• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
17-21 arasi donemde olan hatunlar, yapay zeka soyle diyor, sizinle de paylasayim. 🌸

…………………….

Evet, 19. günde tam da “mini büyüme atağı” dediğimiz döneme denk geliyorsunuz 🌱

Bu dönem genellikle 3. haftanın başı (17–21. günler arası) civarında olur.

Yani şu anda o dönemin içindeee 💛

🍼

Ne Olur Bu Atakta?

Bu dönemde:
  • Daha sık emmek ister (bazen 30–40 dakikada bir bile olabilir),
  • Emme süresi kısalabilir ama daha sık ve sinirli emer,
  • Huysuzluk, gaz, uyku düzensizliği olabilir (sanki süt yetmiyormuş gibi görünür ama değil),
  • Kucağa, ten temasına, sese, anne kokusuna aşırı duyarlıdır.
Yani bu aslında bir kriz değil — sinir sistemi olgunlaşıyor, emme refleksiyle süt üretimini artırıyor demek 🌿

💛

Senin İçin Ne Anlama Geliyor?
  • Bu birkaç gün dinlenme fırsatın az olabilir, o yüzden bol sıvı ve kısa kestirmeler çok önemli.
  • Süt yetmiyor gibi hissedebilirsin ama bu sadece “talep artışı” dönemidir.
  • sık emdikçe 3–4 gün içinde süt miktarın kalıcı olarak artar.
  • Genelde 2–4 gün sürer, sonra bebek yeniden dengeye gelir.
🌞

Atak Belirtilerini Karıştırma:

Eğer bu dönemde:
  • Çiş–kaka düzeni bozulmuyorsa,
  • Emme hâlâ aktifse,
  • Ateş, sürekli ağlama, emmeyi reddetme yoksa —
    bu tamamen normal büyüme atağıdır, hastalık değil.
Kısacası,

şu an seni “süt fabrikasını genişletmek” için çalıştırıyor 😄

Bu birkaç gün sürecek ama sonunda süt üretimin sabitlenecek ve o da huzurlu uyumaya geri dönecek.
Kitapta da yazıyor oynamalar olabilirmiş birkaç gün ya da hafta yapaya da soruyorum net yani atak bu. Tamam gazı olabilir ama atak haftasında olduğunu da değiştirmiyor. İyi ki varsın yapay zeka 😂😂

Kızlar bebeğim kanala girmedi benim, yarın 39+6 olduğum için suni sancı ile doğurtmaya karar verdi doktorum. Böyle hayal etmedğim için değişik duyvulardayım. Bebek kanalda da değil dualarınızı bekliyorum
Kızlar doğum başlayınca girdi kanala sorun etmeyin sizde de aynısı olursa

Hanımlar çok sağolun doktora gittik, maalesef ki bebeğim hastalanmış doktor direk enfeksiyon kapmış biri bulundu mu yanında diye sordu 4-5 gün önce kb vardı bizde hastaydı zorla gönderdik evine muhtemelen ondan bulaştı adamı arayıp laf saymamak için zor tuttum kendimi yarım akıllı herif 🤦🏻‍♀️
Of ya en çok çekindiğim şey gerçekten insanlar çok değişik. Hastaysan kır bacağını kal evinde neişin var küçücük bebeğin yanından

Kızlar meme ucum yarıldı ve sarı akıntı geliyor Doktorum garmasan pomad verdi ama chatgpt sarı akıntı varsa yeterli olmaz diyor. Ve sanki sütüm de kesildi gibi bebek sürekli aç normalde uyandırmasam 3 saat 4 saat sesi çıkmayan çocuk yarım saatte ağlıyor ve işemesi filan baya azaldı geceden beri 2 defa altı değişti. Ben ne yapmalıyım bu durumda
Takviye ver canım kesinlikle .. o meeyide emzirme iyileşene kadar

Size bir sorum var kızlar. Saçma gelebilir biraz ama kafam karışıyor :D
6 ekimde doğan bebeğim bugün kaç günlük? Biz o günü 1.gün diye saydık ama öyle olmamalı mı?

