• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Herkese merhaba. İki gün önce sezaryenle doğum yaptım, her şey yolunda olduğu için dün evimize geldik. Doğumdan sonra göğüs uçlarım olmadığı için silikon uç kullandık bebekte güzel emdi. İlk günden 4 kez çişini yaptı, doktor beslenmesi yeterli dedi. Ama dün eve geldiğimizden beri sütüm kesildi. Yol 1,5 saat sürüyor ve biraz bozuk bir yol olduğu için dikiş yerlerimde çok ağrı oldu vs acaba ondan mı bilmiyorum ama hastaneden çıkıp eve geldiğimizden beri sütüm yok. Bebek güzel emiyor ama o kadar uğraşıp süt gelmeyince sinirleniyor ağlıyor. Süt sağma pompası ile her iki memeyi de sağıyorum tek damla yok. Mecburen mamaya başladık. Ama her emzirme saatinde bebeği memeye tutuyorum kopmasın memeden diye, ardından uyarılsın diye pompayla sağım da yapıyorum. Benzeri bir şey yaşayan oldu mu sonradan sütü kesilen? Tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum
Benim kesilmedi ama azalmıştı E bebekten promalt aldım bi sürü günde iki üç içiyorum bol kombosto çorba Humana still tea üç litre su protein ağırlıklı bol beslenme ile az biraz arttı uyumak da arttırıyor ama uyumaya fırsatım yok sıcak duş alıyorum her gün duştan sonra memelerim doluyor baya

Kişiden kişiye göre değişir bence aşkitom @frambuazlicheesecake doktoru da normal demiş. Ben de daha depend kullanıyorum orkid vs takamam bu kadar uzun süre hep tahriş ediyor beni, depend en azından tahriş etmiyor o yüzden mecbur tam kesilene kadar depend alıp duruyorum. Normal iç çamaşırıyla deneyim dedim hiç hijyenik olmadı. Esmoss60 Esmoss60

Acilde bana 40 gün bile sürebilir denmişti bi inmiştim de normal mi diye yoğun bakımdayken
Anladim kuzum benim dikislerim hala dusmedi 12.gun oldu ara ara aciyor hala senin dikisin varmydi cnm kanama cok olunca yakıyor dikis yerimi

Sana hayran olmamak mümkün değil zaten. 2-3 seferdir emzirme üstüne sadece mama verdim, göğüslerim dolmuş ne güzel. Emsin istiyorum ama sadece 2 saniyede uykuya dalıyor. Ne yaparsak yapalım nasıl uyandırırsak uyandıralım. Memeye geldiği an uyuyor. 60 demişsin ama mümkün değil. 30 ml yapıyorum onun da ancak 12-15 ml'sini içiyor. Mümkün değil daha fazla besleyemiyorum. Ondan sonra ne kaka var ne kilo almak var işte, beslenmemiş oluyor. Sarıldıktan dolayı uyuşukluğu var, tam bir kısı döngü. Açlıktan ağlıyor ağlıyor emmeye gelince uyuyor. Ne yapsam nasıl beslesem bilemiyorum. Bunların hepsi de stres yapıyor işte bende.
içeceeeeeek önce annesini foşur foşur emecek daha sonra da 30-40-60 cc mama içip bu sefer de süt sarhoşu olup bayılacak 😍😍😍 sadece şu an yorgun ve bitkin sarılık uzaklaştıkça gör bak nasıl güzel düzene oturacak beslenmeniz. Üstünü katiyen giydirme bezle kalsın al eline ıslak mendili, ıslak pamuğu her yerine gezdir ağlat bol bol ağlasın başka çaresi yok asla acıma onun iyiliği için. Madem ağzını uyardığın zaman ya da topukla olmuyor alternatifler denenecek böyle böyle. Aşırı stresi baskılaman lazım stresli olma demiyorum ama baskılaman da lazım bir şekilde.
Aslında süt sağıp onu verince daha çok içiyor gibi ama onu da memeden alsın istiyorum. Yoksa emmeden gittikçe uzaklaşıyor. Hiç emmez oldu memeyi. İyice unutacak 😞
Emmese bile gün içinde memeye yaklaştır ucunu dudaklarına değdir alsın kokuyu sık biraz meme ucunu süt gelsin onu da değdir minnoş ağzına.

