• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Ayy maalesef normalmiş bunlar ve doğumdan sonra geçiyormuş, aslında benim geçer gibi olmuştu çok hafiflemişti ağrım ama ters harekette yine fazlasıyla ağrı yaptı. Bebk büyüdükçe baskı yapacakmış bağlar daha da açılacağı için ağrı olacakmış doktorm söyledi kızlar. Hayırlısıyla bir doğuralım da büyüynce sorarız hesabını 😂
Akşama doğru bir tık açıldı sanki, ama sabah gerçekten ağlamak üzereydim. Yarın sabah nasıl olacak bakalım, yataktan kalkınca ve tuvaletten kalkınca oluyor genelde. Aman normalse sorun yok, bebek kanala girdi falan mı dedim. Bildiğimden değil de işte duyduğumdan 😅

Sizler öyle yazınca kaçıncı hafta hamilelikte diye bakıyorum, kendimle kiyasliyorum falan..
Nst normal çıktı, rahim de 3cm olmuş çok iyi dedi ama ben kasılma hissediyorum dedim. Kafası aşağıda ve hareket ettiriyor ondan belki aşağıya baskı hissediyorsundur dedi.ben iyi görüyorum ama senin hissiyatın da önemli dedi.cuma günü yine gidicem.
Oturmaya ayağa kalkmaya korkuyorum dedim.kalk/otur sorun yok dedi. Gidip geldikten sonra şimdi daha rahat hareket ediyorum
Canım sen bizim yasadigimiz agriyi yeni yasamaya basladin galiba onu mu sancı sandın acaba 😐
Ben mesela az önce koltuktan yattigim yerden kalkamadim. Esim yardim etmese kalkamiyordum kalakaldim oyle kipirdayamadim. Alt kemiklerdeki agri kasıklarda baskı bunlar bende uzun zamandir var.
Bebis gelmeye niyetli degil zorlama annesi🥲😍

Herkes tabi ki telaşlı ve endişeli.hele ki bebekle ilgili durumlar söz konusu olunca. Ama yani insanlar tuhaf. Biri şey yazmış 35.haftada 2600 kilo bebeğim çok minyon demiş.bir şey söylerken başkalarını da düşünmek gerekiyor. Bu sefer bebeginin kilosu daha da az olan bizler de daha da endişeleniyoruz doğal olarak
Canım bu konuda bence kimsenin söylediğini olumlu yada olumsuz takmamak lazım. Çünkü her bünye farklı olduğu gibi her gebenin yaşadıklarıda farklı. Mesela benim şekerim çıktı ve bebeğim hep önden gidiyor. Şuan tam 36+3teyim ve bebeğim tam 2999 gr çıktı. Ve biliyorum ki sağlıklı bir kilo değil bu. Sancılarım oluyor ama dr dayan çünkü ciğerleri gelişmedi daha diyor. Aynı zamanda başka bir gebe ile kıyaslamak bir yana pazar günü hareket duymama şikayeti ile gittiğim hastanede kendi doktorum değil nöbetçi doktorun söylediği sözde şuydu bebek o kadar zayıf kalmış ki suyun içinde yüzüyor tabi anlamazsın hareketlerini dedi. Dünde kendi doktoruma gittim neresi zayıfmış bu bebeğin dedi. Yani bırak başka gebeleri doktorlar bile her zaman farklı şeyler söylüyorlar. Sen kilo olarak değilde organ gelişimi ciğer gelişimi bunlara odaklan kendini böyle şeylerle hiiiiiççççç üzme bence 🙏birde unutmaki anne babanın genetiğinede bağlı oluyor bazen. varsın zayıf olsunlar ama sağlıklı birey olsunlar🤲 Hepimiz inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi 🥰

Kızlar ya ben 1 yıldır hiç kuaföre gitmedim. Ama doğumdan önce bir gidesim var, yarın hatta. Tepemde beyazlarım var, saçımı da boyatmak istiyorum. Bu konuda da uzmanlar tabi ki ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı ilk trimesterden sonra sorun olmayacağını söylüyor. Siz naptınız bu süreçte? Boyattınız mı hiç ?
Bende gebeliğimden beri ilk defa 35. Haftada boyattım canım. Öncesinde hiç boyamadım

Sizler öyle yazınca kaçıncı hafta hamilelikte diye bakıyorum, kendimle kiyasliyorum falan..
Nst normal çıktı, rahim de 3cm olmuş çok iyi dedi ama ben kasılma hissediyorum dedim. Kafası aşağıda ve hareket ettiriyor ondan belki aşağıya baskı hissediyorsundur dedi.ben iyi görüyorum ama senin hissiyatın da önemli dedi.cuma günü yine gidicem.
Oturmaya ayağa kalkmaya korkuyorum dedim.kalk/otur sorun yok dedi. Gidip geldikten sonra şimdi daha rahat hareket ediyorum
Canım sen neden endişeleniyorsun kimseyle kıyaslama herkesin hamileliği farklı yani bide iki gün bile olsa fark ediyor bebeğini sağlıkla alırsın inşallah sen böyle diyince bende senin bebeğinin kilosunu ve gününü merak ettim 😂neden endişen var bide kusura bakmayın benim aklımda tutamama sorunum var baştan beri okuyorum herkesi ama yinede soruyorum mazur gör 🥹

