- 22 Kasım 2023
- 1.092
- 758
- 43
- 29
Bebeğimin yoğun gaz problemi devam ediyor o sebeple golden goat u araştırmıştım baya kusma problemi yaptığını okumuştum. Ben de probleme yönelik mama kullanmanızı tavsiye ederim, daha tecrübeli arkadaşların önerdiği gibi. Tez zamanda şifa olur inşallahAnlatamamak dahada yoruyor şimdiye kadar takmamaya zorlamaya çalışıyordum ama bugün dış gözle de görülüp çok zayıf olduğu söylenince 3 ay kontrolünde 150 gram 20 gün sonrada 100 gram almış dediğimde de çok şaşırarak tepki verdiklerinden bende çok taktım çok üzüyor beni kimsede anlamıyor tamam mama veriyorum uykulu olmadığı sürece göğsüme gelmiyor ama mamayı da 1 2 ölçeği bile bitirmiyor öğürüp atıyor bugünün zorladım diye 2 kez kustu yediğinden fazlaca off napcaz yaa
Alerji doktorumuz tahlil aldı 20 gün sonra çıkacak sonuçlar alerjik mama kullanmiyorum doktor hiç mama verme dedi ama zaten süt icmiyor saginca da az çıkıyor zaten mamayı da kesersem aç kalacak çocuk diye Golden goattan devam ediyorum bı sonuclarimiz çıksın online olana da baktirabilirim farklı görüş iyi olabilir
Mamayı Bebelac kullandım alerjiyi tetikleyince değiştirip keçi sütlü aldım alerji için iyi geldi ama kilo aldırmıyor yada bizimki içmiyor diye almıyor saglikocagi hemşiresi saat değil her ay aynı almaz diye moral vermeye çalıştı ama 3.ay 150 20 gün sonra 100 gram gerçekten çok az
Alerjik mama hangisini kullanmam gerek bilemedim doktor da test sonuçlarına göre görüşelim dedi mama verme kes dedi direk hiç muayene test sonuçlarını beklemeden tamam keseyim de süt içmiyor saginca da en fazla 30 cc cikiyor her iki memeden ne yapayım diyince yüzüme bakıp düştü geçenlerde çiş sayısı 2 ye 1 e bile düştü bu daha düzelmiş hâli ama kilo almaması direnmesi gerçekten çok üzüyor yaaAlerjisini arttirdiysa bebelac muhtemelen keci sutu de arttirir sut proteini oldugu icin. Alerjik mama denemeniz gerektigini dusunuyorum ben yazdijlarinizdan yola cikarak. Dr lari da anlayamadim nasil mama verme der anne sutu yetmiyorsa mama verilir yani cocuga cis yapmio diosunuz vs bilemedim cok kokayliklar diliyorum
Olabilir tabi. Belli bir toleransi vardir, onu asinca cikiyordur belki belirtiler.Dışarıda filan bişe yemiyorum süt ürünü yok diyorlar ama güvenmiyorum komşunun verdiğini bile yemiyorumdiyete başlayalı 2 ay oldu. Anafilaksi riskimiz yok çok şükür ama bebeğin gaz kıvranmaları kakayı ağlayarak yapması vs insan üzülüyor. iyi olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Yumurtayı biraz arttırdım ondan şüpheliyim aslında iki gündür kek yemiştim onda da yumurta vardı. Hergün bir tane yiyordum bir haftadır iki yiyorum bide kek tükettim dediğim gibi. Alerji olan besini az tüketince reaksiyon göstermeme durumu olabilir mi acaba böyle bir şey duydunuz mu?
