• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Kızlar doğum sonrası kilolarınız ne durumda ben hamilelikte 10kg almıştım 5kg doğumdan sonra gitti 5kg hala duruyor emzirmek kilo verdiriyor hipotezi yalanmış galiba ben bir o kadarda yiyorum çünkü 😂
77 ile doğuma gitim şuan 67 küsürüm ama yiyiorum emzirirken almam inşallah
Merhaba bende Ocak ayında boş gebelikten dolayı düşük yaptım düşükten önce 28 günde bir adet olurdum düşükten sonra 32 33 güne çıkmıştı ama düşükten sonra 5.ayimda 27.gunde hastalandım doktorum da toparlanma 6 ayı bulabilir demişti sanırım döngüm tekrar eskiye dönüyor diye düşünüyorum çünkü bugün 14.gunum ve 18 Haziran'da yumurtlama akıntısı dedikleri şeyi yaşadım bugünde sabah beyaz kremsi bir akıntım vardı ek olarak göğüsler şiş ve damarlar belirgin ve kasık ağrılarım var yumurtlama olduğunu düşünüyorum ve bu günleri hep değerlendirdim gebelik istediğim için şimdi bir sonraki reglim 28 güne mi yoksa 32 günde göre mi olucak bilmiyorum ona göre gecikme takip edip kan vereceğim eğer 28 güne göre ise temmuz 5 6 si gibi eğer 32 güneyse temmuz 9 gibi olmam gerekiyor neyi baz alacağımı şaşırdım temmuz'un 7 sinde kan versem sizce çıkar mı objektif yorumlara ihtiyaç duyuyorum önceki gebeligimde gecikmenin 3 yada 4 günü 39 degerle öğrenmiştim daha önce kan versrydim çıkar mıydı bilmiyorum yani 3 4 gün gecikme beklemem mi lazım yoksa adet günü yada 2 gün öncesi versem de çıkar mı kanda lütfen yardımcı olun
bnce bekleyin bi iki gğn geciksin temmuz 7 den sonra test yapın rahat olırsjnuz beklemek zor ama biliyorum hepşmiz bu yollardan geçtik bn gecikmemden 3 gün önce yaptım değerim 326 çıkmıştı çıkabilir yani sizinkide

77 ile doğuma gitim şuan 67 küsürüm ama yiyiorum emzirirken almam inşallah

bnce bekleyin bi iki gğn geciksin temmuz 7 den sonra test yapın rahat olırsjnuz beklemek zor ama biliyorum hepşmiz bu yollardan geçtik bn gecikmemden 3 gün önce yaptım değerim 326 çıkmıştı çıkabilir yani sizinkide
Ben de acele etmek istemiyorum canım ama eğer zaten döngüm 28 günse 7'sinde en az 2 günlük gecikmem oluyor eğer 32 güne göre ise reglimden 2 gün önce kan vermiş oluyorum 2 gün önce de varsa çok düşük bir değer de olsa çıkar diye düşünüyorum sizce

Ben de acele etmek istemiyorum canım ama eğer zaten döngüm 28 günse 7'sinde en az 2 günlük gecikmem oluyor eğer 32 güne göre ise reglimden 2 gün önce kan vermiş oluyorum 2 gün önce de varsa çok düşük bir değer de olsa çıkar diye düşünüyorum sizce
Ama ben döngümü niyeyse 28 güne göre olduğunu düşünüyorum çünkü eski düzenin böyleydi ve doktor da toparlanman 6 ayı bulur dedi 5.ayda erken gelince artık vücudum düzene girmiştir diye düşünüyorum yani

Ama ben döngümü niyeyse 28 güne göre olduğunu düşünüyorum çünkü eski düzenin böyleydi ve doktor da toparlanman 6 ayı bulur dedi 5.ayda erken gelince artık vücudum düzene girmiştir diye düşünüyorum yani
Yine de 7'sinde versem sizce çıkar mı önceki gebeliğimde adet gecikmesinin 3 ya da 4 günü pozitif görmüştüm ve 40 gibi bir değerle öğrenmiştim

