• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar aranızda namaz kılan var mı bana bebekli hayatımda kılmak zor geliyor gözümde büyüyor halbuki en fazla 10 dk
Bebeğe gece kalktığımda saate de bakıyorum, genelde ya imsak girmiş oluyor ya da 5-10 dk kalmış oluyor, hemen biraz bekleyip imsaktan sonra o sırada sabah namazını kılıyorum, bir daha ezan okunmasını filan beklemiyorum. Gün içinde çok koşturmaca oluyor ama onlara da diyanetin namaz alarmı kurulu. Son yarım saat 45 dk kala alarm çalıyor, kılmamışsam hemen hatırlayıp kılmam için iyi oluyor. Bazen yatsı namazında çok üşeniyorum, geç vakite kalırsa kılmadan uyuduğum oluyor, o zaman da gece için kurulu alarmım var zaten imsaktan önce ona kalkıp kılıyorum. Vakitleri kaçırmamaya çalışıyorum ama kaçırdıklarım da oluyor kaza etmeye çalışıyorum. Allah kabul etsin hepimizin ibadetlerini.

Kızlar bebişleriniz dönmeye başladı mı benimki bacaklarıyla kendini itekliyor yukarı doğru kucakta zıplıyor ama dönmüyor

Bebeğe gece kalktığımda saate de bakıyorum, genelde ya imsak girmiş oluyor ya da 5-10 dk kalmış oluyor, hemen biraz bekleyip imsaktan sonra o sırada sabah namazını kılıyorum, bir daha ezan okunmasını filan beklemiyorum. Gün içinde çok koşturmaca oluyor ama onlara da diyanetin namaz alarmı kurulu. Son yarım saat 45 dk kala alarm çalıyor, kılmamışsam hemen hatırlayıp kılmam için iyi oluyor. Bazen yatsı namazında çok üşeniyorum, geç vakite kalırsa kılmadan uyuduğum oluyor, o zaman da gece için kurulu alarmım var zaten imsaktan önce ona kalkıp kılıyorum. Vakitleri kaçırmamaya çalışıyorum ama kaçırdıklarım da oluyor kaza etmeye çalışıyorum. Allah kabul etsin hepimizin ibadetlerini.
Maşallah ne güzel Allah daim etsin🥰

Maşallah maşallah. Darısı çok isteyip de tembellikten yapamayanlara olsun. Ne güzel çok imrendim şu an size. Kaç gündür aklımda. Çok Kızıyorum kendime ama sonuç değişmiyor. Çok üşeniyorum.

Kızlar bebiş elini emerken çekiyor musunuz yoksa izin veriyor musunuz emmesine? Hangisi doğru hiç okudunuz mu bununla ilgili?

Bugün 2.ay aşılarımızı olduk. Saat22.00 da ateşi 38 olunca 2.5 ml calpol verdim. 1,5 saat geçti düşmedi ateş. Düşmesi gerekmiyormuydu?Parasetamol biraz geç düşürüyor ama hala ateşinin aynı olması normal mi?

Bugün 2.ay aşılarımızı olduk. Saat22.00 da ateşi 38 olunca 2.5 ml calpol verdim. 1,5 saat geçti düşmedi ateş. Düşmesi gerekmiyormuydu?Parasetamol biraz geç düşürüyor ama hala ateşinin aynı olması normal mi?
Bende size yazacaktım oğlumunda ateşi 20.40 geçeden beri iç ateş olarak çıktı pirofen verdim bı çay kaşığı emzirip su verdim anca şimdi düştü uyumuyor bı türlü iç ateş daha da korkutuyor beni inşallah çabuk atlatırız yaa 😩
Ağız mendillerinden ıslatıp kasik koltuk altı ve alnına koy istersen o da etkili oluyor ilaç etkisini gösterene kadar kontrol altına almış olursun

