• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Arkadaşlar merhaba ben 38+5 haftalık hamileyim bebeğim geçen hafta 3500 kiloydu bu hafta hala kanala girmemişti son gittiğimde. Normal doğum istiyordum ama devletin acilinde yapılan açıklık muayenesi yüzünden günlerce kendime gelemedim hem kaba davranıldı azar yedim hemde canımı çok yaktı. Kanala girmezse kendisi sezeryana almak ister mi sizce normal doğumdan korkuyorum

Selam kızlar bugün mide bulantımın üstüne acile gittim 7-8 cm açıklığım varmış hiç bişey anlamadım doğumhaneye geçtim epiduralimi yaptırdım ama malesef bebebeğim 9 cmdeyken inmedi aşağı ve strese girdi bu yüzden acil sezaryene alındım bebeğim de yoğun bakımda 3 gün boyunca ne yaşadım hiç anlamadım sezaryen olanlar toparlanmanız kaç gün sürdü ?

Selam kızlar bugün mide bulantımın üstüne acile gittim 7-8 cm açıklığım varmış hiç bişey anlamadım doğumhaneye geçtim epiduralimi yaptırdım ama malesef bebebeğim 9 cmdeyken inmedi aşağı ve strese girdi bu yüzden acil sezaryene alındım bebeğim de yoğun bakımda 3 gün boyunca ne yaşadım hiç anlamadım sezaryen olanlar toparlanmanız kaç gün sürdü ?
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün yoğun bakıma neden alındı canım kilosu da iyi haftasida

Ay inşallah emzirmekten başka tedavisi yok sanırım bol çiş kaka yapacak atacak dedi doktor sizin yatış kaç olunca olmuştu 13 sınır mı? Bi de hep cihazla bakıldı kan alarak bakmadılar hiç
Bebeğin doğduğu hafta+güne, kilosuna ve kaç günlük olduğuna göre hesaplama yapıyorlar. Sınır tamamen buna bağlı hesaplanıyor. Kanla da bakmak lazım eğer bilicheck 12 çıkıyorsa kanda daha yüksek oluyor kan istiyorlar. Kuşum valla emzirmek + mama takviyesi boş çiş ve kaka tek yapılabilecek bu fototerapi dışında.

Canım çok geçmiş olsun gözün de aydın. Bebeğin de rahatlasın çıksın inşallah bir an evvel. Yarın çok rahatlamış olacaksın. İlk kalkışı yap gerisi kolay inşallah 🙏 2 gün hastanede kaldım ben eve gelip kahvaltı hazırladım. İnce ufak tefek ağrılar tabi ki oluyor bi müddet.

Banyo yapınca çok mayısıyor bizimki 🥺yine sarılık mı hortladı diye korkuyorum sarılık insanın psikolojisini bozuyor cidden mışıl mışıl uyuyan bebeği zorla uyandırıyorsun beslensin diye 😭sarılık kaç çıkınca tamam bitti diyeceğiz acaba?
Bilirubin değeri 1 in altına düşünce 🥺 çok zor sarılık psikolojisi

g6 bakilmadi ama subgroup bakildi, onda bir sey cikmadi, g6 ptesi bakilir muhtemelen, o nedenle egitim & arastirmaya yonlendirdiler bakalim ne cikacak.

tam olarak ben de o moddayim kuzum ya, 2 gundur gece guzel uyuyor, bugun de sarilik yuksek cikti, kesin sariliktan diyorum 😓 kadin dogum doktorum ne kadar sakinse, cocuk doktoru maalesef o kadar panik yaptiriyor, sakinlesirse, cok uyursa vs. hemen getir diyor bana surekli, sicrama yapip yapmadigini gormemiz lazim diye. icin rahat etmeyecek biliyorum, o nedenle baktir. ama bana sorarsan atak gunu gecip yavas yavas rutine oturmaya basliyor senin pipili, benimki de artik duzen oturtmaya basladi o nedenle gece guzel uyuyor ama genel olarak sarilik illeti yuzunden asla icimiz rahat etmeyecek. 😓
Yani bir neden çıksın da rahatla da diyemiyorum G6 da kötü o da çıkmasın inşallah 🥺

