• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Folik asit kullanmayacaktık hatayı orda yaptık hahahhs 😂😂 yenidoğan hani uyurdu? En kolay dönemdi aylardı… Bebeğin balayı dönemiydi haniiiii? Yok arkadaş 1 aylık oldu hiç uyumadan artık başım beynim ağrıyor uykusuzluktan açlıktan
vallahi ya bizi iyi yemisler ya da bizim bebelerde var bir sey… bu arada bunca zamandir ara ara kk anneler gruplarini okurum, bu kadar da degisik bebeleri ilk defa gormus olabilirim 🤣 ekim analari olarak topluca bi’ kursun falan mi doktursek nazara mi geldik nettik 😬

Geçmiş olsun canım benim, çaresi olmayan bir dert değil çok şükür yeter ki tespit edilsin.Ben de o yüzden bir an önce kalça ultrasonu çekilsin istiyorum ama devletteki doktor 2 aylıkken çekiyoruz dedi.Özeldeki 40 günlükken istiyoruz dedi.
Burdan sormuş olayım ne zaman çekiliyor bu kalça ultrasonu?
canim ben sarilik yuzunden cocuk egitim arastirma hastanesinde fink atiyorum bir suredir; oradaki yenidogan uzmani; kardiyoloji, goz ve kalca muayenelerini 1 ay dolmadan yaptirin dedi. ben de bu hafta tamamladim hepsini.

Kızlar belki defalarca konuşuldu biliyorum ama bu kundak meselesini nasıl yapacağız benimki eliyle kendini uyandırıyor kundak yapınca da bas bas bağırıyor gene uyumuyor yarım kundak yapıyorum onda da aynı kollarını serbest bırakıp alttan kapatıyorum bu sefer de eliyle kendini uyandırıyor resmen bir kısır döngüdeyim
yalniz degilsin. ben de benzer durumdayim. cift el kundak denedim, tek el kundak denedim, komple tufek gibi kundaklamayi denedim. hicbirinde durmuyor. 😓 sey var mesela, cift el kundak yapiyorum, ikina ikina boyle sag sol sag sol, hoop bi’ parmagi kurtariyor boynunun kenarindan sonra eli cikariyor zafer kazanmis gibi pozlara giriyor. 😅 kendi halinde uyusun deyince de surekli biri durtuyormus gibi, uykuya dalip dalip uc dakika icinde kendini uyandiriyor. hayir bi’ de oyle sahici daliyor ki uykuya, heh diyorum oldu bu sefer uc dakika sonra hoop ciglik kiyamet basa donus.

Ay ebet eş konusunda ben de öyle düşünüyorum. Ben de daha iyim ama tamamen sıfırlanayım iyi olayım istiyorum. Bir de ben çalışmaya dışarıya alışıktım ondan oldu sanırım.

Canım tek kolu dışarda yapıp dene bi. Sonra ikisine geçersin. Bizimki de bazen izin veriyor bazen vermiyor.

Belki de valla bilemiyorum anlayamadım canım

aynı şeyi ben de yaşıyorum çok fazla olmasa da şu sıralar cinnet halinde olduğu için çok kıpır kıpır ve sürekli kendini uyandırıyor. Kundağı da hiç sevmiyor yan yatırıp tek elini battaniyeyle kapatıp sıkıştırıyorum battaniyeyi biraz daha fazla uyuyor böyle
Napcaz bilmiyorum böyle
yalniz degilsin. ben de benzer durumdayim. cift el kundak denedim, tek el kundak denedim, komple tufek gibi kundaklamayi denedim. hicbirinde durmuyor. 😓 sey var mesela, cift el kundak yapiyorum, ikina ikina boyle sag sol sag sol, hoop bi’ parmagi kurtariyor boynunun kenarindan sonra eli cikariyor zafer kazanmis gibi pozlara giriyor. 😅 kendi halinde uyusun deyince de surekli biri durtuyormus gibi, uykuya dalip dalip uc dakika icinde kendini uyandiriyor. hayir bi’ de oyle sahici daliyor ki uykuya, heh diyorum oldu bu sefer uc dakika sonra hoop ciglik kiyamet basa donus.
Aynı yani O kadar derin ki diyorum Hah asla uyanmaz diyorum bı kıpırtı aman Allahım diyorum 🤣

Süt kabarcığı da tam meme ucumda sıkılcak bir yer değilkii. Acayip acıyordu. Emzirme danışmanım epsom tuzlu sıcak suya daldır dedi. Bir kere yaptım. Bir kere de sıcak nemli bez koydum. Bir de zeytinyağlı pamuk önerdi onuda yaptım şu an çok daha iyi ama hala var gibi. Duşta temizlemeyi denicem bakalım.

