Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Kızlar dün gece okudum mesajlarınızı. Bugün yazdıklarınızı da şimdi okuyabildim. 9+4 oldum. Midem öyle bir yanıyor ve bulanıyor ki😢 Rennie şurup içiyorum hafif bir rahatlama geliyor ama kısa sürüyor. Hiç keyfim kalmadı. Her gün umutla uyanıyorum bulantım bitecek diye ama yok. Tuhaf bir şekilde sabah bulantım olmuyor güzel bir kahvaltı yapıyorum. Sonra bir başlıyor gece yatana kadar bulantidan inliyorum resmen 🤦🏼‍♀️ Bir ultrasona girip bebeğimi görsem iyi gelecek de ona da çok var daha. Ay bir de kızım bugün sandalyeden düştü ağladı baya. Ben de ağlayıp duruyorum zaten herşeye. Şu haftaları ileri sarmak istiyorum 🙈

Hep uyuyorum, hep yatıyorum, aynaya bakmaya gücüm yok, saçım başım dağıldı, yani anlamıyorum, bugün 1 kilo daha verdiğimi görüp sinir krizine girip çok ağladım, sürekli kilo veriyorum, bir insanın iştahı sıfır olabilir mi ya, tuzlu ayran ben çok seviyorum, zorla kefir içtim bugün, canım ne alakaysa sosis çekti, yedim 2 tane( en azından canım bir şey çekti diye sevinip eşim yaptı, normalde asla pişirmez), tansiyonum benim de düşük

Buraya da hiç girip bakamıyorum kızlar gerçekten 😢
Yaa aslında ilk aylarda kılo almamak güzel bence. Bende mide bulantım yedıkce geçecek gıbı hissediyorum. Maalesef ıkı günde 1.5 kılo almısım. Nerdeyse diyet uyguluyorum ama çok acıkıyorum acıktıkça midem daha çok bulanıyor. Kısır döngüde gıbıyım. Seninki de farklı zor. Ama az da olsa yemek için uğraş canım

Prilam etki etmiyorsa başka ilaç veriyorlarmış, sordun mu hiç doktora? Bu şekilde hayat kaliten çok düşmüş. Hoş benimki de iyi sayılmaz ama ilaçla ayaktayım.

Soracağım doktoruma gidince, kabullenmeye çalışıyorum süreci işte öyle kendimi ikna etmeye çalışıyorum. Sabırlı ol diyorum hep

Bu arada yattıkça yatasım geliyor benim de, kafamı kaldıramıyorum, iyice halsizleşiyorum. Kendimi zorlayıp dışarı çıkarsam iyiyim ama, gören numara yaptığımı sanır 🤣 evde de kendimi zorlayıp iş güç yaptığım zaman daha iyi hissediyorum. Mümkünse evde durmayın, eşinle çıkın yürüyüş yapın bir şeyler için, bebek eşyası bakın. Hareket iyi gelecektir.

İnan ki çıkamıyorum. Alışverişe gittik, markette ağladım eve döndük reyonlar kokuyordu, psikolojim de çok bozuldu, oğlumda böyle olmamıştım. Bunda neden böyle oldum diye sorguluyorum 🥹😢 Bebek eşyası da bakacağım aslında şöyle benim bebek odası ve her şeyi var ama eğer kız olursa ona bir sürü elbise ve toka almayı düşünüyorum 🥰

Yaa aslında ilk aylarda kılo almamak güzel bence. Bende mide bulantım yedıkce geçecek gıbı hissediyorum. Maalesef ıkı günde 1.5 kılo almısım. Nerdeyse diyet uyguluyorum ama çok acıkıyorum acıktıkça midem daha çok bulanıyor. Kısır döngüde gıbıyım. Seninki de farklı zor. Ama az da olsa yemek için uğraş canım

Bak haklısın bu sefer de kiloyu dert edecektim, herkesin kendince bir uğraştığı iş var işte canım, tabi ama sürekli de kilo verince sinirlerim bozuldu 🥹 sadeve kraker yiyorum çok iyi geliyor o bana

