oncelikle hic korkma, sonrasinda hicbir sey hatirlamiyorsun, gecip gidiyor diyor ya herkes, gercekten de oyle, ben bile unuttum, ki hastaneyi gectim semti bile inletmis olabilirim cigliklarla
benimki 40+3’te dogdu, 40’a kadar gelmedi, kanala da girmedi, nisan, sanci, acilma, su sizmasi vs. hicbir sey olmadi. oyle olunca, bir de benim kemik yapim basikmis, bebek direkt normal cikis yolundan degil biraz akrobatik hareketlerle gelmek zorunda kalabilir, vajinal dogum ihtimalin cok yuksek degil, bebek de iri kemikli, sezaryene gecis yapabiliriz vs. surekli bunlari konustuk son donemde. fakat ben biraz israrci oldum, yapabilirim diye, o zaman daha da fazla beklemeyelim 40+3’te suni sanci verelim dedi doktor. hastaneye yatinca, once nst’ye bagladilar, artik ne kadar dogurmak istediysem, o gune kadar en ufak sanci gostermeyen bunyem nst’te cilgin atiyordu, kendi sancilarim tavan yapmis, ustelik duzenliydi, fakat acilmam olmadigindan suni sanci basladilar, hem sureci de hizlandirmak adina. ilk bastaki sancilar adet sancisi gibi oluyor, zaten ara ara geliyor, sonra dinlenecek vaktin oluyor gayet, yuruyus, aksak yuruyus hatta, bacaklari aca aca, merdiven inip cikmak vs. yani hareket halinde olmak iyi geliyor, ben acilmam olsun diye, 2 dk oturmadim dogru duzgun, zira acilma olmazsa doktor o kadar cok sanci cektirmem aksamina sezaryene alirim demisti, o gazla yaldir yaldir yurudum, butun katlari inip ciktim, sonra ebe acikliga bi’ bakti 4 cm olmus bir anda, ve bebek kanala yonelmis, tabii onu duyunca ben daha da gaza geldim, ise yaradigini gormek mutlu etti cunku, butun hastaneyi tavaf ettim resmen, derken 7. saatte kasilmalarim cok artmaya basladi, epidural yapalim dediler, olur dedim, eger oyle bir imkanin varsa yaptirabilirsin benim disimda herkes inanilmaz rahat dogum gecirdi, bende soyle bir aksilik oldu, epidural sag tarafima etki etmedi, ustelik 2 doz yapildi, kaderin cilvesi oglum da catimin sag tarafindan kanala yerlesmeye basladi, kemigim basik oldugu icin tam ortalayarak yerlesemedi cunku, haliyle ben dogum sancisini zannimca x10 falan hissettim

10. saatte artik acikligim tamdi, dogumhaneye aldilar, tam catala yatmak degil de uzanarak comelme gibi bir pozisyon aldim, oyle cok rahat ettim ben, ikinma gelince metal kollar var, onlari kendime cekip cocugu ittirdim, o da tamamen icgudusel olarak gerceklesiyor bu arada, hissediyorsun cocugu ittirmen gerektigini, bu arada dogum asamasi 15 dakika falan suruyor benim gordugum normalde, benimki 35 dk surdu

uc yirtik, sonsuz ciglik, bolca dikis dogurdum gitti. ama bak bunlarin hepsi benim vucut yapim dolayisiyla oldu, ona ragmen oglumu kucagima verdiklerinde, ebeye emekli olmak yok, 2 seneye kizimda beraberiz yine diyordum. 2 gun konserde bagira bagira sarki soylemisim gibi sesim kisik gezdim

hala ve hala korkacak bir sey yok diyorum.