2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Merhaba çok geçmiş olsun. Sizin nasıl bir kırmızılıktı acaba ? Benim bebeğiminde burun kenarında ve kaş ortasında var doktor kendiliğinden geçecek büyüdükçe dedi
Başta böyle kırmızı veya şiş değildi. Ufak bi pembelik vardı, kaşımışsın gibi

Eklentiler

• IMG_1101.webp
    IMG_1101.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 55
Geçmiş olsun, inşaallah en kısa sürede bir hal çaresine bakılır. Sanırım hemanjiomlar kendiliğinden geçebiliyorlar diye biliyorum. İnşaallah sizinki de öyle olur. Süreci hangi doktor takip ediyor, çocuk cerrahı mı? Benim ilk çocuğumda da omzuna doğru lenfanjiom vardı, hareket kısıtlılığı filan yoktu hamdolsun ama zamanla büyüyordu, 4 yaşına kadar zor dayandık, parkta filan bir yere sert çarpınca o bölgede iç kanama oluyordu, 2 kez ameliyat oldu, kistli bölgeyi tamamen temizlediler. Çok şükür Allah’a ameliyattan beri rahata erdik.
İnşallah, çok sağ olun.
Çocuk doktoruna gittiğimizde kontrolünde sordum, damar beni olduğunu, kardiyolojiye gitmemiz gerektiğini muhtemelen ilaca başlanacağını söyledi. Yarın göstereceğiz. Bizimki de belirgin şekilde büyüyor, henüz iki aylık olmadan bu kadar büyüdüyse devamı riskli gibi duruyor çünkü iki kaşının ortasında tam da. Nispeten Önemsiz bir yerde olsa ben de beklerdim kesinlikle..
Evet kanama riski oluyormuş, tüm bunlar çok korkutucu geliyor kulağa.

Kızlar ya kilolarım artık bana çok eziyet olmaya başladı. Yazın zaten sıcaklık sıkıntı, üstüne bir de fazla kilo eklenince çok zorlanıyorum. Alt bedenim özellikle çok fazla büyüdü, rahatsız ediyor beni. Hala ödemi de tam atamadım. Şekeri ve hamur işini tamamen kesmem lazım. Spor filan yapamam zaten hem vaktim yok, hem egzersiz sebebiyle oluşan laktik asit sütün tadını değiştiriyormuş diye okumuştum. Zaten 6 aydan önce spor yapamam muhtemelen ama biraz yediklerime dikkat etsem iyi olacak. Kilo vermesem de, daha fazla kilo almayayım bari. Siz ne düşünüyorsunuz? Kilo durumlarınız nasıl?
Arkadaşlar size formülü veriyorum. STRES😁 çok güzel kilo verdiriyor. En azından bende öyle oldu. Doğumdan 10 gün sonra eski kilomdaydım . 56 kilo ile hamile kaldım , 68 ile doğuma gittim . Doğumdan çıktığımda 60 kilo idim . 10 gün sonra 56 kilo idim . Şuanda da 55im . Tamamen istem dışı stresle oldu bunlar🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Başta böyle kırmızı veya şiş değildi. Ufak bi pembelik vardı, kaşımışsın gibi
Oy kıyamam . Geçmişler olsun inşallah gönlünüzü ferah tutun yaygın bir durum diye biliyorum . Bizimde sizin bahsettiğiniz gibi hafif kızarıklıklar sıcaktan olmuş gibi ama öyle kaldı şimdiye kadar

Merhaba çok geçmiş olsun. Sizin nasıl bir kırmızılıktı acaba ? Benim bebeğiminde burun kenarında ve kaş ortasında var doktor kendiliğinden geçecek büyüdükçe dedi
Kameram pek iyi değil çekemedim. Eklediğim görsele yakın bir görüntü göz kapaklarının üzerinde far sürdüğümüz bölgede. Ama şişlik yok rengi de çok daha açık

