2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
3-6 ay arasi acildi diye hatirliyorum ama net emin degilim cok surmedi ama eminim. Simdide gene biraz vardi koltuk altimda daha iyi durumda beyazlatici ozellikli bir sabunla yikiyorum banyoda vucudumu scrub gibi iyi geldigini dusunuyorum ya da hormonlar dengelendikce duzeliyor belki 🤗
Ben doğum yapalı 3 ay oldu ama söylesem inanmazsın bildiğin siyahilere dönmüştüm vajina ve koltuk altım hatta boynum da , şimdi biraz açıldı rengi ama ben lazer epilasyona başlayayım diyorum acaba bu siyahlığı kalıcı hale getirir mi ondan korkmaya başladım kararmayı artırmaz demi biraz önce lazer epilasyon yapmam lazım psikolojim bozuldu hep tüylerimi jiletledim

Tuylerin döküleceğini bana da siz söylemiştiniz hamileyken 🥰 benimkiler yanlar epey döküldü göbek deliği kararması geçti göğüs arasından bikiniyle kadar çizgi şeklinde tüyler var ama epey uzunlar diğerleri döküldüyse onlarda dökülür dimi 🥹🥰
Çok iyi haber, çok sevindim! 🤗 Bence onlar da dökülür. Kalırsa da 3-4 seans lazerle biter gider. Benimkiler dökülmedi henüz, beklemekteyim 🙄 Haa bir de yüzümdeki çiller azaldı, kaybolmaya yüz tuttu 🤗

Kızlar foto atmıştım belki hatırlarsınız ben baya çatlamıştım ya şimdi çatlaklar kahve mor ve ölü post gibi cimcikliyorum bile hissetmiyorum göbeğim bacaklarim cekistirince de sönmüş balon gibi çekişiyor böyle mi kalacak sıkılaştırıcı biseyler kullansam geçer mi 😑

Çok iyi haber, çok sevindim! 🤗 Bence onlar da dökülür. Kalırsa da 3-4 seans lazerle biter gider. Benimkiler dökülmedi henüz, beklemekteyim 🙄 Haa bir de yüzümdeki çiller azaldı, kaybolmaya yüz tuttu 🤗
Çok iyi yüze vuranlar genelde geçmiyor derler sizinkilerin geçmesine çok sevindim inşallah biran önce tüylerde geçer 🤗🌸🌸

Kızlar foto atmıştım belki hatırlarsınız ben baya çatlamıştım ya şimdi çatlaklar kahve mor ve ölü post gibi cimcikliyorum bile hissetmiyorum göbeğim bacaklarim cekistirince de sönmüş balon gibi çekişiyor böyle mi kalacak sıkılaştırıcı biseyler kullansam geçer mi 😑
Gebelikte kullandığımız yağlara devam etmeliymişiz, öyle duydum. Ama ben yapamam, sıcakta fenalık basıyor zaten

Gebelikte kullandığımız yağlara devam etmeliymişiz, öyle duydum. Ama ben yapamam, sıcakta fenalık basıyor zaten
Bende hiç kullanmadım gerçekten çok sıcak bikac krem araştırdım da emzirirken kullanılmaz diyo Nivea sıkılaştırıcı aldım şimdilik hiç yoktan nemlendirsin diye ama baktıkça dokundukça tuhaf oluyorum inşallah kalıcı olmaz göbeğimde henüz 5 aylık gibi tamamen gitmedi

Benim sezeryan olduğu halde bugün duş alırken baktım ki çatlaklar ve genişleme var çok şaşırdım bende size soracaktım sezeryanda olur mu ki 🙄 ama normal doğumda gebe okulunda ebeler demişti doğumdan sonra 1 santime yakın genişleme kalıyor maalesef 😕
Sezeryanda olmaması lazım. Yani kilo alımına bağlı çatlaklar olabilir belki ama genişleme olmaması lazım bence. Ama bildiğim bir konu da değil sadece kendi fikrimi belirttim

Kaşıntı döküntü bizde de yok. Doktor rotayı ikinci ayda yapalım dedi 53 günlüğüz daha yaptırmadık. Rota aşısı buna sebep mi oluyor yoksa hastalık bulaştı mı diye mi sordunuz? İshal yok. Sabahki kakası yine mukusluydu ama kan yoktu nolur ne olmaz süt ürününü kesiyorum takip edicem. Birkaç gündür çok tüketmiştim 😔 gaz sancısı sandığımız şey alerji belkide

