• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Kızlar ben bilmeden yanlış bir şey mi yaptım. Şuan şaşırdım açıkçası. 39+4 haftalık hamileyim ben bilmediğim için bütün takviyelere devam ediyordum. Magnezyumda günde 2 içiyordum. Şuan öğrendiğime göre son hafta kesilmeliymiş ve doğum kasılmalarını etkiliyormuş. Sizin doktorlarınız böyle bir uyarıda bulundu mu?
Benimkide 38de magnezyumu bıraktırdı d vitaminine devam ettim ama 40+4te doğurdum yani çok da şey değil bence 😄

L luckykus aşkım gazı olduğunda da sadece rahatlamak için emmek istiyorlar .. doktor tek bildikleri şey emmek ve onun yardımcı olacağını düşünüyorlar dedi . Bi gaia deneye bilirsin ben lefax vebi gaia veriyorum ama doktorumuz ilk 6 hafta hep artarak devam edip sonra azalmaya başlıyacak dedi. Çözümüde yok dedi
Canım doktorumuza danışıp isteyeceğim bi haftaya olsun da

Kızlar ben bilmeden yanlış bir şey mi yaptım. Şuan şaşırdım açıkçası. 39+4 haftalık hamileyim ben bilmediğim için bütün takviyelere devam ediyordum. Magnezyumda günde 2 içiyordum. Şuan öğrendiğime göre son hafta kesilmeliymiş ve doğum kasılmalarını etkiliyormuş. Sizin doktorlarınız böyle bir uyarıda bulundu mu?
Doğum yaptığım güne kadar her takviyeyi kullandım kimse kes demedi zaten bi doktorum ds yoktu allaha emanet geçti tüm süreçlerim 🤩

O gazdan biz de neler çekiyoruz inan. Özellikle geceleri. İki günden beri kimyon çayı içiyorum rahatladı gibi . Bi de annenin bağırsak durumu nasılsa bebeğe geçiyor . Bende birkaç günden beri kabızlık vardı. Yavrum da kakasını yaparken çok zorlandı. Bugün düzeldim o da rahat bi şekilde yaptı. Emzirdiğim sürece dikkat etmek zorundayız Çünkü direkt süte geçiyor
Of gerçekten hak veriyorum neler çektiğinizi anlayabiliyorum gecem çok kötü geçti gazdan dolayı kaka yaptırdım rahatladı ama gaz şu an bile devam ediyor

Ben doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallah🧿 verir vermez tuttu memeyi baya da saçlı doğdu ilk yürüyüşümü de yaptım ama henüz koridora çıkamadım tesettürlüyum ya üzerim pek müsait değildi. Altını bile aldım Kuzum'un 🥰🥰🥰 mecburi sezaryen oldum ben detayları sonra uzun uzun anlatırım
Gözün aydın canım sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini inşallah 🙏

İğrenç bir gece geçirdim gazdan dolayı ne uyudu ne ağlaması, huzursuzluğu kesildi. Sabaha karşı birkaç saat uyudu ben de uyumuşum ama daha devam ediyor gaz sorunu. Bizim çıkan enzim eksikliğinden dolayı bitkisel herhangi bir şey kullanmamız yasak doktor kontrolünde varsa eğer kullanabildiğimiz isteyeceğim.

Eşim cumartesi akşamı arkadaşıyla dışardaydı çık hava al diye kendim söyledim. Pazar sabah ben köpeğimle kahve içmeye çıktım hem açılırım hem de iyi gelir diye. Eve geldim eşim dışarı çıktı akşama kadar yoktu. Eve geldikten sonra da biraz gazını çıkarttı, altını değiştirdi ve uyudu. Asla sabaha kadar da bir kere uyanıp bize bakma tenezzülünde bulunmadı. Gerçekten çok ama çok gözümden düşmeye başladı. Geçen gün de küsmüştüm tamam özür dilerim haklısın demişti ama değişen bir şey olmadı. Beni dinlendirmek bile aklına gelmiyor. Acayip gergin ve sinirliyim kızlar.