Hanımlar şimdi biraz suyum geldi ve kanlıydı. Riskli bir durum mu acaba hemen hastaneye gidiyim mi yoksa biraz sancının gelmesini mi bekleyeyim?
Hastaneye geldim doğum başlamamış ve bu durumda normalmiş beni geri gönderdiler🤷‍♀️

Kızlar yine ben ve yine meme emme derdi😂 bebeğim memeyi almak için çok istekli , ağzını kocaman açıyor kavramak için kendini baya sıkıyor ve uğraşıyor ama bir türlü memeyi kavrayamıyor içine çekemiyor :( istemiyor olsa itiyor olsa vazgeçecem ama o kadar istekli ki . Almak için paralıyor kendihi ama olmjyor bir türlü. Bu durumu yaşayan varsa lütfen nasıl aşılabileceğini söyler mi? Meme ucum büyük , bebeğim biraz zayıf doğdu . Onunla alakalı olabilir mi? İlk günden meme ucun büyük diyip bana silikon uç aldırdı ebeler . Ama bebek ilk günden nefret ediyor silikon uçtan. İtiyor ağlıyor istemiyor .
Ama çıplak meme için çok istekli. Daha da üzüldüm bu şekilde, almaya çalışıyor alamıyor . Nasıl çözebiliriz ?

Kızlar yine ben ve yine meme emme derdi😂 bebeğim memeyi almak için çok istekli , ağzını kocaman açıyor kavramak için kendini baya sıkıyor ve uğraşıyor ama bir türlü memeyi kavrayamıyor içine çekemiyor :( istemiyor olsa itiyor olsa vazgeçecem ama o kadar istekli ki . Almak için paralıyor kendihi ama olmjyor bir türlü. Bu durumu yaşayan varsa lütfen nasıl aşılabileceğini söyler mi? Meme ucum büyük , bebeğim biraz zayıf doğdu . Onunla alakalı olabilir mi? İlk günden meme ucun büyük diyip bana silikon uç aldırdı ebeler . Ama bebek ilk günden nefret ediyor silikon uçtan. İtiyor ağlıyor istemiyor .
Ama çıplak meme için çok istekli. Daha da üzüldüm bu şekilde, almaya çalışıyor alamıyor . Nasıl çözebiliriz ?
Merhaba, yakin zamanda dogum yaptim ayni sorunla baya bir ugrastim, yurtdisindayim burada ebeler cok yardimci oldular, ten tene temas yaptirdilar bol bol, bebek ciplak olacak sizde ciplak gogsunuzde uzun sure tutuyorsunuz, gunde 4-5 saat bile yapabilirsiniz, 10 denemeden 2 sinde emse kar saydim, zamanla meme ucunu kavrayabilmesi artti, cene kaslari henuz gelismedigi icin beceremiyor ama merak etmeyin istekli oldugu icin ve durumumuz ayni oldugu icin soyluyorum mutlaka becerecek. Kendinizi suclamayin burada ebeler bana hep bebegin cene kaslari ve ogrenmesiyle ilgili oldugunu soylediler. Yan yatarak deneyebilirsiniz birkac kez o pozisyonda daha rahat emmisti, birgun bir bakacaksiniz lup lup emiyor:) Ayrica soyle bir cozum bulmustum birkac dakika deneyip memeyi kavrayamayinca agliyordu benimki sinirleniyordu, o durumlarda esim alip veya esim yoksa ben biraz dolastirip ya da dik pozisyona getirip tekrar memeye koyuyordum yani biraz mola vererek tekrar memeye koyarak fazla sinirlenip aglamasini engelliyorum, bol bol konustum sakince, ses tonunuzda ona iyi gelecektir.

