• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
M melekinsan
bende sağım yapıyorum bölüp buzluğa atıyorum yarısını ısıtıyorum doymazsa kalanı öyle çıkartıp veriyoruz benim kız kalkıp 150 cc içmiyor az az sık sık içiyor 60 80 cc yapıyoum boşa gitmesin diye
sağım makinası markası ne masaj yapma özelliği filan varmı az kademede çalıştır varsa ne kdar çok sağım olursa o kadar çok süt oluyor ve kesilmiyor bazen işim oluyor elle daha hızlı diye sağım yapıyorum o zaman benim de acıyor süt geri gitmesin diye bende işyerinde sağım yapıyorum ahh ahh ne zor analık
Cidden zor ya 🥴 ben lansinohun giyilebilir pompasını kullanıyorum elektrikliside var ondan iyice soğudum başında oturmaktan uzun zmandir elektrikliyi açmadım

Hadi bakalım bugün başlayayım 🤣 akşam uyuyunca mı yapsam acaba. Gündüz bu kadar sağsam kızıma süt filan kalmaz 🤣
Gece emzirme sonrası yapıyorum ben 😅 gece son emzirme sonrası yaparsan çıkan miktara takılma önemli olan memenin uyarılması zaten. 14ünde kilo kontrolüne çağırdı doktor işe yaramış mı yazarım buradan 😅😅

Kızlar bebişlerin konuşabilmesi için bizlerin sık sık kpmuşması gerekiyor . Etrafta zaten kimse yok kışta geldi bahçeye de çok indiremiyorum. Bu bebeklerle akşama kadar ne konuşacaz biz😂 ben konuşmaktan yoruldum şansen ne anlatacağımı da bilmiyorum artık. Hikaye kitabı okurken asla dinlemiyor bakmıyor. Direkt benim yüzüne bakıp bir şeyler anlatmam lazım dinleyebilmesi için. Tecrübeli hanımlar siz ilk çocuklarınızla neler yaptınız nasıl söktüler konuşmayı🫠
İlk kızım çok erken konuştu.
Konuşurken heceleri üzerini basa basa ve görsel olarak göstere göstere sohbet ederdim. .
Kuklalar ile çok oynardık mesela.Bayılırdi.
Ve müzik. Bolca dinledik .Bu minnosta da böyleyiz. Ablamiz çok daha iyi yapıyor bu işi kardeşiyle. O yüzden bu sefer biraz daha şanslıyım🥰

Son düzenleme:
İlk kızım çok erken konuştu.
Konuşurken heceleri üzerini basa basa ve görsel olarak göstere göstere sohbet ederdim. .
Kuklalar ile çok oynardık mesela.Bayılırdi.
Ve müzik. Bolca dinledik .Bu minnosta da böyleyiz. Ablamiz çok daha iyi yapıyor bu ışık kardeşiyle. O yüzden bu sefer biraz daha şanslıyım🥰
Fav şarkımız çekirdeksiz domates .
Hemen çalınca tepki veriyor. 😄
sesli gülüyor üstelik.o kadar dilimize pelesenk oldu ki .eşim de iş yerinde bunu mirildanırken buluyorum kendimi diyor🤩

Kızlar bebişlerin konuşabilmesi için bizlerin sık sık kpmuşması gerekiyor . Etrafta zaten kimse yok kışta geldi bahçeye de çok indiremiyorum. Bu bebeklerle akşama kadar ne konuşacaz biz😂 ben konuşmaktan yoruldum şansen ne anlatacağımı da bilmiyorum artık. Hikaye kitabı okurken asla dinlemiyor bakmıyor. Direkt benim yüzüne bakıp bir şeyler anlatmam lazım dinleyebilmesi için. Tecrübeli hanımlar siz ilk çocuklarınızla neler yaptınız nasıl söktüler konuşmayı🫠
Ben ilk günümü anlatıyorum dikkatli dikkatli dinliyor oda ses çıkartıyor sonra kafamdan hikayeler anlatıyorum şaşırıyoum canlandırarak anlatıyorum arada filan tepki veriyor sonra zaten beni bir sal der gibi bakıyor sıkılıyor sonra kendi haline bırakıyorum eşim geldiği zman da ona da konuş diyorum akşam da b 3 4 dk o laflıyor :) kız kardeşim ful konuştu devamlı tekrar yaptı bu fil bu araba diye diye tekrar yaptı hep 2 yaşında çok güzel akıcı konuşuyor derdini anlatıyor

Nedense hiç sevmedi şarkı markı olaylarını bebeğim :( tekrar deneyeyim
Ben şarkı açıp oynuyorum izliyor 🤣🤣 klasik müzik, shakira, Türkçe pop, hip-hop hergün bir tür gidiyoruz 🤣 klasik müzikte bale gibi dans ettiğimde bir kere kendi kendine uyumuştu 🥹 akşama kadar etkinlik kalmıyor ki

Gece emzirme sonrası yapıyorum ben 😅 gece son emzirme sonrası yaparsan çıkan miktara takılma önemli olan memenin uyarılması zaten. 14ünde kilo kontrolüne çağırdı doktor işe yaramış mı yazarım buradan 😅😅
Ay hadi iyi haberini bekliyoruz 😍 en iyisi gece gibi duruyor

Büyük oğlumda biz de baya yalnızdık. Annemlerin yanına gidince konışması birden gelişmişti. Konuşmaktan yoruluyorsanız youtube ya da spotifydan masal açıp dinletebilirisnşz. Oğlum hep anlatmamı ister, anlatmaktan yorulurdum. Ona da masal açıp dinletiyorum. Büyüdükçe de kitapları daha çok severler.

