2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Lohusalık sonrası bir ay kadar süt artıran anne diyeti yaptım ben. İki liste kalmış elimde uyduğum günler biraz daha iyiydim öyle hatırlıyorum. Belki işinize yarar

Eklentiler

• 2978.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 22
  • 1364.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 22
Isırıp çekiyor değil mi? 3 gündir aynı durumdayım dişleri olmamasına rağmen acıtıyor . Sıkı sıkı ısırıp bir de çekiyor . Yüz ifademden kızdığımı anlıyor ama gözümğn içine baka baka yapıyor. Bu bebe daha 4 buçuk aylık

Ooo hoşgeldin piremses gözümüz yollarda kaldı 30 saniyede yüzüm güldü ayrıca teşekkür ediyorum Doktorlar kilo da kilo persentil de persentil demese gayet mutluyuz aslında

Evet bir de diş çıkınca napacağız bilmem. İnşaallah o zamana kadar unutur.

Evet bende hemen kestirdim ,çünkü cok uzundu benim saçlar hem banyoda baş edemiyordum aşırı dökülüyor evin her yerinde saç cidden çok daha fazla görünüyor kısacık kestirdim yine saçlar var heryerde ama en azından bi tık daha az görünüyor, mesela elini saçına atınca bir avuç geliyor ya saç kısa olunca o bir avuç saç daha az görünüyor

Parça parça yazıyorum gibi olacak bebeğin banyosu için ısıtıcı ne kullanıyorsunuz? Eski tip küçük elektrikli soba mı alsak yoksa modern bişeler çıktı mı
Ben bebisi duşun içinde kucağımda yıkıyorum banyonun peteği yeterli oluyor banyonun ısınmasına

Kızlar yabancılar arasında Oreo (bisküvi) sütü artırıyor diye bir söylenti var deneyen oldu mu?
Kayınvalidem bana normal petibör bisküviler var ya ondan ye sütün artar demişti, çok ciddiye almadım ve yemedim ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu arada kızlar aranızda anne sütüne en erken veda edeniniz benim biliyorsunuz ki benim kız memeyi 2. Ay da bıraktı ve 2 aydır mirayın iştahı kötü olduğu için az olan sütüm stresten iyice azaldı veeee buda yetmezmiş gibi sağ göğüs ucum sürekli sağmaktan hassaslasmış ,sağım yaparken karıncalanmaya başlamıştı, artık iyice zorlanmaya başlamıştım ve sağımı bırakmaya karar verdim 3 gündür sadece çok birikip, sertleşip acıyınca sağdım, bgn baya azalmış sanırım bir kaç güne kesilir , hiç böyle düşünmemistim ama şu an Miray iyi olsun da mamayla beslensin modundayım umarım sizlerin sütleri bol bol gelir bebisler iştahlı iştahlı emer ben elendim

Ben de o mantıkla kestireceğim yoğunluk olarak daha az görünürse avcumda daha az depresyona girerim diye düşünüyorum
Elenmek demeyelim bence ona, bebeğin o şekilde tercih etti diyelim Benim bebeğim de meme aşığı değil, aştım ama artık şu an uyku gerilemesi ve diş stresi sardı beni mesela. Gündem hep değişik, hareketli. Hepimizin bebeğinin zorluğu farklı. Meme emsin mama yesin, ayakta sallansın kendi kendine uyusun, kilolu olsun minyon olsun , en nihayetinde hepsinin sağlığı iyi olsun inşallah yeter, bizler de bunun için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz zaten, bu yüzden hepinize çokça kalp sevgili anneler

O zaman normale dönmüştür benimki döndüğüne göre siz hangi ülkedesiniz? Burda 25-50-75-100 mg tiroid ilaçları

Almanyadayim. Ben de şaşırdım doktor 88 dediğinde, kutuyu elime alana kadar yanlış anladığımı düşünmüştüm ne alaka niye 85 değil ve ya 90 değil de 88, bilemiyorum

Sekerli gidalar sut yapiyor derler ya, hatta buna karsilik sekerli yiyince cok sut icmektendie denir. Bence ondan olabilir.
Benim sağlık ocağı hemşirem demişti bana. Bildiğin basit petibör bisküvi inanılmaz süt yapıyor ye demişti. Ben emzirdikten sonra hep şekerli şeyler yemek istiyorum. Yediğim gibi de sütüm artıyor. Bence alakası var.

Sağlık ocağı hemşiremiz bana petibör ye demişti. İlk başlarda yemiştim bence alakası var. Amann sağlıklı ve mutlu olsunlar da mama da olur sütte olur.

Benim kendimde gözlemlediğim ne zaman kırmızı et yesem sütüm yağlanıyor. Ayrıca şekerli şeyler yediğimde de hem artıyor hem yağlanıyor. Kuzu kulağı , tahin helvası , bol su , hurma, Dereotu bunlar favorilerim. Yediğim gibi artış oluyor. Özellikle kuzu kulağı ve dereotu
Çok arttırıyor. İstesem kilomu verebilirim çünkü tüp bebek tedavisi öncesinde de vermiştim. Kendimi az çok biliyorum. Ama ne zaman öğün azaltsam ya da daha az yesem sütüm hemen etkileniyor. Şimdilik kilo olayını rafa kaldırdım.

Biliyorsun süt meselesini ne çok kafama takmıştım ama şimdi diyorum aman iştahla icsinde mama içsin hiç sorun değil sağlık olsun nasibi bu kadarmış yapacak bişey yok

Sağlık ocağı hemşiremiz bana petibör ye demişti. İlk başlarda yemiştim bence alakası var. Amann sağlıklı ve mutlu olsunlar da mama da olur sütte olur.
Aynen öyle bende öyle diyorum valla iki ay sağıp verdim iyi bile dayandım artık cidden o hassaslık çok tiksindirdi beni Allah affetsin, artık sağım yapamıyorum yapacak bişey yok nasibi bu kadarmış yavrumun.

Ben bir bebeğin beslenme olayının bu kadar zor bir şey olduğunu yaşamasam birinden duysam inanmazdım. Emzirme ve süt sağma olayı zaten apayrı zor. Mama yedirmek bebeğin peşine düşmek çok daha zor. Genel olarak bebeği besleme olayı zormuş. Yaşadık gördük

Calistiginiz icin mi süt sağımı yapiyorsunuz

Kızlar petibörü bilmem ama bana da ilk doğum yaptığımda durmadan şey
Diyorlar çay a 5-6 şeker at iç çok süt yapar diyorlardı.
Tabiki hiç denemedim çayı şekersiz içen biriyim de süt yapsa bile şeker hastası mı edicez kendimizi . Ne demek 5-6 şeker bi de çocukken hatırladığım bir şey var yengem kutu kuyu meyvesuyu içerdi süt olsun diye .
Süt olacak diye de kendimize zarar veremeyiz ya ama sanırım bunca insan söyleyip uyguladığına göre şekerli şeyler sütü arttırıyor demekki

Bebekler her şekilde büyür
Ona en çok mutlu anne lazım
Diğer türlüsü seni çok üzüp, strese sokuyordu böyle kendini daha iyi hissedeceksen evladın da daha rahat edecektir demek
Doya doya bu ayların keyfini çıkar çok şükür kuzucuğun sağlıklı, sen de aynı şekilde gerisinin hiçbir önemi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…