2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Aynı şeyi bana doğumu hamileliği söyleyenlere o kadar çok dedim ki hani neden hep onları söylediniz de bebek bakımının bu kadar zor olduğunu söylemediniz dedim. Söylersek çocuk yapmazdınız dediler🤦🏻‍♀️ Bir arkadaş daha yazmıştı bende mesela emzirme eylemini hiç sevmedim bağ olarak göremiyorum belki bebek büyüyünce farklı olur ama şuanlık öyle

Aslinda burada yazılmıştı, doğum sonrasının ve bebek bakiminin, lohusaligin zorluğundan bahsedilmisti😊 Tecrübeli anneler tecrübelerini paylasmislardi. Bir nevi doğum sonrası şok yaşanmasın diye
Ancak o zaman "moralimizi bozmayin/ hamilelik daha zor/ bebek bakmak zor olsa kimse 2.yi, 3.yu yapmaz" denilmişti onlara 🤷🏻‍♀️
Lakin işte insan başına gelmeden anlamiyor
Biz de eminim ki istisnasiz ilk cocukta aşırı zorlandik, hayatımız bitti sandik. Ama meğerse renklenmiş sonradan anladik. O sebeple şu an 2. Ve ya 3. Cocukta daha tecrübeli ve sakiniz anın tadını çıkarıyoruz çünkü biliyoruz ki geçecek. Ben ilk cocukta neler yasadim oooo 😬 şimdi ikinci de son derece rahatim, evet cok yorgun ve uykusuzum ama tekrar bu günleri kötü geçirmek istemiyorum. Bir daha bu günler geri gelmeyecek ve ben de bir daha çocuk doguramayacagim. Bazen zar zor uyuttugum bebeği uyandırıp seviyorum, sıkıştıriyorum sonra yine uyutuyorum 😅

Aslinda burada yazılmıştı, doğum sonrasının ve bebek bakiminin, lohusaligin zorluğundan bahsedilmisti😊 Tecrübeli anneler tecrübelerini paylasmislardi. Bir nevi doğum sonrası şok yaşanmasın diye
Ancak o zaman "moralimizi bozmayin/ hamilelik daha zor/ bebek bakmak zor olsa kimse 2.yi, 3.yu yapmaz" denilmişti onlara 🤷🏻‍♀️
Lakin işte insan başına gelmeden anlamiyor
Biz de eminim ki istisnasiz ilk cocukta aşırı zorlandik, hayatımız bitti sandik. Ama meğerse renklenmiş sonradan anladik. O sebeple şu an 2. Ve ya 3. Cocukta daha tecrübeli ve sakiniz anın tadını çıkarıyoruz çünkü biliyoruz ki geçecek. Ben ilk cocukta neler yasadim oooo 😬 şimdi ikinci de son derece rahatim, evet cok yorgun ve uykusuzum ama tekrar bu günleri kötü geçirmek istemiyorum. Bir daha bu günler geri gelmeyecek ve ben de bir daha çocuk doguramayacagim. Bazen zar zor uyuttugum bebeği uyandırıp seviyorum, sıkıştıriyorum sonra yine uyutuyorum 😅
Sevmek için uyandırmak mııı bende uyanmasın diye yemin ederim üç saattir kucağımda sallıyorum göz açtıkça meme veriyorum😂😂

Etrafındaki meme profesörleri canını sıkan arkadaşlarım, hepinizi kalpten kucaklıyorum. Bebeklerin de daha doğduğu andan itibaren birer birey olduğunu, farklı şeyler isteyebileceğini, her bebeğin farklı davranış ve farklı gelişim gösterebileceğini bilmek gerekir. Maalesef bizim etrafımızdaki çoğunluğu ileri yaşta olan insanlar herşeyin bir standardının olduğunu düşünüyorlar. Anne olmalarını, daha önce çocuk bakmış olmalarını referans alarak herşeyi bildiklerini iddaa ediyorlar. İnanın her annenin bildiği doğrular kendi bebeğine özeldir. Hatta bir annenin farklı çocukları arasında bile doğruları değişebilir. Bu anlamda böyle şeyleri düşünürken bilenlerden ziyade, bizlerin de anne olduğumuzu ve bir anne olarak en doğrusunu bizim bileceğimize önce kendimizi ikna etmemiz gerekir. Önce bizim kafamızda ben de anneyim ve doğrusunu hissediyorum, biliyorum dememiz lazım.

