- 23 Ekim 2024
- 6.854
- 11.743
- 168
- Konu Sahibi annabelica
- #47.741
Kanka kızın deneyeceğide varsa denemez benim yazdıklarımdan sonraOlsun anlat senin yaptıklarını yapmasın yine yol göstermiş olursun![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kanka kızın deneyeceğide varsa denemez benim yazdıklarımdan sonraOlsun anlat senin yaptıklarını yapmasın yine yol göstermiş olursun![]()
Annemde de tansiyon biranda yükselince olur kanama bünyen tansiyona alışmış olabilir canım ama bebeğe bir etkisi olur mu bilmiyorum düştü mü şuanKızlar bi anda burnum kanamaya başladı durduk yere tansiyonumu ölçtüm 14-8 çıktı ama kendimi iyi hissediyorum başım falan da dönmüyor bebeğimde hareketli yani normal her geceki hareketlerini yapıyo sizce acile gitmelimiyim ya bilemedim biraz daha bekleyip yine bi tansiyonumu ölçeyim diyorum ona göre hareket etsem daha iyi olcak gibi
Ben Aralık sonunu beklemek istemiyorum çok yoruldum hiç bir kıyafet olmuyorAy ben bekliyorum da umarım o da beni bekliyordur![]()
Bennnbende 1.Aralıkdan sonra gelsin istiyorum
![]()
Senin için aynı şeyi düşündüm çok zorlu bir süreçti hayırlısı neyse o olsun kuzumCanımmm çok çok sagol
Amin sağlıkla gelsin oğluşum
Canım benim şeker tansiyon serklaj falan derken artik doktorum benimde baya yiprandigimi soyledi. Sana çok yüklendik dedi.
O nedenle biraz erkende olsa alacagim dedi.
Benim özellikle bir dogum tercihim yok kuzum ama vajinal dogumdan bir tık çekindiğim de bir gercek tabi![]()
3.cocuk ikinizinde oluru ile olur dolayısıyla sen istemeyip eşin isterse ben bunda bir haksızlık görmem.Kızlar sizinle bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Biliyorsun bir tane oğlum var 20 aylık bir tane daha geliyor paşam ben iki tane çocuğun yeterli olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlara bakacak güzel bir psikoloji de çok önemli ayrıca maddiyatta önemli özellikle de bu zamanda . İstiyorum ki güzel bir okulda okusunlar güzel bir gelecek planlayalım onlar için. Bir de ben yaklaşık 20 aydır sadece oğlum odaklıyım eşimle dışarı çıkarsam çıkıyorum onun dışında gittiğim sadece annemler var bunların dışında sosyal hayatım pek yok. Bazen istiyorum ki arkadaşlarımla kahve içeyim bir yerde alışveriş yapayım gezeyim ama aile apartmanında oturduğumuz halde oğlumu kimseye bırakamıyorum. İkinci oğlumuz da geliyor hem çok mutluyum hem de çok tedirginim çünkü her annede olduğu gibi bende de yetebilecek miyim endişesi var. keşke babalarda da biraz böyle bir endişe olsaaslında sizlere danışmak istediğim şey şuydu lafı çok uzattım, ben tüplerimi baglatmayi düşünüyorum en kesin korunma yöntemi bu. Ama eşim 35 yaşımızda belki bir tane daha çocuk yaparız düşüncesinde. Ama ben böyle düşünmüyorum. Onlar sağlıklı bir şekilde büyüsünler ben de biraz kendi hayatıma bakmak istiyorum kendimi geliştirmek kurslara gitmek gibi ve o yüzden kafam çok karıştı. Daha doktoruma danışmadım ama eşimin imzası şart. Sizce eğer ki ben böyle bir şey yaparsam eşime haksizlik yapmış olur muyum ?
