2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
@rozatulip FireflyDream FireflyDream biz de 4 kere 30 ml ek süt veriyoruz sağıp. Bence emse bile ek süt verme sebebimiz olası bir verimsiz emme durumunda en azından içtiğinden emin olduğumuz bir miktar süt vermiş olmak diye düşünüyorum ben 😁
Ben bugün silikon uçtan uğraşa uğraşa kurtuldum. Bu seferde sütüm fazla gelmeye başladı. Bebeğim emerken nefes alamıyor gibi tıkanıyor gibi hık hık oluyor. Başta emerken yapıyordu. Şimdi emzik varken ve ua ağzında bir şey yokken düz yatarken yapıyor. Korkutuyor beni. Nefessiz kalacakmış gibi oluyor. Kızlar böyle bir durum yaşayan oldu mu?

Ben bugün silikon uçtan uğraşa uğraşa kurtuldum. Bu seferde sütüm fazla gelmeye başladı. Bebeğim emerken nefes alamıyor gibi tıkanıyor gibi hık hık oluyor. Başta emerken yapıyordu. Şimdi emzik varken ve ua ağzında bir şey yokken düz yatarken yapıyor. Korkutuyor beni. Nefessiz kalacakmış gibi oluyor. Kızlar böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Bizimki de öyle bence biraz da keyfi çıkarıyor o sesleri 😂

Kızlar bir şey sorucam.
Sarılık sebepli olan beslenmeyi biliyorsunuz,emzir,sağdığın sütü ver,günde 1-2 defa da mama. İlk zamanlar bu şekilde ilerlerken göğüslerimi sağdığımda ciddi süt geliyordu. Hatta doktor sarılık tehditi bitmeden 4-5 gün önce mamayı bıraktırmıştı süt çok diye.
Ama son 4-5 gündür sağdığım sütün miktarı çok azaldı. Sarılık geçti sayılır,bebitomun memede kalma süresi de arttı.
Sizce sütüm mü azaldı yoksa bebek güzel emdiği için mi sağımda sütüm daha az geliyor önceye göre?
Bir yandan çiş takip ediyorum hala düzenli olarak yapıyor sıkıntı yok bir de aç kalsa bu bebek bunu belli eder zaten değil mi?

Aşkım yıkanıyor zaten ben önce tek kullanımlık yıkama havlusuyla sıcak sıyla silip sonra birde suyun altına tutuyordum bazı doktorlar yıkamasanızda olur diyormuş demişti B Bluehappiness
Evet kuzummm doktorlarin bazısı yıka bazısı yıkama diyor ama ben ılık suyla bı tür yıkıyorum 😅
Enzim eksikliği çıktı ya aşkım yıkasam da içinde yasaklı listede yer alan bir şey varsa diye bi bakacağım. Zor emziriyorum artık inşallah kullanabiliyorumdur da rahatlarım.
Kuzum çok etkili bı krem içeriğini atayım istersen bı bak

Bı kaç gündür aktif olamadım Vücudumu tanıyamaz oldum 🤦‍♀️ tırnak Eti iltihabı oldum ben tırnak keserken kopardim yada tırnak yaotiriyordum doğumdan önce ordan burdan bide kaptım sandım acile gittik antibiyotik yazınca dedim emzirdigimi bana demesin mi ha doğum yapan annelerde bazen oluyor diye 😅. Nasıl yani derken adam dedi vücut enfeksiyon atıyor böyle bı acı yok böyle tarif edilemez mecbur antibiyotik basladikk

Eklentiler

• IMG_20251030_011151.webp
    IMG_20251030_011151.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 13
Günaydın kızlar dun antibiyotik tedavisi bitti dua edin bugün çıkalım bişey çıkmasın.

Saba eşim bırakıyor geceye kadar kalıyorum.Gunde 5 kere görme hakkım var yarımşar saat.

Ufak şeyleri kafanıza takmayın bebeğiniz kucağınızda en azından ,dakikaları sayıyoruz girdiğimiz zaman .Bezini alamıyoruz bakımları yapamıyoruz.Dun girdim mizmizlaniyor ,bezi dolmuş .Dedim bezi dolmuş alicaz diyolar,3 kere dedim.Sonra çıkarken baktım kuveze koydu daha da alacak yani.Sonraki görüşte baktım büyük tuvaleti vardı hala başka tatlı hemsire degistirdik dedi ama bilemiyorum .Şimdi değiştirirsek zamanınızda gider dedi.Gitsin dedim emin olayim.Degisturdi emzirdim.Bi sonraki gittiğimde yine doluydu bu sefer ben demeden değiştirdiler bana verdiler.
Birazdan gideceğiz inş çıkarız..

