2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Arkadaşlar şimdi size pratik bir bilgi vereceğim. 😅 Diyelim bebeğinizin burnu tıkandı, sulu bir akıntı var görüyorsunuz içerde ama alamıyorsunuz çünkü yanınızda nazal aspiratörünüz yok, mesela diyelim bir yere gittiniz ve yanınıza almayı unuttunuz vs bebeğin burnundaki akıntıyı almanın kolay bir yolu var (ama sulu akıntıysa geçerli, eğer kurumuşsa serum fizyolojik damlatmadan açılması zor) :
İncecik olan ağız mendillerinden birini bebeğinizin burnunun deliklerinin üstüne gelecek şekilde seriyorsunuz. Sonra ağzınızı burnunun olduğu kısma doğru yaklaştırıp mendil üzerinden nefesinizle içinize çekiyorsunuz. Burnundaki sıvı mendile geliyor. Siz de hemen o tıkanıklığı almış, bebeği rahatlatmış oluyorsunuz. Birkaç kere deneyin, nefesinizle çekin, tek seferde olmayabilir. Bebek ağlayabilir normal, yüzüne mendil örtülünce şaşırabilir haliyle. Ama zaten aspiratörle yapınca da her türlü ağlıyorlar 😅 az evvel yaptım da aklıma geldi size de yazayım dedim. Dışarda değilim evdeyim aslında ama aspiratörüm yok, unutmuşum almam lazım. Şimdiye kadar da burun tıkanıklığı yaşamamıştık ama başlıyor demek ki. Neyse ben şimdilik bu şekilde halletmiş oldum. Bu diğer çocuklarımda da aspiratör olmadığı durumlarda zaten uyguladığım bir şeydi. Bu sefer de işe yaradı. Size de fikir olsun diye paylaşmak istedim. 😅

Kızlar sağım yaparken sizinde göğüsleriniz çok hassaslaşıyor mu? Bebişkom zaten gün içinde sürekli emmek istiyor o yüzden max gece 1-2 kere sağıyorum ona rağmen uçları baya ağrıyor cihazın modunu düşürsem uzun sürüyor ve göğsüm boşalmıyor. Daha sık sağım yapsam göğüsüm alışır mı acaba bilemedim

Bende bir daha olmaz diyordum kafam rahattı ama oluyormuş malesef. Süt kültürü testi falan yapmadılar. Siz yurt dışındaydınız sanırım burda yani tr de bu işlerden anlayan çok az insan var. Acile gitmiştim ilkinde. Antibiyotiği falan zorla yazdırmıştım resmen. Bunda da ilkinden kalan ilaca başladım.
Dikkat et kendine canım iyi bir doktor ve hastane bulmak çok önemli ben geldiğimde artık son aşamadaydı mastit ateşim 39.5 olmuştu direk yatış verdiler zaten 3 gün hastanede kaldım şimdi tekrar geldim başka antibiyotik verdi doktor ve yine kültür aldı. Göğüste yine sertlik var bol bol masaj yap ve emzir dedi yapıyorum ama çok acılı bir süreç gerçekten Allah kimsenin başına vermesin benim yaşadıklarımı 😢

Bende normal doğum yaptım çok dikişim var ve iki gündür dikişlere peçete tuttuğumda bir iki damla kanadığını farkettim. Pazartesi de doktora gösterdim iyi dikişler dedi, ne zaman iyileşecek 18 gün oldu hala aynı hatta daha kötü olmaya başladı sanki. Ne yapacağımı şaşırdım🤦‍♀️Batikon kullanıyorum kuru tutuyorum pedimi sürekli değiştiriyorum ama nafile😢
45 gün oldu benim hala tam iyileşmiş değil. Ama batikon falan sürmedim 3.haftadan sonra uğraşamadım diye böyle olmuş. Yoksa muhtemelen 1 ayda iyileşecekti

Konuyla çok alakasız ama. Benim adağım vardı kızımı sağ salim kucağıma alınca kurban keseceğim diye, onu kestırdık ama ben hayvana çok üzülüyorum arkadaşlar. İlk kez böyle bir şey yaptım keşke bir fakiri sevindireceğim falan mı deseydim. Off dünya hassas kalpler için bir cehennem gerçekten

Dikkat et kendine canım iyi bir doktor ve hastane bulmak çok önemli ben geldiğimde artık son aşamadaydı mastit ateşim 39.5 olmuştu direk yatış verdiler zaten 3 gün hastanede kaldım şimdi tekrar geldim başka antibiyotik verdi doktor ve yine kültür aldı. Göğüste yine sertlik var bol bol masaj yap ve emzir dedi yapıyorum ama çok acılı bir süreç gerçekten Allah kimsenin başına vermesin benim yaşadıklarımı 😢
Araştırıyorum bir tane buldum bu işlerden anlayan doktor ama önümüzdeki 3 hafta randevusu yok. Hatta hiç görünmüyor. Son aşamada olduğunu neye göre karar verdiniz. Yani hangi belirtilere göre.
Benim şu an göğsüm kızarık görünüyor, ateşim dün 40 lardaydı. Bugün daha iyiyim antibiyotik sayesinde sanırım. Ama göğsümden süt gelmiyor hala tıkalı. Emzirdim, sağım yaptım sadece 10cc cıkıyor. Hala tıkalı yani. Ne yapıcam bilmiyorum

Konuyla çok alakasız ama. Benim adağım vardı kızımı sağ salim kucağıma alınca kurban keseceğim diye, onu kestırdık ama ben hayvana çok üzülüyorum arkadaşlar. İlk kez böyle bir şey yaptım keşke bir fakiri sevindireceğim falan mı deseydim. Off dünya hassas kalpler için bir cehennem gerçekten
Hayvanlara karşı hassaslığın mı var canım. Yani senin yaptığın dini açıdan yanlış bir şey değil diğer türlü de yapabilirdin ama sanırım bu yeni aklına gelmiş. Sen niyetini yerine getirmişsin bebeğinin sağlığını düşün unutmaya çalış🌸 Bende kestircem önümüzdeki ay ama ben görmediğim için etkilenmiyorum çok.