Kızlar dün gece okudum mesajlarınızı. Bugün yazdıklarınızı da şimdi okuyabildim. 9+4 oldum. Midem öyle bir yanıyor ve bulanıyor ki😢 Rennie şurup içiyorum hafif bir rahatlama geliyor ama kısa sürüyor. Hiç keyfim kalmadı. Her gün umutla uyanıyorum bulantım bitecek diye ama yok. Tuhaf bir şekilde sabah bulantım olmuyor güzel bir kahvaltı yapıyorum. Sonra bir başlıyor gece yatana kadar bulantidan inliyorum resmen 🤦🏼‍♀️ Bir ultrasona girip bebeğimi görsem iyi gelecek de ona da çok var daha. Ay bir de kızım bugün sandalyeden düştü ağladı baya. Ben de ağlayıp duruyorum zaten herşeye. Şu haftaları ileri sarmak istiyorum 🙈

Bizim bu Aralık anneleri gerçekten mahvolduk, kimsenin sesi de çıkamıyor enerjisizlikten, sabah benim de bulantım çok olmuyor ve diyorlar ki sabah bulantısı dışındıkiler gebelik ile alakalı değil acaba enfeksiyonum mu var diyorum ama bence var, hem idrar hem vajinal, test verdim aslında daha çıkmadı, onlarda mide bulantısı yapar

Geçmiş olsun canım şu bulantı da çok psikolojik duruyor kafaya taktın mı artıyor sanki var mı öyle bişey bebege de üzüldüm geçmiş olsun ☺️

Bizim bu Aralık anneleri gerçekten mahvolduk, kimsenin sesi de çıkamıyor enerjisizlikten, sabah benim de bulantım çok olmuyor ve diyorlar ki sabah bulantısı dışındıkiler gebelik ile alakalı değil acaba enfeksiyonum mu var diyorum ama bence var, hem idrar hem vajinal, test verdim aslında daha çıkmadı, onlarda mide bulantısı yapar
Az önceli mesajına denk geldim içim yandı rabbim inşallah bir daha göstermesin eger enfeksiyon varsa bulantı +kasık agrısı +akıntıda olur canım yaşadım diğer gebelğim de 🙏

Canım benim marketten aldığım 3lt Jersey süt üzerinde pastörize olduğu yazıyor ve onunla yoğurt yapıyorum. İçindekiler kısmında yazıyor. Yine de 15-20dk kaynatıyorum ama. Yani Jersey sütlerin de pastörize olanı var marketlerde 👍🏻
Ne yaptın gittin mi bugün doktora canım?
Bakayim canim ona da. Doktora sordum bugun guvenilir bir yerden aldiginda normal.evde manyalanmis yogurdu yemeni tavsiye ederim dedi.
Gittim canim şükür iyi gidiyoruz. 4 hafta sonra cagirdi. Baya sorularim vardi sordum. Aclik sekerim de 110 cikmisti ya gebelik diyabeti olacaksin yüksek ihtimal dedi. Ona göre beslenme önerdi. 10 güne yeniden kan vercem. Biraz o konu uzerinde durduk bugun. Yasakli listesi saydi azcikta 😅 herseye uzaktan bakacakmisim artik

Bende daha önce çiftlik süt alıyordum ama artık pastörize günlük süt alıyorum ondan yapıyorum bimde var mavi şişe birde altın süt diye geçiyor ikisini karıştırıp yapıyorım çok güzel oluyor.
Dedigin de iyi fikir olabilir canim olmadi bir deneyeyim. Ama ben pastörize sütten yaptigimi pek begenmedim yaa 😅
Fotosunu paylastigin da cok iyi oldu canim deneyecegim onu da 😍💗

Normal çiftlik günlük süt alıp kaynamaya bırakıyorum kaynadıktan sonra da 20-30 dakika kısık ateşe bırakıyorum altını kapattıktan sonra da maya sıcaklığına ulaşınca probiyotik ve maya ekleyip kavanozlarda mayalıyorum taş gibi oluyor. Kaynattıktan sonra hiç bi sorun yok marketten alınacağına böylesi daha sağlıklı diye düşünüyorum
Bende normalde hep yogurdumu kendim mayalarim. Ama bazi drlar tavsiye etmiyormus ya illa pastörize olsun diye. Ama konustum doktorumla normal aldigim mandiranin sütüne devam edecegim arada jersey deneyecegim iste. Bence de kesinlikle market yogurdu bende hic almamaya calisirim mecbur kalmadikca.
Bu arada probiyotik dedigin marketlerde satilan probiyotik mayalar mi ?

