2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Geçti değil mi sizin Allahın izniyle sizin değerler yüksekmiyfi

Ilk testimiz 14 kusurdu sonra bize bir test yapildi anne sutune mi bagli diye eger oyleyse önemsiz dedi doktor gecer
Öyle cikti biraz uzun surdu ama gecti
Baya sararmisti her yeri ama uyku yapmamisti ogluma

Ilk testimiz 14 kusurdu sonra bize bir test yapildi anne sutune mi bagli diye eger oyleyse önemsiz dedi doktor gecer
Öyle cikti biraz uzun surdu ama gecti
Baya sararmisti her yeri ama uyku yapmamisti ogluma
Allah bütün bebelere şifa versin bana da dua edin yarın muhtemelen çıkar sonucumuz hayırlısı ile tertemiz çıksın düşmüş olsun

50 cm doğdu 58 oldu boyu :)
Ben daha uzun beklerdim ama benim boyum 178 :))
Bizimde ayni boyle 58 olmus 3 cm uzamis gecen aydan bu yana boyumda 178 🤣 baba kac ? 193 bizim babaninda, ilk kiz da 52 dogmustu su an 3,5 yasinda 4,5 gibi duruyo boyunda dolayi yasitlari arasinda ilerde belli olur sizinde boy farki 🤗

Bizimde arada oluyor bu sabahta vardı. Doktora söylediğimde havalar çok sıcak su içir demişti. Gerçekten de su içirdigim günler olmuyor ya az emdiği yada su içirmediğim günlerde oluyor, idrar tahlili de yaptırmıştık doğduğu zaman ne olduğunu bilmeyip korktuğum için temiz çıkmıştı. Bizimki pembe turuncu arası oluyor ha birde sünnetten dolayı da olabiliyormuş demişti doktor sünnet olması gerekiyor öyle olunca 🤗
Aaa bunu bilmiyordum 😮 Sünnet olmadık biz daha. Biraz acemiliğimizi atalım öyle yaptıracağız ama bu Perşembe iki ay kontrolümüz var, o zaman sorayım 👍 Bir de ne zamandan beri su içiriyorsunuz siz? Bizim doktorumuz o konuda bir şey demedi henüz.

Aaa bunu bilmiyordum 😮 Sünnet olmadık biz daha. Biraz acemiliğimizi atalım öyle yaptıracağız ama bu Perşembe iki ay kontrolümüz var, o zaman sorayım 👍 Bir de ne zamandan beri su içiriyorsunuz siz? Bizim doktorumuz o konuda bir şey demedi henüz.
2 günlüğünden beri su veriyorum 10 gün kadar vermedim havalar sıcak olunca tekrarladı o zamandan beri veriyorum günde 4 5 çay kaşığı kadar
Biz sünnet yaptık da geçmedi ama bazen tetikliyormuş doktorun dediğine göre

Bizimde ayni boyle 58 olmus 3 cm uzamis gecen aydan bu yana boyumda 178 🤣 baba kac ? 193 bizim babaninda, ilk kiz da 52 dogmustu su an 3,5 yasinda 4,5 gibi duruyo boyunda dolayi yasitlari arasinda ilerde belli olur sizinde boy farki 🤗
Babası da benden 1 cm uzun :)
Benim sülalede hiç kısa yok eşimin sülalede tek kısa babaanne .. gidip ona çekmez insalllah :))
Ne kadar aynıyız ya benim ilk oğlum da 52 cm doğdu bizimki de yaşıtlarından bi kıt daha uzun duruyor
2 numara kısa, tospik 😄
Arkadaşlarim dalga geciyor hic utanmadin mi bu boyla, bu çocuğu çıkarmaya diye 😄😄

Allah bütün bebelere şifa versin bana da dua edin yarın muhtemelen çıkar sonucumuz hayırlısı ile tertemiz çıksın düşmüş olsun

Amin canım insallah yarın güzel haberi alacaksın
Değer yüksek değil sınırda yarın düşmüş olur o sende rahat bir nefes alırsın 🤍