Geçen hafta bugün hayatımın en kotu günüydü inş bugün bayram olur.Aglamaktan başka bişey yapamiyordum .Bulunduğum hastanede 3.basamak yoğun bakım olmadığı için farklı hastaneleri ariyorlar.En yakın şehir Eskişehir orada yer yok.Kutahya Afyon'a bakiliyor.Babam diyor istanbula gidelim.Sonra bı haber geliyor Eskişehir'de yer açıldı diye. Bebeğim ambulansla başka sehirde hastaneye gidiyor babası arabayla peşinden gidiyor .Ben gideyim diyorum Dr izin vermiyor.Hemsire süt sag bebeğin için diyor sagiyorum bir damla o da bardağa gidene kadar kuruyor.Sonra en son giydigi kiyafetleri posetin içinde elime verdiler,yok böyle bi caresizlik.

32 haftalık doğan ,solunum sıkıntısı olan,zatürre olan birçok bebek var .Erken doğum yapan bebeği kuvezde yatan anneler simdi anlıyorum sizi.Ama orda herkes sakın yeni gelenler bile.Ben harap olmuştum her girdiğimde ağlıyordum .Allah'ım bir daha yaşatmasın inş.

Geçen hafta bugün hayatımın en kotu günüydü inş bugün bayram olur.Aglamaktan başka bişey yapamiyordum .Bulunduğum hastanede 3.basamak yoğun bakım olmadığı için farklı hastaneleri ariyorlar.En yakın şehir Eskişehir orada yer yok.Kutahya Afyon'a bakiliyor.Babam diyor istanbula gidelim.Sonra bı haber geliyor Eskişehir'de yer açıldı diye. Bebeğim ambulansla başka sehirde hastaneye gidiyor babası arabayla peşinden gidiyor .Ben gideyim diyorum Dr izin vermiyor.Hemsire süt sag bebeğin için diyor sagiyorum bir damla o da bardağa gidene kadar kuruyor.Sonra en son giydigi kiyafetleri posetin içinde elime verdiler,yok böyle bi caresizlik.

32 haftalık doğan ,solunum sıkıntısı olan,zatürre olan birçok bebek var .Erken doğum yapan bebeği kuvezde yatan anneler simdi anlıyorum sizi.Ama orda herkes sakın yeni gelenler bile.Ben harap olmuştum her girdiğimde ağlıyordum .Allah'ım bir daha yaşatmasın inş.
Amin Rabbim yaşatmasın canim bu son olsun ayri kalmayin bi daha inşallah ❤️❤️❤️❤️

Bu son olsun inşallah güzel haberlerini bekliyoruz 🙏🏻 böyle kötü bir şey olduğunda Allah olmamısa çevirsin derlermiş... Allah olmamışa çevirsin canım benim unuttursun bu günleri 🌸☘️

Enzim eksikliği çıktı ya aşkım yıkasam da içinde yasaklı listede yer alan bir şey varsa diye bi bakacağım. Zor emziriyorum artık inşallah kullanabiliyorumdur da rahatlarım.
Yaa inşallah ozaman içeriği sana göredir çünki gerçekten çok rahatlattı beni .. meme ucu yarası lanet birey sörf bu yüzden emzirmeyi bırakan insanlar biliyorum .. mesela kayınvalidem hiç birini emzirmeiş çocuklarının çünki meme ucum yara oluyor diye .

Bı kaç gündür aktif olamadım Vücudumu tanıyamaz oldum 🤦‍♀️ tırnak Eti iltihabı oldum ben tırnak keserken kopardim yada tırnak yaotiriyordum doğumdan önce ordan burdan bide kaptım sandım acile gittik antibiyotik yazınca dedim emzirdigimi bana demesin mi ha doğum yapan annelerde bazen oluyor diye 😅. Nasıl yani derken adam dedi vücut enfeksiyon atıyor böyle bı acı yok böyle tarif edilemez mecbur antibiyotik basladikk
Aaaa ciddimi yeminleiki elimde bir orta parmak sol yüzük parmak tırnak iltihabı oldu ve ben sandımki kendim yanlış kestim yada koparttım şua şok oldm .. ben birşeyde kullanmadım bir gün kendisi şişmişti bir yere değince patladı . Diğeride kurudu ama uzun sürdü

Aaaa ciddimi yeminleiki elimde bir orta parmak sol yüzük parmak tırnak iltihabı oldu ve ben sandımki kendim yanlış kestim yada koparttım şua şok oldm .. ben birşeyde kullanmadım bir gün kendisi şişmişti bir yere değince patladı . Diğeride kurudu ama uzun sürdü
Aaaaa 😞 doktor deyince bende inanamadim demekki oluyormus benim ki patlasa rahatlayacagim da doktor uc verince gel biz boslatacagiz dedi ama bekliyorum bı yere carpsada patlasa diye bugün 5. Gün olcak neredeyse 🤦‍♀️🤦‍♀️

LadyNurr LadyNurr canimmm krem rahatlattı mi birazz 🥰
Aşkım ben sabah sürmeye başladım 4 kez uyguladım akşama kadar . Sonra akşamki emzirmede batım o kuru yara kopmuş sonra rahatladım .. şimdi hafif diğer göğsümde başladı onada direk uyguladım beklemedim bile .. Lansinoh vs boşa uğraşmışım . Başım ucumda bola bekletmişim çünki aldırdım kullanmadım yıkanıyor diye salak gibi

Back
X