaz. Allahım pazara kadar can versin o keseye insallah. Senin için duacıyız. 🫶 Ama kötü sonuçlanırsa da üzülme demekki hamile kalabiliyor vucudun tekrar denersin benimde düştükten 2 ay sonra oldu. Herşekilde yıpratma kendini. Sağlığına duacıyız.
İnşallah canım, çok teşekkür ederim. İnşallah dediğin gibi pazar gününe kadar bebeğim kendini , kalbinin sesini gösterecek kadar ortaya çıkmış olur.

Back
X