Kızlar bu sabah ameliyat oldum riskliydi baya ama çok şükür rahmim alınmadan kurtuldum. Ameliyat sırasında baya kan kaybetmemişim kan takviye etmişler. Uyanınca da 2 defa şoka girmişim. Ama sonuç olarak elhamdulillah iyiyim. Allah bu konuda da önce sınadı sonra güzellik nasip etti❤️
Çok ama çok şükür aşkım benim allahım korusun beterinden. Çok sevindim, çok geçmiş olsun 😍😍😍😍

Kızlar aranızda Mastit olan var mı? Bebeğim beni emmiyor sağıp veriyorum doğduğundan beri bi akşam sütlaç yedim ertesi gün olanlar oldu sanırım Mastit için etkileyen bişeymiş. Dört gündür geçiremedik devamlı sıcak sh masaj sağım bebek emmediği icin daha zor her sey. Bilgisi olan var mı emzirmeden nasıl geçer bu en hızlı sekilde
Canım ben 2 kere mastit oldum ilk doğumumda . İnan sıcak soğuk uygulamalar falan fayda etmedi. Emzirme döneminde kullanılan bi antibiyotik var onu kullandım hemen geçirdi. Tabi doktor tavsiyesi ile aldım. Yoksa geçecek gibi değildi

Canım ben 2 kere mastit oldum ilk doğumumda . İnan sıcak soğuk uygulamalar falan fayda etmedi. Emzirme döneminde kullanılan bi antibiyotik var onu kullandım hemen geçirdi. Tabi doktor tavsiyesi ile aldım. Yoksa geçecek gibi değildi
Ben de her ihtimale karşı antibiyotik yazdı ateşin düşmezse iç bunu dedi ateşim ilk iki gün çıkıyodu sağınca düşüyordu simdi hiç çıkmıyo ama böyle göğüs ucuna kadar tortu oluştu tıkandı resmen ilk zamanki gibi sert değil ama hala tam açık da değil bebek de emmiyo elim kolum bağlandı ya😭

Bir de vajinal doğum yapmış olanlar dikişleri olanlar dikişleriniz ne alemde benim 18. Günüm falan oldu yırtık oldu bebis iri ve uygunsuz pozisyonda geldiği için üç gün önceye kadar normal oturmaya başlamıştım üç gündür batma hafif yanma hissi var bu dikisler ne zaman eriyo tam olarak ya

içeceeeeeek önce annesini foşur foşur emecek daha sonra da 30-40-60 cc mama içip bu sefer de süt sarhoşu olup bayılacak 😍😍😍 sadece şu an yorgun ve bitkin sarılık uzaklaştıkça gör bak nasıl güzel düzene oturacak beslenmeniz. Üstünü katiyen giydirme bezle kalsın al eline ıslak mendili, ıslak pamuğu her yerine gezdir ağlat bol bol ağlasın başka çaresi yok asla acıma onun iyiliği için. Madem ağzını uyardığın zaman ya da topukla olmuyor alternatifler denenecek böyle böyle. Aşırı stresi baskılaman lazım stresli olma demiyorum ama baskılaman da lazım bir şekilde.

Emmese bile gün içinde memeye yaklaştır ucunu dudaklarına değdir alsın kokuyu sık biraz meme ucunu süt gelsin onu da değdir minnoş ağzına.
Ay saat 8.30dan beri saat başı emiyor Allahıma bin şükür. Kaka da yaptı. İnanılmaz rahatladım ya 🥹

Kızlar otomatik bütün aspiratöru kullanan var mı ? Braun vs ben normal kullanıyordum fakat tıkanıklık genize kadar ilerlediği için sinüslerine zarar vermekten korkuyorum otomatik bütün aspiratöru işe yarıyor mu lütfen olan varsa dönüş yapsın ise yariyorsa gidip alcam izotonigi nebulzatore koy dedi doktorumuz onuda deneyeceğim ama şu aspiratör işini çözmem lazım

Benim kesilmedi ama azalmıştı E bebekten promalt aldım bi sürü günde iki üç içiyorum bol kombosto çorba Humana still tea üç litre su protein ağırlıklı bol beslenme ile az biraz arttı uyumak da arttırıyor ama uyumaya fırsatım yok sıcak duş alıyorum her gün duştan sonra memelerim doluyor baya
Ne kadar sürede etki etti peki bunlar? Ben de aktardan alınan birkaç şeyle çay yaptılar onu içtim iki kez, duş aldım, komposto içiyorum. Bunları da alıp denerim inşallah gelir.

