• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
ankarada yaşadm 1 bucuk yıl ordaki saglik ocagi aliyordu cokta ilgililerdi ama bursada idrar tahlili yapan saglik ocagi gormedim ben
Benim sağlık ocağım da idrar tahlili alabileceklerini ama çok da doğru bir sonuç veremediklerini kendileri söyledi canım. Belki de o sebeple birçok yer yapmıyor olabilir.
Ben kalkan almayacağım kuzu direkt gümüş kapak düşünüyorum. Çünkü gümüş kapak zaten kalkanın yaptığı şeyi yapıyor ama kalkan gümüş kapağın yaptığını yapamıyor 😂
Ben bundan aldım canım. Hem hava aldırıyor olması hem süt topluyor olması benim için tercih sebebiydi.

Kızlar günlerdir resmen anca yetişebildim konuşmalara ahahaahah :halay:

Ben şaşırmıyorum kuzum arayı koruması gereken abim. Sınır koyması gerekende o. Ama yapamıyor. Karısıyla bizim aramızdaki sınırı en baştan korumadığı için durum bu halde. Ben karısını suçlamıyorum gerçekten o el kızı sonuçta. Aman neyse böyle şeylerden dolayı çekirdek ailem dışında akrabalarla muhatap bile olmuyorum seçtiğim ailem bana yeter 🥰

Ahh kuzum benimde yarın randevum var, aklımda bir çok soru işareti var yani bir şey olsa da doktoru değiştirsem diye bahane arıyor gibiyim 🫠 mesela geçen göğüs hastalıklarına gittim doktor bizi ilk defa görüyor sonuçta o kadar tatlı sıcak samimi davrandı ki çıkınca eşime, kadın doğum doktorundan da beklediğim bu işte ya dedim. Ama kişilik meselesi tabi ki bizim doktor mesafeli biri işimi düzgün yapayım kafasında. Problem onda değil zaten iyi bir doktor ama benim beklentim bu değil sanırım. Neyse içimi dökmüş gibi oldum yarın tekrar bir bakıcam bakalım nasıl hissedeceğim. Bebişlerinin iyi olmasına da çok sevindim maşallah onlara 😍😍
Tam olarak tarif ettiğin gibi canım. Mesafeli, işinin ehli evet ama. Mesela benim tüp bebek doktorum okadar babacandı ki her muayene sırasında elimi tutardı, içeri girince yaklaşımı tatlı dili. Operasyonlar öncesi zaten sarılma, el tutma, tüm duygusal motivasyon, ben dua ediyorum diye benle birlikte dua ederdi🥹 Anneme sarılırdı transferler sonrası. Herkes tercih etmeyebilir ama beklentiyle alakalı. Tedavi, gebelik duygusal süreçler bence ben isterim. Hocam yaşlı, prof, Türkiye'ye ilk tüp bebeği getiren, hatta doktorumuza söylediğimde hocaların hocası o nasıl onda tedavi oldun demişti şaşırmıştı, artist o anlamında. Ama adam yaptığı işin duygusal boyutunun okadar farkındaki hasta yaklaşımı harikaydı biz hiçbi artistliğini görmedik.
Ben değişmem şimdiki doktorumuzu, zaten süreçlerimiz farklı seninle, bide tıbbi tatmin etti beni takiplerinde. Bunları yazmamın nedeni yalnız değilsin, aynı şeyleri hissediyoruz, düşünüyoruz kesinlikle işte el mahkum biraz, seçenek olsa aynı sebeple değişirdim.

Ya bu doğum haftası sizce sütün gelişini etkiler mi ? Yine kaygı denizinde boğuldum ben :/
Mesela oğlum 41.hafta içinde doğdu (sezeryan) ilk emdiği saniye harika sütüm gelmişti maşallah ama acaba geç doğduğu için mi öyle oldu diyorum ? 37 38 de sezeyanla doğum yapan arkaşlarımn hep 2 3 gün sonra geldi sütü.
Kızımda şimdi 2.sezeryan olacağı için risk olmasın diye 38 lerde alırlar e birde başta sat ı geri çekmişti 37.hafta olacak :(
41 nere 37 nere bu durum sütü ne kadr etkiler acaba ya :/
Etkilemiyor bence ben 38 küsürde doğurdum sezeryanla odaya bir çıktım emziriyorum😅 kafada bitiyor inanıyoruz sütümüz hemen gelecek ve çok olacak🙏🏻

Allah aşkına sen neden ağladın
Benim sebep belli tek kuzum, ara ara gelen erken doğum korku perileri 😅🥹 Allah korusun. Hem çok mutluyum, şükrediyorum Allah esirgesin şimdi bilr yaşam sınırını geçtiler, hoca olumlu konuşuyo. Ama bir yanım hala eski travmanın etkisinde 🥹 şükür bugünümüze.