Ben doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallah🧿 verir vermez tuttu memeyi baya da saçlı doğdu ilk yürüyüşümü de yaptım ama henüz koridora çıkamadım tesettürlüyum ya üzerim pek müsait değildi. Altını bile aldım Kuzum'un 🥰🥰🥰 mecburi sezaryen oldum ben detayları sonra uzun uzun anlatırım
Kuşum hayırlı olsun gözünüz aydın sağlıkla mutlulukla büyüt inşallah 🥰💛

Kızlaarr çok şükür sarılık değerimiz düşmüş ve bebitom kilo almıışşşş 🥹🥹🥹
Doktorumuz artık tekrarlama ihtimalinin çok düşük olduğunu,kilo alımının da daha hızlı ilerleyeceğini söyledi.
Burada çok fazla kişi bu durumdan müzdarip olduğu için hepinize hepimize şifa diliyorum 🙏🏻🙏🏻
Allahım bebeklerimize dermansız dert vermesin

İğrenç bir gece geçirdim gazdan dolayı ne uyudu ne ağlaması, huzursuzluğu kesildi. Sabaha karşı birkaç saat uyudu ben de uyumuşum ama daha devam ediyor gaz sorunu. Bizim çıkan enzim eksikliğinden dolayı bitkisel herhangi bir şey kullanmamız yasak doktor kontrolünde varsa eğer kullanabildiğimiz isteyeceğim.

Eşim cumartesi akşamı arkadaşıyla dışardaydı çık hava al diye kendim söyledim. Pazar sabah ben köpeğimle kahve içmeye çıktım hem açılırım hem de iyi gelir diye. Eve geldim eşim dışarı çıktı akşama kadar yoktu. Eve geldikten sonra da biraz gazını çıkarttı, altını değiştirdi ve uyudu. Asla sabaha kadar da bir kere uyanıp bize bakma tenezzülünde bulunmadı. Gerçekten çok ama çok gözümden düşmeye başladı. Geçen gün de küsmüştüm tamam özür dilerim haklısın demişti ama değişen bir şey olmadı. Beni dinlendirmek bile aklına gelmiyor. Acayip gergin ve sinirliyim kızlar.
CAminn seni çok iyi anlıyorum insan kendini bı yandan değersiz hissediyor biz de hemen hemen aynı şeyi yaşadık bana yardım ettiği zaman mental olarak güçlü oluyorum ve bu bebeğe de geçiyor huzurlu oluyor ben gergin olduğum zaman bebek de gergin ve huzursuz oluyor ve bunu oturup konuştum tutup da ben saatlerce bak demiyorum ama arada bir beni dinlendir benim dememe fırsat verme diyorum tamam haklısın dedi Bir iki gün iyiydi sabah işe erken gideceğim diye akşam erkenden yattı uyudu mesela ve bana diyor sen sigaradan dolayı çok gerginsin bahanesi de hazır 😅

Kuzum erkeklere bizim sorumluluk vermemiz lazım ki alışsınlar. Çok güçlüyüm tek üstesinden gelirim diye mesaj verme eşine. Baktın uyuyor kaldır kalk bebeğe bak ben uyuyacam de. Baktın oturuyor kalk bebeğe bak ben yemek yicem falan de. Benim eşim istekliydi gündüz hep yardım ederdim ama gece uyuyordu 3 gün sonunda dedim ki kalk sende yardım et bana gece de alıştı yemek saatinde bakar bebekler ağlıyor gelir mama hazırlar yada bebeği tutar. Eşimizin içinde var ama biraz bizde onlara sorumluluk yüklemeliyiz. Ben 2 bebeğe tek bakıyorum eşim işten gelince de o tek bakar ben uyurum bi kaç saat. Eğer alıştırmasaydım bi gaz çıkartır gider uyurdu. Kendine çok yüklenme. Lohusalıkla da biraz daha duygusal oluyoruz bunu da anlat eşine. Anne olmak çok zor hele bide kolik bebekse daha da zor. Ben dün bunaldım mesela eşime bıraktım çocukları çıktım bi kaç saat araba sürdüm son ses müzik falan dinledim kendime geldim öyle eve geldim.