Uyku düzeni miSorma ya benim de o saatlerde uykum açılıyor hep. Bebiş gelince nasıl olacak bakalım uyku düzenimiz![]()

32yi geçtik ya hedef 28 derken. Şimdi doğum tarihi veriyor doktorun. Öyle mutluyum ki senin adınaAy amin kuzucumm 26 Kasıma kadar saglikla gidelim de bebisim karnimda zamanını bir güzel doldursun
Sağlıkla gelsin yavrum. Amin kuzum aminn en güzel en dogru zamanlarda gelsinler![]()
31+5 +9kg ile devamGüncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor
Ben 67 ile başlamışım
75 kiloyum 9 8 kilo arası gidip geliyorum korudum son iki üç ay
34. haftadayım 9 kilo aldımGüncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor
Ben 67 ile başlamışım
Tamamdır not aldım iletiyorum6 aralığı ben de istemiyorum ya. Aslında 38 hafta çok iyi ama ilk doğumuma bakınca erken gibi hissediyorum.sepide için de erken olur. 16 Aralık yapalım biz onu
![]()
Bırak umut edeyim bari belki de uyuruzUyku düzeni mihiç bir düzenden bahsedilemez bence
hepimiz buralarda oluruz burda olmayan bizden değildir
![]()
![]()
![]()
![]()
Ayy kötü denk gelmis gercekten yadedigin gibi aslinda esinin ailesi destek çıksa sen su an daha fazla ihtiyac duyacaksın annene
ikiz bebislerin birde .
İnsanın kalbi kırılıyor seni anlıyorum canım ya, keske biraz öne çekseler, annende senin yanına gelse sonra rahatca dururdu. Ay bende bu seyleri hic sevmem ya.. senin durumun ortada çünkü. Bide anneni istersin yanında su an duygusal olarakta. Sıkma canını belki bir yol bulunur
Aşkım eşinin ailesiyle iyi anlaşıyor mu bebeği güvenip emanet edebilir mi peki, öyleyse duygusal olmakta çok haklısın çünkü senin 2 tane bebişle daha çok ihtiyacın olacak anneye![]()
Acil miymiş tiroid ameliyatı? haklısın ben olsam ben de bozulurdum, konuş bence gerekirse gönül koy yanına gelsin.
Kalbin kırıldı anlıyorum seni, benim de anneannem hasta, ilk bebeğim doğduğunda da dedem hastaydı, annem zar zor 40 gün kaldı ama kaldığı her gün çok üzgündü gidemediği için. Ve bu beni daha çok strese soktubu defa öyle yapacaksan hiç gelme, başımın çaresine bakayım ben dedim. Kv bakamaz mı? Onun gelme durumu nasıl?
Tiroid aciliyeti olan bir ameliyat mı bilgim yok.ama hormon değil gaza getirmek istemem anneni yanında istemen çok normal. Tamam kardeşininki de ameliyat ama doğumda insan bebek gibi oluyor annelerimizin tavsiyeleri bizi rahatlatıyor bebekte bişey olsa biz panik oluyoruz onlar sakin sakin gülüp olur kızın normal vs diyerek tecrübelerini söylüyorlar. Bir sürü şey var kırılıp sessiz kalıp siz bilirsiniz deme ihtiyacım olacak anne sana de.
Niye annenin gideceği yer belli oluyor canım kardeşin mi öyle ısrar ediyor yoksa o daha mı çokk yardıma muhtaç.
Canım annenle bu şekilde kırıldığını konuştun mu? Belki duygularını ifade edersen onun senin açından bakmasını sağlamış olursun. Tiroid ameliyatı ilk tetkiklerinde acil değil demiş doktorlar. Şimdi neden senin doğum zamanın ameliyat oluyor acaba, acı ağrı veren bir durumumu mu var?
yardıma ihtiyaç duyuyoruz bu çok normal umarım gönlünce olur her şey canım
Ben bu 28 günü çok duydum, hastanenin şikayetvar sayfasında doğumla alakalı olarak insanların bu konuda geriye dönük şikayette bulunduklarını ve ödemelerini aldıklarını yazmışlar. Sgk’ya başvurmuşlar iade almışlar.