Bana çoğu zaman akıl verenleri ilk başta kırmadan dinledim. Dediklerini önemsedim, tek tek uyguladım. Ama sonra geri dönüp baktığımda pişman oldum, keşke dinlemeseydim. Bu bir anne için çok özel bir deneyim, etrafımızdakiler bize güya yardım ederek rol çalıyorlar. Artık mental olarak onlar çocuğunu büyüttü bıraksınlar da ben de çocuğumu büyüteyim modundayım. Eskiden kırmadan ve bildiklerini önemseyerek uygulardım şimdi görmezden geliyorum, ciddi anlamda söyleneni duymuyorum, cevap vermiyorum. Bozuluyorlar mı evet ama umrumda değil. Çocuğumu en çok ben tanıyorum çünkü.

Bebeğim küçük doğdu, emme refleksi zayıftı mama başladık, sütüm de azdı. Sonra sütüm gelmeye başladığında çoktan biberona alışmıştı. Çok ısrar ettim, aç bıraktım hatta :( ama almadı. Etrafımdakiler mamaya geç dedi. Direttim, danışmanlık aldım, bebeğime emmeyi öğrettim. İlk başta günde 6 kez verdiğim mamayı 2ye kadar indirdim.

Şimdi hala mama ver diyorlar. İşte aydınlandığım kısım burası oldu: bebeğe verilen mama miktarı kadar anne daha az süt üretir. Çünkü ihtiyaç azalır. Yenidoğan zamanında sağım vakit olmadığı için düzenli de olmuyor, yavaş yavaş sütten kopuş yaşanır. İlk başta bilmedikleri için bunu güzel güzel anlattım. Her beslemeden sonra yine mama ver dediklerinde bu sefer duymamaya başladım. Çünkü söyledikleri bize uygun değil artık. Bu insanları dinleseydim en baştan çocuğum için uğraşmazdım. Bebeğime emmeyi öğretemezdim ve en önemlisi hakkı olan sütten mahrum kalırdı. Emmeyen bebeğim meme delisi oldu şimdi durup durup emmek istiyor, şimdi de memede uyutma alışmasın diyorlar. Kucağa alıştırma diyorlar. Daha iki aylık bile olmadı çocuğum, tabiiki bana alışacak. Çalışan bir anneyim artık, belki de bütün ilk ve özel anlarımda yanında olamayacağım, en güzel tatlı hallerinde uzakta kalacağım. Şurada en yakın anlarımıza bile müdahale etme cüretinde bulunuyorlar.

Canım annelerim, kanmayın kimseye. Psikolojinizi de bozmayın. İnanın herkes herşeyi standart ve normal! yapmak zorunda değil. Emzirmek istemiyor da olabilirsiniz, mama daha kolayınıza da geliyor olabilir. Emzirirken mutsuz hissetmiş de olabilirsiniz. Bebeğimizle bağ kurmanın tek yolu bu değil. Mutlu olabileceğiniz güzel anlar yakalamak, hatırlayacağınız özel anılar yaşamak en özeli. Büyüyünce bebeğimiz neden anne sütü almadığını sormayacak; neden filanca yeri gezmediğinizi, birlikte oyun oynayıp oynamadığınızı, fotoğraflarda mutlu çıkıp çıkmadığınızı soracak. Çocukluk uzun bir süreç ve bizler artık insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Kusursuz bir insandan ziyade iyi bir insan yetiştirmeye çalışalım. Allah sağlıklarını ve huzurunu bağışlasın. Gerisi hallolur kızlar. Annelerinizi, kayınvalidenizi asla umursamayın. Emin olun sizi manipüle edeceği ilk ve tek zaman bu zamanlar değil. Sadece psikolojik olarak hassas olduğumuz için güçsüz hissediyoruz. Lütfen ailenizin, bebeğinizin ve en önemlisi kendinizin sağlığı için umursamamayı öğrenin ❤️

