• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kizlar bebegime bobrek fonksiyon testi yapildi. Bir bobrek digerinin gorevini ustlenmis ama bir tanesi %20 seviyesinde calisiyoe 😔 ve galiba tikaniklik var. Henuz doktorlarla gorusemedim plan ne olacak bilemiyorum ama galiba ameliyat olacagiz. Neden benim minnosumun basina geldi bunkar cok uzgunum 😔😔
Canım cok cok geçmiş olsun. Benim eşim 3 yaşında ameliyat olmuş tek böbrekli şu an da diğer böbrek çürümüş o küçücük bedendeyken. Bir böbreği iki böbrek boyutuna ulaşmış o şekilde hayatına devam ediyor maşallah diyim gayet sağlıklı. Profesyonel sporculk yapmış 7 yasından 22 yasına kadar yani çok sağlıklı bi çocukluk geçirmiş. Çok ilaç içmeden büyümüş sadece bir de bol su 🤗 yılda bir ultrason yaptırır tahlil verir bitti gitti tabi annesine sormak lazım neler yasadı o süreçte. Allahım bol şifa versin miniğimize 🤲

Canım cok cok geçmiş olsun. Benim eşim 3 yaşında ameliyat olmuş tek böbrekli şu an da diğer böbrek çürümüş o küçücük bedendeyken. Bir böbreği iki böbrek boyutuna ulaşmış o şekilde hayatına devam ediyor maşallah diyim gayet sağlıklı. Profesyonel sporculk yapmış 7 yasından 22 yasına kadar yani çok sağlıklı bi çocukluk geçirmiş. Çok ilaç içmeden büyümüş sadece bir de bol su 🤗 yılda bir ultrason yaptırır tahlil verir bitti gitti tabi annesine sormak lazım neler yasadı o süreçte. Allahım bol şifa versin miniğimize 🤲
Cok tesekkur ederim. Moralim bozuldugunda esinin durumunu da aklima getiriyorum. Darisi benim bebisime 🥹

Ben aslında vitamin kullanıyorum, demir ilacı, d vitamini, multivitamin, omega 3. Onları da almasam ne olacakmış halim harapmış heralde… ya da alıp almamak arasında bir fark yok. Kaslarımızı güçlendirmenin yollarına bakmamız lazım sanırım. Protein takviyesi filan nasıl olur acaba? Hani protein sütleri filan oluyor ya, öyle şeyler fayda eder mi acaba? Ya da düzenli egzersiz yapmamız lazım?
Düzenli süt ve ürünleri kırmızı et balık falam tüketmeye çalışıyorum aslında ama takviye olarak da kullanabilirsek iyi olabilir bu aralar kontrol için doktora uğramam gerekiyor sorarım önerisi olursa sizinle de paylaşırım bulduğunuz bişey olursa önerilerini de beklerim 🤗🌸

Tekrar tekrar yazıyorum inşallah Allah çok büyük 🤲 genetik test yapıldı mı bir sebep söylendi mi size neden olduğuna dair
Yapisal olabiliyormus. Idrar reflusu var, ilave olarak tikaniklik var mi onu anlamadik henuz. Doktorla henuz gorusemedik. Genetik testten hic bahsedilmedi, bunun disinda bir bulgu da yok.

Yapisal olabiliyormus. Idrar reflusu var, ilave olarak tikaniklik var mi onu anlamadik henuz. Doktorla henuz gorusemedik. Genetik testten hic bahsedilmedi, bunun disinda bir bulgu da yok.
Çok çok geçmiş olsun. Daha önce bahsetmiştim, benim ablamın bir böbreği doğuştan çok küçük, doktor tek böbreği var gibi düşünebilirsini demiş vaktinde. Sadece soğukta kalmamasını/ terleyip soğuk almamasını önerdiğini hatırlıyorum temel şeylere ek olarak. Öyle ciddi bi sorun yaşamadı, 3 oğlu var benden 13 yaş büyük ama ondaki enerjinin, hareketliliğin %30 u bende yok :) 🧿

uyku gerilemesi yaşayanlar vardı durum ne acaba? Ben 4 ayda bekliyordum 3 ayı yeni doldurduk bahsettikleri atak bu olamaz değil mi? Gece uykusuna güzel yatardı ve kalkınca ağlama huyu yoktu şu an bangır bangır

Düzenli süt ve ürünleri kırmızı et balık falam tüketmeye çalışıyorum aslında ama takviye olarak da kullanabilirsek iyi olabilir bu aralar kontrol için doktora uğramam gerekiyor sorarım önerisi olursa sizinle de paylaşırım bulduğunuz bişey olursa önerilerini de beklerim 🤗🌸
Evet çok çok iyi olur. Ben de YouTubeda biraz fizyoterapistlere baktım, birkaç egzersiz not aldım yapmayı düşünüyorum fayda ederse yazarım.