Bende size yazacaktım oğlumunda ateşi 20.40 geçeden beri iç ateş olarak çıktı pirofen verdim bı çay kaşığı emzirip su verdim anca şimdi düştü uyumuyor bı türlü iç ateş daha da korkutuyor beni inşallah çabuk atlatırız yaa 😩
Ağız mendillerinden ıslatıp kasik koltuk altı ve alnına koy istersen o da etkili oluyor ilaç etkisini gösterene kadar kontrol altına almış olursun
İc ateş dediğin şey nasıl birsey canım?
İlk cocuğumda hiçbir aşı ateşi 37.2 nin üzerine çıkmamıştı.Bu bir tuhaf
daha simdi 37.4 e dustu ates..Yani etkisinin azalmasi gerekirken yeni düsurdu çok enteresan ama çıkacak gibi duruyor yine.
çok zor uyudu.sesler çıkarıyor uyurken .Bu gece nöbet var bize anlaşılan😔

Sabah 6da kalktı yani dün sabah oluyor tabii. Bütün gün kucaktaki ufacık uykular dışında uyumadı. Max 30 dk uyudu o da yine kucakta. Sizin bebeleriniz öyle gündüz koyuyosunuz yatağına 1 saat 2 saat uyuyor mu gerçekten ya. Ben su içmeye kalkamıyorum deliricem artık. Ha sabah 6da kalktı kaçta gece uykusuna geçti derseniz, GEÇMEDİ 😭
Hala gülüp aguluyor 5 saniye sonra da ağlama krizine giriyor zaten, dengesiz 😄 ikizler burcu olmak bunu gerektirir 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ne zaman uyuyacak acaba, ben ne zaman uyuyacağım..

Sabah 6da kalktı yani dün sabah oluyor tabii. Bütün gün kucaktaki ufacık uykular dışında uyumadı. Max 30 dk uyudu o da yine kucakta. Sizin bebeleriniz öyle gündüz koyuyosunuz yatağına 1 saat 2 saat uyuyor mu gerçekten ya. Ben su içmeye kalkamıyorum deliricem artık. Ha sabah 6da kalktı kaçta gece uykusuna geçti derseniz, GEÇMEDİ 😭
Hala gülüp aguluyor 5 saniye sonra da ağlama krizine giriyor zaten, dengesiz 😄 ikizler burcu olmak bunu gerektirir 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Benim bebeğim de uyumuyor.
Kanguruda uyutabiliyorum sadece, kangurudan cikarip yatirinca ya o an hemen uyaniyor ya da 5 -10 dakika sonra uyaniyor. Ama kangurudan cikarmayip öylece kanguru ile durursam 2 saat uyuyor.
Öğlenleri yürüyüşe cikiyorum evde kanguru ile daral geldiği için en azindan bebek arabasinda yatsin da az bi vücudum hava alsin diye. 1 2 saatlik öyle uyku yapiyor. Ama yanima yine de kanguruyu da aliyorum. Çünkü bebek arabasinda da durmuyor bazen hemen kanguruya geçip beraber bos bebek arabasini gezdiriyoruz bir kac saat 🤦🏻‍♀️
Sanirim atak haftasinda şu an. Ebe ile paylaştığımda bunları öyle dedi. En azindan kanguruda uyuyor öyle de uyumayabilirdi dedi. Yani bi nevi haline şükret dedi. Telefondan adim sayilarimi gösterdim ona gün gün. "anneyiz" dedi. Onun da bir çözümü yok yani, sabret diyor. Ki kendisi gercekten çok güvendiğim tecrübeli bir ebedir.
Amma velakin ben bittim şu son bir kaç gündür. Sıfır enerji. Bebeğim de azcik iri, ağır. Ayak bileklerim, belim, tarak kemiklerim ağrıdan kopuyor. Ee yaşım da var. Ruh hali olarak iyiyim Allahtan. Neyse yazmak, paylaşmak iyi geldi.

