Arkadaşlar şimdi size pratik bir bilgi vereceğim.
Diyelim bebeğinizin burnu tıkandı, sulu bir akıntı var görüyorsunuz içerde ama alamıyorsunuz çünkü yanınızda nazal aspiratörünüz yok, mesela diyelim bir yere gittiniz ve yanınıza almayı unuttunuz vs bebeğin burnundaki akıntıyı almanın kolay bir yolu var (ama sulu akıntıysa geçerli, eğer kurumuşsa serum fizyolojik damlatmadan açılması zor) :
İncecik olan ağız mendillerinden birini bebeğinizin burnunun deliklerinin üstüne gelecek şekilde seriyorsunuz. Sonra ağzınızı burnunun olduğu kısma doğru yaklaştırıp mendil üzerinden nefesinizle içinize çekiyorsunuz. Burnundaki sıvı mendile geliyor. Siz de hemen o tıkanıklığı almış, bebeği rahatlatmış oluyorsunuz. Birkaç kere deneyin, nefesinizle çekin, tek seferde olmayabilir. Bebek ağlayabilir normal, yüzüne mendil örtülünce şaşırabilir haliyle. Ama zaten aspiratörle yapınca da her türlü ağlıyorlar
az evvel yaptım da aklıma geldi size de yazayım dedim. Dışarda değilim evdeyim aslında ama aspiratörüm yok, unutmuşum almam lazım. Şimdiye kadar da burun tıkanıklığı yaşamamıştık ama başlıyor demek ki. Neyse ben şimdilik bu şekilde halletmiş oldum. Bu diğer çocuklarımda da aspiratör olmadığı durumlarda zaten uyguladığım bir şeydi. Bu sefer de işe yaradı. Size de fikir olsun diye paylaşmak istedim. 

İncecik olan ağız mendillerinden birini bebeğinizin burnunun deliklerinin üstüne gelecek şekilde seriyorsunuz. Sonra ağzınızı burnunun olduğu kısma doğru yaklaştırıp mendil üzerinden nefesinizle içinize çekiyorsunuz. Burnundaki sıvı mendile geliyor. Siz de hemen o tıkanıklığı almış, bebeği rahatlatmış oluyorsunuz. Birkaç kere deneyin, nefesinizle çekin, tek seferde olmayabilir. Bebek ağlayabilir normal, yüzüne mendil örtülünce şaşırabilir haliyle. Ama zaten aspiratörle yapınca da her türlü ağlıyorlar