Arkadaşlar merhabalar,

Geçen gün yazmıştım. Bugün bir şey danışmak istiyorum. 9 haftalık hamileyim. En son Folic asitim bitmişti doktor eczanede alabilirsiniz sorun yok dedi. Bende Folicus kullanıyordum. O gün eczanede yokmuş bende önerdiğini başka bir markada olur dedim. Çünkü 1 ay daha kullanacağım. Bana Folbiol diye bir marka verdi. Ancak bir tuhaflık hissediyorum. Zaten midem çok feci, hayat kalitem yerlerdeydi ama bu ilacı içince mide bulantım artıyor. Olduğumdan çok daha kötü oluyorum. Bu ilacı kullanıp bunları yaşayan var mı? Eczane devletin önerdiği ilaç denilince bir duraksadım ama almış bulundum.
Canim o ilaci birakmalisin. 400 lük baska bir folic asit al onu kullan. Ben perinatologa gidiyorum dr kesinlikle gerek yok bu kadar fazlasina dedi. bircok kan degerine bakilip karar veriliyor folbiol verilirken,bana da basta bir dr kullan demisti. Bende aldim hatta duruyor evde. Folicusun muadili folbiol diyen eczacina da bir daha ugrama bence. Nasil bilinçsiz davranabiliyorlar anlamiyorum hemde gebelik bu..

Canım bana da doktorum aynısını söyledi peynir yoğurt bunları pastörize al dedi. Çiğ sütten insana geçen brusella(hayvan hastalığı ) geçme ihtimali yüksekmiş bu da düşüğe sebep oluyormuş o yüzden uyarıyorlar. Kendin yaparsan yoğurdu uzun süre kaynat.
Canim bende bugun drumla gorusmede sordum. Kendisi iyice kaynatirsan normal tukettigin sekilde mayalayip yiyebilirsin dedi. Pastörize olanlarin yogurdu pek hosuma gitmedi ne yazik ki.
Jersey ya da normal fark etmez pastörize şişe sütler var denedin mi? Hatta istersen organikleri de var Orvital’in falan. Çiğ süt riskli evet, kaynatınca da besin değeri düşüyor ama ben şu an çiğ sütten yapıyorum. Hazır yediğim de oluyor. Çok takılmıyorum ama oğluma ek gıdaya başlarken dediğim şişe pastörize sütlerden yapıyordum.
Bende cig sütten ve jerseyden devam edicem galiba canim. Dedihin gini cok fazla da takilmamak lazim durumlara galiba :)

Bende normalde hep yogurdumu kendim mayalarim. Ama bazi drlar tavsiye etmiyormus ya illa pastörize olsun diye. Ama konustum doktorumla normal aldigim mandiranin sütüne devam edecegim arada jersey deneyecegim iste. Bence de kesinlikle market yogurdu bende hic almamaya calisirim mecbur kalmadikca.
Evet ben de doktoruma sormuştum bu şekilde devam edebilir miyim diye kesinlikle dedi. İyi kaynatıldığı sürece bir sorun yok zaten maya ve probiyotikle besin değerlerini hemen hemen topluyorum. Benim hali hazırda kendi yaptığım maya yoğurdum olduğu için probiyotik ekstra eklemiyorum ama yetersiz görürsem şok’un probiyotiğini kullanıyorum zaten bi kere yaptıktan sonra maya için ayırırsanız 4-5 sefer daha aynı şekilde tutuyor yoğurt ile