Çok zayıfladım hamile kaldığım kilodan bile zayıfım 😔
Şuan kötü bir durum yok bebeğe yetiyor ama iyice azalıp bitmez umarım
Yaa niye zayıfladın o kadar, canın mı yemek istemiyor. Merak etme bitmez inşallah canım sen yine dikkat et de

Kız iyi misiniz 😄😄 el kadar bebe kitaba bakmıyor kitap sevmiyor diyosunuz. Olur mu öyle şey ayol 😄😄 isterseniz alıp okuma yazmayı söksünler. Tabii ki size bakacaklar, mimiklerinize bakacaklar. Sesin kaynağına bakacaklar. Ama siz okumaya sayfaları göstermeye ve farklı ses tonlarıyla okumaya devam edeceksiniz. En nihayetinde de suç ve ceza okumuyoruz yani, tavşancık varmış bıcıbıcı yapmış diyoruz 😄😄 okuma tonu da önemli, okurkenki mimikler de. O tonlamalar vs ilerleyen dönemde taklite dönüşecek, orda dil gelişiminin meyvesi toplanmaya başlıyor. Ha tabi şu da yok yani ben çok kitap okudum benim çocuğum şimdi 5 aylıkken konuşur, 12 aylıkken kitap yazar 😄 en nihayetinde o da bi insan ve bizden farklı bi insan. Biz naparsak yapalım o kendi hızında büyüyecek. Kilosu da öyle olacak boyu da dil gelişimi de. Elbette iyi bir ebeveyn elinden gelenin fazlasını yapmalı bana göre

Ben şarkı açıp oynuyorum izliyor 🤣🤣 klasik müzik, shakira, Türkçe pop, hip-hop hergün bir tür gidiyoruz 🤣 klasik müzikte bale gibi dans ettiğimde bir kere kendi kendine uyumuştu 🥹 akşama kadar etkinlik kalmıyor ki
😃😃 Kesinlikle öyle, şarkı açıp dans edelim Bilge de seviyor. Ben çok etkinlik yapamıyorum ya benimkinin uyanmasıyla uyuması arası o kadar kısa ki. Dakka başı uyuyor ve uyanıyor. Bütün gün uyutmaya çalışmakla geçiyor benim. Asla uykuya dalamıyor ve hep uykusu var. Çok garip bi halde. Uyutmaya çalışmazsam da ağlıyor 😃 dünya tatlısı canım evladım

😃😃 Kesinlikle öyle, şarkı açıp dans edelim Bilge de seviyor. Ben çok etkinlik yapamıyorum ya benimkinin uyanmasıyla uyuması arası o kadar kısa ki. Dakka başı uyuyor ve uyanıyor. Bütün gün uyutmaya çalışmakla geçiyor benim. Asla uykuya dalamıyor ve hep uykusu var. Çok garip bi halde. Uyutmaya çalışmazsam da ağlıyor 😃 dünya tatlısı canım evladım
Oh be sadece ben uyutmayı beceremiyorum sanıyordum 😂😂 en sevdiğim uyuyacam diye ağlaması 😂😂 uyumak için ağlıyor ağladığı için uyuyamıyor 🤯🤯 zaten 15-20 dakikaya bir uyanıyor ne bileyim en çok zorlandığım kısım uyutmak kendi kendine uyuyacağı günün hayali ile yaşıyorum

Oh be sadece ben uyutmayı beceremiyorum sanıyordum 😂😂 en sevdiğim uyuyacam diye ağlaması 😂😂 uyumak için ağlıyor ağladığı için uyuyamıyor 🤯🤯 zaten 15-20 dakikaya bir uyanıyor ne bileyim en çok zorlandığım kısım uyutmak kendi kendine uyuyacağı günün hayali ile yaşıyorum
Öncelikle şunu asla unutma dava kardeşim, her çocuk kendine hastır. Ama oğlum 6 yaşında ve tabii hala bizim desteğimizle uyuyor 😄 artık uykusu gelince ağlamıyor ama. 5 yaşında komşumun oğlu o hala uykusu gelince ağlıyomuş mesela 😄 olur yaa olur bizim kızlar kendi kendilerine uyur 😄 ne demişler, Allahtan ümit kesilmez

Kızlar bebeğim 18 günde sadece 200 gram almış çok üzüldüm ya 🥺
Bebeklerimizin doğum günü ve doğum kilosu aynı geçen yazdığınızda öyle aklımda kalmış. 4 gün önce evde tarttım burayada yazmıştım hatta 200 gr almış. Benim oğlum hastalanmıştı ona bağlıyorum 10 gün kadar iştahsızdı 30 cc emiyordu

Düşüş bekliyoruz bu ay 😔 Sizler tartıldıkça bende merak ediyorum ama ayının dolmasını beklicem 😔 zaten kafama taktığım bunca şey varken..
Ben de merak ediyorum gidip tarttırmak istiyorum aslında 🥺 bu ay az kilo alıyolar demek ki, herkesinki öyle çünkü

Öncelikle şunu asla unutma dava kardeşim, her çocuk kendine hastır. Ama oğlum 6 yaşında ve tabii hala bizim desteğimizle uyuyor 😄 artık uykusu gelince ağlamıyor ama. 5 yaşında komşumun oğlu o hala uykusu gelince ağlıyomuş mesela 😄 olur yaa olur bizim kızlar kendi kendilerine uyur 😄 ne demişler, Allahtan ümit kesilmez
6 yılın 3.5 ayı geçti neyseki 😂😂😂

Back
X