Lohusalık sonrası bir ay kadar süt artıran anne diyeti yaptım ben. İki liste kalmış elimde uyduğum günler biraz daha iyiydim öyle hatırlıyorum. Belki işinize yarar@Skyler5 protein ağırlıklı beslendiğini söylemiştin biraz bahseder misin tam olarak nasıl besleniyorsun? Ekmek hiç mi tüketmiyorsun. Meyve? Öğle ve akşam yemeklerinde neler yiyorsun? Hergün et sıkıcı olur nşr süre sonra sebze tüketiyor musun?
Ben son zamanlarda çok kötü beslendim abır cubur çok tükettim ve karbonhidrat ağırlıklı beslendim. Sütüm etkilenmiş olabilir sağdığımda su gibiydi. Biraz dikkat edeyim diye düşündüm
Isırıp çekiyor değil mi? 3 gündir aynı durumdayım dişleri olmamasına rağmen acıtıyor . Sıkı sıkı ısırıp bir de çekiyor . Yüz ifademden kızdığımı anlıyor ama gözümğn içine baka baka yapıyor. Bu bebe daha 4 buçuk aylıkKızlar bebiş ısırmaya başladı ya emziremiyorum resmen. Önceki bebeklerim bu kadar erken başlamamıştı sanırım. Ne yapacağımı şaşırdım. Sadece hayırrr ısırmak yoook diye bağırmakla buldum kendimi. Tabi çocuk şokağladı peşine bir dünya. Sizin bildiğiniz bir yöntem var mı?
Ooo hoşgeldin piremses gözümüz yollarda kaldıHanımlar selamNasılsınız? Okuyamadığım mesajları hızla kontrol etmeye çalıştım, bence iyisiniz Çocuklar sağ, sağlıklı, kendimiz keza. Daha ne isteyelim Allah'tan Kiloya, persentillere tek başına bu kadar anlam yüklemeyelim. Sayısal veriler bir insanın gelişimini takip etmede sandığımız kadar anlamlı değil. Çocukların nörolojik gelişimine ağırlık verelim. Algıları açık mı, huzurlu mu, gülüp oynuyor mu, öğrenmesi kavraması ne seviyede, duyusal tepkileri gelişim gösteriyor mu bunlara önem verelim. Yoksa hepimizi aynı gıda ile besleyip çocukları aynı zaman ve sürede emzirmemizi sağlayan bir deneye alsalar emin olun çocuklarımızın büyümesi aynı oranda olmayacak. Biri 300 gr alırken öbürü yerinde sayacak mesela. Genetik muazzam bir şey... Çevresel faktörler keza. Bunları bilirsek daha az stres yaşarız, çocuklarımıza da daha az stres transfer ederiz diye düşünüyorum. Buradaki çocuklar hepimizin çocuğu oldu artık, sağlıklı olmalarına duacıyım her birinin
Evet bir de diş çıkınca napacağız bilmem. İnşaallah o zamana kadar unutur.Isırıp çekiyor değil mi? 3 gündir aynı durumdayım dişleri olmamasına rağmen acıtıyor . Sıkı sıkı ısırıp bir de çekiyor . Yüz ifademden kızdığımı anlıyor ama gözümğn içine baka baka yapıyor. Bu bebe daha 4 buçuk aylık
Evet bende hemen kestirdim ,çünkü cok uzundu benim saçlar hem banyoda baş edemiyordum aşırı dökülüyor evin her yerinde saç cidden çok daha fazla görünüyor kısacık kestirdim yine saçlar var heryerde ama en azından bi tık daha az görünüyor, mesela elini saçına atınca bir avuç geliyor ya saç kısa olunca o bir avuç saç daha az görünüyorEyvah eyvah, neyse artık tam lohusa topuzu olur ruh halimiz kadar karmaşıkBen hep neden kesiyorlar dökülüyorsa öyle de dökülecek diyordum ama buna ben de düşeceğim sanırım uzunken dökülmesi ayrı bi zahmetli ve daha fazla görünüyor dökülünce
Ben bebisi duşun içinde kucağımda yıkıyorum banyonun peteği yeterli oluyor banyonun ısınmasınaParça parça yazıyorum gibi olacakbebeğin banyosu için ısıtıcı ne kullanıyorsunuz? Eski tip küçük elektrikli soba mı alsak yoksa modern bişeler çıktı mı
Kayınvalidem bana normal petibör bisküviler var ya ondan ye sütün artar demişti, çok ciddiye almadım ve yemedim ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu arada kızlar aranızda anne sütüne en erken veda edeniniz benimKızlar yabancılar arasında Oreo (bisküvi) sütü artırıyor diye bir söylenti var deneyen oldu mu?