İc ateş dediğin şey nasıl birsey canım?
İlk cocuğumda hiçbir aşı ateşi 37.2 nin üzerine çıkmamıştı.Bu bir tuhaf
daha simdi 37.4 e dustu ates..Yani etkisinin azalmasi gerekirken yeni düsurdu çok enteresan ama çıkacak gibi duruyor yine.
çok zor uyudu.sesler çıkarıyor uyurken .Bu gece nöbet var bize anlaşılan😔
İç ateş başının arkası ve ensesi yanıp diğer yerlerin soğuk olmasıyla anlaşılıyor el ayaklar morarıyor yanaklar kizariyor huysuzluk halsizlik oluyor ateş ölçerde ateş çıkmıyor ve kaynar kusma oluyo bazen kusma olmadı bizde çok şükür ilacı verdim elini yüzünü yıkadım iyi geldi
Saat başı alarm kurup baktım ateşine şuan normal ateşe dönmüş 37.8-9 oynuyor ilaç vermedim emzirdim üstünü çıkardım düştü vücut savaşsın biraz ilaçla etkisini azaltmayayim ama artık uyumam 10 dkda bir kontrol ederim sabaha az kaldı dayan inşallah hicbisey kalmayacak diye avutuyorum kendimi 🙁
Biran önce atlatıp geçsin hastalıkları tüm bebikolar yol boyu annecim canın acıyabilir ama senin iyiliğin için yoksa hiç canın acisin atesin çıksın ister miyim diyerek içim içimi yiyerek gittim saglikocagina
İnşallah senin kuzunun çıkmamıştır düştükten sonra 🤲🏻🤲🏻

Benimki de gündüz zor uyuyor. Uykuya zor dalıyor, uyuduğunda ise 5- 10 dk ya uyanıyor. Uzun uyuduğu da oluyor ama hiç belli olmuyor. Gün içerisinde sürekli uyutmaya çalışıyorum. Yaptığım en büyük mesaim bu. Çünkü uykusu olduğu için ağlıyor huzursuzlanıyor. Dolayısıyla iş yapmak çok zorlaşıyor. Her sabah bugün şunları yapıcam diye kafamda belirliyorum ama yarısını bile bitiremeden akşamı ediyorum. Gece uykusu fena değil Allahtan ama onda da uyuyana kadar baya uğraşıyoruz. Akşam 19-23 arası zorlu geçiyor. Kızım da böyleydi. O kadar bunalmıştım ki. Gündüzleri sürekli uyutmaya çalışmaktan. Sonra sonra biraz büyüdükçe düzeliyor bu durum. Çünkü gündüz uyku ihtiyacı azalıyor, çevreye ilgisi artıyor. Bu bizi de rahatlatıyor. Buna da şükür diyorum olacak bunlar.

Merhaba çok geçmiş olsun benim bebegimde 2 haftalıkken 8e düsmüstü sarılıgı doktorum takip görmedi ama 1 aylıkken tekrar yükselmiş 11e yüzündede vardı özellikle gözünün beyazında şuan neden oldugunu araştırıyor doktorum kan aldı e nabızdan baktım hepsi normal gözüküyor büyük ihtimal bizimde anne sütü sarılıgı bu neden oluyor acaba ve hiç mama vermedim sadece süt veriyorum onla alakalı olabilirmi
Çok teşekkürler. Anne sütü sarılığı 3 ay sürebilir dedi doktorumuz. Sizin bebiş kaç aylık? Size de geçmiş olsun bir şey çıkmadı ise korkulacak bir şey yok.

Hanımlar bebeklerinizin uyku düzeni için chatgpt den destek alabilirsiniz. Yaklaşık 1 haftadır deniyorum. %70 verim aldım diyebilirim

Öncelikle bebeğinizin kaç günlük olduğunun bilgisini verin. Sonra uyanma ve uyuma saatlerini yazın. Örneğin; 9’da uyandı yazınca, bir sonraki uyku aralığını veriyor. 10’da uyudu yazınca, önceki uyku saatlerine göre yaklaşık ne kadar uyuyabileceğini söylüyor. Ben o aralıkları çok kaçırmışım eskiden. Uyuturken zorlanıyodum ve çok kısa uyuyordu. Bu şekilde ne zaman uykuya geçirmem gerektiğini takip edebiliyorum. Sürekli uyandı - uyudu saatlerini girince bebeğiniz ile ilgili bir datası olduğundan sonraki uyku zamanlarını buna göre yorumluyor

Ayrıca özel bir durum varsa onu da belirtin, ona göre de plan yapıyor (aşısı var, 3 saat araba yolculuğumuz var, ateşi var vb)