Ağır depresyon başlamıştı bence 😂 ama şöyle ben daha kötü daha zor bişey gördüğüm zaman o bana zor gelen şeye sarılıyorum ve üstesinden geliyorum.

Burada eşime teşekkürü borç bilirim. Çünkü annesi gibi ilgilendi bebekle ben hiç kucağıma almadığım gün oldu. Çünkü sürekli ağlıyordu.

Eşimin hayatını zorlaştırdığımı farkettim ve buna üzüldüm. Onun için toparlanmam gerekiyordu. Her zamanki gibi sorunları kaldırıp kenara attım. Bi sabah kalktım çocuğu anneme bıraktım kahvaltı hazırladım 20 gün boyunca hiç birşeye elimi sürmemiştim. 😂 sonrası tüm olaylar böyle dağıldı.
Yaa o lanet süt kabarcığı bende de oldu maalesef. Korkuyorum ilerlerse diye

Ayy kuzum taktım ya kafayı sürekli elim ayağında zaten çocuğumun.Zorlamıyorum tabi hiç masaj modundayım hep ama gene de çocuk dile gelse ana bi sal beni dicek, garibim öyle rahat ediyo ki içe kıvırınca.Sen ne için gitmiştin peki ortopediye?Ben devletteki çocuk doktoruna bi ayağına bakar mısınız diye kendim sordum, he evet içe dönük biraz dedi.Çok taktım hocam kafaya dedim hani tıbbi bişiler desin de beni rahatlatsın diye.Kadın sadece takma kafaya dedi sjsjdh.Bi de 4. ayda ortopedi görür düzelmezse dedi.4 çok değil mi ya🤔
Kuzum hepimizde var aynı durum. Hiçbirimizin doktoru da müdahale etme gereği duymamış. Demek ki normal gerçekten. Bizim doktorumuz da üstüne basmaya başlayınca geçecek merak etmeyin demişti.

Kızlar belki defalarca konuşuldu biliyorum ama bu kundak meselesini nasıl yapacağız benimki eliyle kendini uyandırıyor kundak yapınca da bas bas bağırıyor gene uyumuyor yarım kundak yapıyorum onda da aynı kollarını serbest bırakıp alttan kapatıyorum bu sefer de eliyle kendini uyandırıyor resmen bir kısır döngüdeyim
Hazır kundak mı kullanıyorsun kendin mi kundaklıyorsun?

Sizin de derin nefes alınca memeleriniz sızlıyor mu? Cayır cayır yanıyor bazen süt kanallarım 😅 meme ucu yaralarına da çözüm bulamadım. Bebiş de ağzından hiç çıkarmıyor. İyileşecek gibi değil. Ömür boyu uyumayacak gibiyiz bir de.
Ben de eşime dedim valla uyku battı herhalde bize diye. Durduk yere iş çıkardık başımıza jdjdjd. Herkes zor diyordu çocuk bakmak için ama belli ki yeterince ciddiye almamışım 😂😂

Sizin de derin nefes alınca memeleriniz sızlıyor mu? Cayır cayır yanıyor bazen süt kanallarım 😅 meme ucu yaralarına da çözüm bulamadım. Bebiş de ağzından hiç çıkarmıyor. İyileşecek gibi değil. Ömür boyu uyumayacak gibiyiz bir de.
Ben de eşime dedim valla uyku battı herhalde bize diye. Durduk yere iş çıkardık başımıza jdjdjd. Herkes zor diyordu çocuk bakmak için ama belli ki yeterince ciddiye almamışım 😂😂
Canım sen de 1 ekimde doğum yapmıştın demi

Sezaryen olup 3 haftada toplanabildiniz mi annemler buradaydı yarın gidecekler ben daha oturup kalkarken ara ara yanma acı hissediyorum hala yatakta rahat uzanıyorum annem gidince zaten uzanmaya da fırsatım olmayacak biliyorum bebeğim hiç uyumuyor emmiyor sagip biberonla besliyorum kendim kalınca nasıl olcak gözüm çok korkuyor

Kızlar valla imdat diye çığlık atıcam şimdi bu pipili katiyen uyumuyor gerçekten aklımı falan kaybetcem ben sanırım… Normalde her gün suyla haftada bir kere de şampuanla banyo yaptırıyorum. Bugün şampuanlı yaptırayım belki rahatlatır da uyutur dedim yok katiyen rahatlamıyor. Tam uyudu kundak almıştım ellerini yerleştirirken çığlık çığlığa uyandı yani kestim sanki öyle bir bağırıyor ki anlatamam. Şöyle daha deliksiz 3 saat uyuduğunu görmedim. Vallahi doktora götürcem bu bebek niye uyumuyor diye. Normal mi bu kadar uyumaması?