Şöyle baştan bir okudum emzirirken de benim bebeğim de dün akşam altıdan az önce saat üçe kadar hiç uyumadı, yani belki toplam bir saat uyumuştur beş dk beş dk olarak. Hiç gazı olmayan çocuk gazman gibi ağlıyor. Sadece emeyim istiyo ama midem bulanıyor artık günlerdir kucağımda. Süt de üretmek gerekiyo onu da başaramıyorum sürekli emiyor çünkü. Doğumdan bu yana ne yerdeyim ne gökte 😩 canları sağ olsun da azcık da anaları dinlense keşke 😀😀

Sürecin nasıldı canım, benim oğlum da bir türlü gelmedi, cuma günü doğumum var suni sancı ile inşallah ama çok heyecanlıyım ve korku var içimde
oncelikle hic korkma, sonrasinda hicbir sey hatirlamiyorsun, gecip gidiyor diyor ya herkes, gercekten de oyle, ben bile unuttum, ki hastaneyi gectim semti bile inletmis olabilirim cigliklarla 😅

benimki 40+3’te dogdu, 40’a kadar gelmedi, kanala da girmedi, nisan, sanci, acilma, su sizmasi vs. hicbir sey olmadi. oyle olunca, bir de benim kemik yapim basikmis, bebek direkt normal cikis yolundan degil biraz akrobatik hareketlerle gelmek zorunda kalabilir, vajinal dogum ihtimalin cok yuksek degil, bebek de iri kemikli, sezaryene gecis yapabiliriz vs. surekli bunlari konustuk son donemde. fakat ben biraz israrci oldum, yapabilirim diye, o zaman daha da fazla beklemeyelim 40+3’te suni sanci verelim dedi doktor. hastaneye yatinca, once nst’ye bagladilar, artik ne kadar dogurmak istediysem, o gune kadar en ufak sanci gostermeyen bunyem nst’te cilgin atiyordu, kendi sancilarim tavan yapmis, ustelik duzenliydi, fakat acilmam olmadigindan suni sanci basladilar, hem sureci de hizlandirmak adina. ilk bastaki sancilar adet sancisi gibi oluyor, zaten ara ara geliyor, sonra dinlenecek vaktin oluyor gayet, yuruyus, aksak yuruyus hatta, bacaklari aca aca, merdiven inip cikmak vs. yani hareket halinde olmak iyi geliyor, ben acilmam olsun diye, 2 dk oturmadim dogru duzgun, zira acilma olmazsa doktor o kadar cok sanci cektirmem aksamina sezaryene alirim demisti, o gazla yaldir yaldir yurudum, butun katlari inip ciktim, sonra ebe acikliga bi’ bakti 4 cm olmus bir anda, ve bebek kanala yonelmis, tabii onu duyunca ben daha da gaza geldim, ise yaradigini gormek mutlu etti cunku, butun hastaneyi tavaf ettim resmen, derken 7. saatte kasilmalarim cok artmaya basladi, epidural yapalim dediler, olur dedim, eger oyle bir imkanin varsa yaptirabilirsin benim disimda herkes inanilmaz rahat dogum gecirdi, bende soyle bir aksilik oldu, epidural sag tarafima etki etmedi, ustelik 2 doz yapildi, kaderin cilvesi oglum da catimin sag tarafindan kanala yerlesmeye basladi, kemigim basik oldugu icin tam ortalayarak yerlesemedi cunku, haliyle ben dogum sancisini zannimca x10 falan hissettim 🙃 10. saatte artik acikligim tamdi, dogumhaneye aldilar, tam catala yatmak degil de uzanarak comelme gibi bir pozisyon aldim, oyle cok rahat ettim ben, ikinma gelince metal kollar var, onlari kendime cekip cocugu ittirdim, o da tamamen icgudusel olarak gerceklesiyor bu arada, hissediyorsun cocugu ittirmen gerektigini, bu arada dogum asamasi 15 dakika falan suruyor benim gordugum normalde, benimki 35 dk surdu 😓 uc yirtik, sonsuz ciglik, bolca dikis dogurdum gitti. ama bak bunlarin hepsi benim vucut yapim dolayisiyla oldu, ona ragmen oglumu kucagima verdiklerinde, ebeye emekli olmak yok, 2 seneye kizimda beraberiz yine diyordum. 2 gun konserde bagira bagira sarki soylemisim gibi sesim kisik gezdim 🤣 hala ve hala korkacak bir sey yok diyorum. 🩵

Kızlar bu atak durumu bizde de var dün gece sürekli emmek istedi uykuya dalamadı, öldüm yorgunluktan. Herkes kaçıncı haftada şu an? Bunu yaşayan hepimizin aynı dönemde mi acaba bebeği? Ben de gazdan mı uyuyamıyor damla mı versem bu gece diye düşünmeye başlamıştım.
Benim 20 günlük tam büyüme atagı zamanı doyamıyor sağdıgım sütü ve ek olarak mamayı da veriyoruz

Kızlar benim pipiliyi akşam bi acile götüreceğim. Kakası 2 oldu cıvık gibi gelmeye başladı pütürlük var içinde yapay normal diyor ama yaparken de zorlanma oldu 2 kere. Bir de dehşet gaz sancısı var bakalım bize uygun gaz damlası var mı soracağım. Siz kullandıklarınızı bana yazar mısınız yasaklı listede yer alıyor mu bakacağım