Sevgiler

Benimki de gündüz zor uyuyor. Uykuya zor dalıyor, uyuduğunda ise 5- 10 dk ya uyanıyor. Uzun uyuduğu da oluyor ama hiç belli olmuyor. Gün içerisinde sürekli uyutmaya çalışıyorum. Yaptığım en büyük mesaim bu. Çünkü uykusu olduğu için ağlıyor huzursuzlanıyor. Dolayısıyla iş yapmak çok zorlaşıyor. Her sabah bugün şunları yapıcam diye kafamda belirliyorum ama yarısını bile bitiremeden akşamı ediyorum. Gece uykusu fena değil Allahtan ama onda da uyuyana kadar baya uğraşıyoruz. Akşam 19-23 arası zorlu geçiyor. Kızım da böyleydi. O kadar bunalmıştım ki. Gündüzleri sürekli uyutmaya çalışmaktan. Sonra sonra biraz büyüdükçe düzeliyor bu durum. Çünkü gündüz uyku ihtiyacı azalıyor, çevreye ilgisi artıyor. Bu bizi de rahatlatıyor. Buna da şükür diyorum olacak bunlar.
Aynıymışız 😔 gece uykusuna geçmesi için de saat 20.00 ila 23.00 arasında uğraşıyorum. 3 saatin sonunda artık uyumuş oluyor. Benim de büyük oğlum da böyleydi. Hep kanguru ile sokaklardaydim 😊 sonra da 6 aylik oldugunda artik duzene gitmişti, çok güzeldi uyku rutini. Küçüğümünde de öyle olur umarim.

Benim bebeğim de uyumuyor.
Kanguruda uyutabiliyorum sadece, kangurudan cikarip yatirinca ya o an hemen uyaniyor ya da 5 -10 dakika sonra uyaniyor. Ama kangurudan cikarmayip öylece kanguru ile durursam 2 saat uyuyor.
Öğlenleri yürüyüşe cikiyorum evde kanguru ile daral geldiği için en azindan bebek arabasinda yatsin da az bi vücudum hava alsin diye. 1 2 saatlik öyle uyku yapiyor. Ama yanima yine de kanguruyu da aliyorum. Çünkü bebek arabasinda da durmuyor bazen hemen kanguruya geçip beraber bos bebek arabasini gezdiriyoruz bir kac saat 🤦🏻‍♀️
Sanirim atak haftasinda şu an. Ebe ile paylaştığımda bunları öyle dedi. En azindan kanguruda uyuyor öyle de uyumayabilirdi dedi. Yani bi nevi haline şükret dedi. Telefondan adim sayilarimi gösterdim ona gün gün. "anneyiz" dedi. Onun da bir çözümü yok yani, sabret diyor. Ki kendisi gercekten çok güvendiğim tecrübeli bir ebedir.
Amma velakin ben bittim şu son bir kaç gündür. Sıfır enerji. Bebeğim de azcik iri, ağır. Ayak bileklerim, belim, tarak kemiklerim ağrıdan kopuyor. Ee yaşım da var. Ruh hali olarak iyiyim Allahtan. Neyse yazmak, paylaşmak iyi geldi.
Ay arkadaşım, hepimiz aynıyız. Benim kız uyudu, ne zaman biliyo musun, bugün sabah 11.15te 😄 şu an hala uyuyor. Harika yaa, uyumadan 20 dk önce bi güzel kustu üstüme de kendi üstüne de 😄 uykusuzluktan zaten mahvolduk eşim de ben de.
Salonda yatıyo hem de 🤦🏻‍♀️ yaklaşık 30 saat mıkırdanmalar, mini uykularla geçti

Bilge de kanguruda uyuyor, aynen dediğin gibi çıkarınca uyanıyor. Ben gündüz çıkamıyorum ya aşırı sıcak burası, kavruluyoruz gündüzleri.

Bi de var ya benim bebeğim bence iri değil hani 5100 falandır kilosu ama sürekli taşıyınca bi yerden sonra 20 kilo gibi oluyor, haklısın yani bel mi dayanır o kadar taşımaya kol mu

Back
X