Gozun aydin canim saglikla büyüsün ❤️❤️❤️

Kuzum erkeklere bizim sorumluluk vermemiz lazım ki alışsınlar. Çok güçlüyüm tek üstesinden gelirim diye mesaj verme eşine. Baktın uyuyor kaldır kalk bebeğe bak ben uyuyacam de. Baktın oturuyor kalk bebeğe bak ben yemek yicem falan de. Benim eşim istekliydi gündüz hep yardım ederdim ama gece uyuyordu 3 gün sonunda dedim ki kalk sende yardım et bana gece de alıştı yemek saatinde bakar bebekler ağlıyor gelir mama hazırlar yada bebeği tutar. Eşimizin içinde var ama biraz bizde onlara sorumluluk yüklemeliyiz. Ben 2 bebeğe tek bakıyorum eşim işten gelince de o tek bakar ben uyurum bi kaç saat. Eğer alıştırmasaydım bi gaz çıkartır gider uyurdu. Kendine çok yüklenme. Lohusalıkla da biraz daha duygusal oluyoruz bunu da anlat eşine. Anne olmak çok zor hele bide kolik bebekse daha da zor. Ben dün bunaldım mesela eşime bıraktım çocukları çıktım bi kaç saat araba sürdüm son ses müzik falan dinledim kendime geldim öyle eve geldim.
Ben de hatayı sanırım burada yaptım yorgun diye sabah erkenden gidiyor diye işten gelince bile her yükü kendim yüklendim erkekten beklemek de benim hatam oldu 🤣 dur ben de öyle yapayım çıldırmamı bekliyor muhtemelen çıldırmadan komut vermek en iyisi 🤣

Ben de hatayı sanırım burada yaptım yorgun diye sabah erkenden gidiyor diye işten gelince bile her yükü kendim yüklendim erkekten beklemek de benim hatam oldu 🤣 dur ben de öyle yapayım çıldırmamı bekliyor muhtemelen çıldırmadan komut vermek en iyisi 🤣
1 saat bile olsa isteyin kizlar yardim dinlenmemiz lazim her seyi ustlenmek zor robot degiliz ya 😊

Aşkım çok haklısın sorumluluk vermek kesinlikle lazım ama benim eşim maalesef böyle biri değil. Ben mecburen her işimi kendim halletmek zorunda kalıyorum mecburen güçlüyüm, üstesinden gelebilirimci olmak zorundayım. Evlendik evleneli bir şeyi yaptırana kadar milyon kere söylerdim sonra da çok söyleniyorsun olurdum. Yine aynı… En basit örnek hamileliğimde iş çantasını hole koymaması gerektiğini görmeyip takılıp düşebileceğimi söylemiştim. Hamilelik bitti, doğurdum kucağımda bebekle diğer odalara gidiyorum inatla daha oraya koyuyor. Ve ben bunu belki 100 defa söylemişimdir. Bir şeyi söyleyerek yapabileceğine ve yaptırabileceğime olan inancım benim sıfır 5 senede değişmedi ki. Geçen gece de bebeğimi yatak odasına yatırdım ben de 1 saat uyuyacağım telsiz açık burda uyanırsa beni hemen kaldır belki duymam dedim. Tamam ben ayaktayım merak etme asla uyumuyorum cart curt dedi uyumuş. Bir kalktım katıla katıla ağlıyor ne kadar süre ağladı ben bilmiyorum telsizden alarmlar ötüyordu uzun bir süre olacak ki alarm ancak ötsün. Yani kucağına veriyorum gazını çıkart diye kucağında uyuyor bir düşse allah aşkına koltukta oturuyorsun yatağın ortasında bile değilsin. Bıktırdı ve bezdirdi beni. Eve gelmese gözüm görmese en azından tekim tek başıma büyütüyorum diye talebim ve isteğim de olmayacak. Konuşmayı katiyen düşünmüyorum. Bu defa çileden çıktım.

