2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar göğsüm hala açılmadı ya. Ateşim çıkmaya devam ediyor parolla geçiştiriyorum. Deliricem. Diğer memede de süt yok. Sağıyorum 10 cc ancak geliyor bebek emerken de öyle ben anlıyorum gelmiyor çok sinirleniyor zaten kavga ediyor memeyle. Dünden beri bir şey yiyemedim dün akşam zoraki yediklerimi de istifra ettim afedersiniz içtiğim sular dahil. Bu nasıl bir şey ya gerçekten ben hiç böyle hasta olmadım ömrümde. Sıvı elektrolitim de bozuldu iyice, içim almıyor hiç bi şey. Az önce hasta olmadan önce sağdığım bi süt vardı onu biberonla verdim, ilk kez biberon verdim bu arada. Öyle bi iştahla içti ki çocuğum meğerse emzikle oyalanıyormuş.O içti ben ağladım 😭 Kaka yapıyor da aç değildir diye düşünmüştüm ama antibiyotik bağırsaklarını etkiledi sanırım kaka rengi hem yeşile döndü hem bağısakları çok aktif.
Buzlukta sütüm de yok benim. Mama almalıyım sanırım. Hiç araştırmadım ne almalıyım? Ne kdar vermeliyim? Sütüm bugüne kadar gayet iyiydi bi anda böyle olduk. Bi düzene giremedik 😭
Dertleşmek istedim. Sürekli ağlayasım var. Birde mamayı sorayım dedim size.
Biraz araştırdım Aptamil 1 iyi gibi sanki. Siz hangi marka kullanıyorsunuz mama veren arkadaşlar

Uykusuzluktan da ölmüyormuş insan . Bebeğin olduktan sonra anladım . 😭 benim gibi gündüz asla uyuyamayanlar ne olcak ya? Uykusuzluktan ölsemde gündüz uyuyamıtorum . Gecelerimiz de zor geçiyor uykusuz geçiyor. Zombiye döndüm ben artık günde 2-3 saat uyumaktan . Bi yerde bayılıp kalmasam bari😞
Seni anlıyorum canım. Geceleri saat başı ayaktayım ben de. Gündüz uyumaya çalışıyorum 1 saat bile fayda ediyor. Biz de gece kucak kucağa uyuyoruz gaz sancısından dolayı. Hatta şuanda ada öyleyiz.

Kızlar sağım yaparken sizinde göğüsleriniz çok hassaslaşıyor mu? Bebişkom zaten gün içinde sürekli emmek istiyor o yüzden max gece 1-2 kere sağıyorum ona rağmen uçları baya ağrıyor cihazın modunu düşürsem uzun sürüyor ve göğsüm boşalmıyor. Daha sık sağım yapsam göğüsüm alışır mı acaba bilemedim
Neden sağım yapıyorsun canım?

Kızlar göğsüm hala açılmadı ya. Ateşim çıkmaya devam ediyor parolla geçiştiriyorum. Deliricem. Diğer memede de süt yok. Sağıyorum 10 cc ancak geliyor bebek emerken de öyle ben anlıyorum gelmiyor çok sinirleniyor zaten kavga ediyor memeyle. Dünden beri bir şey yiyemedim dün akşam zoraki yediklerimi de istifra ettim afedersiniz içtiğim sular dahil. Bu nasıl bir şey ya gerçekten ben hiç böyle hasta olmadım ömrümde. Sıvı elektrolitim de bozuldu iyice, içim almıyor hiç bi şey. Az önce hasta olmadan önce sağdığım bi süt vardı onu biberonla verdim, ilk kez biberon verdim bu arada. Öyle bi iştahla içti ki çocuğum meğerse emzikle oyalanıyormuş.O içti ben ağladım 😭 Kaka yapıyor da aç değildir diye düşünmüştüm ama antibiyotik bağırsaklarını etkiledi sanırım kaka rengi hem yeşile döndü hem bağısakları çok aktif.
Buzlukta sütüm de yok benim. Mama almalıyım sanırım. Hiç araştırmadım ne almalıyım? Ne kdar vermeliyim? Sütüm bugüne kadar gayet iyiydi bi anda böyle olduk. Bi düzene giremedik 😭
Dertleşmek istedim. Sürekli ağlayasım var. Birde mamayı sorayım dedim size.
Çok geçmiş olsun canım. Herşey iyi olacak düzelecek sütüm bol gelecek diye düşün.💙