Eklentiler

• Screenshot_2025-07-29-09-18-11-900_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-07-29-09-18-11-900_com.android.chrome.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 54
Arkadaşlar size formülü veriyorum. STRES😁 çok güzel kilo verdiriyor. En azından bende öyle oldu. Doğumdan 10 gün sonra eski kilomdaydım . 56 kilo ile hamile kaldım , 68 ile doğuma gittim . Doğumdan çıktığımda 60 kilo idim . 10 gün sonra 56 kilo idim . Şuanda da 55im . Tamamen istem dışı stresle oldu bunlar🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Maşaallah ne güzel en azından kilo derdiniz kalmamış. Ben doğumdan çıktığımda aynı kilodaydım ödemden ötürü. 😅😭

Gece gece bana geldiler yine. Ya kızlar geceleri memelerimde aşırı süt birikiyor, semsert oluyor. Gece prolaktin seviyesi artıyormuş, süt üretimi artıyormuş. Sizde de oluyor mu? Ne yapıyorsunuz?
Bebiş bitiremiyor. Gece gece bunlarla uğraşmaktan çok yoruldum. Uyumak istiyorum ama canım sıkıldı, zaten çok sıcak, uyuyamadım. Her gece böyle. Yumuşacık boş memeyle yatıyorum hatta akşam üzeri yetmiyor gibi oluyor strese giriyorum aç diye. Gece bi uyanıyorum hulk ın kasları gibi şişmiş memem. Birini bile bitiremiyor ki. Mochi takıyorum o da yumuşatmıyor. Makşne ile Sağım yapmaktan nefret ediyorum. Çok az geliyor nedense ona da. Mememin birinde süt kanalı genişlemesi var akıtıyor, diğeride sürekli tıkanıyor son 2 haftadır. Bi normalim yok 😭 üstüm başım hala sürekli süt oluyor birde aşırı terliyorum bu ara, üstüne kusmuk derken sürekli üst değiştiriyorum. bebem uyuyor gece ama ben bunlarla uğraşıyorum. Benzer durumda olanlar ne yapıyorsunuz??
Benim terbiye mi oldu bilmiyorum şişliği geçti, yumuşadı artık memeler ama akıtma problemi devam. Onun için göğüs pedi takıyorum. Aşırı terleme durumum da var, sabah uyandığımda kendimden soğumuş oluyorum 😩

Benimki de uyumuyor ağlıyor hep bugün bütün uykuları kanguruda yaptık perte çıktım bel sırt ağrısından. Abla da ilgi beklio sevgi beklio canımın çıktığı bir gün yani 😭 yaz dan da bunaldım bir an evvel serinler gelsin diyorum valla zaten yangınlar falan epey can sıktı 😢
Geceli gündüzlü yardımcı olmadan bu tempo bizden götürür diye düşünüyorum 😞

Babymom25 Babymom25

Link paylaşamadım da YouTube'a "Sevim hemşire gaz masajı" yazdığında çıkan 10 dakikalık bi video var. O videonun sonundaki uzun masajı yapıyorum günde 3 kez falan. Denemelisin mutlaka

Bencede yanında birisi olmasına göre değişiyor annem yanımdayken düzenli yemek yiyorum o yokken 7-8 saat bişe yemediğim oluyor
Evet maalesef öyle. Ben bu sefer minicik ağlamaları hafif gözardı ediyorum anlık işim varsa. Örneğin 2 dk ana kucağındayken banyo yapıyorum, bebiş mıkırdanıyor sonlara doğru, hemen giyiniyorum ya da beşiğine çok kısa yatırıp acil tuvalete koşuyorum. Esas sıkıntı abiye bakacak kimse olmadığında başlıyor çünkü başıboş bıraktığım her an saldırıyor 🤯