Kızlar benim pipiliyi akşam bi acile götüreceğim. Kakası 2 oldu cıvık gibi gelmeye başladı pütürlük var içinde yapay normal diyor ama yaparken de zorlanma oldu 2 kere. Bir de dehşet gaz sancısı var bakalım bize uygun gaz damlası var mı soracağım. Siz kullandıklarınızı bana yazar mısınız yasaklı listede yer alıyor mu bakacağım
Aşkım pütürlü çok normal bizmkiside cıvık gibi anne sütü hiç katı olmazmış öyle dediler.. birde bağırska florası için bi gaia kesinlikle öneriliyor

Bizimki de pütürlü geliyor 11. Gününden beri. Yenidoğan polikliniği normal olduğunu söyledi. Chatgbt ise bu haftalarda bağırsaklarının sindirime başladığını, normal olduğunu söyledi. Öncesinde tuvaletini kolayca yapardı şimdi kaka yapmakta zorlanıyoruz. Masajların etkisi oluyor, bez değiştirirken özellikle bisiklet ve sonrasında bacakları karnına çekme hareketi yapınca yapıveriyor kakayı

Kızlar 19. Gündeyiz, demek atak dönemindeymişiz. Bizde de beni iyice emzik gibi kullanma başladı, zaten memede uyuyordu şimdi uyuyup memeyi ağızdan düşürünce sinirleniyor meme illa ağzında olacakmış.

İyi ki bu forumdayım yoksa kafayı yerdim. Bu yaşadıklarımın çoğu anne tarafından da yaşandığını görmek kendimi yalnız hissettirmiyor

oncelikle hic korkma, sonrasinda hicbir sey hatirlamiyorsun, gecip gidiyor diyor ya herkes, gercekten de oyle, ben bile unuttum, ki hastaneyi gectim semti bile inletmis olabilirim cigliklarla 😅

benimki 40+3’te dogdu, 40’a kadar gelmedi, kanala da girmedi, nisan, sanci, acilma, su sizmasi vs. hicbir sey olmadi. oyle olunca, bir de benim kemik yapim basikmis, bebek direkt normal cikis yolundan degil biraz akrobatik hareketlerle gelmek zorunda kalabilir, vajinal dogum ihtimalin cok yuksek degil, bebek de iri kemikli, sezaryene gecis yapabiliriz vs. surekli bunlari konustuk son donemde. fakat ben biraz israrci oldum, yapabilirim diye, o zaman daha da fazla beklemeyelim 40+3’te suni sanci verelim dedi doktor. hastaneye yatinca, once nst’ye bagladilar, artik ne kadar dogurmak istediysem, o gune kadar en ufak sanci gostermeyen bunyem nst’te cilgin atiyordu, kendi sancilarim tavan yapmis, ustelik duzenliydi, fakat acilmam olmadigindan suni sanci basladilar, hem sureci de hizlandirmak adina. ilk bastaki sancilar adet sancisi gibi oluyor, zaten ara ara geliyor, sonra dinlenecek vaktin oluyor gayet, yuruyus, aksak yuruyus hatta, bacaklari aca aca, merdiven inip cikmak vs. yani hareket halinde olmak iyi geliyor, ben acilmam olsun diye, 2 dk oturmadim dogru duzgun, zira acilma olmazsa doktor o kadar cok sanci cektirmem aksamina sezaryene alirim demisti, o gazla yaldir yaldir yurudum, butun katlari inip ciktim, sonra ebe acikliga bi’ bakti 4 cm olmus bir anda, ve bebek kanala yonelmis, tabii onu duyunca ben daha da gaza geldim, ise yaradigini gormek mutlu etti cunku, butun hastaneyi tavaf ettim resmen, derken 7. saatte kasilmalarim cok artmaya basladi, epidural yapalim dediler, olur dedim, eger oyle bir imkanin varsa yaptirabilirsin benim disimda herkes inanilmaz rahat dogum gecirdi, bende soyle bir aksilik oldu, epidural sag tarafima etki etmedi, ustelik 2 doz yapildi, kaderin cilvesi oglum da catimin sag tarafindan kanala yerlesmeye basladi, kemigim basik oldugu icin tam ortalayarak yerlesemedi cunku, haliyle ben dogum sancisini zannimca x10 falan hissettim 🙃 10. saatte artik acikligim tamdi, dogumhaneye aldilar, tam catala yatmak degil de uzanarak comelme gibi bir pozisyon aldim, oyle cok rahat ettim ben, ikinma gelince metal kollar var, onlari kendime cekip cocugu ittirdim, o da tamamen icgudusel olarak gerceklesiyor bu arada, hissediyorsun cocugu ittirmen gerektigini, bu arada dogum asamasi 15 dakika falan suruyor benim gordugum normalde, benimki 35 dk surdu 😓 uc yirtik, sonsuz ciglik, bolca dikis dogurdum gitti. ama bak bunlarin hepsi benim vucut yapim dolayisiyla oldu, ona ragmen oglumu kucagima verdiklerinde, ebeye emekli olmak yok, 2 seneye kizimda beraberiz yine diyordum. 2 gun konserde bagira bagira sarki soylemisim gibi sesim kisik gezdim 🤣 hala ve hala korkacak bir sey yok diyorum. 🩵
Çok sağol canım cevabın için uzun uzun yazmışsın 🩵 Bakalım beni neler bekliyor, Allah hayırlısını nasip etsin inşallah böyle dua ediyorum, biraz korkuyorum, bir yandan da oğluma kavuşacağım için heyecanlıyım 🥹

