2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Çık arkadaşım bunaldıkça çık dışarı. Çıkamazsan da yaz o kadar kadın boşuna toplanmadık. Hem burada birbirimizi teskin ederken kendimizle de konuşuyoruz aslında, nasıl iyi geliyor

Yok ilk doğunca alındı ürat kristalleri için hala devam ediyor kristalleri ama kimse idrar alalım demedi alerji içinde test verdik 10 gün sonra çıkacak inşallah sonuçlar
Arkadaşımın bebeği de emmeyi reddediyordu.
Çok az içiyordu. Haliyle kilo alımı da olmuyordu.
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı tahlilde.
Tedavisi bitince normale döndü.
Bu sebeple yazdım.

Acaba uykusuzluktan tam çekemiyor da aç olduğu için mi sürekli uyanıyor? Kısır döngü şeklinde. Sıkıntısı ya gaz ya açlık diye düşünüyorum
Evet açlığı bende düşündüm ama ilk gece uykusuna geçirmeden önce tam doyurup öyle geçiriyorum yarım saat sonra uyanıyor . Gece aç ama onu biliyorum uykusuzluktan mememe aldığım gibi uyuya kalıyor çünkğ dün gece üstüm başım battı içmediği için mastit olmaktan korktum. Ama tokkende uyanıyor onu da test ettim bana da gaz gibi geldi. Diş olsa gündüzde etkilerdi bence.

Yok ilk doğunca alındı ürat kristalleri için hala devam ediyor kristalleri ama kimse idrar alalım demedi alerji içinde test verdik 10 gün sonra çıkacak inşallah sonuçlar
1 ayda bebeğim 470 gr alınca daha doğrusu öncekş aya göre epey düşüş yaşayınca doktorumuz idrar tahlili aldı. İdrar yolu enfeksiyonu iştahsızlığa sebep olur dedi . Her ihtimale karşı bakalım demişti. Bizde çıkmadı bir şey ama bilginiz olsun sebep oluyormuş

Benim bebeğim doğduğundan beri gaz sıkıntısı yaşıyor, zirvede kolik diyebilirim. Hala geceleri en sık gaz sebebiyle kalkar. Eli kolu durmaz, çırpınır gibi yapar gözü kapalıyken bile. Bacaklarını karnına bastırdığım an da çıkarır, böyle böyle sabah ederiz. Biz probiyotik ve günde 3 kez sabsimplex e başladık 15er damla. Doktorunuzla görüşebilirsiniz.
Tahminim, sizin bebeğiniz de memeyi bırak tut yaparken hava yutuyor olabilir gaz probleminiz daha önce yoktu ise.

Gaz ise ben içtiğimiz kan ilacından olduğunu düşünüyorum . Ferrum kullanıyorum ve yorumlarda görsüğüm kadarıyla gaz ve kabızlık sıkıntısı yaratoyormuş . Bizde kabızlık yok ama gaz yapmış olabilir . Bebeğim doğduğundan beri gazı yoktu ilacı içtiğinden beri böyle. Bugün ilacı vermedim bi kaç gün gözlemleyeceğim o şekilde

Benim bebeğimde gaz problemi çok olduğu için doktor Sidefer yazdı. Henüz başlamadım ama yorumları iyiydi, onu da bir araştırın dilerseniz

Arkadaşımın bebeği de emmeyi reddediyordu.
Çok az içiyordu. Haliyle kilo alımı da olmuyordu.
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı tahlilde.
Tedavisi bitince normale döndü.
Bu sebeple yazdım.
Teşekkür ederim bende bı götürsem iyi olacak bugun yine tarttim geçen hafta tartmıştım 20 gram vermiş o zamana göre hep aynı yerde tartıyorum farklı çıkmasın diye tartıda sorun olacagini sanmıyorum ama bebeğimde var bişey hissediyorum kan tahlili almak istiyorlar 10 gün önce 7 tüp aldılar üst üste sorun yaratır mı bilmiyorum zaten enfeksiyon değerlerine bakilmisti ona bakıp yorumlasinlar ve idrar tahlili yapsınlar isteyecem