Evet dediğiniz gibi çıkar o zmn inşallah vardır

Ay kızlar doktora gittik bugün oğluşum kolikmiş 😢 probiyotik damla verdi bu gaz damlası mı oluyor acaba? Bu arada sol göğüs ucum çok kötü çatlak oldu ortası resmen oyuk gibi emziremiyorum o tarafı pompa mesaisine geri döndük

Kizlar valla iki uc cocuklu oluo yazabilenlere helal olsun 😅 ben iki sayfa okuyabilsem sukrediyorum yazmak ne mumkun 😀 dogum yapan yeni arkadaslara tekrar hayirli olsun kacirmis olabilirim 🤗🌸💕 iki cocuklu hayata alismaya calisiyoruz annem evine gitti , banyo yaptirmak zor oluyo siraya koydum ama yok olmadi baska yollar denicem, buyugun isteklerini ertelemek beklemen gerek demek cok uzuyo 😢 en rahat disari ciktik oydu acikcasi bebek arabasinda uyudu minik, ablayla oynadik parkta yemek yedik vs .. biz de durumlar boyle 🌸
2 çocuklu 4. Günden bildiriyorum: haline şükret 😄 ben değil dışarı çıkmak su içecek vakit zor buluyorum. Üstelik yürüyemiyorum inanılmaz çok ağrım var

Süt yetmiyor, mama veriyorum, uykusuzum. Amaaan 😃 ama şey evet ben de kim ne yazmış okuyamıyorum, son kaldığım yerdekilere bakabiliyorum maalesef. Bi de evet oğluma dur demek, bekle demek, sessiz ol demek keyfimi çok kaçırıyor

Ay kızlar doktora gittik bugün oğluşum kolikmiş 😢 probiyotik damla verdi bu gaz damlası mı oluyor acaba? Bu arada sol göğüs ucum çok kötü çatlak oldu ortası resmen oyuk gibi emziremiyorum o tarafı pompa mesaisine geri döndük
Hangi damlayı verdi acaba? Kolik falan demedi ama bize dümdüz bio gaia' diye bir damla verdi gaz için 15.günden itibaren başlıyoruz dedi. İnternetten baktım bağırsak florasını düzenlemek içinmiş sanırım🤷 inşallah ile yarar 🙏

Hep ayni saatte aglamasi mi oluyor, ondan mi kolik? Kolik demek icin erken geldi ama bilemedim. Peobiyotik damla florayi duzebliyor da, gaz damlasi ayri sab simplex vermisti bize doktor. Kendi sutunuzu memeye surmek yara icin iyi gelebilir.

2 çocuklu 4. Günden bildiriyorum: haline şükret 😄 ben değil dışarı çıkmak su içecek vakit zor buluyorum. Üstelik yürüyemiyorum inanılmaz çok ağrım var

Süt yetmiyor, mama veriyorum, uykusuzum. Amaaan 😃 ama şey evet ben de kim ne yazmış okuyamıyorum, son kaldığım yerdekilere bakabiliyorum maalesef. Bi de evet oğluma dur demek, bekle demek, sessiz ol demek keyfimi çok kaçırıyor
Simdi oglunuzla yalniz misiniz? Kac yasindaydi aklimdan cikmis 😕 benim de derdim bu konu oldu. Gece mesela burnu tikandi buyuk oglum agladi, ayni anda bebegim de agliyoedu. Akşam uyuturken ikisi ayni anda uyumak istiyor, buyuk yanima gel diye agliyor. Simdi annem var ama o gidince? Gundemim bu konu oldu. Esim de isi yogun, eve erken gelmez.. valla bilemedim.

