Çok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).