Gece gece bana geldiler yine. Ya kızlar geceleri memelerimde aşırı süt birikiyor, semsert oluyor. Gece prolaktin seviyesi artıyormuş, süt üretimi artıyormuş. Sizde de oluyor mu? Ne yapıyorsunuz?
Bebiş bitiremiyor. Gece gece bunlarla uğraşmaktan çok yoruldum. Uyumak istiyorum ama canım sıkıldı, zaten çok sıcak, uyuyamadım. Her gece böyle. Yumuşacık boş memeyle yatıyorum hatta akşam üzeri yetmiyor gibi oluyor strese giriyorum aç diye. Gece bi uyanıyorum hulk ın kasları gibi şişmiş memem. Birini bile bitiremiyor ki. Mochi takıyorum o da yumuşatmıyor. Makşne ile Sağım yapmaktan nefret ediyorum. Çok az geliyor nedense ona da. Mememin birinde süt kanalı genişlemesi var akıtıyor, diğeride sürekli tıkanıyor son 2 haftadır. Bi normalim yok 😭 üstüm başım hala sürekli süt oluyor birde aşırı terliyorum bu ara, üstüne kusmuk derken sürekli üst değiştiriyorum. bebem uyuyor gece ama ben bunlarla uğraşıyorum. Benzer durumda olanlar ne yapıyorsunuz??
Tamamen aynı durumdayım. Gece bakamadım buralara ama tam da bu sebepten gece cinnet geçiriyordum. Bebeğimi emziriyorum uyutuyorum sonra benim memeleri akıtma mesaim başloypt . Uyuyup tekrar kalkıyorum yine taş gibi olmuş şişmiş çocuk alamıyor vile o şekilde. Bende bi tarafa mochi takmaya başladım o bi nebze azaltıyor . O da olmazsa zaten direkt sabaha mastit uyanırım. Dediğiniz gibi bebeğim 1 memeyi bile bitiremiyor sabaha kadar mochi ve el ile sağım yapmaya çalışıyorum . Normal elektrikli pompayı önermiyorlar onunla sağdıkça süt daha da artıtormuş çünkü. Yoksa giyilebilir pompqm var 3-4 dk da sağop rahatlayabilirim ama onunla sağınca yarım saat sonra katlanarak artıyor süt. Henüz bir çözüm bulamadım siz bulursanız lütfen bana da söyleyin. Dediğiniz gibi sıcaklar terler bir yandan akan sütler sürekli sırılsıklam olmuş tişört ve durmadan sağım bir yandan . Bebek büyüyünce mi çözülcek bu mesele bilmiyorum ama benim gece kadqr olmasa da gündüz de aynı problem var 😞

Evet maalesef benimki artık tercih olmaktan çıktı tıbbi zorunluluk oldu ben de istiyorum emzirebileyim ama bu acıyla imkansız sağıp vererek nereye kadar devam edebilirim zaten kendimi üçüncü plana atıyorum ilaçlar kremler pompa sterilasyon derken başka hiç bir şeye vaktim olmuyor yemek bile zor yiyorum bir oturup bir kupa çay içemiyorum hiç mutlu değilim ve bebeğe de yansıyor bence
Çok benzer durumdayım. Tek fark, ben emzirmiyorum. Mememi yara yapıp kanattığı için bıraktım. Buna rağmen sağım yapmaktan ve sterilizasyonla uğraşmaktan canım çıkıyor. Sağım 40 dk, yedirme 30-40 dk. Tuvalete gidemeden akşam oluyor bazen. Sırf biraz daha vakit açısından rahat ederim belki diye bugün son bir kez emzirme danışmanına gideceğim. Eğer oğluma doğru meme kavramayı öğretebilirse işim biraz daha kolaylaşır diye düşünüyorum. Olmazsa da sağarak devam. Buna şükür diyeceğiz, kendi işimizi kolaylaştırmanın yollarını arayacağız. Siz de ruh ve beden sağlığınıza öncelik vermek zorundasınız.