Ya ben bunu söylicektim ama heves kurmak istememiştim. Bir kaç doktor denk geldi, çene göğse yakın duruyormuş junolarda, o yüzden tavsiye edilmiyor. Çünkü düz sert zeminde uyuması lazım havayolunun kapanmaması için. Neyse para vermemişsin allahtan 😀 reflü yatağını ben ebebekten almıştım ordaki markalardan. Ama benim bebeğim çok kusuyordu, reflüsü yoksa almak çok anlamlı mı bilemedim. İhtiyaç olursa koşar alır eşin bence.
Söyleseydin keske bence uyarı gibi olurdu😅
Sahsen ben mantikli bulamadim junoyu. Hic almaya gerek yok almayanlar eksiklik hissetmesin vallahi.
Reflü yatagini da alma amacim gece uyurken ben de biraz olsun rahat edeyim diye 😊 onda yatırırım

Kızlar şu an 33. Hafta içindeyim perinatoloji takipli oldugum icin her hafta kontrole gidiyorum onceden bas gelisti simdi bebeğim 3 haftadır filan makat gelisi yönünde daha dönme ihtimali var mı tekrar bas gelis yönünde?

Kızlar ya ben de bugün kontrole gittim 35 haftalığım bebek 2.200 olmuş neredeyse önceki haftadan beri çok almamış doktor da 37 de alabileceğini söyledi bu durum devam ederse çok üzüldüm evet ilk sezeryandı zaten 38de alınacaktı ama almaması üzdü..
Sebebi hakkında bir şey söylemedi mi canım? Birde bu ilk defa olan bir durum mu önceki haftalarda düzenli artar mıydı kilosu?
Her ne olursa olsun üzme canını 38 i 37 ye çekmek dr lar için çok bir anlam ifade etmediği için öyle demiştir biz annelik içgüdüsüyle 1 gün bile kardır diyoruz ama bilemeyiz o 1 günde çocuk içeride sıkıntı yaşayacaksa kucağımıza alalım daha iyi 💚

Kızlar şu an 33. Hafta içindeyim perinatoloji takipli oldugum icin her hafta kontrole gidiyorum onceden bas gelisti simdi bebeğim 3 haftadır filan makat gelisi yönünde daha dönme ihtimali var mı tekrar bas gelis yönünde?
Selam canım dr lar engel bir durum olmadıkça dönmesini 38 e kadar bekliyor ben böyle örnekler gördüm döner inşallah diyelim ama dönmezsede sezeryan olursun bilemezsin ki hangi doğum daha iyi geçecek senin için 🥰 kader kısmet

Beyazyasemin Beyazyasemin suuuduru68 suuuduru68 sevimliturta sevimliturta kızlar güzel haberlerinize çok mutlu oldum 😍arkadaşlarımız güzel dualar etmişler bende hepsine katılıyorum, doğru zamanda sağlıklı gelsinler inşallah 🙏

Bebek kilosu bencede her hamileliğe genetiğe özgü bir şey, kimseyle kıyas yapılmaz, 38.haftada 3500 doğanda sağlıklı ideal bebek 3.750 doğanda. Dr bir risk görmüyorsa evham yapmayın 😌

S smilelife canım senin dr en son bebiş gününü yakalamış dedin gibi hatırlıyorum sanki

Juno yatakta bebek kilosu gibi ve bebekten bebeğe değişen bir şey bence, ben almadım ama alanlardan memnun kalanda var kalmayanda, bazıları 3 ay elimiz ayağımız oldu derken, bazıları içinde yukarda arkadaşın dediği gibi çenesi boynuna yapışmış şekilde duruyor diyende, alanlar güle güle kullansın inşallah

Selam canım dr lar engel bir durum olmadıkça dönmesini 38 e kadar bekliyor ben böyle örnekler gördüm döner inşallah diyelim ama dönmezsede sezeryan olursun bilemezsin ki hangi doğum daha iyi geçecek senin için 🥰 kader kısmet
Anladım kuzum inşallah döner dönmezsede artık sezeryana😁😍

Anladım kuzum inşallah döner dönmezsede artık sezeryana😁😍
Ay evett ne var ben ilk doğumda normal olsun diye çok çırpınmıştım nasip olmadı sezeryan oldum ama çok çok rahat geçirdm oyüzden bilemiyoruz hangisi bizim için en uygun rahat olacak🥰

Kızlar ya ben 1 yıldır hiç kuaföre gitmedim. Ama doğumdan önce bir gidesim var, yarın hatta. Tepemde beyazlarım var, saçımı da boyatmak istiyorum. Bu konuda da uzmanlar tabi ki ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı ilk trimesterden sonra sorun olmayacağını söylüyor. Siz naptınız bu süreçte? Boyattınız mı hiç ?
Ben daha önce de yazmıştım burada bir arkadaş sormuştu, Phyto marka boya ile iki defa boyadım evde. Kokusu yok denecek kadar az. Bitkisel ağırlıklı. Annenin kendini iyi hissetmesi de önemli tabi psikolojik olarak

Söyleseydin keske bence uyarı gibi olurdu😅
Sahsen ben mantikli bulamadim junoyu. Hic almaya gerek yok almayanlar eksiklik hissetmesin vallahi.
Reflü yatagini da alma amacim gece uyurken ben de biraz olsun rahat edeyim diye 😊 onda yatırırım
Tabii nasıl istersen.. çantanı hazırladın mı? Ben henüz hazırlamadım 😀

İyi mi yaptım kötümü yaptım diye düşünürken tekrar beyazlatacan 😆😆

Back
X