• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Kızlar bebeklerin göbek bağı kaçıncı gün düştü bizim bugün 11 gün oldu hala düşmedi ve ben bebeği yıkamadım göbek bağı düşünce yıkarım diye ama baya da geç oldu keşke yıkasaydık diyorum
İlki 13.gun
Buda 7.gun bende ilkinde o pişmanlıgi yaşadım keşke yıkasaydim diye

Kızlar bebeklerin göbek bağı kaçıncı gün düştü bizim bugün 11 gün oldu hala düşmedi ve ben bebeği yıkamadım göbek bağı düşünce yıkarım diye ama baya da geç oldu keşke yıkasaydık diyorum

Bizim 17. gün, doktor yıkamayın demişti o yüzden yıkamamıştık

Günaydın Kızlar biz bu gece sabahladık resmen saat başı uyanıp ağladı kızım neyi vardı ne oldu anlamdık . Sürekli memeye aldım bazen emdi bazen emzik yerine kullandı . Çok zor bir geceydi gerçekten . Atakmıdır nedir bu ?
Birde kundak yaptık sabah öyle uyur geceleri yapmıyoruz ama galiba bu çıtçıtlı olan hazır kundaklardan alacağım . Uyku tulumu ile sanki sürekli uyaıyor

18 gün düştü ama hem çocuk doktorum hem ebe yılkaayın göbek bağı düşene kadar dedi . Hatta düştükten sonrada 1 gün bekledi ebe öyle yıkadı ..

1. ay kontrolü çocuk pol.
Ortopedi (ayakları için)
Kardiyoloji (gebelik şekerimden ötürü)
Kbb
Göz
Aile hekimliği boy, kilo ölçümü (bu zamanlarda)
2. ay kalça ultrasonu
2. ay aşı başlangıcı

Çocuk polikliniği mi alan açıyor bunlar için canım yoksa direk randevu mu aldın

L limonlupastaa zeytinyağını içir. Gaz damlasında devitte var o yüzden rahatlıkla söylüyorum. Sıcak torba da koyuyorsun değil mi. Kiraz çekirdeği var bizde çok yumuşatıyor bence, şimdi onunla daldı biraz çok şükür 🙏
Sıcak torba yeni sipariş verdim inşallah işe yarar. Zeytinyağını da doktora soracağım şimdi geldim sıra bekliyorum. Bakalım 9 günlük kaka ve booolca gaz için ne yapacaklar 🥲 Yazarım bi bilgi edinirsem

Selam kızlar doğum yapanların gözü aydın hayırlı uğurlu evlatlar olsunlar inşaAllah 🤩
Lioo Lioo canim iki bebekle nasıl geçiyor günler 🌸

Kızlar ben de yarın oğluma kavuşuyorum, tam 40+0 oluyor. Çok heyecanlıyım, korkuyorum, çok da duygularım karışık 🥹 Vajinal doğum çok istemiştim ama maalesef sancım gelmedi, bir buçuk haftadır da 2 cm olan açıklığım ne yaparsam yapayım ilerlemedi, bu sebeple suni sancı çekmek istemedim, sezeryan tercih ettim. Dualarınızı bekliyorum, inşallah sağ sağlim sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım 🥹
Çok heyecanlı 😍❤️ inşallah her şey çok güzel geçer. Bende birazdan kontrole gideceğim. Sanırım bir elenmeyen ben kaldım. Herkes tek tek gidiyor 🥲

Bebeğimin ağzının kenarlarında sivilcemsi şeyler vardı, el ayak ağız hastalığı kapmış yavrum nerden kaptıysa. Ağzının içinde de varmış yaralar. Tedavisi yok bekleyeceksin dedi. Kakası için de parmağını soktu birden yapmaya başladı yaptı baya. Bigaia verdi damla da.
Kilo az almış beslenememiş çocuk dedi. Emzirmeden sonra 3 saatte bir 90 ml mama ya da 90 ml anne sütü sağıp ver dedi.
Çok çok üzgünüm

Kızlar bu arada probiyotik kullanmaya başladıktan sonra ne zaman etki etmeye başlıyor bebişlere?
Canım bir iki günde etki ediyor. Düzenli kullanınca da kakasını rahat yapıyor . Damlattıktan biraz sonra karnı guruldamaya başlıyor zaten 🥹

Çocuk polikliniği mi alan açıyor bunlar için canım yoksa direk randevu mu aldın
Canım ortopedi, kbb, göz genel tüm yaş grubuna bakıyor kardiyolojiyi açmışlardı gitmem için. Diğerlerine direkt randevu alıyorsun ama 2 randevu hakkı olduğu için gittikçe alacağım işte diğerlerini de çifter çifter. Eğitim araştırmaya götürüyorum ondan böyle özel değil.

Kızlar kiraz çekirdeği aldık ama mikrodalgada ısıtılır diyor 🤦‍♀️ fırında ısıtılmaz mi bu ya yada Airfryer 😅

Kuzum kiraz çekirdeği biz de aldık yalnızca mikrodalgada mı ısınıyor
Gerçekten çok rahatlatıyor kızımı sıcak bir şeyler. Canım içini çıkarıp ısıtıyoruz ya normal fırın da olabilir gibi geldi bana. Bende mikrodalga olunca hep ona attım. Bi yere gitsem ütü iyi alternatif olur diye düşündüm. Kalça işini ve ilk kontrolümüzü hallettik bugün şükür 🙏 siz yaptınız mı?

Gerçekten çok rahatlatıyor kızımı sıcak bir şeyler. Canım içini çıkarıp ısıtıyoruz ya normal fırın da olabilir gibi geldi bana. Bende mikrodalga olunca hep ona attım. Bi yere gitsem ütü iyi alternatif olur diye düşündüm. Kalça işini ve ilk kontrolümüzü hallettik bugün şükür 🙏 siz yaptınız mı?
Pazartesi günü gideceğiz inşallah gözü hallettik 🥰 ben de mikrodalga olmayınca alternatif düşünüyordum ütü de mantıklı

Back
X