- 12 Ocak 2025
- 313
- 223
- 18
- 30
Benimde öyle bir durum olustu 4 günüm kaldıEvet bana dabu hafta da gelmezse doktor haftaya suni sancıyla başlatacak ama inşallah kendiliğinden gelirler
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde öyle bir durum olustu 4 günüm kaldıEvet bana dabu hafta da gelmezse doktor haftaya suni sancıyla başlatacak ama inşallah kendiliğinden gelirler
![]()
Aslında yaptırdım ilk olduğum akşam ama çok tıkalıydı hastane makinesi değil de evdeki makinem içindeki tortuları çıkardı hep. Şimdi daha yumuşadı çok şükür ama öyle masaj yaptık ki dayak yemiş gibi agrıyo ucunda da bi tortu kaldı kapattı asla çıkmıyor normalde 100 80 cc sağdığım göğüsten suan 30 anca cokıyoCanım ben de antibiyotik kullanmamak da diretmiştim ama etim kemiğimden ayrılıyordu resmen. Ateşim de vardı. İlacı kullanınca geçti hemen. Bazıları da hastaneye gidip sağım yaptırıyor . Sen de öyle yapabilirsin aslında .
Benim de son 7Benimde öyle bir durum olustu 4 günüm kaldı![]()
Aa ilk defa duydum neymis o öyleCanım Etlik diyorlarmış eskiler doktora gittiğimizde sordum anne sütüyle silebilirsin demişti bir de mustelanın avokadolu kremi varmış losyin onu önerdi ben de alerji sanmıştım
Teşekkür ederimm korktum ya süt alerji falan yapmıştır diyeO bizde de oluyor canım doktor yıkanınca geçer demişti
Aynen ben de ilk defa duydum hatta benimkinin içi beyaz beyazdı iltihaplı gibi sonra kırmızı oldu alerji gibi o losyonü kullan canım belki faydası olurAa ilk defa duydum neymis o öyleVar o losyondan canım tesekkür ederim deniyim banyodan sonra
Valla bende çay hurma yürüyüşle devam ediyorum evi temizleyemiyorum pelvik ağrım var, inşallah seninki de benimki de kendiliğinden gelir gerek kalmazBenim de son 7yarın doktor kontrolüm var bari evi dip köşe temizleyeyim dedim bu şekilde doğumu başlayan çok kişi varmış belki onlardan biri de ben olurum
![]()
Ben hep ağlayarak uyandığı için kucağıma alıyorum göğsüme yatırıyorum, sakin ses tonuyla konuşup biraz sakinleştiriyorum daha sonra bezini açıyorum biraz çıplak bırakıyorum hava alsın diye. Tüm vücudunu yağlıyorum önce ayak altlarına masaj yapıyorum daha sonra karnına saat yönünde ve ı love you masajı yapıyorum. Altı açık olduğu için daha rahat gaz yapıyor çiş ve kaka varsa daha rahat şekilde yapıyor. Temizleyip bezini takıyorum sonra beslenmeye geçiyoruz.Kızlar size bir şey soracağım ben bir rutin oluşturmak istiyorum emzirmeden önce gaz masajı çok önemli onun elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bisiklet hareketi ve karnına saat yönünde masaj ama 10 dakikada uyusa uyanınca çok ağlama krizine giriyor yani hemen emmek ya da mama içmek istiyor sizinkiler de öyle mi ben de bu düzeni oturtamadığım için direkt çok ağladığından dolayı hemen emziriyorum
Bizimki de banyo yapınca aksine fıldır fıldır oluyorBen hep ağlayarak uyandığı için kucağıma alıyorum göğsüme yatırıyorum, sakin ses tonuyla konuşup biraz sakinleştiriyorum daha sonra bezini açıyorum biraz çıplak bırakıyorum hava alsın diye. Tüm vücudunu yağlıyorum önce ayak altlarına masaj yapıyorum daha sonra karnına saat yönünde ve ı love you masajı yapıyorum. Altı açık olduğu için daha rahat gaz yapıyor çiş ve kaka varsa daha rahat şekilde yapıyor. Temizleyip bezini takıyorum sonra beslenmeye geçiyoruz.
Gece yatak odasında hep kırmızı ışık açık bebeklerin çok fazla rahatlamasını sağlıyor kırmızı ışık. Bir de ben budizz almıştım birden fazla ses var içinde en sevdiği anne karnındaki ses onu açıyorum onunla birlikte gece beslenmesini yapıyorum. Gece normal sarı/beyaz ışığa maruz bırakmıyorum. Gündüz uyguladığım rutini gece uzun uzun yapmıyorum daha kısa tutuyorum çünkü uykuya geçme süresi çok uzuyor. Ama yine de rahatlaması için dokunuşlar yapıyorum.
Önce emzirip sonra mama veriyorum her emzirmeden sonra önce gazını çıkartıyorum daha sonra mamaya geçiyoruz. Mamadan sonra yine gazını çıkartıyorum öyle yatırıyorum.
Barlas ilk ağlayarak uyandığı zaman ellerini ağzına sokuyor dehşet acıkmış oluyor ama direkt beslenmeye geçmiyorum hem altı pisken daha az beslenmek istiyor huzursuz oluyor hem de çok bölünüyoruz. Ben böyle formül buldum. Göbeğimiz düşeli çok olmuştu ama malum yoğun bakım süreçleri ve fototerapide oluşan yaraların geçmesini bekledim vs derken daha dün ilk banyosunu yaptırabildim. Haftada 1 şampuanlı her gün de normal su ile yıkayacağım. Su dün aşırı ama aşırı rahat uyumasını sağladı.
İşte her bebeğin dinamiği aşırı farklı oluyorBizimki de banyo yapınca aksine fıldır fıldır oluyorbezini çok zor bağlıyorum beslemeden önce mecbur değiştiriyorum ağlaya ağlaya ama masaja hiç vaktim kalmıyor beyaz gürültü falan da denedik ama ben altı çok pis olduğu zaman ılık su ile yıkıyorum sürekli o gündüzleri rahatlatıyor ama banyo yaptığımız gün saati erkene çektim yatmadan önce olayı bize göre olmadı birkaç kere denedik uykuya geçişini zorlaştırdı normalde tam tersi olması gerekirken
![]()
Oy maşallah bakalım benim pipili kaç kilo doğacak. Herkes dört gözle doğurmamı bekliyor artık2680 doğdu benim pipili teyzesiii![]()