Evet maalesef öyle. Ben bu sefer minicik ağlamaları hafif gözardı ediyorum anlık işim varsa. Örneğin 2 dk ana kucağındayken banyo yapıyorum, bebiş mıkırdanıyor sonlara doğru, hemen giyiniyorum ya da beşiğine çok kısa yatırıp acil tuvalete koşuyorum. Esas sıkıntı abiye bakacak kimse olmadığında başlıyor çünkü başıboş bıraktığım her an saldırıyor 🤯
Benimkini ana kucağına koyuyorum 1 dkk sonra çığlıklar kıyamet ☹️
Abi için destek almayı düşünüyordunuz faydası olmadı mı? Yaz okulu gibi etkinlikli bir aktivite olsa aslında ortamdan uzaklaşır abimler en sonunda öyle yaptılar 9-5 arası içinde yemek at binme spor aktiviteleri vs olan bir yere yazdırdılar

Arkadaşlar bu sabah tatsız bir rüya ile uyandım. Birinin kucağındaydı oğlum. Kalabalığı yarıp onlara doğru koşuyordum, kötü bir şey olduğunu seziyordum. Yaz günü iki eline koyu renk eldivenler takmışlardı çocuğumun. Meğer elleri kesilmiş, parçalanmış 😢 Uyandığıma o kadar sevindim ki...

Katılıyorum bende de çok hızlı gitti çoğu. Stres ve yorucu bebek 😅 yemeye fırsat dahi bulamıyorum çoğu zaman, bir se tüm gün kucakta piş piş evi turla, topta zıplat vs. Yanınızda biri varsa sürekli rahat ettiriyorsa vermek zor gibi C Corpuss

Benimkini ana kucağına koyuyorum 1 dkk sonra çığlıklar kıyamet ☹️
Abi için destek almayı düşünüyordunuz faydası olmadı mı? Yaz okulu gibi etkinlikli bir aktivite olsa aslında ortamdan uzaklaşır abimler en sonunda öyle yaptılar 9-5 arası içinde yemek at binme spor aktiviteleri vs olan bir yere yazdırdılar
Anladım ona da alışacaklar umarım büyüdükçe :(
Oyun ablamız var ama saat 5’e kadar, sonrasını idare etmek bile zor oluyor. Okulun açılmasını bekliyorum, oryantasyon olacağı için erken başlayacak kısa süreli de olsa kafası dağılır belki

Tamamen aynı durumdayım. Gece bakamadım buralara ama tam da bu sebepten gece cinnet geçiriyordum. Bebeğimi emziriyorum uyutuyorum sonra benim memeleri akıtma mesaim başloypt . Uyuyup tekrar kalkıyorum yine taş gibi olmuş şişmiş çocuk alamıyor vile o şekilde. Bende bi tarafa mochi takmaya başladım o bi nebze azaltıyor . O da olmazsa zaten direkt sabaha mastit uyanırım. Dediğiniz gibi bebeğim 1 memeyi bile bitiremiyor sabaha kadar mochi ve el ile sağım yapmaya çalışıyorum . Normal elektrikli pompayı önermiyorlar onunla sağdıkça süt daha da artıtormuş çünkü. Yoksa giyilebilir pompqm var 3-4 dk da sağop rahatlayabilirim ama onunla sağınca yarım saat sonra katlanarak artıyor süt. Henüz bir çözüm bulamadım siz bulursanız lütfen bana da söyleyin. Dediğiniz gibi sıcaklar terler bir yandan akan sütler sürekli sırılsıklam olmuş tişört ve durmadan sağım bir yandan . Bebek büyüyünce mi çözülcek bu mesele bilmiyorum ama benim gece kadqr olmasa da gündüz de aynı problem var 😞
Geçen mochi nin basıncı azalmış bir ayrıldı memeden. Yeni yıkattığım kanepeye 70 cc yağlı süt döküldü. Sildim ama sanki hafif lekeli kaldı. Daha misafir almaya da başlamadım.
Mochi cidden büyük rahatlık oldu ama tam rahatlatmıyor tabi. Hiç yoktan iyidir işte.

Back
X