Bu arada jersey sütü çok seviyorum özellikle kaymağı çok bereketli ve lezzetli oluyo ama ben yoğurt mayalama konusunda pek sevemedim kendisini biraz krema krema oluyor ama seveni de çok tamamen tercih meselesi 🤷‍♀️

Evet ben de doktoruma sormuştum bu şekilde devam edebilir miyim diye kesinlikle dedi. İyi kaynatıldığı sürece bir sorun yok zaten maya ve probiyotikle besin değerlerini hemen hemen topluyorum. Benim hali hazırda kendi yaptığım maya yoğurdum olduğu için probiyotik ekstra eklemiyorum ama yetersiz görürsem şok’un probiyotiğini kullanıyorum zaten bi kere yaptıktan sonra maya için ayırırsanız 4-5 sefer daha aynı şekilde tutuyor yoğurt ile
Bende normalde ayni anlattigin gibi yapiyorum mayalama islerimi ama probiyotik ekelmiyordum bende ekle alip deneyeyim. Insallah severim bende.
Bu arada jersey sütü çok seviyorum özellikle kaymağı çok bereketli ve lezzetli oluyo ama ben yoğurt mayalama konusunda pek sevemedim kendisini biraz krema krema oluyor ama seveni de çok tamamen tercih meselesi 🤷‍♀️
Bende bie deneyimlemek istiyorum bakalim seversem degisiklik olsun diye arada ondan arada normalinden devam ederim. Tecrubelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim 💗🙏

Bende normalde ayni anlattigin gibi yapiyorum mayalama islerimi ama probiyotik ekelmiyordum bende ekle alip deneyeyim. Insallah severim bende.

Bende bie deneyimlemek istiyorum bakalim seversem degisiklik olsun diye arada ondan arada normalinden devam ederim. Tecrubelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim 💗🙏
Canım benim rica ederim ne demek. Probiyotik markadan markaya biraz fark ediyor ben çok tatlı sevmem o yüzden şokunki birazcık ekşilik katıyor market yoğurdundan hiç bir farkı olmuyor inan. Probiyotiği doktorum ekstra onayladı çünkü bağırsak hareketlerini ciddi anlamda arttırıp destekliyor kabız olma olasılığını çok düşürüyor ve benim de malesef sindirim sıkıntım var hamileliği öğrendiğim günden beri. Yine bugünümüze şükür 🥲

ay bide jersey sütü kaynattıktan sonra 1 gece mümkünse beklet kapağı kapalı şekilde ertesi sabah aç 3-4 cm kaymak çıkıyor seviyorsan kahvaltıda falan bal döker yersin inanılmaz besleyici az bekletirsen kaymak o kadar yağlı ve kalın olmuyor 🥲

Canım benim rica ederim ne demek. Probiyotik markadan markaya biraz fark ediyor ben çok tatlı sevmem o yüzden şokunki birazcık ekşilik katıyor market yoğurdundan hiç bir farkı olmuyor inan. Probiyotiği doktorum ekstra onayladı çünkü bağırsak hareketlerini ciddi anlamda arttırıp destekliyor kabız olma olasılığını çok düşürüyor ve benim de malesef sindirim sıkıntım var hamileliği öğrendiğim günden beri. Yine bugünümüze şükür 🥲
Ah bende hafif mayhosluk seviyorum yaa. Tamam kesin şoktan alcam o zaman 😍 dogru tabiki bagirsaklar icin cok faydali. Deneyecegim 🙏 tabiki çok şükür bebislerimizde bzilerde iyi olalim hep inşallah 🙏
ay bide jersey sütü kaynattıktan sonra 1 gece mümkünse beklet kapağı kapalı şekilde ertesi sabah aç 3-4 cm kaymak çıkıyor seviyorsan kahvaltıda falan bal döker yersin inanılmaz besleyici az bekletirsen kaymak o kadar yağlı ve kalın olmuyor 🥲
Onu yapmak aklimda zatenn. Hep hevesleniyorum jerseyin kaymagini yemeye 😄 tavsiyelerin icin tisikirlirr🥰🙏💗

Back
X