Teşekkür ederim doktor ismi için
Tabii doktorlar en iyisini bilir ama çiş miktarı azsa nasıl mama kesiliyor, Allah korusun böbreklerine yazık değil mi, susuzluk çok büyük problem. Bir de ben bu süreçte maalesef çocuk doktorlarına güvenimi kaybettim. O kadar farklı fikirdeler ki her biri. Benim bebeğime bir tanesi kafadan antibiyotik yazdı mesela, gittiğim diğer iki doktor hayır, ne alakası var asla kullanma dediler. Biri mamayı hemen kes dedi diğeri devam edebilirsin bir anormallik yok gelişiminde dedi. Biraz da annelik içgüdülerimizi dinlemek gerekiyor bence esnek konulardaAlerjik mama hangisini kullanmam gerek bilemedim doktor da test sonuçlarına göre görüşelim dedi mama verme kes dedi direk hiç muayene test sonuçlarını beklemeden tamam keseyim de süt içmiyor saginca da en fazla 30 cc cikiyor her iki memeden ne yapayım diyince yüzüme bakıp düştü geçenlerde çiş sayısı 2 ye 1 e bile düştü bu daha düzelmiş hâli ama kilo almaması direnmesi gerçekten çok üzüyor yaa
İki aydır kullanıyorum yüzündeki alerji izlerini azalttığı için kullanmaya devam ettim ama son günlerde kusma yaptı o da ben içmesi için zorladığım için oluyor sanırım dediğiniz gibi alerji için mama almalıyım deneyimli alerjik bebişe iyi geldigini düşündüğünüz mamalar varsa tavsiyelerinize açığım arkadaşlarBebeğimin yoğun gaz problemi devam ediyor o sebeple golden goat u araştırmıştım baya kusma problemi yaptığını okumuştum. Ben de probleme yönelik mama kullanmanızı tavsiye ederim, daha tecrübeli arkadaşların önerdiği gibi. Tez zamanda şifa olur inşallah
Güvensizlikten 4 ayda 4 doktor değiştirdim maalesef sağlık ocağı doktorumu da değiştirdim en son 2 uzman doktor gördü ikisi de kilosu az alerjisi yüksek alerji doktoruna götür dedi götürdüğüm alerji doktoru mamayı kes dedi hiç muayenesiz mama veriyorum der demez pardon sonunu dinledin mı sütüm yok mamayı da zorla veriyorum vermeyip ne yapayım dedim döndü baktı sadeceTabii doktorlar en iyisini bilir ama çiş miktarı azsa nasıl mama kesiliyor, Allah korusun böbreklerine yazık değil mi, susuzluk çok büyük problem. Bir de ben bu süreçte maalesef çocuk doktorlarına güvenimi kaybettim. O kadar farklı fikirdeler ki her biri. Benim bebeğime bir tanesi kafadan antibiyotik yazdı mesela, gittiğim diğer iki doktor hayır, ne alakası var asla kullanma dediler. Biri mamayı hemen kes dedi diğeri devam edebilirsin bir anormallik yok gelişiminde dedi. Biraz da annelik içgüdülerimizi dinlemek gerekiyor bence esnek konularda
Ben de aynı şekilde değiştire değiştire özel muayene haklarını bitirdik çocuğun. Çoğu ezbere gidiyor, boy kilo bitti gitti, çoğu körelmiş ve alan bilgisini unutmuş maalesef.Güvensizlikten 4 ayda 4 doktor değiştirdim maalesef sağlık ocağı doktorumu da değiştirdim en son 2 uzman doktor gördü ikisi de kilosu az alerjisi yüksek alerji doktoruna götür dedi götürdüğüm alerji doktoru mamayı kes dedi hiç muayenesiz mama veriyorum der demez pardon sonunu dinledin mı sütüm yok mamayı da zorla veriyorum vermeyip ne yapayım dedim döndü baktı sadeceyarın yine tartmaya götürecem inşallah düzelmiştir yaa gerçekten bebeğim gözümün önünde eriyor ve elimden bişey gelmiyor
Gruptaki çoğu kişinin bebeği böyle. yenidoğanla neden karşılaştırıyorsun? O zaman benim bebeğimde çok içiyordu açlık tokluk bilmiyordu ki. İki saate bir besliyorduk hayır demiyordu ağlamıyordu. Ama şuan öyle değil bence bebeğini kimseyle kıyaslama çok şükür sağlıkla kucağımızda yavrularımızYok canım niye bu kadar açlığa dayansinlar benden iki gün önce doğum yapan tanıdığım var 150 CC veriyormuş 3 4 saatte bir bizim bebisler bi değişik bakalım hayırlısı olsun evlatlarimiz sağlıkla büyüsün inşallah yaaa ben iki aydır böyle olduğumuz için biraz daha panigim belki bu aralar ataktan falan böyledir hepimiz ayniysak demi
Benimki halen daha 4-5 günde yapıyor ama kilosuna hiç etkisi yokTartı siparişini iptal et diyen arkadaşlarımı dinlemedim ben şimdi geri iade edeceğim4 gündür bebeğimin kilosunu aynı gösteriyor. Tartı kalmaya devam ederse hergün doktora giderim herhalde
Kızlar bebeğin çok hareketli olması da kilo almasına engel oluyordur bence benim bebeğim kolu bacağı akşama kadar durmuyor neredeyse emeklemek üzere öyle söylim inanılmaz nir emekleme çabası var gitti gidecek
