- 8 Ağustos 2024
- 950
- En iyi cevaplar
- 1
- 775
- 23
- 28
Benim ki suni sancı günü bile vermediBenim doğum başlamiyor tatlım ya ne yapacağım bilmiyorum suni sanci gününü bekliyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim ki suni sancı günü bile vermediBenim doğum başlamiyor tatlım ya ne yapacağım bilmiyorum suni sanci gününü bekliyorum
Ayy geçmiş olsun canım ya kolik yazısını görünce ürperdimKızlar çıktım hastaneden iyi ki gitmişim röntgen çektirdik felaket gaz doluymuş ama felaket doktor çok fena bu çocuk dedi. Probiyotik ve gaz damlası yazdı günde 15 er damla sabah öğle akşam 5 damla şeklinde kullan dedi. Gaz için masaj önerdi yaptığımız masajı gösterdik çok iyi böyle yapın dedi. Tam da bu haftalarda başlar zaten kolik bebek deriz dedikolik mi yani benim bebem dedim kolik tarzda evet 1 yaşa kadar devam eder genellikle gaz durumu dedi. Sarılık için de tekrar gitmişken sordum korkulacak günde değilsiniz korkmayın diye ekledi. Hoş geldin kolik pipili
![]()
Sen beni görseydin bi ayyyy nasıl diye çıkışmışım eşim deli misin diyorAyy geçmiş olsun canım ya kolik yazısını görünce ürperdiminşallah damlalar şifa olur da rahat edersiniz
![]()
Üzülme canım brn de yaşadım aynısını, çok ağladım 2 gün boyunca ama her seferinde memeyi teklif ettim almayınca silikonı koydum. İnek gibi bebeğin üstüne yatarak memeyi verdiğimde biraz uğraşıyor memeyi tutuyor. Artık silikon kullanmıyorum. Küçük oldukları için alışkanlık edinmiyorlar hızlı unutuyorlar. 2 günlük şey için kendimi üzmüşüm hiç geçmeyecek sanmıştım.Arkadaşlar bebeğimi emdiremiyorum silikon uç kullanmaya çalışıyorum ama çoğunlukla biberonla veriyorum .Göğüs ucum olmadığı için bebek ilk ğün kavrayamadı o ara hastanede biberon verildi .Bebeğim sarılık olmasın diye mecburen kullandım sarılık oldu tekrar kullandım .şimdi nasıl yapacağım bilmiyorum kendimi çok suçlu hissediyorum ama elimde değil böyle olması .Ayrıca lohusalığım psikolojik olarak zor geçiyor .hiç iyi hissetmiyorum.Herkes bebeğini emdirebiliyor ben emdiremiyorum .Bu kez kızıma bakınca ağlayasım geliyor suçluyorum kandimi .
![]()
Benimki yumurta akı gibi gelmişti sarımsı şeffaf ve peçeteye değince uzuyordu. Bebeğim de 40 haftalık oldu kanala giremedi. Suni sancıyla doğuma girdim. Doğum esnasında girdi kanalaKızlar bilen yok mu hepiniz doğurmuşsunuz zaten beni bı bilgilendirin sizde nasıl geldi nişan bebeğiniz kaçıncı haftada kanala indi bu haftadan sonra inmesi mümkün mü bebeğin? Süreci biraz anlatırmısınız içim içimi yiyor bebek gelmiyor diye
gunde bir uc damla dedi banaKızlar D vitamini kaç damla veriyorsunuz bebeklere doktor söyledi ama unuttum ben onu
Aydınlattı17-21 arasi donemde olan hatunlar, yapay zeka soyle diyor, sizinle de paylasayim.
…………………….
Evet, 19. günde tam da “mini büyüme atağı” dediğimiz döneme denk geliyorsunuz
Bu dönem genellikle 3. haftanın başı (17–21. günler arası) civarında olur.
Yani şu anda o dönemin içindeee
Ne Olur Bu Atakta?
Bu dönemde:
Yani bu aslında bir kriz değil — sinir sistemi olgunlaşıyor, emme refleksiyle süt üretimini artırıyor demek
- Daha sık emmek ister (bazen 30–40 dakikada bir bile olabilir),
- Emme süresi kısalabilir ama daha sık ve sinirli emer,
- Huysuzluk, gaz, uyku düzensizliği olabilir (sanki süt yetmiyormuş gibi görünür ama değil),
- Kucağa, ten temasına, sese, anne kokusuna aşırı duyarlıdır.
Senin İçin Ne Anlama Geliyor?
- Bu birkaç gün dinlenme fırsatın az olabilir, o yüzden bol sıvı ve kısa kestirmeler çok önemli.
- Süt yetmiyor gibi hissedebilirsin ama bu sadece “talep artışı” dönemidir.