Çok çok geçmiş olsun. Daha önce bahsetmiştim, benim ablamın bir böbreği doğuştan çok küçük, doktor tek böbreği var gibi düşünebilirsini demiş vaktinde. Sadece soğukta kalmamasını/ terleyip soğuk almamasını önerdiğini hatırlıyorum temel şeylere ek olarak. Öyle ciddi bi sorun yaşamadı, 3 oğlu var benden 13 yaş büyük ama ondaki enerjinin, hareketliliğin %30 u bende yok :) 🧿
Masallah darisi basimiza, teşekkür ederim duymak iyi geliyor 😘

uyku gerilemesi yaşayanlar vardı durum ne acaba? Ben 4 ayda bekliyordum 3 ayı yeni doldurduk bahsettikleri atak bu olamaz değil mi? Gece uykusuna güzel yatardı ve kalkınca ağlama huyu yoktu şu an bangır bangır
Bizim henüz 6 gün var üç aya ama normalde 9 da uyur 12-1 e kadar kesintisiz uyurdu sonrasında da sabaha kadar 2 saatte bir uyanırdı. Üç gündüz o kesintisiz uykusu yok 2 saatte ya da 1 saatte uyanıyor ve bi kaç kez sesli ağlayarak uyandı normalde hiç öyle uyanmaz. Ben bi kaç gün beşiğe yatırdım güvensizlik mi hissetti diye düşünmüştüm ama atakta olabilir.

Misafirliğe gittiğiniz gün noldu canım yazmadın sonrasında iyi uyudu mu bebiş? İnşallah iyi uyumuştur bizim gibi gezmeye gitmeye tövbe etmemişsindir 🤣

Kizlar eve bildiğiniz eski usul salıncak kurduk ve gündüz uykularını orada uyumaya basladi. Yeni kesfimiz sayesinde 🤩 gündüz 10-30 dk arasi uyuyan bebisimizin uykuları 2-3 saate çıktı.

Ben aslında vitamin kullanıyorum, demir ilacı, d vitamini, multivitamin, omega 3. Onları da almasam ne olacakmış halim harapmış heralde… ya da alıp almamak arasında bir fark yok. Kaslarımızı güçlendirmenin yollarına bakmamız lazım sanırım. Protein takviyesi filan nasıl olur acaba? Hani protein sütleri filan oluyor ya, öyle şeyler fayda eder mi acaba? Ya da düzenli egzersiz yapmamız lazım?
Ben de çok güçsüzüm, özellikle ayaklarım. Yürümekte çok güçlük çekiyorum, ayağa kalktığım an üzerine basamıyorum. Dediğiniz gibi kollarım da falan da derman yok, ben de kola kapağı falan açamaz haldeyim. Bence benim kalsiyumum eksik, ondan alıcam. Vitamin de hamilelikten kalanı içiyorum ama bence hiç faydası yok. Demirim de bitti 🤦🏻‍♀️ ne alayım multivitamin? Ne kullanıyosunuz kızlar?

Kizlar eve bildiğiniz eski usul salıncak kurduk ve gündüz uykularını orada uyumaya basladi. Yeni kesfimiz sayesinde 🤩 gündüz 10-30 dk arasi uyuyan bebisimizin uykuları 2-3 saate çıktı.
Annem bu mesajı beğendi 😄 salıncak kuralım diyip duruyor, eşim de delemem bi yeri kiracıyım diyor. Siz nası yaptınız? Fotoğraf atma şansın var mı

Kızlar ben gece yarım kundak yapıyorum gündüz yapmıyorum yapsam iyi olacak gibi siz gündüz yapıyor musunuz?

Back
X