Aşkım sarılık sakinliğini çok iyi biliyorum, sen de biliyorsundur. O baygınlık seviyesine bence bu haftadaki bebekler gelmez diye düşünüyorum. Rebound yapıyor mu yapmıyor mu diye çağırması güzel, 13 gibi bir değer çıktığı için hafta sonu acilde bi ölçüm yaptırsan iyi olur canım. Cihazla 12 çıkarsa kan isterler kan bakarsınız. Ben bu arada zannetmiyorum artık bundan sonra aşırı yükseliş yapacağını, öyle düşünüyorum.

Bence eğitim araştırmada olmanız da çok iyi olmuş dehşet detaylı bakıyorlar ve ilgileniyorlar 😍

Kızlar bi uyku düzeni oluşturdunuz mu ya ? Yani mümkün mü bu ? Gece özellikle saat 9dan sonra aşırı huysuz. Çok zor uykuya geçiyor. Gündüz güzel uyuyor ama gece çok zorlanıyorum uyutmak için. Pışpış yapmaktan elim kolum dilim tükendi 🥲 Memeden 3 saat hesaplıyorum diğer beslenme için ama o uyuyana kadar zaten diğer saat geliyor ve benim pertim çıkmış oluyor….
Gündüz her şeyimiz planlı programlı uyanma saatimiz, beslenme, temizlik, bakım derken hep 2 saatte bir beslenme düzeyinde. Akşam gaz sancımız olursa maalesef düzen falan kalmıyor. Son cümlende dediğin gibi emzirdim + mama takviyesi yaptım altını vs değiştirdim gazı çıktı derken diğer beslenme saati geliyor. Bu saat oldu 3 saattir gaz çıkartma derdindeyiz.

Gündüz her şeyimiz planlı programlı uyanma saatimiz, beslenme, temizlik, bakım derken hep 2 saatte bir beslenme düzeyinde. Akşam gaz sancımız olursa maalesef düzen falan kalmıyor. Son cümlende dediğin gibi emzirdim + mama takviyesi yaptım altını vs değiştirdim gazı çıktı derken diğer beslenme saati geliyor. Bu saat oldu 3 saattir gaz çıkartma derdindeyiz.
Yaa ne güzel gündüz de olsa bi rutini var. Bizde meme ne zaman isterse, uyku ne zaman uyursa, bakım da ne zaman fırsat olursa 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Yaa ne güzel gündüz de olsa bi rutini var. Bizde meme ne zaman isterse, uyku ne zaman uyursa, bakım da ne zaman fırsat olursa 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Öyle de çok zor olur ya senin için çok uzun uzadıya sürer her şey inşallah rutine bindirirsin ilerleyen günlerde biraz hafifler yorgunluğun 🥺

Canım hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydıııııınnn 😍😍😍😍 neden yoğun bakıma alındı ya 🥺

Geçmiş olsun canım 4 gün sonra frlan daha iyi oluyorsun ama ufak bir yanma kalıyor oda ancak 10 gün felan rahatlıyor

Canım çok geçmiş olsun. Ben 6. Günde neredeyse hiç ameliyat olmamış gibiydim
Ama ilk sezaryense daha zor olabilir. Yine de 10 gün içinde kendini gayet iyi hissedersin diye düşünüyorum.

Bebeğin doğduğu hafta+güne, kilosuna ve kaç günlük olduğuna göre hesaplama yapıyorlar. Sınır tamamen buna bağlı hesaplanıyor. Kanla da bakmak lazım eğer bilicheck 12 çıkıyorsa kanda daha yüksek oluyor kan istiyorlar. Kuşum valla emzirmek + mama takviyesi boş çiş ve kaka tek yapılabilecek bu fototerapi dışında.
Bizimki cihazda 13 ü gördü ama kandan bakmaya gerek görmediler bol bol emzirerek 15 günde 9a düşürdüm inşallah bi an önce gider ışın almasına gerek yok dediler bize

Back
X