Kızlar 8. Hafta atağına giren var mııı bir kaç gündür kendini gösteriyordu meme reddi falan da bu yüzden oldu sanırım ama bugün tam atak yaşıyoruz. Gerçekten çok zor rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Hiç keyfi yok sürekli huzursuz, huysuz,uyuyamıyor,hemen uyanıyor, sürekli bi ağlama halı, kucakta okmak istiyor, kucakta istediği pozisyonda olmak istiyor,sürekli uykulu sabahtan beri enerjik olduğu olmadı bi sabah uyandığında birazcık gülümsedi sonra hep ağlamaklı inşallah bir kaç gün sürer yoksa bu sefer huniyi kesin takarim

Kızlar spirali taktırdım önce gebelik testi yapıldı işlem beklediğim kadar çok acımadı hatta spirali takarken pek hissetmedim spekulum daha çok canımı acıttı 10 dakika bile sürmedi sonrasında 2 3 saat âdet sancısı gibi hafif bir ağrı oldu ağrı kesici alsanız onu da hissetmezsiniz biraz kanamam oldu doktor zaten olabilir demişti 5 yıl koruyuculuğu var dedi 10 gün ilişki yasak enfeksiyon riskinden dolayı spiral ve takma ücreti 5500₺ tuttu Türkiye’de takma ücreti alınmıyor olabilir sadece spiral 700₺ civarıydı
Oğlumun 2. Ay aşılarını da yaptırdık çok şükür fazla ağlamadı aşı sonrası uyudu eve gelince ağrı kesici ateş düşürücü damladan verdim
Sabah erkenden de konsolosluğa gidip oğlumun pasaportunu aldık 8de evden çıktık 2de ancak geldik eve baya yorulduk ama çok şükür bütün işleri halletmiş olduk 😌
Eve gelince hemen pompa yaptım 6 saatte göğüslerim taş gibi olmuş, bulaşık yıkayıp çocuğun kıyafetlerini makineye attım.
Pazar günü bir serpme kahvaltıyla ödüllendirelim kendimizi dedik bakalım nasıl olacak 😊 bir de eve masör çağırmayı düşünüyorum burda baya yaygın bu yorgunluk başka türlü geçecek gibi değil.
Siz neler yapıyorsunuz?

Süt tazyikli geldiği için istemiyor diye düşünüyorum. Günün yorgunluğu ile sakin sakin emmek istiyor, uyku ağır basıyor. Bir an önce uyumak istiyor. Ama süt tazyikli gelince uykusu açılıyor ve onlari yutmaya çalışıyor ama yutmaya yetisemiyor, boğuluyor gibi ses çıkarıyor. Bu sefer de uykusu açıldığı için huzursuz oluyor emmek istemiyor 🤷🏻‍♀️ gerçek ret olsa tüm gün olur. Büyük oğlum da yaşadım. Şu 1 ayı da atlatalim da sonra süt düzene girecek bir daha ret olmaz diye umut ediyorum🙏🏻 ama bazi atak haftalarinda da ret oluyor onlari da atlatmak lazim 😬 hayirlisi ile 9. Ay atağını da atlatinca emzirme acisindan sonrası düzlük
Evet en mantıklı sebep bu gibi. Öğlen uykudan uyanınca çok güzel emdi. Hep böyle emse ne mastit olurum ne tıkanırım. Aslında ben önden sağım da yapıyorum sakin emsin diye ama yine de uykusu gelince uğraşmak istemiyor gerçekten

Evet en mantıklı sebep bu gibi. Öğlen uykudan uyanınca çok güzel emdi. Hep böyle emse ne mastit olurum ne tıkanırım. Aslında ben önden sağım da yapıyorum sakin emsin diye ama yine de uykusu gelince uğraşmak istemiyor gerçekten
Meme tipin uygunsa kanguruda emer mi bi denesen ? Benimkiler çok büyük deneyemiyorum. Çocuğa anca yer kalıyor kanguru içinde 😅 hareket kabiliyeti kısıtlı yani.
Bir de belki tazyik azalır diye kendimi geriye doğru yatirarak emzirmeye çalışıyorum ama işe yaramıyor bende. Bu seferde çocuğun yüzü memeye gömülüyor mayalı hamura gömülür gibi 😅

