• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Aynı sorun bende de var canım göğüs ucu olmadığı için bebek tutamıyor o yüzden hastanede silikon uç istemişlerdi hala silikon uç kullanıyorum, hatta uçla emdikçe ya da sağdıkça göğüs ucu biraz çıkıyor o şekilde emsin istiyorum vermeye çalışıyorum yine tutmuyor. Benim de sütüm az olduğu için mama veriyoruz mamayı da sadece biberonla verimli şekilde içirebildim. Bunların hiçbiri elimizde olan şeyler değil canım elimizde olsa o göğüs ucunu da çıkartırız sütümüzü de arttırırız. Elimizde olmayan şeyler için kendimize haksızlık etmememiz lazım emin ol bebeğin için sen dünyadaki en iyi annesin
Ben de tamamen benzer durumdayım sizinle, silikon uçsuz emziremiyorum ve sağdığım sütü ve mamayı da biberonla veriyorum. Umarım ilerde silikonsuz emzirebiliriz, her gün biraz denemeye çalışıyorum. Biberon olarak da Avent kullanıyordum ama beslemek saatler sürüyordu ve yeni bir beslenme döngüsüne geçiyorduk, o yüzden comotomo aldım rahat ettim.

Vajinal doğum yapan kızlar kanamanız ne alemde ya ? Benim 14.günüm ve son 3 gündür baya adet kanaması gibi kırmızı ve yoğun. Baya azalmıştı aslında açık renk oluyordu ama şu an kıpkırmızı. Endişelendim bi
Benim 7. Günüm bende de çok ağrı ve gaz var. Gaz için neler yapıyorsunuz kızlar ? Ben yediklerime dikkat ediyorum ama gaz sancım ve dikiş ağrısı var. Birde krem verdi mi doktorlarınız

Benim 7. Günüm bende de çok ağrı ve gaz var. Gaz için neler yapıyorsunuz kızlar ? Ben yediklerime dikkat ediyorum ama gaz sancım ve dikiş ağrısı var. Birde krem verdi mi doktorlarınız
Bende de ağrı oldu başlarda, özellikle ayakta kalınca arada yine ağrıyor sanki bişey baskı yapıyor gibi. Hamazinc diye bi krem verdi sabah akşam sür dedi ama tuvalete gitmeyi unutuyorum ben kremi ne ara sürcem, 3-5 kere sürdüm işte. Dikişler de atıcak kendiliğinden dedi ama hala duruyor ne zaman düşcekler acaba

Vajinal doğum yapan kızlar kanamanız ne alemde ya ? Benim 14.günüm ve son 3 gündür baya adet kanaması gibi kırmızı ve yoğun. Baya azalmıştı aslında açık renk oluyordu ama şu an kıpkırmızı. Endişelendim bi
benim 17. gun, devam ediyor, cok yogun degil ama biraz moralim bozulursa ya da stres olursam artiyor, keyfim yerindeyse azaliyor gibi bir durum gozlemledim. bende dikis de cok bu arada, 3 ayri yirtik oldu zira. doktor 40’a kadar ortalama, gelebilir, sancin agrin rahatsiz edici duzeyse olmazsa normaldir her sey endise etme demisti.

Ben şuan devlet hastanesine gidiyorum daha önce özele gidiyordum doktorum gittiği için devlete geçtim iki güne bir çağırıyor az öncede acilden giriş yaptım açıklık aynı nst de sanci var bu seferki doktor yatiramam dedi gerek yok dedi artık her gün gelceksin 41de yatisini yapcaz eğer bebek gelmezse
Benim doktorumda 41e kadar vaktimiz var dedi. Cuma günü gittiğimde 1-2 cm açılma var dedi. Ağrım oldu muayeneden kaynaklı. O günden sonra ağrı falan yok 😅 haftaya gel dedi. Bende dedim nasıl haftaya artık daha çok gelmem gerekmiyor mu 😅 gerek yok kanaman suyun gelmediği sürece dedi 🥲 ama ben de dayanamayıp belki çarşamba giderim

Aynı sorun bende de var canım göğüs ucu olmadığı için bebek tutamıyor o yüzden hastanede silikon uç istemişlerdi hala silikon uç kullanıyorum, hatta uçla emdikçe ya da sağdıkça göğüs ucu biraz çıkıyor o şekilde emsin istiyorum vermeye çalışıyorum yine tutmuyor. Benim de sütüm az olduğu için mama veriyoruz mamayı da sadece biberonla verimli şekilde içirebildim. Bunların hiçbiri elimizde olan şeyler değil canım elimizde olsa o göğüs ucunu da çıkartırız sütümüzü de arttırırız. Elimizde olmayan şeyler için kendimize haksızlık etmememiz lazım emin ol bebeğin için sen dünyadaki en iyi annesin
Mesajını okurken ağlamadan edemedim .Ben kandimi çok suçluyorum .Herkes bebeğini emzirebiliyor ben emziremiyorum diye düşünüyordum.Benimle aynı durumda olmanı istemezdim ama başka birininde bu şekilde olması ve yazdıkların içimi rahatlattı .haklısın elimizde olsa gögüs ucunu
da çıkartırız sütümüzüde artırırız 😞😓.Çok ama çık teşekkür ederim mesajıma cevap yazdığın için 🤧❤️