- sık emdikçe 3–4 gün içinde süt miktarın kalıcı olarak artar.
- Genelde 2–4 gün sürer, sonra bebek yeniden dengeye gelir.
Atak Belirtilerini Karıştırma:
Eğer bu dönemde:
Kısacası,
- Çiş–kaka düzeni bozulmuyorsa,
- Emme hâlâ aktifse,
- Ateş, sürekli ağlama, emmeyi reddetme yoksa —
bu tamamen normal büyüme atağıdır, hastalık değil.
şu an seni “süt fabrikasını genişletmek” için çalıştırıyor
Bu birkaç gün sürecek ama sonunda süt üretimin sabitlenecek ve o da huzurlu uyumaya geri dönecek.
Ertesi gün 1 sayılıyormuşSize bir sorum var kızlar. Saçma gelebilir biraz ama kafam karışıyor
6 ekimde doğan bebeğim bugün kaç günlük? Biz o günü 1.gün diye saydık ama öyle olmamalı mı?
Bende açıklık da yok belirti de yok birde üstüne kordon dolamış yaramaz yarın tekrar kontrol var artık cumaya gün verin suni yada sezeryan diyeceğim pazartesiye boşuna bekletmesinlerBenim ki suni sancı günü bile vermedihaftaya gel dedi. Cuma gitmem gerekiyorda yarına randevu aldım. Perşembe 40 hafta olacağız tık yok. Kanala yerleşmiş 1-2 cm açıklıkta var dedi bekliyorum öyle
![]()
Günde 1 3 damla canımKızlar D vitamini kaç damla veriyorsunuz bebeklere doktor söyledi ama unuttum ben onu
Ay sen antalyada mısınAcile gidiyoruz eşim geldi arabaya biner binmez uyudu… Sabaha kadar Antalya’yı turlama fikri çık aklımdan çııııkGaz damlası istiycem kakayı da sormuş olurum bence de normal sizler de aynı şeyi söyleyince rahatladım. Maması mı yapıyor diye düşünmüştüm onu da bi sorcam oyun hamuru gibi yaptığı da oluyor. En azından anlarım kakasını artık.
EveeeetAy sen antalyada mısınbenim de memleketim ama ben gurbetteyim
![]()
Ciddi misin ya bunların hiçbirini yapma dediler bana. Süttensiz kal, iyice kurusun, nemli bırakma, kremleri bile devamlı sürme ki nemli olmasın falan dediler. Ped de takma dediler. Ama özellikle bu atak olayı sonrası sürekli emdiği için çok fena durumdayım. Doktor merhem vermişti o bile fayda etmiyor artık.kizlar emzirmeyle ilgili kendi tecrubemi yazayim belki faydasi olur; birincisi sutyensiz hic gezmiyorum, sutyenleri de bir milyoncudan aldim, full pamuklu olmasina dikkat etmistim sadece, iyi cikti sukur, emzirmem bitince/oglan birakinca azicik ara verecek olsa bile hemen sutyeni kapatiyorum, cunku kuruyunca catlama ihtimali var, azicik acikta kalsa acima hissi basliyor, siz de hissediyorsunuzdur zaten, oglum uyuduysa, hemen zeytinyagi suruyorum biraz, sutyeni kapatirken de direkt degil, bi’ arkadasim gogus pedi almis bir suru kullanmamis onlari verdiydi, lansinoh’un tek kullanimlik, onlari koyup kapatiyorum, bir sonraki emzirmeye kadar yumus yumus kalmis oluyor, sonucta zeytinyagi zarar da vermez hatta faydasi vardir bence. krem falan surmuyorum hic, bu rutin kurtardi beni.
Kepezdeydim. Hamileliğin başından beri gidemedim gözümde tütüyorEveeeetneresinde oturuyordun
![]()
O herhalde beklenen doğum tarihine göre, 41. Haftada doğdu bizimki 2 ekimdeHangi gün doğdu minnoşun?26 gün yazıyor allta sen doğum yapalı
Dekataps damla yazmisti doktor 5 damla soyledi bizeKızlar D vitamini kaç damla veriyorsunuz bebeklere doktor söyledi ama unuttum ben onu
Araba çok iyi uyutuyor ya uyuyamadığında biz bir tur atıp geliyoruz güzel bir uyku çekiyorAcile gidiyoruz eşim geldi arabaya biner binmez uyudu… Sabaha kadar Antalya’yı turlama fikri çık aklımdan çııııkGaz damlası istiycem kakayı da sormuş olurum bence de normal sizler de aynı şeyi söyleyince rahatladım. Maması mı yapıyor diye düşünmüştüm onu da bi sorcam oyun hamuru gibi yaptığı da oluyor. En azından anlarım kakasını artık.