Benim sebep belli tek kuzum, ara ara gelen erken doğum korku perileri 😅🥹 Allah korusun. Hem çok mutluyum, şükrediyorum Allah esirgesin şimdi bilr yaşam sınırını geçtiler, hoca olumlu konuşuyo. Ama bir yanım hala eski travmanın etkisinde 🥹 şükür bugünümüze.
Canımm hepimiz 37+ göreceğiz 🤍
İyi düşünelim iyi olsun 🍀

ayy aşkım kıyamam 🥹🥹 hiç kötü düşünme, o kadar dikkat ediyorsunuz, inşallah zamanında doğacak hepsi Allahın izniyle 🥹😍😍

Ya bu doğum haftası sizce sütün gelişini etkiler mi ? Yine kaygı denizinde boğuldum ben :/
Mesela oğlum 41.hafta içinde doğdu (sezeryan) ilk emdiği saniye harika sütüm gelmişti maşallah ama acaba geç doğduğu için mi öyle oldu diyorum ? 37 38 de sezeyanla doğum yapan arkaşlarımn hep 2 3 gün sonra geldi sütü.
Kızımda şimdi 2.sezeryan olacağı için risk olmasın diye 38 lerde alırlar e birde başta sat ı geri çekmişti 37.hafta olacak :(
Senle aynı durumdayız canım, benim de say geri çekildi ve ikinci sezaryen. Doktorla konuşuruz o gün yaklaşınca. Sancı vs yoksa erken almazlar belki. Benim ilki 38+5’teydi, sütüm vardı. Bir arkadaşımız 37’den önce doğurdu, onunki de geldi, endişe etme

Tam olarak tarif ettiğin gibi canım. Mesafeli, işinin ehli evet ama. Mesela benim tüp bebek doktorum okadar babacandı ki her muayene sırasında elimi tutardı, içeri girince yaklaşımı tatlı dili. Operasyonlar öncesi zaten sarılma, el tutma, tüm duygusal motivasyon, ben dua ediyorum diye benle birlikte dua ederdi🥹 Anneme sarılırdı transferler sonrası. Herkes tercih etmeyebilir ama beklentiyle alakalı. Tedavi, gebelik duygusal süreçler bence ben isterim. Hocam yaşlı, prof, Türkiye'ye ilk tüp bebeği getiren, hatta doktorumuza söylediğimde hocaların hocası o nasıl onda tedavi oldun demişti şaşırmıştı, artist o anlamında. Ama adam yaptığı işin duygusal boyutunun okadar farkındaki hasta yaklaşımı harikaydı biz hiçbi artistliğini görmedik.
Ben değişmem şimdiki doktorumuzu, zaten süreçlerimiz farklı seninle, bide tıbbi tatmin etti beni takiplerinde. Bunları yazmamın nedeni yalnız değilsin, aynı şeyleri hissediyoruz, düşünüyoruz kesinlikle işte el mahkum biraz, seçenek olsa aynı sebeple değişirdim.
Ahhh kestanem çok iyi anladın beni 🥲 seçenek yok gerçekten aynı hastanede başka doktora gitsem hoşuma gitmezse bu sefer bu doktora da gidemem kayıtlardan görüp trip atar 🫠 başka hastane arayışına girsem o da farklı dert 😬

Ahhh kestanem çok iyi anladın beni 🥲 seçenek yok gerçekten aynı hastanede başka doktora gitsem hoşuma gitmezse bu sefer bu doktora da gidemem kayıtlardan görüp trip atar 🫠 başka hastane arayışına girsem o da farklı dert 😬
Kanka sen git, size gelecektim randevu bulamadım, mecbur başka dr almak zorunda kaldım de, bir yalan uydur😂😂😂