Ama fakirler de et yemiş oldu öyle düşün. 😉

Ya bu fenomenlerin bebekleri normal bizimki anormal mi dk başı story atıyolar bebekleri atıyolar duruyor normal. Benimki ne zaman böyle olcak diyorum ya da onlar bizi kandırıyor mu yoksa gerçekten 40 ından sonra düzeliyorlar mı😅

Kızlar saçlarım öbek öbek dökülmeye başladı demiştim, doktorum haftada 2 olarak Elenatal 3 vermişti ama eksik kaldı sanırım, sizden de her gün içmem gerektiğini anladım, her gün içmeye başlayınca saçlarım bayağı kendine gelmeye başladı, dökülmeler çok hızlı bir şekilde azaldı. Çok çok teşekkür ederim arkadaşlar sizden de yardımcı olduğunuz için.
🥲 ❤️

Mama veren arkadaşlara bir şey sorwcwktım. Ben bu aralar gece uyımadan önce bir öğün mama vermek istiyorum bebeğime . Daha iyi uyur belkş diye . Bebeğim 42 günlük ve 2 saatte bir besleniyor . Hipp 1 maması var elimde kaç ölçek vermem gerekiyor 2 saat için? Sadece uyumadan önce bir kez vereceğim

Hayvanlara karşı hassaslığın mı var canım. Yani senin yaptığın dini açıdan yanlış bir şey değil diğer türlü de yapabilirdin ama sanırım bu yeni aklına gelmiş. Sen niyetini yerine getirmişsin bebeğinin sağlığını düşün unutmaya çalış🌸 Bende kestircem önümüzdeki ay ama ben görmediğim için etkilenmiyorum çok.
Ben de görmedim, eşime vekalet verdim ailesiyle gidip kestirdi. Evet, ben uçan sineğe karşı bile hassasım maalesef, hele ki şu sıralar..
ama dediğiniz gibi doğanın da, dinin de bir kanunu bu. Sizinkini de Allah kabul etsin şimdiden 🙏🏼

Mama veren arkadaşlara bir şey sorwcwktım. Ben bu aralar gece uyımadan önce bir öğün mama vermek istiyorum bebeğime . Daha iyi uyur belkş diye . Bebeğim 42 günlük ve 2 saatte bir besleniyor . Hipp 1 maması var elimde kaç ölçek vermem gerekiyor 2 saat için? Sadece uyumadan önce bir kez vereceğim
Benimki 3 saatte 1 besleniyor 90 cc/ 3 ölçek veriyorum gece sütüm azaldığı için pek emmiyor tam veriyorum yani mamayı. Gece beslenme aralığı daha uzuyor ama bu şekilde,mama sütten daha uzun süre tok tutuyor. 90 cc içerse 2 saatte uyandırmanıza gerek yok bence, kendi uyanıyor mutlaka besliyorum diyorsanız 2 ölçek/60 cc deneyebilirsiniz diye düşünüyorum çok aç kalkarsa sonraki gün 90 denersiniz

Benimki 3 saatte 1 besleniyor 90 cc/ 3 ölçek veriyorum gece sütüm azaldığı için pek emmiyor tam veriyorum yani mamayı. Gece beslenme aralığı daha uzuyor ama bu şekilde,mama sütten daha uzun süre tok tutuyor. 90 cc içerse 2 saatte uyandırmanıza gerek yok bence, kendi uyanıyor mutlaka besliyorum diyorsanız 2 ölçek/60 cc deneyebilirsiniz diye düşünüyorum çok aç kalkarsa sonraki gün 90 denersiniz
Ben uyandırmıyorum da süt ne kadar verirsen vereyim 2 saatte uyanıyor . O yüzden daha uzun uyusun diye mama vermeyi planladım. Bu aralar uykusuzluktan nevrim dönmüş durumda çünkü. Gece 3 saat aralıksız uyursam iyi gelit inşallah uyur

Sizin kaç günlükte bebişiniz

Kızlar göğsüm hala açılmadı ya. Ateşim çıkmaya devam ediyor parolla geçiştiriyorum. Deliricem. Diğer memede de süt yok. Sağıyorum 10 cc ancak geliyor bebek emerken de öyle ben anlıyorum gelmiyor çok sinirleniyor zaten kavga ediyor memeyle. Dünden beri bir şey yiyemedim dün akşam zoraki yediklerimi de istifra ettim afedersiniz içtiğim sular dahil. Bu nasıl bir şey ya gerçekten ben hiç böyle hasta olmadım ömrümde. Sıvı elektrolitim de bozuldu iyice, içim almıyor hiç bi şey. Az önce hasta olmadan önce sağdığım bi süt vardı onu biberonla verdim, ilk kez biberon verdim bu arada. Öyle bi iştahla içti ki çocuğum meğerse emzikle oyalanıyormuş.O içti ben ağladım 😭 Kaka yapıyor da aç değildir diye düşünmüştüm ama antibiyotik bağırsaklarını etkiledi sanırım kaka rengi hem yeşile döndü hem bağısakları çok aktif.
Buzlukta sütüm de yok benim. Mama almalıyım sanırım. Hiç araştırmadım ne almalıyım? Ne kdar vermeliyim? Sütüm bugüne kadar gayet iyiydi bi anda böyle olduk. Bi düzene giremedik 😭
Dertleşmek istedim. Sürekli ağlayasım var. Birde mamayı sorayım dedim size.

Back
X