ve benim anlamadığım bebeğim günde 3-4 minimum kaka yapıyor . Beslenmeyen bebek bu kadar kaka yapar mı kıvamı rengi normal. Çok kaka yaptığı için kilo almıyor olabilir mi acabayani 2 gr içiyor 5 gr çıkarıyor 5 gr da hareketle eritiyor
Bugun aynisini dusundum, artik hareketleniyorlar ve bu da kilo alimini azaltacak. Her gun tartmak vesvese verir bence de bosuna. Bizimki de emeklemeye calisiyor bu arada, dizini bukup ittirmeye calisiyor, sasiriyorum, bakalim ne zaman basaracaklar :) Abisine her seyi ben zorla yaptirmistimTartı siparişini iptal et diyen arkadaşlarımı dinlemedim ben şimdi geri iade edeceğim4 gündür bebeğimin kilosunu aynı gösteriyor. Tartı kalmaya devam ederse hergün doktora giderim herhalde
Kızlar bebeğin çok hareketli olması da kilo almasına engel oluyordur bence benim bebeğim kolu bacağı akşama kadar durmuyor neredeyse emeklemek üzere öyle söylim inanılmaz nir emekleme çabası var gitti gidecek
ve benim anlamadığım bebeğim günde 3-4 minimum kaka yapıyor . Beslenmeyen bebek bu kadar kaka yapar mı kıvamı rengi normal. Çok kaka yaptığı için kilo almıyor olabilir mi acabayani 2 gr içiyor 5 gr çıkarıyor 5 gr da hareketle eritiyor
Doktorumuz çok kaka yapmanın bir etjisi yok kiloya dedi ama ne bilim günde 3-4 kez en az dolu dolu kaka yapınca nasıl etkisi olmaz bilemedimBenimki halen daha 4-5 günde yapıyor ama kilosuna hiç etkisi yokNiye düzelmedi bizimkinin kaka yapması onu da anlamadım. Bu arada benim bebeğimde aşırı hareketli yani normal değil ben o kadar hareketli olsam bütün kiloları vermiştim etki ediyor olabilir.
Grup bu ay yıkıldı bari sizinki iyi olsun yarınki kontroldeBugun aynisini dusundum, artik hareketleniyorlar ve bu da kilo alimini azaltacak. Her gun tartmak vesvese verir bence de bosuna. Bizimki de emeklemeye calisiyor bu arada, dizini bukup ittirmeye calisiyor, sasiriyorum, bakalim ne zaman basaracaklar :) Abisine her seyi ben zorla yaptirmistimbizim se doktor kontrolumuz yarin bakalim ne kdr almisiz.
Masallah bebislereGrup bu ay yıkıldı bari sizinki iyi olsun yarınki kontroldebizimki de baya diz büküp ilerlemeye çalışıyor ve inanılmaz hırslı. Gidemeyince de sinirlenip çığlık atıyor
Bu mesajları okumuştum ama cevap verme fırsatı bulamadım. Benim bebeğim sola yatık tutuyordu kafasını bariz. Hatta ablam boynu tutulmuş gibi duruyor demişti. Ara ara düzeltir gibi oluyordu ama ağırlıklı sola yatırıyordu. Sizinki de bunu tek yöne mi yapıyor bu önemli. Eğer iki yöne de yapıyorsa muhtemelen yorulduğu içindir henüz dik tutamıyordur. Biz fizik tedaviye görürdük, ultrasonda kas boyları eşit çıktı şükür kitle de yok. Bazen özellikle normal doğumlarda boynundan çeketken zedeleyebiliyorlarmış kanama alanı da pıhtılaşınca kitle oluşturabiliyormuş. Yine yatırma alışkanlıklarından da bir taraf kısa kalabiliyor. Tortikolis literatürdeki adı.Biz biraz fazla sol kolumuza yatırmıştık mesela. Neyse ki alışkanlığa bağlı olduğu için benim teşviklerim, egzersizlerimle 2 Haftada düzeldi çok şükür veya boyun kasları güçlendi dik tutmaya başladı bilemiyorum. O sıra baya takmıştım ama vaktinde müdahaleyle çok çabuk düzeliyor eğer alışkanlığa bağlıysa sadece
Darlik hissedilmesinin nedeni aslında kuruluk. Ostrojen eksikliğinden kaynaklanıyor. Şu an emzirme döneminde olduğumuz için malum düşük. Adet olup, hormonlar eskiye dönünce düzeliyor. O zamana kadar jellerden faydalanilabilir. Bir nevi menopoz fragmanı da diyebiliriz sanirim :)
Çok teşekkür ederimgerçekten kabus gibi günlerdi ameliyatımdaki doktorla da pek yıldızımız barışmadı sonrasında da vücut kitledi kendini kalkamadım yataktan derken şuan tek fobim o günler ama geçti yaa çok şükür bebişlerimiz 4 aylık oldular
Biraz sitem duyabilirsin o zamanda anayım ben ana adlı şiirimi okuyabilirsin(bebem var benim tuvalete bile izinle gidiyorum en son düşüneceğim şey kendim oldu ondan gelemedim sorry )
Kızlar siz emzirirken 2-3 saat bekliyor musunuz ben her fırsatta emzirmeye çalışıyorum o yüzden mi emmiyor acaba bugün iyice bıraktı sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?