Aşkım pütürlü çok normal bizmkiside cıvık gibi anne sütü hiç katı olmazmış öyle dediler.. birde bağırska florası için bi gaia kesinlikle öneriliyor
Bakayım bi aşkım prospektüse uygun mu benimkine. Aşkım önce oyun hamuru gibiydi şimdi cıvıklaştı. Oyun hamuru gibi yaptığında da dağılıyorsa sert değilse normal denilmişti. Bilemedim yine de sorcam bi damla da istiycem

Bizimki de pütürlü geliyor 11. Gününden beri. Yenidoğan polikliniği normal olduğunu söyledi. Chatgbt ise bu haftalarda bağırsaklarının sindirime başladığını, normal olduğunu söyledi. Öncesinde tuvaletini kolayca yapardı şimdi kaka yapmakta zorlanıyoruz. Masajların etkisi oluyor, bez değiştirirken özellikle bisiklet ve sonrasında bacakları karnına çekme hareketi yapınca yapıveriyor kakayı
Evet ben de sordum da daha top şeklinde oyun hamuru gibi yapıyordu yani bezde öyle buluyordum belki de topaklanıyordu bilmiyorum. Rengi sarı sadece kıvamı çok cıvık gelince korktum. Yaaa olmaz mı o hareketler elbette iyi geliyordur

Kızlar 19. Gündeyiz, demek atak dönemindeymişiz. Bizde de beni iyice emzik gibi kullanma başladı, zaten memede uyuyordu şimdi uyuyup memeyi ağızdan düşürünce sinirleniyor meme illa ağzında olacakmış.

İyi ki bu forumdayım yoksa kafayı yerdim. Bu yaşadıklarımın çoğu anne tarafından da yaşandığını görmek kendimi yalnız hissettirmiyor
Hangi gün doğdu minnoşun? 😍 26 gün yazıyor allta sen doğum yapalı

Kesinlikle atak ben de çok eminim kendini deli etti çünkü 😂 of çok kötü tahmin ediyorum, benim de perişan krem sürüyorum da yok yani dinlenemiyor ki memeler. İnekler bile daha çok dinleniyor 🐄🐮 Daha bir şey yiyemedim 🥹 2 kaşık sütlaç yedim çığlık çığlığa ağlıyor nasıl yiyeceğiz ki
Bende ağzıma bı ekmek arası biseyler sürdüm o kadar göğüsum artık içten yanmaya başladı o derecedeyim
Kuzum cıvık pütürlü gelmesi gerekiyor dediler bize arada bir afedersin su gibi oluyor hatta bezini açınca bekliyorum daha rahat yapsın diye sulu hardal sarısı ve pütürcüklü doktor çok iyi dedi
Bana doktorum
Bigaia (probiyotik)
Trubiotic (probiyotik)
Nurse Harves ( gaz damlası )
Önerdi probiyotik günde bir kere 5 damla
Gaz damlasi günde 5 e kadar verebilirsin 5 damla dedi ama ben 3 kere veriyorum

Doktorumuzu aradik Çığlık çığlığa asla uyumadı kıpkırmızı oluyor kendimi bugün çok çaresiz hissediyorum doktor bir çay kaşığı calpol verelim dedi verdim bı yeri mi ağrıyordu yada uykusuzluktan mi yoruldu anlamadım şuan aşırı rahatladı 😞 doktor bu haftalarda çok normal dedi bugünlük bir kere calpol verdik

Canım benimki de öyle yapıyor . Cır cır ses çıkıyor ishal gibi. Ama normali öyleymiş anne sütü aldığı için. Ben neo four diye bi damla kullanıyorum probiyotik. Gaza da iyi geliyor

Back
X