Ay maşallah 🌸 bi kontrole gideyim ben o zaman ya
Kuzum ben yoğun bakım süreçlerinde hastanedeyken kanamam çoğalmıştı kadın doğum acile inmiştim 40 gün kanamanın gelebileceğini kaşıntı, kötü bir koku yoksa korkmamam gerektiği söylenmişti. Eğer kaşıntı, idrar yaparken yanma ve kötü koku yoksa bence biraz daha gözlemle korkma 💞

Kızlar vallahi çığlık atacağım normal mi anormal mi çözemiyorum. Uyuyan bebem uyumuyor… 16:30 da uyandı sağ memeyi verdim güzelce emdi. Sonra 60 cc mama yaptım onu da güzelce içti. Gazını çıkarttım altını değiştirdim derken 1 saat geçti. 1,5 saat sonra da aranıyordu 30 cc daha mama yaptım onu da içti sonra uyudu. Mama zamanlaması ve verdiğim miktar çok normal ama kademeli olarak miktarı biraz düşürmek istiyorum. Siz 2 meme + takviye mama nasıl ilerliyorsunuz. Fikirlerinize açığım. Sarılık açısından tehlikeli olur mu bir de onu da düşünüyorum biraz daha mı beklesem diye.

Süt sağıyorum sütüm var, emzirirken de takip ediyorum aktif şekilde emiyor.

Kızlar vallahi çığlık atacağım normal mi anormal mi çözemiyorum. Uyuyan bebem uyumuyor… 16:30 da uyandı sağ memeyi verdim güzelce emdi. Sonra 60 cc mama yaptım onu da güzelce içti. Gazını çıkarttım altını değiştirdim derken 1 saat geçti. 1,5 saat sonra da aranıyordu 30 cc daha mama yaptım onu da içti sonra uyudu. Mama zamanlaması ve verdiğim miktar çok normal ama kademeli olarak miktarı biraz düşürmek istiyorum. Siz 2 meme + takviye mama nasıl ilerliyorsunuz. Fikirlerinize açığım. Sarılık açısından tehlikeli olur mu bir de onu da düşünüyorum biraz daha mı beklesem diye.

Ya benimde sütüm çok çok az o yüzden 60cc mama veriyorum doktorum gündüzleri 3 saatte 1 geceleri 4-5 saatte 1 ver dedi ama bize 60cc çok az mı acaba diye geliyor süt az olunca

Ya benimde sütüm çok çok az o yüzden 60cc mama veriyorum doktorum gündüzleri 3 saatte 1 geceleri 4-5 saatte 1 ver dedi ama bize 60cc çok az mı acaba diye geliyor süt az olunca
Doymuyorsa uyumuyorlar eğer gaz gibi sorun yoksa. Bir öğün 90 cc yapıp denesen ne kadar içtiğine baksan? Zaten bırakacaktır doyduğu zaman. Ona göre doktorunla görüşürsün.

bizimkinin de gunu gununu tutmuyor vallahi. bu mama, cc konulari kac gunluk olduguna ve kilosuna gore degismez mi ki? bizimki 17 gunluk bugun, en son 4250 tartildi, ben her beslenmede sagdigim sutu vermiyorum, doktor kilo alimi normal, surekli sagip vermene gerek yok dedi, tabii benim icim rahat etmiyor o ayri malum lanet sariliktan ama sagdigimi verince de sanki kolaya alisiyormus gibi geldi bi’ yandan da, enjektorle vermeme ragmen cabasiz geliyor ya sut, boyle normal memede tembellik etmeye basladi gibi, ondan her memede vermemeye basladim ben de. gunde iki sefer 50 cc sut veriyorum ekstra, 2 gun once 2 mememi de ayni anda sagdim; 15 dk’da bir memeden 60cc sut geldi, ikisini emse, tam verimli emmese, tek emzirme seansinda 70 falan iciyordur kendi cabasiyla diye dusunuyorum.