Ben de o mantıkla kestireceğim yoğunluk olarak daha az görünürse avcumda daha az depresyona girerim diye düşünüyorumEvet bende hemen kestirdim ,çünkü cok uzundu benim saçlar hem banyoda baş edemiyordum aşırı dökülüyor evin her yerinde saç cidden çok daha fazla görünüyor kısacık kestirdim yine saçlar var heryerde ama en azından bi tık daha az görünüyor, mesela elini saçına atınca bir avuç geliyor ya saç kısa olunca o bir avuç saç daha az görünüyor
Elenmek demeyelim bence ona, bebeğin o şekilde tercih etti diyelimKayınvalidem bana normal petibör bisküviler var ya ondan ye sütün artar demişti, çok ciddiye almadım ve yemedim ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu arada kızlar aranızda anne sütüne en erken veda edeniniz benimbiliyorsunuz ki benim kız memeyi 2. Ay da bıraktı ve 2 aydır mirayın iştahı kötü olduğu için az olan sütüm stresten iyice azaldı veeee buda yetmezmiş gibi sağ göğüs ucum sürekli sağmaktan hassaslasmış ,sağım yaparken karıncalanmaya başlamıştı, artık iyice zorlanmaya başlamıştım ve sağımı bırakmaya karar verdim 3 gündür sadece çok birikip, sertleşip acıyınca sağdım, bgn baya azalmış sanırım bir kaç güne kesilir , hiç böyle düşünmemistim ama şu an Miray iyi olsun da mamayla beslensin modundayım umarım sizlerin sütleri bol bol gelir bebisler iştahlı iştahlı emer ben elendim
O zaman normale dönmüştür benimki döndüğüne göresiz hangi ülkedesiniz? Burda 25-50-75-100 mg tiroid ilaçları
Benim sağlık ocağı hemşirem demişti bana. Bildiğin basit petibör bisküvi inanılmaz süt yapıyor ye demişti. Ben emzirdikten sonra hep şekerli şeyler yemek istiyorum. Yediğim gibi de sütüm artıyor. Bence alakası var.Sekerli gidalar sut yapiyor derler ya, hatta buna karsilik sekerli yiyince cok sut icmektendie denir. Bence ondan olabilir.
Sağlık ocağı hemşiremiz bana petibör ye demişti. İlk başlarda yemiştim bence alakası var. Amann sağlıklı ve mutlu olsunlar da mama da olur sütte olur.Kayınvalidem bana normal petibör bisküviler var ya ondan ye sütün artar demişti, çok ciddiye almadım ve yemedim ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu arada kızlar aranızda anne sütüne en erken veda edeniniz benimbiliyorsunuz ki benim kız memeyi 2. Ay da bıraktı ve 2 aydır mirayın iştahı kötü olduğu için az olan sütüm stresten iyice azaldı veeee buda yetmezmiş gibi sağ göğüs ucum sürekli sağmaktan hassaslasmış ,sağım yaparken karıncalanmaya başlamıştı, artık iyice zorlanmaya başlamıştım ve sağımı bırakmaya karar verdim 3 gündür sadece çok birikip, sertleşip acıyınca sağdım, bgn baya azalmış sanırım bir kaç güne kesilir , hiç böyle düşünmemistim ama şu an Miray iyi olsun da mamayla beslensin modundayım umarım sizlerin sütleri bol bol gelir bebisler iştahlı iştahlı emer ben elendim
Biliyorsun süt meselesini ne çok kafama takmıştım ama şimdi diyorum aman iştahla icsinde mama içsin hiç sorun değilBen de o mantıkla kestireceğim yoğunluk olarak daha az görünürse avcumda daha az depresyona girerim diye düşünüyorum
Elenmek demeyelim bence ona, bebeğin o şekilde tercih etti diyelimBenim bebeğim de meme aşığı değil, aştım ama artık şu an uyku gerilemesi ve diş stresi sardı beni mesela. Gündem hep değişik, hareketli. Hepimizin bebeğinin zorluğu farklı. Meme emsin mama yesin, ayakta sallansın kendi kendine uyusun, kilolu olsun minyon olsun , en nihayetinde hepsinin sağlığı iyi olsun inşallah yeter, bizler de bunun için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz zaten, bu yüzden hepinize çokça kalp sevgili anneler
Aynen öyle bende öyle diyorum valla iki ay sağıp verdim iyi bile dayandımSağlık ocağı hemşiremiz bana petibör ye demişti. İlk başlarda yemiştim bence alakası var. Amann sağlıklı ve mutlu olsunlar da mama da olur sütte olur.
Ben bir bebeğin beslenme olayının bu kadar zor bir şey olduğunu yaşamasam birinden duysam inanmazdım. Emzirme ve süt sağma olayı zaten apayrı zor. Mama yedirmek bebeğin peşine düşmek çok daha zor. Genel olarak bebeği besleme olayı zormuş. Yaşadık gördükAynen öyle bende öyle diyorum valla iki ay sağıp verdim iyi bile dayandımartık cidden o hassaslık çok tiksindirdi beni Allah affetsin, artık sağım yapamıyorum yapacak bişey yok nasibi bu kadarmış yavrumun.
Ben bir bebeğin beslenme olayının bu kadar zor bir şey olduğunu yaşamasam birinden duysam inanmazdım. Emzirme ve süt sağma olayı zaten apayrı zor. Mama yedirmek bebeğin peşine düşmek çok daha zor. Genel olarak bebeği besleme olayı zormuş. Yaşadık gördük
Kayınvalidem bana normal petibör bisküviler var ya ondan ye sütün artar demişti, çok ciddiye almadım ve yemedim ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu arada kızlar aranızda anne sütüne en erken veda edeniniz benimbiliyorsunuz ki benim kız memeyi 2. Ay da bıraktı ve 2 aydır mirayın iştahı kötü olduğu için az olan sütüm stresten iyice azaldı veeee buda yetmezmiş gibi sağ göğüs ucum sürekli sağmaktan hassaslasmış ,sağım yaparken karıncalanmaya başlamıştı, artık iyice zorlanmaya başlamıştım ve sağımı bırakmaya karar verdim 3 gündür sadece çok birikip, sertleşip acıyınca sağdım, bgn baya azalmış sanırım bir kaç güne kesilir , hiç böyle düşünmemistim ama şu an Miray iyi olsun da mamayla beslensin modundayım umarım sizlerin sütleri bol bol gelir bebisler iştahlı iştahlı emer ben elendim
Evet öğlene kadar yokum sütü günde 2 kez sağıp oğluşuma bırakıyorum.Calistiginiz icin mi süt sağımı yapiyorsunuz
Şifa olsun inşallah yavruyaEvet öğlene kadar yokum sütü günde 2 kez sağıp oğluşuma bırakıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?