Mama veren arkadaşlara bir şey sorwcwktım. Ben bu aralar gece uyımadan önce bir öğün mama vermek istiyorum bebeğime . Daha iyi uyur belkş diye . Bebeğim 42 günlük ve 2 saatte bir besleniyor . Hipp 1 maması var elimde kaç ölçek vermem gerekiyor 2 saat için? Sadece uyumadan önce bir kez vereceğim
Ben süt verip üstüne mama veriorum bazen gece için 90 hazırlıorum bazen içio bazen az içio aldığı kadar bazen faydasını gördüm bazen de uyumadı illa üstüne emdi falan karışık bi durum 😅

Kızlar saçlarım öbek öbek dökülmeye başladı demiştim, doktorum haftada 2 olarak Elenatal 3 vermişti ama eksik kaldı sanırım, sizden de her gün içmem gerektiğini anladım, her gün içmeye başlayınca saçlarım bayağı kendine gelmeye başladı, dökülmeler çok hızlı bir şekilde azaldı. Çok çok teşekkür ederim arkadaşlar sizden de yardımcı olduğunuz için.
🥲 ❤️
Ben de her gün içiyorum canım enerji
Veriyor süt üretimine faydalı.

Biraz araştırdım Aptamil 1 iyi gibi sanki. Siz hangi marka kullanıyorsunuz mama veren arkadaşlar
Ben Hipp kullanıyorum gaz yapmıyor bence. Gluten ve şeker içermediğinden de bence böyle ekstra uyutmuyor bebeği normal uyuma düzeni nasılsa öyle oluyor benim gözlemlerime göre. Çünkü ekstra kan şekeri yükselen bebek uyur normalde

Uyanıkken yavruları nasıl oyalıyorsunız? Yavaş yavaş oyuncaklara geçelim mi kızlar? Sürekli emmek isteyince de meme uçlarım acıyor.
Bu konuda ben biraz eksiğim. Gerçi kızım zaten kokumu duyduğu anda aç tok fark etmez sadece emmek istiyor. Başka bir paylaşım yapamıyorum diye biraz üzülüyorum. Eşim zeka kartlarına baktırıyor.

bebem gece bir seferlik 3 saat uyuyor göğsüm çok dolu olunca sızlıyor bende sağıyorum mastit korkusundan tamamen boşaltıyorum göğsümü 🥹

Birde siz emzirirken iki göğsüde veriyor musunuz? Benimki 10 dakikada uyuyakalıyor o yüzden tek veriyorum
Anladım canım haklısın. Bizim ki hep emdiği için gerek olmadı ama bi kere ateşim çıktı uzun sürmedi şükür.
Ben de aynen tek meme veriyorum. Bir daha ki
Sefere diğerini
Veriyorum. Bazen gece uyku sersemi iki kere aynı göğüsü de verebiliyorum.

Bu konuda ben biraz eksiğim. Gerçi kızım zaten kokumu duyduğu anda aç tok fark etmez sadece emmek istiyor. Başka bir paylaşım yapamıyorum diye biraz üzülüyorum. Eşim zeka kartlarına baktırıyor.
Aynen kucağa
Alınca hemen emmeye çalışıyor. Ben ana kucağına oturtuyorum şarkı söylüyorum sallıyorum falan.
Bi
De bacaklarımı büküp oturtuyorum sohbet ediyorum.
Oyun halısını seviyordu ilk oğlum sesli falan. Ona geçebiliriz
Yavaş yavaş.