Kızlar iki ayrı konuyla geldim. Bebeklerimizle aktivite yapmakta oyalamakta zorlanıyorduk biz yani kısa da olsa ilgisini çeken bir şey bulduk. Kumandalı arabamız vardı eşimin küçüklüğünden onu eşim sürüyor onuda karın üstü bırakıyoruz arabayı izliyor baya bi vakit kazanıyoruz bizi de yormuyor. İkinci konu ise kuzenimin bebeği 1 aylık felan geçenlerde bana dediki kemik suyuyla makarna yapmıştım gece sütüm aşırı çoktu hatta bi göğsü mastitten döndü. Bende kemik suyu yapmıştır diye düşündüm. Dün akşam ton balıklı makarna yapmıştım gece benimde sütüm baya çoktu sebep olan makarna mı yoksa yanındaki balık ya da kemik suyu mu bilmiyorum ama kuzenim sade salatayla yediğinde de olduğunu söyledi deneyin isterseniz.

Bir aylıkken bizimde fışkırıyordu
Kemik suyunun sayısız faydası var tabii genelde kullanıyorum çorbalara vs gözlemim protein arttırıyor
Bugün benim kıza bir haller oldu sürekli emmek istiyor şoktayım 2 gündür beni çok yordu bugün memede uyumasına izin verdim bakalım bayram tatil vs sansın bugünü belliki zor bir dönemden geçiyor buna ihtiyacı var gibi

Ben biberonla verince içiyor aslında ama vermeye korkuyorum çünkü yapışıyor memeyi bırakır diye endişeleniyorum
Himmm evet ama bu ay meme reddi çok oluyormuş zaten bence hiç riske atmayın benim kız işte 2. Ay atağında meme dlreddi oldu bi daha asla döndüremedim zaten sütüm az diye bıraktım sağarak veriyorum ve mama

Kızlar hem içeriği temiz hem etkisi iyi bir demir ilacı önerisi verir misiniz araştırmaktan başım ağrıdı
Bulursan buraya da yazar mısın cnm , biz gastroenteroloji bölümünde takipliyiz ya artık geçen gün kontrolde doktor hiç demir ilacını söylemedi ben sordum hocam demire başlatıyor bütün doktorlar diye , dedi ki kan tahlili yapıp bakalım kanı azsa verelim kanı iyiyse gerek yok dedi onu da sonra yaparız dedi bende zaten kabızdan çok korkuyorum diye kapattım konuyu çünkü kan ilacı beni kabız yapmıştı hamileyken o yüzden Korkuyorum ya bu arada bitkisel formlu kan ilaçları hiç bir işe yaramıyor ben hamileyken sidefer kullandım ama hiç ise yaramamış kan serumu verilmişti bana çok düşüktü demir

Evet işte hem temiz içerikli yan etkisi az hemde olumlu etkisi olan bir demir ilacı yok mu acaba besteron şimdiye kadar en çok öneri aldığım oldu

Ben biberonla verince içiyor aslında ama vermeye korkuyorum çünkü yapışıyor memeyi bırakır diye endişeleniyorum
Bende biberon vermemek için zor tutuyorum kendimi ama 4. Ay atağında meme reddi zaten olabiliyormuş bir de biberonun tuz biber olmasını istemiyorum

Maşallah maşallah bizimkilerde emmeye döner inşallah
Himmm evet ama bu ay meme reddi çok oluyormuş zaten bence hiç riske atmayın benim kız işte 2. Ay atağında meme dlreddi oldu bi daha asla döndüremedim zaten sütüm az diye bıraktım sağarak veriyorum ve mama
Bakalım ne kadar böyle devam edebileceğiz
Bende biberon vermemek için zor tutuyorum kendimi ama 4. Ay atağında meme reddi zaten olabiliyormuş bir de biberonun tuz biber olmasını istemiyorum
Umarım güzelce atlatırız bu süreci. Ayrıca L Lightning paylaşmıştı demir ilaçları ile ilgili bi doktorun paylaşımını çok güzel açıklamıştı ben baktım ona göre alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…