İyi yapmışsın o kısacık dışarı çıkmak bile nasıl iyi geliyor gerçekten bana da dün iyi geldi.

CAminn seni çok iyi anlıyorum insan kendini bı yandan değersiz hissediyor biz de hemen hemen aynı şeyi yaşadık bana yardım ettiği zaman mental olarak güçlü oluyorum ve bu bebeğe de geçiyor huzurlu oluyor ben gergin olduğum zaman bebek de gergin ve huzursuz oluyor ve bunu oturup konuştum tutup da ben saatlerce bak demiyorum ama arada bir beni dinlendir benim dememe fırsat verme diyorum tamam haklısın dedi Bir iki gün iyiydi sabah işe erken gideceğim diye akşam erkenden yattı uyudu mesela ve bana diyor sen sigaradan dolayı çok gerginsin bahanesi de hazır 😅
Evet zaten bahaneleri hep enteresan şekilde hazır oluyor ben de bunu anlayamıyorum 😂 Yahu tamam işe gidiyorlar tabii ki iş stresi vs kolay değil ama biz de evin içinde hiç durmadan 7/24 çalışıyoruz ve bizim bir mesai saatimiz dahi yok şu an 😂
Ben ıqos içiyorum ona başladım o olmasa daha da cinnetliktim 😂

Valla istiyorum istemesine de olmuyor maalesef
Ya onceki yazini okudum zor olmus senin icin canim umarim görür yorgunluğunu biraz da olsa anlar seni ama daha lohusayiz gerçekten yardimci olmalari gerek ozellikle geceleri ben cok zorlanıyorum ya dun gece burnu tikandi hic uyumadi serum fizyolojik sıktım bugunde yikadik baya acildi umarim ilerlemez hasta olmaz

Ya onceki yazini okudum zor olmus senin icin canim umarim görür yorgunluğunu biraz da olsa anlar seni ama daha lohusayiz gerçekten yardimci olmalari gerek ozellikle geceleri ben cok zorlanıyorum ya dun gece burnu tikandi hic uyumadi serum fizyolojik sıktım bugunde yikadik baya acildi umarim ilerlemez hasta olmaz
Ay kuşum valla takıldığım artık yardımcı olması, yorgunluğumu görmesi ne bileyim evde herhangi bir işe yardımcı olması da değil. Ben zaten kendimi bildim bileli her konuda her şeyle tek başıma ilgilenen biri oldum. Hem tek çocuğum hem ailemin evinden 18 yaşında üniversite için ayrıldım senelerce tek yaşadım. Hepsinin etkeni var zorlanmıyorum işten güçten. Tek sorun 2 gecedir ayaktayız sabahlara kadar ağlıyor insan bir kalkar der neyi var, bir problem mi var doktora mı gitsek vs diye sorardı. Ya da sen nasılsın iyi misin, yorgun gözüküyorsun hadi git yat söz veriyorum uyumayacağım aklın kalmasın derdi. Babalık ya da eş olmak sadece evin eksiklerini gidermekle bence olmuyor ben kendi babamdan böyle görmedim hep anneme her konuda yardımcı olmuştur ki daha da öyledir. O yüzden garip olan her şey şu an daha da garip geliyor. Neyse kendi bilir 🫠

Yaaaa allah korusun aman çağırmayalım hastalığı da hasta olacak gibi mi tıkanıklığı? Açmadı mı serum fizyolojik? Benimkinin de tıkanık gibi oluyor bazen açılmadığı da oluyor serum fizyolojikle. Sonra sonra toparlıyor. Daha burun delikleri falan çok küçük ya acaba ondan mı diyorum.

Back
X