Arkadaşlar biz yine emiyoruz dünden beri 🤗 Çocuğum hemen hemen her emmeden sonra uykuya dalıyor, birkaç saat güzelce uyuyor 😴 Kaka ve çiş de yapıyor ☺️ Buraya kadar anlattıklarım bana çocuğun iyi emdiğini, beslendiğini gösteriyor 👍 Fakat çişli bezlerinde hep turuncu ürat kristalleri oluyor emdiğinden beri. Hani şu ilk başta sarılık olduklarında gördüğümüz küçük kırmızı, turuncu, koyu sarı lekeler... Bunlar sıvı alımının az olduğunu gösterirmiş 😔 Ben şimdi ikilemde kaldım. Çocuk yeterli miktarda ememiyor ve bu yüzden kristaller oluşuyor desek, o zaman neden ağlamıyor, neden güzelce uyuyor, neden çiş-kaka yapıyor? Çok karışığım. Bilginiz, tecrübeniz varsa paylaşırsanız ya da benimle fikir yürütürseniz çok makbule geçer 🙏🏻
Benim önceki bebeğimde 4 aylıkken yine böyle Ağustos aylarında köydeydik, aşırı sıcaktı. Ben de gezme uğruna çok susuz kalıp yemek de yemeğe fırsat bulamamıştım, 2 gün benim sütüm kesilir gibi oldu o zaman. 2 gün boyunca bebek hiç çiş kaka yapmadı sadece bezinde pembelikler oluştu. Ama bebeğim bayağı uslu bir bebekti, garibim ağladığı zaman içli içli sessiz sessiz ağlıyordu sadece, ben onu başka şeylerle oyalasam hemen susuyordu. Ama tabi durum ortada, hemen internete yazdım su verilmesi gerekiyor diye okudum. Hemen verdim biraz, sonra ben de yedim içtim filan, stresim de vardı onlar da düzeldi moralim yerine geldi ve sütüm geldi, emzirdim bebeğin çişi de düzeldi. Köyden dönüşte doktora gittik dedim böyle böyle oldu. Hiç önemsemedi, olur öyle yazın, kilosunda problem yok şu an, azar azar su verirsiniz yine olursa dedi geçti. Ama bir daha olmadı. Siz de bol bol su için ki sütünüz de sulu olsun çünkü bebeğe su sütten gidiyor. Sütünüz çok yağlı besleyicidir belki, su oranı azsa sütteki su yeterli gelmiyor olabilir. Azar azar su verin çay kaşığıyla. Bir de bebek çok terliyor olabilir. O zaman da su kaybı olur. Hepsi birbiriyle alakalı galiba.

Değer yüksek değil sınırda yarın düşmüş olur o sende rahat bir

Değer yüksek değil sınırda yarın düşmüş olur o sende rahat bir nefes alırsın 🤍
Amin canım amin Allah razı olsun İnşaAllah öyle olur

4 haziranda sezeryan doğumum oldu. Bu aralar yeşil akıntım oldu. Sarı yeşil gibi. Kasığımda hafif ağrıdı sanırım üşüttüm yarın gideceğim idrar testi vereceğim.

Bizimde o günlerde uykuya direnme vardı elini kolunu savurup kendini uyandırıyordu gözlerinden uyku akıyor olsa da uyumamak için elinden geleni yapıyordu ki hala öyle ama ben alıştım öyle olunca direk bırakıp uzaklaşıyorum biraz bakınıp oynuyor kendiliğinden uyuyor yada bere takip gözüne indiriyorum mecburi uyuyor 🤷🏻‍♀️
Kendiliğinden uyuyor mu maşallah sübhanallah ne yaptın tarifini ver bize hemen 😃

2 günlüğünden beri su veriyorum 10 gün kadar vermedim havalar sıcak olunca tekrarladı o zamandan beri veriyorum günde 4 5 çay kaşığı kadar
Biz sünnet yaptık da geçmedi ama bazen tetikliyormuş doktorun dediğine göre
Ben çok fazla anne sütü veremiyorum biliyorsunuz daha çok mama ama ona rağmen vermeyin sakın dedi doktorumuz bı kere ishal olduğunda 1 çay kaşığı verdim migdesi kabul etmedi suyu kustu resmen tekrar 4-5 çay kaşığı fazla gibi geldi bana. Miğde de gereksiz şişkinlik yapıp yeterli beslenmesini engellermiş

Back
X