2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Babybjörn tarzı anakucağı da güzel o açıdan, yatay modda kullanıyorum ben uyuyor da zaman zaman. Zıplatmasını seviyor hamağı o açıdan duymamıştım ne tarz bir şeymiş acaba? Fotoğrafı var mı?
Evet benim kızda çok seviyor babyjorn tarzı ana kucağını benimki merfbaby valla herkese öneririm çok güzel duruyor bunda hatta bgn onda uyumak için ağladı resmen 😀 omzumuzda uyuyor ya normalde eşim anakucagindan aldı uyutmak için omzuna ağladı geri koyduk ona durdu orada uyudu ama yarım saat tabi 😀 fazla uyurum diye korkuyor 😀

Kızlar bebeğimde dil bağı mı var?
B brcubrcu0101 sizin bebeğinizde vardı sanırım buna benziyor muydu?

Eklentiler

• IMG_1179.webp
    IMG_1179.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 38
Evet bizimki de başta çok güzel dışarda uyuyordu hep sonra ben bı ara uykusuzluk yüzünden eve kapattim kendimi çıkmadık bi yere acaba diyorum o ara mi unuttu dışarıyı valla bgn yine cikaracaz alışsın diye her gün çıkarmayı düşünüyorum inşallah alışır
O da muhtemel. Belki yabancılaşmıştır. Bir deneyin bakalım. Bize de umut olursunuz belki 🤗

Arkadaşlar bebeğinizi kucakta nasıl tutuyorsunuz? Aslında başını sağlama alıp dik tutmak gerektiğini insan içgüdüsel olarak çözüyor ama özellikle babamız kucağına alıp evin içinde gezdirirken oyalansın diye yüzü dışa dönük ve oturur vaziyette kucaklıyor. Benim merak ettiğim bu oturur vaziyette kucaklamanın zararlı olup olmadığı? Bilgisi olan var mı bu konuda? Yanlış bir tutuşla beline, kalçasına zarar veriyor olmayalım 🥺

Evet benim kızda çok seviyor babyjorn tarzı ana kucağını benimki merfbaby valla herkese öneririm çok güzel duruyor bunda hatta bgn onda uyumak için ağladı resmen 😀 omzumuzda uyuyor ya normalde eşim anakucagindan aldı uyutmak için omzuna ağladı geri koyduk ona durdu orada uyudu ama yarım saat tabi 😀 fazla uyurum diye korkuyor 😀
Bende merfbaby almıştım hamileyken.Yorumlari çok iyiydi. .Henüz kullanmadık çünkü oturacak yeri şuan ayına uygun gelmedi bana ama.Biraz fazla çukur gibi sanki.yani oturur gibi durmuyor mu ?

Bende merfbaby almıştım hamileyken.Yorumlari çok iyiydi. .Henüz kullanmadık çünkü oturacak yeri şuan ayına uygun gelmedi bana ama.Biraz fazla çukur gibi sanki.yani oturur gibi durmuyor mu ?
Canım o beni de çok tedirgin etti ama sorun olmuyormus 3,5 kilo üzeri için uygunmuş baya araştırdım, küçük bi yastik gibi bişey yapmıştı annem yünden, oraya çok uygun geldi gözüme, oraya koydum ama koymaya gerek de yokmuş

Kızlar bebeğimde dil bağı mı var?
B brcubrcu0101 sizin bebeğinizde vardı sanırım buna benziyor muydu?
Dil bağı herkeste bulunur sadece bazılarında kısa olur. Benim bebeğimin neredeyse dilinin ucuna doğru uzanmıştı . Sizinki kısa mı ya da ne kadar kısa onu bilemedim şimdi , bir doktora sorun isterseniz . Dediğim gibi benim bebeğimin dil ucuna doğruydu yani çok çok kısaydı. Normal kısalıklarda mesela operasyon gerekmiyor dedi doktor

Ben mama verirken koyuyorum özellikle, aralarda gaz çıkarıp geri koyuyorum sonunda mayışıp uyuyor o zıpladıkça 😃 Büyüdükçe işimizi daha da kolaylaştıracak bence

Kambur daha güzel bir ifade kaldı hörgüçlünün yanında 😂 Şaka maka yaptıracağım sanırım 😂
Bende çaktırmıyorum ama sözleri psikolojik şiddet etkisi yaratıyor sezeryandan sonra iğneden bile korkar oldum yoksa bende yaptırmak istiyor gibi gibiyim 😂😂

Kızlar hepiniz bebeğinizin burnunu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile çekiyor musunuz? Ben doğduğundan beri sadece serum sıkıyorum o kadar. Hata mı ediyorum scaba ? Burun aspiratörüne nedense cesarer edemedim bir türlü

Kızlar hepiniz bebeğinizin burnunu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile çekiyor musunuz? Ben doğduğundan beri sadece serum sıkıyorum o kadar. Hata mı ediyorum scaba ? Burun aspiratörüne nedense cesarer edemedim bir türlü
2 günlükten beri çekiyorum galiba karnimda üşüttü doğar doğmaz akıntısı vardı cekmezsem tıkanıp nefes alamıyor 🤷🏻‍♀️

Aspiratörle çektikçe daha sık tıkanır diyenler de var
Banada enikleri büyür burun etleri büyür hava kanalları kapanır dediler ama çekmesem de tıkalı nefes alamıyor bebekler sadece burundan nefes alıyor ağızdan alamıyor ondan dayanamıyorum mecbur temizliyorum sık tıkanmasına sebep oldu mu bilmiyorum

Banada enikleri büyür burun etleri büyür hava kanalları kapanır dediler ama çekmesem de tıkalı nefes alamıyor bebekler sadece burundan nefes alıyor ağızdan alamıyor ondan dayanamıyorum mecbur temizliyorum sık tıkanmasına sebep oldu mu bilmiyorum
Bende nasıl yapacağıma karar veremedim. Doktorlar günde bi kal kez mutlaka o şekilde temizleyin diyor. Annem diyor ki viz o kadar çocuk büyüttük burun açma falan yoktu minixik bebej hapşurdı mu çıkardı diyoe. Bende çekmeye korktum hep😭😭

Ben sadece damlayı sıkıyorum doktoru da Yenidoğan hemşireleri de çekmeye gerek yok dedi.

Bende çaktırmıyorum ama sözleri psikolojik şiddet etkisi yaratıyor sezeryandan sonra iğneden bile korkar oldum yoksa bende yaptırmak istiyor gibi gibiyim 😂😂
Biraz baktım bugün. Çok kesik oluyormuş ya... Senin durumunda sezaryenden sonra insan biraz tereddüt edebilir, haklısın. Ameliyatsız da yapılıyormuş, küçük bir kesi açıp yağları eritiyorlarmış. Olmadı ondan yaptıralım biz 😅

Arkadaşlar bebeğinizi kucakta nasıl tutuyorsunuz? Aslında başını sağlama alıp dik tutmak gerektiğini insan içgüdüsel olarak çözüyor ama özellikle babamız kucağına alıp evin içinde gezdirirken oyalansın diye yüzü dışa dönük ve oturur vaziyette kucaklıyor. Benim merak ettiğim bu oturur vaziyette kucaklamanın zararlı olup olmadığı? Bilgisi olan var mı bu konuda? Yanlış bir tutuşla beline, kalçasına zarar veriyor olmayalım 🥺
Yok mu şu konuda fikir verecek olan? 😭

Back
X