Hangi damlayı verdi acaba? Kolik falan demedi ama bize dümdüz bio gaia' diye bir damla verdi gaz için 15.günden itibaren başlıyoruz dedi. İnternetten baktım bağırsak florasını düzenlemek içinmiş sanırım🤷 inşallah ile yarar 🙏
Evet bize de biogaia verdi eşim de ilaç diye kullanmak istemiyor kendi bağışıklığı gelişsin diyor ilaç değil bu destek diyorum ama sanırım böyle davranırsa gizli vermeye devam edicem çünkü ağrısı olduktan sonra probiyotik vermenin hiç bir mantığı yok

Yani 2. 3. Çocuk yapanları gerçekten tebrik ediyorum ben sanırım bundan sonra çok sağlam bir şekilde korunacağım desteksiz çocuk büyütmek ağır geldi bana. Desteksiz dediğimde evde temizlik yemek yapan yardımcı var ama çocuk bakımı %90 bende %10 da babası yardım ediyor 🥹

Yani 2. 3. Çocuk yapanları gerçekten tebrik ediyorum ben sanırım bundan sonra çok sağlam bir şekilde korunacağım desteksiz çocuk büyütmek ağır geldi bana. Desteksiz dediğimde evde temizlik yemek yapan yardımcı var ama çocuk bakımı %90 bende %10 da babası yardım ediyor 🥹
Haklisiniz, ben de bunu bir daha kendime bilerek yapmam diyordum 😁 15 ay tek basima buyuttum. Temizlik icin yardimci vardi sadece, ilk baslarda annem. Sonra oyun ablasi bulduk. Esimin desteği yok gibiydi. Fiziksel guclukler bir yana psikolojik zorluklar baska.. ikinci tamamen surpriz oldu. Ilk basta baya sok oldum, simdi seviyoruz keratayi. Tek cocuk hic cocuktur diyorlar ya, buyuk ihtimalle oyle. Ilkinde bebekli hayat bir soktu, simdi ikisine yetebilmek.. Destekli buyutenlerin yasadiklari daha farklidir. Imkani olan filipinli bakici tutmali bence 😁 ben neyime guvendim de ilk bebegimde yardimci bulmadim en bastan bilmiyorum. Tabi guvenilir birini bulmak da sorun. Simdi yatili bakici mi bulsak diye düşünüyorum, kesinlikle ihtiyacimiz var, ev dinamikleri acisindan emin olamiyorum.

Evet dediğiniz gibi çıkar o zmn inşallah vardır
Benim şuan kasık bel ve göğüs agrilarim var tahminimce yumurtlamadan sonra 5.gunun 18 inde yumurtlama akıntısı görmüştüm sonra beyaz akıntıya bıraktı yerini şuan bişi yok ve hissettiklerim yazdıkların

Simdi oglunuzla yalniz misiniz? Kac yasindaydi aklimdan cikmis 😕 benim de derdim bu konu oldu. Gece mesela burnu tikandi buyuk oglum agladi, ayni anda bebegim de agliyoedu. Akşam uyuturken ikisi ayni anda uyumak istiyor, buyuk yanima gel diye agliyor. Simdi annem var ama o gidince? Gundemim bu konu oldu. Esim de isi yogun, eve erken gelmez.. valla bilemedim.
Ben hatırlıyorum canım sanki, oğlun 4 yaşındaydı. Benimki eylülde 6 olacak. Benim de annem var şu an ama bazen annemin olması işleri daha da zorlaştırıyo. Evde 1 değil 2 kişiyi ikna etmek zorunda kalıyorum. Bir an önce iyileşmek istiyorum (fiziksel anlamda)

Oğlum uyku konusunda özellikle çok zorluyor. İlk geldiğimiz gün Bilge benden daha mı önemli diye sordu böyle sitemli sitemli. Tabii ki hayır ikiniz de aynısınız dedim. Maalesef ona biraz fazla ilgi göstermek zorunda kalıyorum dedim. Her fırsatta sarılıyorum oğluma, öpüyorum, sorular soruyorum. Ama sıkılmasını engelleyemiyorum.

Eğer şu 4 günde yetebiliyor musun dersen, asla yetemiyorum. Canımın ağrısı bi yandan, çocuklarımın ihtiyaçları bi yandan.. geçecek elbet, bir düzen oluşacak. Burda gerçekten eşin desteğinin çok olması gerekiyor

Back
X