Aynen kucağa
Alınca hemen emmeye çalışıyor. Ben ana kucağına oturtuyorum şarkı söylüyorum sallıyorum falan.
Bi
De bacaklarımı büküp oturtuyorum sohbet ediyorum.
Oyun halısını seviyordu ilk oğlum sesli falan. Ona geçebiliriz
Yavaş yavaş.
Otomatik ana kucağını sevmedi benimki max 3 dkk durup ağlıyor. İlerde sever umarım 😭
Oyun halısı bende almıştım 40ından sonra bizde kullanırız
Bugün sanki görüş alanı daha iyi gibi yüzüme dikkatli bakmaya başladı duygulandım 🥰

Ya bu fenomenlerin bebekleri normal bizimki anormal mi dk başı story atıyolar bebekleri atıyolar duruyor normal. Benimki ne zaman böyle olcak diyorum ya da onlar bizi kandırıyor mu yoksa gerçekten 40 ından sonra düzeliyorlar mı
Yalan yaa olur mu öyle. Hepsinin yardımcısı bakıcısı var zaten o yüzden story atacak gücü ve zamanı da buluyorlar zaten. Hangisi banyo lavabosu ovuyor sanki 😃 bizim bebelerimiz normal. Yani öyle olduğuna inanmak istiyorum. Hep kucakta olmasının başka bir anlamı olamaz

Mama veren arkadaşlara bir şey sorwcwktım. Ben bu aralar gece uyımadan önce bir öğün mama vermek istiyorum bebeğime . Daha iyi uyur belkş diye . Bebeğim 42 günlük ve 2 saatte bir besleniyor . Hipp 1 maması var elimde kaç ölçek vermem gerekiyor 2 saat için? Sadece uyumadan önce bir kez vereceğim
2 ölçek yeter canım 60 cc. Ben de hipp veriyorum

Uyanıkken yavruları nasıl oyalıyorsunız? Yavaş yavaş oyuncaklara geçelim mi kızlar? Sürekli emmek isteyince de meme uçlarım acıyor.
Ben evin içinde gezdiriyorum şu anlık, sebebi bilinmez perdelere bakmayı çok seviyor 😅 Koyu renkli şeylere takılıyor biraz bu şekilde vakit geçiriyoruz sonra karnına masaj yapıyorum gazı varsa. Oyuncaktan henüz pek anlamıyor

Ev odalarını gezdirmece ve göbek üstünde yatırmaca oyunu oynuyoruz 😅😅 siyah beyaz kartlar da gösterilebilir önce basit olanlar sonra daha karışık olanlar. Bende kart şeklinde yok aslında ama internetten buldum birkaç çıktı almıştım kâğıda ama göstermedim henüz.

Eklentiler

• IMG_1353.webp
    IMG_1353.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_1352.webp
    IMG_1352.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_1960.webp
    IMG_1960.webp
    8 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_1961.webp
    IMG_1961.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Araştırıyorum bir tane buldum bu işlerden anlayan doktor ama önümüzdeki 3 hafta randevusu yok. Hatta hiç görünmüyor. Son aşamada olduğunu neye göre karar verdiniz. Yani hangi belirtilere göre.
Benim şu an göğsüm kızarık görünüyor, ateşim dün 40 lardaydı. Bugün daha iyiyim antibiyotik sayesinde sanırım. Ama göğsümden süt gelmiyor hala tıkalı. Emzirdim, sağım yaptım sadece 10cc cıkıyor. Hala tıkalı yani. Ne yapıcam bilmiyorum
Sıcak kompress bol bol masaj yap canım ve sağ 10 mlde gelse sağarken de tek elle masaj yap emzirmeye çalış sağım arası çok sık olmasın o zaman da süt artıyor daha acı verir ben ateşlenince son aşama olduğuna karar verdim yanında biri var mı 40 derece ateş tehlikeli lütfen profesyonel yardım al ben hastanede bakımla serum vitamin antibiyotik ağrı kesici düzenli takviyeyle 2 günde iyileştim evde uzar süreç kendine bakman çok önemli lütfen ihmal etme

Back
X