Selam,
Büyük oğlum da alerji şüphesi vardı bebekken. Huzursuzluk, mukuslu kaka, dermatit gibi belirtiler vardi. Süt ürünleri diyeti yapmıştım ama bir türlü emin olamamıştım. Bir gün sağlık ocağında iken kendi çocuğu da süt ürünleri alerjisi olan doktora denk geldim. Diyet yaptığımı ama bir türlü emin olamadığımı söyledim. O da bana dedi ki o zaman tam tersini yap cok bol miktarda süt ürünü tüket bir öğünde kaşar, ayran, yogurt hepsini ye sonrasinda da gözlemle dedi. Ben de yaptim. Belirtilerde artış olmadı, alerjisi olmadığından emin olduk sonrasinda
Bu arada bu emin olamama sürecinde kendi çocuk doktorumuz rota aşısını yapmayalım demisti. Aşı olursa 3 gün çeker, aşı olmazsa 7 gün çeker hastalığı, rotadan ölen vaka şimdiye kadar olmadı en fazla hastanede yatar serum veririz ama alerji varsa tetiklemek daha kötü olur demisti. Yaptirmadik. Bizim doktorumuz pek ilaç sevmezdi. Biz kendisine çok güveniyorduk, her dediği de aklımıza yattı, biz de uyduk.
Ama tabiki bu da tavsiye değil.

Selam,
Büyük oğlum da alerji şüphesi vardı bebekken. Huzursuzluk, mukuslu kaka, dermatit gibi belirtiler vardi. Süt ürünleri diyeti yapmıştım ama bir türlü emin olamamıştım. Bir gün sağlık ocağında iken kendi çocuğu da süt ürünleri alerjisi olan doktora denk geldim. Diyet yaptığımı ama bir türlü emin olamadığımı söyledim. O da bana dedi ki o zaman tam tersini yap cok bol miktarda süt ürünü tüket bir öğünde kaşar, ayran, yogurt hepsini ye sonrasinda da gözlemle dedi. Ben de yaptim. Belirtilerde artış olmadı, alerjisi olmadığından emin olduk sonrasinda
Bu arada bu emin olamama sürecinde kendi çocuk doktorumuz rota aşısını yapmayalım demisti. Aşı olursa 3 gün çeker, aşı olmazsa 7 gün çeker hastalığı, rotadan ölen vaka şimdiye kadar olmadı en fazla hastanede yatar serum veririz ama alerji varsa tetiklemek daha kötü olur demisti. Yaptirmadik. Bizim doktorumuz pek ilaç sevmezdi. Biz kendisine çok güveniyorduk, her dediği de aklımıza yattı, biz de uyduk.
Ama tabiki bu da tavsiye değil.
Ben iki gündür her öğün süt ürünü yedim ve kakası birden mukuslandı o yüzden inek sütü alerjisinden şüphe ediyorum 🙄 4-5 gün hiç yemeyip takip edicem sonra tekrar tüketicem mukuslanırsa öyle emin olurum diye düşündüm. Genelde böyle teşhis koyuluyor anladığım kadarıyla. Sizin dediğinizde buna benzer bişe.
Peki şikayetleriniz ne zaman düzeldi? Kendi kendine mi düzeldi?
İnsan yavrusu eziyet çekmesin istiyor tabii hergün okula gidiyoruz kendimiz bile kış sezonunda 3-4 kere hastalanıyoruz. Aşı olmamak benim için bir tercih değil maalesef 😔 sadece sağlığı sebebiyle olmaması gerekse yaptırmam

Bende hiç kullanmadım gerçekten çok sıcak bikac krem araştırdım da emzirirken kullanılmaz diyo Nivea sıkılaştırıcı aldım şimdilik hiç yoktan nemlendirsin diye ama baktıkça dokundukça tuhaf oluyorum inşallah kalıcı olmaz göbeğimde henüz 5 aylık gibi tamamen gitmedi
Benim de 4-5 aylık gibi geliyor bazen. Çizgiler de aynı. Benzer durumdayız. Ama iyi olacağız ♥️

Arkadaşlar biz yine emiyoruz dünden beri 🤗 Çocuğum hemen hemen her emmeden sonra uykuya dalıyor, birkaç saat güzelce uyuyor 😴 Kaka ve çiş de yapıyor ☺️ Buraya kadar anlattıklarım bana çocuğun iyi emdiğini, beslendiğini gösteriyor 👍 Fakat çişli bezlerinde hep turuncu ürat kristalleri oluyor emdiğinden beri. Hani şu ilk başta sarılık olduklarında gördüğümüz küçük kırmızı, turuncu, koyu sarı lekeler... Bunlar sıvı alımının az olduğunu gösterirmiş 😔 Ben şimdi ikilemde kaldım. Çocuk yeterli miktarda ememiyor ve bu yüzden kristaller oluşuyor desek, o zaman neden ağlamıyor, neden güzelce uyuyor, neden çiş-kaka yapıyor? Çok karışığım. Bilginiz, tecrübeniz varsa paylaşırsanız ya da benimle fikir yürütürseniz çok makbule geçer 🙏🏻

Back
X