Canım üzme kendini artık. Sende benim gibi çok yıprandın önemli olsn bebeklerimizin sağlıklı yanımızda olması öyle düşünelim .
Ama işin ilginç yanı doğumdan önce vs herkes doğumun zorluğundan bebeğin zorluğundan bahsediyordu ama kimse bu süt durumlarının böylesine zor olduğundan bahsetmedi. En azından bana edilmedi. Resmen şok yaşadım. En zoru en yıpratıcı olanı meme süt meselesiymiş bu süreçte .
Ben dediydim burda 😂 aynı bu ifadeleri de kullanmıştım ama fazla abartmamış olabilirim korkutmamak için 🙈 hatta bşr arkadaş kayınvalidesi emzirirken görecek diye çok kızgındı o benin kızım ne olacal görebiliriz birbirimizi demiş. Bende demiştim ki emzirmek öyle bşr şey ki o an uğraşmaktan kim görmüş kim görmemiş gözün görmüyor. Full açık mecburen birde onu düşünemiyorsun 😂 bu konuda en rahatsız bendim aklım çıkardı. Doğumdan sonra görmeyen kalmadı salıverdim 🙈

Meme tipin uygunsa kanguruda emer mi bi denesen ? Benimkiler çok büyük deneyemiyorum. Çocuğa anca yer kalıyor kanguru içinde 😅 hareket kabiliyeti kısıtlı yani.
Bir de belki tazyik azalır diye kendimi geriye doğru yatirarak emzirmeye çalışıyorum ama işe yaramıyor bende. Bu seferde çocuğun yüzü memeye gömülüyor mayalı hamura gömülür gibi 😅
Bende öyle arkaya yatarak emziriyorum benim başından beri tazyikli. Ama mochi ile biraz önden aldırıp emzirince tazyiği azalıyordu. Bu ara öyle de olmadı. Kanguruda becerebilir miyim bilmiyorum bir denemek lazım. Benimkiler küçük aslında ama bir deneyeyim.

Kızlar bizde sünnet ettircektik ilk bi profesörden rica ettik normalde yapmıyordu ama yapar diye yenidoğan sünnetleri iğneyle lokal yapılarak yapılıyor dedi ben o riski asla almam dedi bi bebek nöbet geçirmiş o yüzden diye. Sorun öyle yapmayan varsa yaptırın dedi bizde özel kliniklere sorduk kremle uyuşturup bizde iğne ile yapıyoruz dediler diye 6. Ayını beklemeye karar verdik ama yaşadığımız şehirde Hatayda yani bi doktor 7 farklı yöntemle yapıyor hangisi daha güvenli bilmiyorum ama siz hangi yöntemle yaptırdınız nasıl uyuşturdular ?
Bende biraz büyümesini bekleyeceğim. 6 ayını tamamlasın en azından diyorum. Tamamen içsel bir şey. Bi bildiğim olduğundan falan değil 😂

Kızlar spirali taktırdım önce gebelik testi yapıldı işlem beklediğim kadar çok acımadı hatta spirali takarken pek hissetmedim spekulum daha çok canımı acıttı 10 dakika bile sürmedi sonrasında 2 3 saat âdet sancısı gibi hafif bir ağrı oldu ağrı kesici alsanız onu da hissetmezsiniz biraz kanamam oldu doktor zaten olabilir demişti 5 yıl koruyuculuğu var dedi 10 gün ilişki yasak enfeksiyon riskinden dolayı spiral ve takma ücreti 5500₺ tuttu Türkiye’de takma ücreti alınmıyor olabilir sadece spiral 700₺ civarıydı
Oğlumun 2. Ay aşılarını da yaptırdık çok şükür fazla ağlamadı aşı sonrası uyudu eve gelince ağrı kesici ateş düşürücü damladan verdim
Sabah erkenden de konsolosluğa gidip oğlumun pasaportunu aldık 8de evden çıktık 2de ancak geldik eve baya yorulduk ama çok şükür bütün işleri halletmiş olduk 😌
Eve gelince hemen pompa yaptım 6 saatte göğüslerim taş gibi olmuş, bulaşık yıkayıp çocuğun kıyafetlerini makineye attım.
Pazar günü bir serpme kahvaltıyla ödüllendirelim kendimizi dedik bakalım nasıl olacak 😊 bir de eve masör çağırmayı düşünüyorum burda baya yaygın bu yorgunluk başka türlü geçecek gibi değil.
Siz neler yapıyorsunuz?
Evet dediğimiz gibi bende bu gün taktırdım. Spiral takılırken hiç hissetmedim bu beni çok mutlu etti. Ama kanamam var regl gibi bu normalmiş tabi. Tek fark doktorum ilişkiyi hiç yasaklamadı. Bende bence bu doktorunuzun dediğine uyusam iyi olur😕