Benim uçları perişan göğsüme yatırdığımda bile atletten acıyor. Ay gerçekten delircem zor değil felaketmiş. Çocuk çok kolay diyenin çocuğu hem gazsız hem uyuyordur… Evet dünyanın en güzel sevgisi evlat sevgisi 1 aydır bambaşka duygular içindeyim ama tükendim. Uyumadıkça oturup ağlamak istiyorum.

Lioo Lioo 24 ekimde doğum yaptım canım 3970 gram 49 cm Ediz 🩵
Kızlar göğüs ucum maalesef benimde paramparça oldu iyileştirmeye çalışıyorum panthenol krem landinoh gümüş kapak çay kompresi dışında ne önerirsiniz Lioo Lioo batikon yazmissin canım nasıl kullanalım hemen iyilestiriyo mu?
Başka önerisi olan varsa perisan haldeyim emziremiyorum sürekli sagip veriyorum ama emmesi de lazım artık 3 gündür emziremedim 1 haftalık oldu bile çocuk

Kızlar valla imdat diye çığlık atıcam şimdi bu pipili katiyen uyumuyor gerçekten aklımı falan kaybetcem ben sanırım… Normalde her gün suyla haftada bir kere de şampuanla banyo yaptırıyorum. Bugün şampuanlı yaptırayım belki rahatlatır da uyutur dedim yok katiyen rahatlamıyor. Tam uyudu kundak almıştım ellerini yerleştirirken çığlık çığlığa uyandı yani kestim sanki öyle bir bağırıyor ki anlatamam. Şöyle daha deliksiz 3 saat uyuduğunu görmedim. Vallahi doktora götürcem bu bebek niye uyumuyor diye. Normal mi bu kadar uyumaması?
Benimki de kucakta ve memede uyuyor ama ayırdığım anda uyanıp ağlamaya başlıyor. Hatta kendisi doyup bıraksa bile en fazla 1 dakika sonra aranıp ağlamaya başlıyor. Uzun süre kucağımda uyuyup derin uykuya geçerse kundaklayıp yatırıyorum ama sürekli bir elimle pış pış yapıyorum. Bıraktığım anda orada da ağlıyor. Gece boyu dönüşümlü kucaklıyoruz ya da pış pışlıyoruz. Başka türlü uyumuyor.

Bu arada kucağımdayken kundaklıyorum artık. O zaman daha zor uyanıyor giydirirken. Yatağa serip kundaklarsam kesin uyanıyor. Bir de yatağa ve kundağa yatırmadan önce elimle biraz ısıtıyorum yatağı soğuk olmasın diye. Yatırınca da uzun süre elimi çekmiyorum ellerimle tüm bedenini sarıp bekliyorum biraz. Hatta bazen üstüne eğilip bir şeyler mırıldanıyorum bir süre. Benim taktikler bunlar. Dandirik şeyler ama daha iyi çözümlerim yok. Ben de sıyırmak üzereyim 😂

Kızlar aileleriniz gitti mi? Kimler ne zamandır yalnız bakıyor bebişlere? Yarın annemler gidecek, üstesinden gelebilir miyiz bilmiyorum. Eşim çalışıyor. O benden de tedirgin yapamıcaz kesin diyor sürekli 😅

Nasıl yapıyorsunuz ne zaman eşiniz bakıyor ne zaman siz bakıyorsunuz hangi saatte neler yapıyorsunuz iş paylaşımı uyku durumu falan neleri nasıl ayarlıyorsunuz fikir verebilir misiniz?

Benim uçları perişan göğsüme yatırdığımda bile atletten acıyor. Ay gerçekten delircem zor değil felaketmiş. Çocuk çok kolay diyenin çocuğu hem gazsız hem uyuyordur… Evet dünyanın en güzel sevgisi evlat sevgisi 1 aydır bambaşka duygular içindeyim ama tükendim. Uyumadıkça oturup ağlamak istiyorum.
Ben de. Özellikle akşam saatleri gelince sinir basıyor. Geceleri daha zor geçiyor çünkü. Gün bir şekilde geçiyor da gece yaklaştıkça mutsuz oluyorum.

Lioo Lioo 24 ekimde doğum yaptım canım 3970 gram 49 cm Ediz 🩵
Kızlar göğüs ucum maalesef benimde paramparça oldu iyileştirmeye çalışıyorum panthenol krem landinoh gümüş kapak çay kompresi dışında ne önerirsiniz Lioo Lioo batikon yazmissin canım nasıl kullanalım hemen iyilestiriyo mu?
Başka önerisi olan varsa perisan haldeyim emziremiyorum sürekli sagip veriyorum ama emmesi de lazım artık 3 gündür emziremedim 1 haftalık oldu bile çocuk
Keşke tavsiye verebilsem ama kendime hayrım yok 😅

Back
X