Acil için değil tüm kontroller için geçerli.. yeni düzenlemeler varsa bilmiyorum ama çok denk geldim 28 gün ibaresine
Kızlar empati kurup haklı hissettirdiğiniz için teşekkür ederimBeyazyasemin canım kırılmakta haklısın acaba annenle bunu paylaşsan nasıl bir tepki gösterir birde kardeşinin ameliyatı çok çok acil değilse onunla da konuşabilirsin belki anlayışla karşılar. Onun kayınvalidesi gelir yanına ya da başka çözüm yolu üretilebilir. Ama ben senin yerine koyduğumda kendimi, annen gelmeyecekse de eve gelen ablayı haftada 2-3 çağırıp yemekleri ve temizliği ona yaptırıp bebeklerle de kendim ilgilenmeye çalışırdım.
Kuşum bu arada kaç derecede kaç dakika yıkadın renklerini ayırdın mı? Renk koruyucu mendil aldım en kısada 20-30 derecede kendi deterjanıyla yıkıyım diye düşündüm sonra da kurutmaya atıp en düşük ısıda biraz kurutayım diye düşünüyorum ama bi akıl verebilir misin yaSağ ol canım, tabi öyle, çok heyecanlı gerçekteninsan çok mutlu oluyor hazırlık yapınca
içim kıpır kıpır
![]()
62.50 ilk muayenedeki kilomdu bu sabah 67yi gördümGüncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor
Ben 67 ile başlamışım
Güncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor
Ben 67 ile başlamışım
Kuşum bu arada kaç derecede kaç dakika yıkadın renklerini ayırdın mı? Renk koruyucu mendil aldım en kısada 20-30 derecede kendi deterjanıyla yıkıyım diye düşündüm sonra da kurutmaya atıp en düşük ısıda biraz kurutayım diye düşünüyorum ama bi akıl verebilir misin ya
o zaman ben de en azından 2-3 kategori diye ayırayım mendil de atayım ne olur ne olmazCanım ben ayırdım, koyuları, battaniye gibi daha tüylü şeyleri, renklileri derken epey bir makine çıkardımbu mendili ben de sormuştum ama ben mendil kullanmadım
kurutmaya atmamalısın küçülüyor, mecburen serdim ben, burada bir arkadaşın ki bayağı çekmişti
40 derecede yıkadım ben, emin olamadım ama nasıl olsa yüksek buharda ütüleyeceğim dedim, çoğunu da ütüledim
![]()
Canım seninle empati kuramıyorum o yüzden çok objektif bir yorum olmayacak ama tüp bağlatılması fikri bana biraz endişe veriyor neden bilmiyorum amaKızlar sizinle bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Biliyorsun bir tane oğlum var 20 aylık bir tane daha geliyor paşam ben iki tane çocuğun yeterli olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlara bakacak güzel bir psikoloji de çok önemli ayrıca maddiyatta önemli özellikle de bu zamanda . İstiyorum ki güzel bir okulda okusunlar güzel bir gelecek planlayalım onlar için. Bir de ben yaklaşık 20 aydır sadece oğlum odaklıyım eşimle dışarı çıkarsam çıkıyorum onun dışında gittiğim sadece annemler var bunların dışında sosyal hayatım pek yok. Bazen istiyorum ki arkadaşlarımla kahve içeyim bir yerde alışveriş yapayım gezeyim ama aile apartmanında oturduğumuz halde oğlumu kimseye bırakamıyorum. İkinci oğlumuz da geliyor hem çok mutluyum hem de çok tedirginim çünkü her annede olduğu gibi bende de yetebilecek miyim endişesi var. keşke babalarda da biraz böyle bir endişe olsaaslında sizlere danışmak istediğim şey şuydu lafı çok uzattım, ben tüplerimi baglatmayi düşünüyorum en kesin korunma yöntemi bu. Ama eşim 35 yaşımızda belki bir tane daha çocuk yaparız düşüncesinde. Ama ben böyle düşünmüyorum. Onlar sağlıklı bir şekilde büyüsünler ben de biraz kendi hayatıma bakmak istiyorum kendimi geliştirmek kurslara gitmek gibi ve o yüzden kafam çok karıştı. Daha doktoruma danışmadım ama eşimin imzası şart. Sizce eğer ki ben böyle bir şey yaparsam eşime haksizlik yapmış olur muyum ?