Kızlar bizde sünnet ettircektik ilk bi profesörden rica ettik normalde yapmıyordu ama yapar diye yenidoğan sünnetleri iğneyle lokal yapılarak yapılıyor dedi ben o riski asla almam dedi bi bebek nöbet geçirmiş o yüzden diye. Sorun öyle yapmayan varsa yaptırın dedi bizde özel kliniklere sorduk kremle uyuşturup bizde iğne ile yapıyoruz dediler diye 6. Ayını beklemeye karar verdik ama yaşadığımız şehirde Hatayda yani bi doktor 7 farklı yöntemle yapıyor hangisi daha güvenli bilmiyorum ama siz hangi yöntemle yaptırdınız nasıl uyuşturdular ?
Bizim iğneyle uyusturmuslar ama çok ağlamış beni görünce gözleri dehşetle bakıyordu çok korkup ağladığı belliydi o gözlerini gördükten sonra keşke şimdi yapmasaydim dedim ama iyileşme süreci güzel geçiyor bugün sargı tamamen düştü ağrısı ateşi olunca fitil kullandik korktugum gibi değil dikişler ipli onlarda düşerse geçmiş bitmiş olacak inşallah 🌸

Doktorunuzun elbet bir bildiği, tecrübe ettiği bir durum vardır, acelesi yok sonuçta siz doktorunuza güvenmişsiniz onun yolundan gidin ki, içiniz rahat olsun. Bizim ilk oğlumu doğum yaptığım hastanede çocuk cerrahı ile ilk randevu doğum paketinin içinde vardı, doktor profesör filan değil ama sünnet konusunda ismi duyulmuş birisiydi, görüşmemizde hemen ilk 1 ay içinde hatta 7 günlükken yapılırsa iyileşmenin çok hızlı olduğunu söyledi, aslında niyetimizde hiç o kadar erken yaptırmak yokken doktora güvendik ve 7 günlükken yaptırdık. Dediğiniz gibi yanımızda uyuşturucu krem sürdüler ameliyathanede iğneyle sünnet bölgesini lokal olarak uyuşturup sünneti gerçekleştirdi doktor. Biz süreçten memnun kaldığımız için 2. oğlumda da aynı doktoru tercih ettik ve yine 7. günde sünnetini yaptırdık.

Bizim enfeksiyon riskinden dolayi sunnet yapilacak. Yoksa erken dönemde düşünmüyorduk. Cocuk urologu yenidogan sunnetini sevmiyorum, 6. Ayda dusunun dedi. Genel anestezi ile olacakmis. 6. Aydan sonra genel anestezi yetiskin bir bireyle ayni dedi.

Ben oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım. 4 günde iyileşti. Ve ağrı sızı olmadı. Sadece uyuştururlen acıdı 20 saniye. Sonra oyun oynadı zaten ben de yanına oturdum sohbet ettik. Oyun oynadık. Doktorumuz çocuk cerrahıydı. Yaş olarak siz ne zaman isterseniz
Olabilir dedi. Yani yaş
İm bir kıstas yok dedi.