Kızlar otomatik bütün aspiratöru kullanan var mı ? Braun vs ben normal kullanıyordum fakat tıkanıklık genize kadar ilerlediği için sinüslerine zarar vermekten korkuyorum otomatik bütün aspiratöru işe yarıyor mu lütfen olan varsa dönüş yapsın ise yariyorsa gidip alcam izotonigi nebulzatore koy dedi doktorumuz onuda deneyeceğim ama şu aspiratör işini çözmem lazım
Braun burun aspiratörü var bende canım. Kullanıyorum işe yarıyor ama ne kadar tıkanık olduğuyla da alakalı yani. Otribebe kullandım dün braun içerde diye oda işe yarıyor

Haydi sağlıkla inşallah 🙏 şimdi bile sıksan gelir süt 😍 37+4 de geldi benim hemen.
Şimdi hiç tık yok cnm arada sıkıyorum.Olur insallah😊
Kızlar biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım kızmın gazını alamıyoruz . Napacağım bilmiyorum çıkaramıyoruz
Bebim oğlan da aşırı gazliydi ve baya doktora gittik bunun için.Biliyosundur gerçi de her beslenmeden sonra gazını muhakkak çıkar cnm.Gaz yapıcı yiyeceklerden uzak dur.Bende eşime bugün diyorum dogurmadan kapuska yapayım yiyim,bebek doğunca gaz yapabilir.Simdi de yeme madem diyo bana😁

U Umayis çok sevindim cnm inş yaşadığın olumsuzluklar bununla son bulur ❤️

Sabahtan uyumam diyordum ama oğlanı okula gonderdikten sonra uyumuş kalmisim 12 de uyandım.Rotuş boya yapacaktim oturma odasına ,derz aralarını yapacaktim,daha bir suru isim var.
Son 1 haftam kaldı.Kaynanam işleri yaptıkça çoğalıyor diyo aynen öyle oluyor.

Ben de her ihtimale karşı antibiyotik yazdı ateşin düşmezse iç bunu dedi ateşim ilk iki gün çıkıyodu sağınca düşüyordu simdi hiç çıkmıyo ama böyle göğüs ucuna kadar tortu oluştu tıkandı resmen ilk zamanki gibi sert değil ama hala tam açık da değil bebek de emmiyo elim kolum bağlandı ya😭
Canım ben de antibiyotik kullanmamak da diretmiştim ama etim kemiğimden ayrılıyordu resmen. Ateşim de vardı. İlacı kullanınca geçti hemen. Bazıları da hastaneye gidip sağım yaptırıyor . Sen de öyle yapabilirsin aslında .

Braun burun aspiratörü var bende canım. Kullanıyorum işe yarıyor ama ne kadar tıkanık olduğuyla da alakalı yani. Otribebe kullandım dün braun içerde diye oda işe yarıyor
Ya şöyle söyleyeyim burun içerisinde mukus yok biraz daha Kaş arasına doğru diyeyim daha doğru bir tabir olur ve onu manuel ile çekerken çok zorlanıyor korkuyor ister istemez acaba otomatik çekim gücü biraz daha yüksek ise direkt hüp diye çekiyor mu 😅

Doğuma çok az kalmış canım her şeyi boşverip bebeğini kucağına alacağına odaklan 🌸 aileyle ilk zamanlar kesinlikle daha rahat olur, normal mi sezaryen mi bilmiyorum ama bizim de toparlanmak için desteğe ihtiyacımız oluyor özellikle sezaryende yatakta bile desteksiz doğrulamadım ben, eşin hem sana hem bebeğe bakarken zorlanırdı. Normal olacaksa da sütü artıran en güzel şeylerden biri uyku canım sen orda kaldığın süreçte bol bol dinlenirsin sütün artar, eşin de çok yorulmamış olur döndüğünüzde dinlenmiş olarak daha güzel ilgilenirseniz bebeğinizle. Kayınvaliden bebek arabasını çocuklar zarar vermesin diye kaldırmış olabilir mi benim aklıma ilk bu geldi
Teşekkür ederim cevap için 😍🥰 biraz rahatladım. Doğum yaklaştıkça sanırım evimi özledikçe kafaya takmaya başladım galiba her şeyi. Aslında kötü niyetle demedi ama o an benim için dünyanın en kötü şeyiydi 😂😂

Back
X