Bikere Nesrin hoca var ona muayene olmuştum o da tıbbi olarak benim beklentimin çok ötesindeydi mesela canımm, işin tamamen magazinsel kısmında, hasta danışmanı gibi, ebe gibi. Muayene de ful bebeğin tipine odaklandı ne oluyoruz dedim 😅 Bizim hastanede Kudret hoca da iyi gibi. Başka hastane tam dert. Bizim hastanede denemek istersen Kudret hoca olabilir bence

Canım benim çok haklısın. Zoruna gitmiştir. Senin onun oğluna kötü davrandığını düşünüyorsa gece evden çıkmasın madem. Dursun çocuğunun başında. Çocuk bakmak kolay değil. Sen hiç üzülme yıpratma kendini. Onun dert etmesi gerek sana böyle bi ithamda bulunduğu için. Bırak o üzülsün. Kendinden verme sakın alıştırma. Sen kendini bebeğini düşün. Bütün sorumluluğu kadına yükleyip akşam dışarı çıkıp sonrada laf etmek…!! Kusura bakmasın sen biraz ters yap aklı başına gelsin
Evet ben evlendiğimde küçüktü yani iki senedir ben bakıyorum kendinin tek yardımı yok evlenip bütün sorumluluğu bana verilen çocuğa kendisi mi bakmış oluyor sahip çıkmış oluyor hayır annesinden almış sorumluluğu bana vermiş oluyor aslada geldiğinde ilgilenmiyor ana sınıfı dersine kadar ben herşeyiyle ilgileniyorum sadece üzüldüğüm o kadar emek verip bakmıyosun ki diyorlar demekki ben senelerce de baksam o çocuğa sonucunda bakmadinki diyecekler 😌 ne diyim Allah bilsin okulu üstü başı temizliği daha bezini bile yeni bıraktık onun bile eğitimini ben verdim zor oldu çünkü 4 yaşına kadar verilmemişti hala emzik vermeler gece uyanıp biberonla süt içmeler hepsini düzene girdirdim ama bakmıyormusum hamile halimde bacağım tutula tutula her gün okula bırakıp alıp beslenmesinin listesine kadar hazırlamak demekki bakmamak onlara göre benim çocuğuma da tek katkısı maddi hâlbuki onuda ailem destek olmak istiyor kendisi istemiyor kabul etmiyor

Canım sık sık konuş onunla ve dokun karnina. onun gelisiyle her şeyin güzel olacağını ve onu sağlıkla beklediğini söyle. Senin üzüntünün senin olduğunu travmaların sana ait olduğunu söyle. Ona negatif yüklenmesin. Beyin duyduğuna inanıyormuş. Üzmemeye çalış kendini, kendi ailene ve bebeğine odaklanmaya çalış.sevgiler yolluyorum

Canım sürekli dua ediyorum ama konuşurum iyi gelecek herşeyi yaparım çok sağol canım 🥰 öyle yapicam bebeğim şuan en önemli şey ♥️ teşekkür ederim

Bütün muayeneleri özelde olduktan sonra devlette doğum yapsam nolur acaba 😅 bı sorun olurmu özel hastane haberleri yüzünden güvenim yok devlettede yabancı gibi olurum diye korkuyorum yoksa doğum ücreti burada bahsedilen fiyatlardan uygun ilçe olduğu için

bende ilk oglumda 40 hafta 10 günlük sezeryan oldum ikinçi oglumda 37 de aldılar sütüm gayet hemen geldi ikisindede inş kızımda öyle olur diye düşünüyorum

Ay kızlar bir de doğum izinlerinden bahsedilmiş ama sanıyorum ki devlet memuru ve ev hanımı çoğunlukta özel sektör çok azz :)
Ne kadar doğum izinleri değişecek diye söylentiler olsa da özel sektör çalışanlarının gözü yaşlı :silah:

Neden bu eşitsizlik kızlaar ya çok moralım bozuluyor 3-3,5 aylıkken çocuk ücretli izin bitmiş oluyor sonrası ücretsiz. Bari 6 ay olsaydı yanii

Back
X