Ben oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım. 4 günde iyileşti. Ve ağrı sızı olmadı. Sadece uyuştururlen acıdı 20 saniye. Sonra oyun oynadı zaten ben de yanına oturdum sohbet ettik. Oyun oynadık. Doktorumuz çocuk cerrahıydı. Yaş olarak siz ne zaman isterseniz
Olabilir dedi. Yani yaş
İm bir kıstas yok dedi.
Lokal anestezi mi olmuştu? (Oyun oynadı demişsiniz tamam :)

Bizim iğneyle uyusturmuslar ama çok ağlamış beni görünce gözleri dehşetle bakıyordu çok korkup ağladığı belliydi o gözlerini gördükten sonra keşke şimdi yapmasaydim dedim ama iyileşme süreci güzel geçiyor bugün sargı tamamen düştü ağrısı ateşi olunca fitil kullandik korktugum gibi değil dikişler ipli onlarda düşerse geçmiş bitmiş olacak inşallah 🌸
Geçmiş olsun canım güzelce atlatırsınız inşallah 🥰
Doktorunuzun elbet bir bildiği, tecrübe ettiği bir durum vardır, acelesi yok sonuçta siz doktorunuza güvenmişsiniz onun yolundan gidin ki, içiniz rahat olsun. Bizim ilk oğlumu doğum yaptığım hastanede çocuk cerrahı ile ilk randevu doğum paketinin içinde vardı, doktor profesör filan değil ama sünnet konusunda ismi duyulmuş birisiydi, görüşmemizde hemen ilk 1 ay içinde hatta 7 günlükken yapılırsa iyileşmenin çok hızlı olduğunu söyledi, aslında niyetimizde hiç o kadar erken yaptırmak yokken doktora güvendik ve 7 günlükken yaptırdık. Dediğiniz gibi yanımızda uyuşturucu krem sürdüler ameliyathanede iğneyle sünnet bölgesini lokal olarak uyuşturup sünneti gerçekleştirdi doktor. Biz süreçten memnun kaldığımız için 2. oğlumda da aynı doktoru tercih ettik ve yine 7. günde sünnetini yaptırdık.
Ya tabiki doktorun olumsuz bir anısı olmuş diye her bebekte olacak değil bende sizinki kadarken yaptırıp aradan çıkarmak isterdim ama böyle bir şeyi duyupta insan da risk alamıyor. Acelesi de olmadığı için bıraktık bakalım. Ne güzel sizin iyileşti bile minik adam🥰
Bizim enfeksiyon riskinden dolayi sunnet yapilacak. Yoksa erken dönemde düşünmüyorduk. Cocuk urologu yenidogan sunnetini sevmiyorum, 6. Ayda dusunun dedi. Genel anestezi ile olacakmis. 6. Aydan sonra genel anestezi yetiskin bir bireyle ayni dedi.
Şimdi mi olcak sünnet bebiş 6. Ayda mı o kısmı anlamadım

Kızlar 2 yasinda sünnet yaptırmayın da ne zaman yaptırırsanız yaptırın
Pandemiden dolayı oğlumu 2 yaşında yaptırdım çocuğumun psikolojisi alt üst oldu
Iyilesmesi kısa sürdü ama psikolojisini düzeltmemiz 1 yılı aldı

Geçmiş olsun canım güzelce atlatırsınız inşallah 🥰

Ya tabiki doktorun olumsuz bir anısı olmuş diye her bebekte olacak değil bende sizinki kadarken yaptırıp aradan çıkarmak isterdim ama böyle bir şeyi duyupta insan da risk alamıyor. Acelesi de olmadığı için bıraktık bakalım. Ne güzel sizin iyileşti bile minik adam🥰

Şimdi mi olcak sünnet bebiş 6. Ayda mı o kısmı anlamadım
6. Ayda. Yoksa ben küçükken çekiniyordum

Ben dediydim burda 😂 aynı bu ifadeleri de kullanmıştım ama fazla abartmamış olabilirim korkutmamak için 🙈 hatta bşr arkadaş kayınvalidesi emzirirken görecek diye çok kızgındı o benin kızım ne olacal görebiliriz birbirimizi demiş. Bende demiştim ki emzirmek öyle bşr şey ki o an uğraşmaktan kim görmüş kim görmemiş gözün görmüyor. Full açık mecburen birde onu düşünemiyorsun 😂 bu konuda en rahatsız bendim aklım çıkardı. Doğumdan sonra görmeyen kalmadı salıverdim 🙈
Ay cidden ya benim bi de 2 ay emzirememe sorunum oldu ya ciddi anlamda görmeyen kalmadı 🤷🏻‍♀️

Back
X