Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
Ankarada olanlar hangi doktora gidiyorsunuz

Ben Güzin Başçi’ya gidiyorum özel muayenehanesine, dogumlarini memorial, tobb ve lösante’de yaptiriyor. 40 hafta muayeneler ve testler + doğum 110-135 bin arası degisiyor. Degisikligin sebebi dogum sekli ve secilen hastaneden kaynakli. Örnegin lösante daha uygunken tobb daha pahalı. Ya da vajinal doğum daha uygunken sezeryan daha maliyetli gibi. Sadece detaylı ultrason ayri bir maliyet onun doktoru da farkli beni Ali İpek’e yönlendirmişti 4.500 tl, bir de fetal dna yaptirmak istersen o ek bir maliyet 300-450 dolar arasi değişiyor. Umarim yardimci olmustur🌸
Ben de ocak sonunda Güvende sorduğumda uzman dr ve prof dr fiyat farkı vardı bizim dr prof olduğu için 90 bin dediler, sezeryan normal doğum fiyat farkı yok sadece epidural istersek 3000 lira fiyat farkı çıkıyordu doğumdan sonra. Ama orda sadece normal doğum 50 sezeryan 70 bindi o zaman için doğum paketi almak daha mantıklı geldi

Kızlar gece uykuya dalmakta zorlanıyorum ayaklarım huzursuz ayak sedromu gibi oluyor 😐 haftaya doktor randovim var tekinde olsa pıhtı dan oluyor düşünürdüm ama ikisinde de oluyor zor dalıyorum uykuya varis çoraplarını çok uzun süre giyemiyorum rahatsız ediyor kasiğa kadar olduğu için acaba kısa giydiğim içinmidır bilemedim
Sana yazıcam yazıcam unuttum. Benim varis çorabım giyince diz üstü baldır ortalarına doğru geliyor. Ondan alıp giysen? Kısa rahat edemediysen, kasığa kadar olan da çok zor en azından bu bahsettiğim daha rahat ve konforlu.

Eklentiler

• IMG_6869.webp
    IMG_6869.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar yazdım ama görmediniz galiba tekrar yazmak istedim . Perinatoloji muayenemiz vardı bugün herşey yolundaydı çok şükür . Ama doktor rahime giden sol damardaki kan akışını sağ tarafa göre az buldu bu beni biraz korkuttu , bebeğin beslenmesi için vs doktor pek üzerinde durmadı ama 26/28 ci haftalarda tekrar kontrol edilsin dedi . Çok kafama taktım

Doktorlar genelde en kötü ihtimali bile söylüyor canım ciddi olsaydı bunun üzerinde dururdu diye düşünüyorum. Kafana takmakta çok haklısın bana da beynin her 2 tarafında kist var demişlerdi ama önemsemediler hala duruyor kistler 28 gibi ben de tekrar baktırıcam. Bebeğin gelişimi iyiyse beslenmesinde sorun yoktur bence ama kontrollerine düzenli gidersin sorun olmaz inşallah ♥️

Maalesef güvenli bildiğimiz ilaçlar bile aslında gebelikte güvenli olmayabiliyor, masum sandığımız parolun bile gebelik kategorisi b. özellikle ilk ve son trimesterda bebişler üzerindeki etkileri farklı olduğu için doktorların da eli kolu bağlı, bizim de, ne aç kalabiliyoruz, ne yemek yiyebiliyoruz, ne bitki çayı vs ne de ilaç alabiliyoruz 😮‍💨 zaman bir an önce geçer de umarım sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişleri, bu şikayetler başka türlü geçmeyecek çünkü 😂🙈
Kesinlikle öyle mecbur kalmadıkça almamak lazim aslinda. Sağlıkla gelsinler. Bize de Rabbim şifa versin. Herşey gelip geçiyor.🫠🤗

Sana yazıcam yazıcam unuttum. Benim varis çorabım giyince diz üstü baldır ortalarına doğru geliyor. Ondan alıp giysen? Kısa rahat edemediysen, kasığa kadar olan da çok zor en azından bu bahsettiğim daha rahat ve konforlu.
Benim pıhtı kasıkta Bi yerde olduğu için canım uzun giy dedi doktor birde orta derece sıkılığı 1 derece olsa onlar daha rahat olurdu 😐 bugün akşama kadar sabredicem bakalım gece aynı olacak mı

Geçmiş olsun canım hareketsizlikten ve sıcaktan olmuş olabilir tabii ki pıhtı meselesini sor ama ben artık gün içinde ayaklarımı çok hareket ettiriyorum özellikle parmaklarımı çünkü çok ağrıyo anlıyorum seni