Oyyy o heyecanları yaşamak için sabırsızlanıyorumm nasıl mutlu mutlu yapmışsındırKızlar dün kızımın odasıyla uğraştık, çok yoruldum hiç bakamadım buraya, ben hazırladım sanıyorum çamaşırlarını bir sürü daha şey almışım onların etiketleri kesildi, yıkandı kuruyorlar falan derken bugün de ütülerini yaparım, kendime de pijamalar almıştım, onları ütüledim
Ve hurçları bir fileli kılıfının içine koyup makineye attım tertemiz deforme olmadan çıktı 1-2 saate kadar da kurudular, organizerleri de karbonatlı sirkeli suyla sileceğim bugün inşallah
Ne güzel heyecanlar ya, iş yapmak hiç bu kadar güzel olmamıştı![]()
Ben 63le başlamıştım şuan 31+3 te 65im canım.Güncel kiloları alayım güzel anneler iyice saldınız daaa hadi biraz tempo kendimizide düşünelim doğumdan sonra korse spor diyet kimler düşünüyor
Ben 67 ile başlamışım
Canım öncelikle tabi ki bende kimseden bir talepte bulunamam içimde yaşarım insanların anlamasını beklerim o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bence kayınvalidenle de süreci doğru iletişimi kurarak çok güzel geçireceksinKızlar empati kurup haklı hissettirdiğiniz için teşekkür ederim
Kişilik olarak çok yardım talep edebilen biri değilim ama normalde de sulugöz olduğum için üzüldüğüm belli olur ve karşımdakinden beni anlamasını beklerim. Bu konuda da öyle açıkçası. Açık açık ben zor durumdayım ihtiyacım var diyemem. İhtiyacım olduğu belli ve karşımdaki bunu anlayıp bir şeyler yapmıyorsa ya da sırf ben dediğim için yapacaksa yapmasın daha iyi, ben başımın çaresine bakarım derim. Nitekim zaten o gün görüntülüde hüngür hüngür ağlamama rağmen arayıp bu konuyu tekrar dile getiren de olmadı. Kayınvalidem ay başında gelecek. O da iyidir sağolsun ama sadece biraz ben çok iyi çocuk bakarım kafasında olduğu için biz yaptık bir şey olmadı konuları var ve beni yoruyor.
Bir kaç gün kendimi çok üzdüm ve Cuma akşamı bebeklerimin hareketleri azaldı gibi hissettim. Dün hastanedeydik. Oğlum zaten çok aşağılara inmişti şimdi de suyu azalmış. NSTye bağladılar ama bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Doktorum hareketlerinde azlık hissedersen hemen gel NSTye bağlasınlar dedi.
Artık bu konuyu da içimde kapattım. Biz de bugün hastane çantamızı hazırlayacağız inşallah. Yarın 34+0 olacağız. En azından 3hafta daha bebeklerimin sabretmesini ve 2,5kiloyu geçerek kavuşmayı bekliyor olacağım.
annabelica beni de korkanlar kulübüne ekleyebilirsin çünkü bende de nasıl yapacağım, iyi bakabilecek miyim korkuları başladı
Pamlok dün biz de gebe okulundaydık ama ben çok verim alamadım açıkçası ya. Sence nasıldı?
o zaman ben de en azından 2-3 kategori diye ayırayım mendil de atayım ne olur ne olmaz![]()