Kuzum gaz damlası kullanıyor musun gazı olabilir mi çünkü gazı olduğunda benimki de sürekli emmek istiyor ve uyumuyor, biz gazını çıkartıyoruz ama yeterli gelmiyor doktor dedi alt gazı üst gazı çıksa bile bağırsakta bazen gaz sıkışması olabilir o yüzden sürekli emmek ister ve uyumaz demişti sürekli emmek ister ve uyumaz demişti

Kuzum gaz damlası kullanıyor musun gazı olabilir mi çünkü gazı olduğunda benimki de sürekli emmek istiyor ve uyumuyor, biz gazını çıkartıyoruz ama yeterli gelmiyor doktor dedi alt gazı üst gazı çıksa bile bağırsakta bazen gaz sıkışması olabilir o yüzden sürekli emmek ister ve uyumaz demişti sürekli emmek ister ve uyumaz demişti
Aşkım 27 sinde 1. ay kontrolümüz yoğun bakımda benimkini takip eden doktorlardan bir tanesi gideceğimiz onunla konuşayım bi hematoloji de görsün der bir gaz damlası için bile bu g6 enzim eksikliğine bir zararı var mı diye hepsine sormadan kullanamam gibi

Aşkım 27 sinde 1. ay kontrolümüz yoğun bakımda benimkini takip eden doktorlardan bir tanesi gideceğimiz onunla konuşayım bi hematoloji de görsün der bir gaz damlası için bile bu g6 enzim eksikliğine bir zararı var mı diye hepsine sormadan kullanamam gibi
Evet canım mutlaka Danış gaz damlası kullanmazsan bile probiyotik takviyesi çok fark ediyor erkek çocuğu gazlı olur demişti doktor sen aldığınız sanırsın ama tam yeterli gelmez diye bir probiyotik bir gaz damlası şeklinde devam ediyoruz, aynen canım senin özel durumun var en doğrusunu yaparsın bir de karnına hakiki zeytinyağın varsa ı love you mesajını zeytinyağı ile dene onunda faydası çok oluyor muhtemelen gazını yeterli çıkartamadı annesi yoksa kademen ve saatin bence çok iyi

Son düzenleme:

Canım 2 memeden kaç cc çıkıyor sağınca. İyice dolunca bi dene bakalım. O öğün emzirmez sağdığını verirsin. Bazı yavrular sessiz götürüyor gazı öyledir belki. Benim kızım her ağrı eşiğine tepki verdikten sonra sessiz huzursuzluğu seçiyor ama o arada da uyumuyor tabi.

bizimkinin de gunu gununu tutmuyor vallahi. bu mama, cc konulari kac gunluk olduguna ve kilosuna gore degismez mi ki? bizimki 17 gunluk bugun, en son 4250 tartildi, ben her beslenmede sagdigim sutu vermiyorum, doktor kilo alimi normal, surekli sagip vermene gerek yok dedi, tabii benim icim rahat etmiyor o ayri malum lanet sariliktan ama sagdigimi verince de sanki kolaya alisiyormus gibi geldi bi’ yandan da, enjektorle vermeme ragmen cabasiz geliyor ya sut, boyle normal memede tembellik etmeye basladi gibi, ondan her memede vermemeye basladim ben de. gunde iki sefer 50 cc sut veriyorum ekstra, 2 gun once 2 mememi de ayni anda sagdim; 15 dk’da bir memeden 60cc sut geldi, ikisini emse, tam verimli emmese, tek emzirme seansinda 70 falan iciyordur kendi cabasiyla diye dusunuyorum.
Çok ama çok haklısın meme dışında mamayı neyle verirsek verelim doğal olarak en kolayını tercih edecekler. Ahhhhh bu sarılık olmasa ne mama ne biberon ama el mahkum maalesef başka çare yok şu an için. Kilo alımı iyiyse gayet normal şu an izlediğin yol. Ben yarın aile hekimine götüreceğim kaç kilo olmuş baktırmak için ona göre bir yol izlerim en kötü diye düşündüm.

Ben de bir sonraki uyanmasında memelerim az dinlensin de 😂 iki meme emzirip daha sonra mama şeklinde gideyim.

Canım 2 memeden kaç cc çıkıyor sağınca. İyice dolunca bi dene bakalım. O öğün emzirmez sağdığını verirsin. Bazı yavrular sessiz götürüyor gazı öyledir belki. Benim kızım her ağrı eşiğine tepki verdikten sonra sessiz huzursuzluğu seçiyor ama o arada da uyumuyor tabi.
Canım bugün 2 kere sağdım sabah ve öğleden sonra ikisinde de 90-120 cc çıktı. Yani emmeme gibi bir şey mümkün değil diye düşünüyorum çünkü 2 gündür her emzirmede gözlemliyorum alıyor memeden sütü.

Yaaa ciddi mi? Benimki de aynı bakıyor gözler açık ya ağlıyor ya da kıvranıyor. Acilli görüşeyim o zaman doktorla ya umarım kullanabiliyoruzdur damla falan.

Canım bugün 2 kere sağdım sabah ve öğleden sonra ikisinde de 90-120 cc çıktı. Yani emmeme gibi bir şey mümkün değil diye düşünüyorum çünkü 2 gündür her emzirmede gözlemliyorum alıyor memeden sütü.

Yaaa ciddi mi? Benimki de aynı bakıyor gözler açık ya ağlıyor ya da kıvranıyor. Acilli görüşeyim o zaman doktorla ya umarım kullanabiliyoruzdur damla falan.
Doyuyor ve gazdır o huzursuzluk.

Back
X