Aa o zaman ben en son ağustosta aşı olduğuma göre tetanoz, sadece 28 de tdap olsam yeterli çok şükür biri düzgünce açıklamış ben kendi doktoruma soramadım adam yok ortalıkta teeee 10 gün sonra görüşcez, ebe de 18 inde gel dedi. Diyim bari tetanoz yapmayalım only tdap 😀
Evet bütün gün evdeyiz onda da haklısın ama oğlum varya o yüzden kalkıyorum herket ediyorum yani bilemedim artık bugün denicem aksama kadar giymeyi

Ben de ocak sonunda Güvende sorduğumda uzman dr ve prof dr fiyat farkı vardı bizim dr prof olduğu için 90 bin dediler, sezeryan normal doğum fiyat farkı yok sadece epidural istersek 3000 lira fiyat farkı çıkıyordu doğumdan sonra. Ama orda sadece normal doğum 50 sezeryan 70 bindi o zaman için doğum paketi almak daha mantıklı geldi
ben medicana ayşe kırbaça gidiyorum baya zamlanmıs ama ben paket almıstım

Benim pıhtı kasıkta Bi yerde olduğu için canım uzun giy dedi doktor birde orta derece sıkılığı 1 derece olsa onlar daha rahat olurdu 😐 bugün akşama kadar sabredicem bakalım gece aynı olacak mı
Yaaaa anladım balım 🥺 allah yardımcın olsun zor giymek o şekilde durmak. Bi test et bakalım. Sıvıyı çok tüket ödem tutmasın bacaklar. Ayak egzersizleri yap oturduğun yerde. Akşam da dik ayakları yükseğe doğru uzat. Belki faydası olur ne bileyim 🥺

Yaaaa anladım balım 🥺 allah yardımcın olsun zor giymek o şekilde durmak. Bi test et bakalım. Sıvıyı çok tüket ödem tutmasın bacaklar. Ayak egzersizleri yap oturduğun yerde. Akşam da dik ayakları yükseğe doğru uzat. Belki faydası olur ne bileyim 🥺
Bakalım canım bu gece olacak mı çok uykusuz kaldım sabahta uyuyamıyorum oğlum var yorgun düştüm 😐 ayaklarımı her fırsatta yükseğe koyuyorum

Atlamış olabilirler balım sen belirt hemşireye. Benim direkt bakıp not almışlar deftere, dün de o yüzden böyle bir konuşma geçmiş aramızda. Önemli olan karma zaten eğer tetanoz doz tamsa eksiklik yoksa tdap yeterli.
5 yil önce yaptirdiğim tek doz olduğu için etkisi olmaz dedi
3 doz yaptirman gerek dedi bugun karma aşiyi yaptirdim🌸 ikinci doz temmuzda yapcaklarmiş uçuncude doğumdan sonra .

5 yil önce yaptirdiğim tek doz olduğu için etkisi olmaz dedi
3 doz yaptirman gerek dedi bugun karma aşiyi yaptirdim🌸 ikinci doz temmuzda yapcaklarmiş uçuncude doğumdan sonra .
Anladım canım tetanozun da yetişkinlere göre dozları vs var, sana göre planlanan bu demek ki. Bana tek doz 28. haftada olacak aşı takvimine göre önerilen bu. Şifa olsun 💕 Boğmaca (tdap) 28. haftadan itibaren yapılsın ama bence buna dikkat edin. Çünkü bebeklerimiz doğduktan sonra ilk boğmaca aşısını 2. aylarında olacaklar. O yüzden 28. hafta öneriliyor ankikor için.

Eklentiler

• IMG_6882.webp
    IMG_6882.webp
    43,8 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_6883.webp
    IMG_6883.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 27
Bakalım canım bu gece olacak mı çok uykusuz kaldım sabahta uyuyamıyorum oğlum var yorgun düştüm 😐 ayaklarımı her fırsatta yükseğe koyuyorum
Zor uykusuzluk çok iyi anlıyorum ben de uzun zamandır uyuyamıyorum. Gece olsun istemiyorum yat kalk, yat kalk daha çok yoruluyorum. 3 saatlik uyku yetiyormuş gibi duruyor ama gün içinde çok yoruluyorum.

Kızlar selamm ☘️ bizim cinsiyet erkek kesinleşti detaylıyla,bı kız bı erkek derken gösterdi kendini ☺️ detaylıya girdik çok güzel geçti herşey yolunda çok şükür haftaya şeker yuklemesi için gideceğim ☺️
Sizinde mi belli bir haftadan sonra cinsiyette değişiklik oldu 🙈 hayırlısı olsun

Merhaba arkadaşlar, koltukta uzanıyordum zil çaldı kalkayım derken dengemi kaybedip bir anda yine koltuğa popomun üstüne düştüm. Bir şey olmaz değil mi? Bebeğimin hareketlerini izleyeceğim hareket ederse gitmeyeyim doktora etmezse gideyim diyorum diyorum

Back
X