2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
On sutu fazla alinca da yesil kaka olabiliyor diye bikiyorum

On sutu fazla alinca da yesil kaka olabiliyor diye bikiyorum
Aynı şekilde 3 gün bizimde yeşil kaka olmuştu doktorumuz öyle demişti. Dikkat ettiğim zaman gerçekten o dönem bebeğim biraz içip bıraktığı için
Sürekli sadece ön sütü içiyordu. Şimdi daha dikkat ediyorum eper göğüslerim çok şişmişse ön sütü sağıp sonra emziriyorum bebeği çünkü asla memeyi boşaltamıyor çok şişken sadece ön sütü alıyor .

Bence yiyecekler dışında şu sütün kalitesini etkileywn başka bit şry var . Ama ne olduğunu bulamadım mesela ben bir ara aşırı iştahsızdım ekmek peynir yiyordum saatlerce kalıyordum bi şey yemiyordum desem yeridir 2 haftada 5 kilo verdim gün içinde yedikleeimi görenler kesinlikle sütün kesilecek vs diyorlarsı . Ama o dönem sütüm çok çok yağlıydı. Sütümğ o dönem sağarak versiğim için
Görüyordum kovaya sağdığım süt 1 saat sonea kova vs sapsarı oluyordu yağ deposu gibiydi. Ki o ara bebeğimde çok kilo aldı.
Şuanda ise deli gibi protein tüketiyorum, et seven biri olarak neredeyse hergün et yiyorum, her sabah 2 haşlanmış yumurta peynie zeytin yiyorum . Süt kefir fındık ceviz kuru meyveler hergün mutlaka tükettiğim besinler. Ama sütüm asla eskisi gibi değil sağdığımda su gibi geliyor gözüme resmen

Ben doğuma 1 hafta kala bırakmıstım
Iyi ki de bırakmışım şuan sınırın altında doktor iyot tüket dedi hatta
Benim de çok dökülmen var 4.ayda başladı ama sonra yerine geliyor bu dökülmeler
Hatta eskiler der bebek anneyi taniyinca saclari dökülür muhtemelen 4.aya denk geliyor o da
Normal olarak bakıyorum

Hormonlardan kaynaklı dökülme sanırım, az önce duşta yine 2 avuç dolusu saça veda ettim. Tövbe estağfurullah kemoterapi görüyormuşum gibi. Tamam doğum sonrası bekliyordum da bu kadarı normal mi ya?
Herkes yaşıyorsa ben direkt normal gözüyle bakıyorum kafaya takmamak için. Geçici bir süreç vs kendimi telkin ediyorum

Doğum yaptığımda ilacı 1 ay daha kullan sonra bırak 40ın çıkınca tahlil yaparız ona göre planlarız demişti tahlilimde tsh düştüğünü gördük artık içmene gerek yok 1 ay sonra sağlık ocağında tekrar ölçtür dedi ama ben unuttum yaptırmadım.
İçiniz rahat etsin diye belki tahlil yaptırabilirsiniz. Gebelikte en yüksek kaçtı değeriniz?

Herkes yaşıyorsa ben direkt normal gözüyle bakıyorum kafaya takmamak için. Geçici bir süreç vs kendimi telkin ediyorum
Şahsen benim kendimi bildim bileli aşırı bir saç dökülmem var . O yüzden şuan emzirme sürecine de şaşırmıyorun hatta daha fazlasına hazırlamıştım kendimi. Yani direkt tüm saçım aşağı iner diyordum çünkü noemalde de avuç avuç dökülür saçlarım şuanda da öyle . Beb alıştım döküldükçe yerine yenileri geliyor çok şükür ama bu hafta banyoda benimki de pik yaptı saçımın 3 te 1 i döküödü diyebilirim abartısız . Benim eşimin saçları yetmezmiş gibi bir de bebişin hala dökülüyor . Sürekli ev süpür işin yoksa

Bizin geçen ay çok fazla yesil kaka oldu ama gecen ay hafta 1 kaka yapıyordu bagırsakta kalan kaka yesil olurmus dedi
Ön sütte yapar ama bizim sebep kabızlıktı

Sabah iki yumurta bir dilim ekmek domates salatalık dereotu roka avokado tahin helvası ceviz vs siz kaşarda yiyebilirsiniz ben yiyemiyorum
Ara öğünde kuru incir badem
Öğlen siz yulaf tavsiye etmiştiniz ben granola olarak yiyorum badem sütüyle ( normal süt veya yoğurtla yine protein alırsınız) bunu yiyorum yada dünden etli yemek varsa ekmeksiz onu yiyorum yada sebze yemeği varsa onu yiyorum. Öğlen ama geçiştirme dediğim gibi tam bir yemek tabağı değil.
Akşam ya et ya tavuk ya balık yemeği yapıyorum. Yanına eşim illa pilav, patates, makarna gibi karbonhidrat istiyor ondanda iki kaşık gibi yiyorum. Hiç yememek doğru değil bence ama ana yemek karbonhidrat olunca maalesef gazımız artıyor benim gözlemim bu. Bakliyatla barışamadık hala bir günde o olsun isterdim. Siz yine ayran yoğurtla proteini artırabilirsiniz
Gün içinde gidip geliş ceviz badem fındık helva yiyorum az az

Paketli gıda azaltmaya çalışıyorum bende elimden geldiğince ama işte insanın canı istiyor

Su kesinlikle su :)) günde 3 lt su iciyorum icmedigim gunler sutum asiri azaliyor

Benim saçım pek dökülmezdi ilk zamanlar çok şaşırdım ama alıştım geri çıkar herhalde evet süpürgeyi daha çok açıyorum bende maalesef

2.5 sınır olduğu için gebelikte, o rakamı gecirmedik. 1.8 civarı idi genelde
88 mg idi ilacim ( veya mcg her neyse)

Hanımlar selam Nasılsınız? Okuyamadığım mesajları hızla kontrol etmeye çalıştım, bence iyisiniz Çocuklar sağ, sağlıklı, kendimiz keza. Daha ne isteyelim Allah'tan Kiloya, persentillere tek başına bu kadar anlam yüklemeyelim. Sayısal veriler bir insanın gelişimini takip etmede sandığımız kadar anlamlı değil. Çocukların nörolojik gelişimine ağırlık verelim. Algıları açık mı, huzurlu mu, gülüp oynuyor mu, öğrenmesi kavraması ne seviyede, duyusal tepkileri gelişim gösteriyor mu bunlara önem verelim. Yoksa hepimizi aynı gıda ile besleyip çocukları aynı zaman ve sürede emzirmemizi sağlayan bir deneye alsalar emin olun çocuklarımızın büyümesi aynı oranda olmayacak. Biri 300 gr alırken öbürü yerinde sayacak mesela. Genetik muazzam bir şey... Çevresel faktörler keza. Bunları bilirsek daha az stres yaşarız, çocuklarımıza da daha az stres transfer ederiz diye düşünüyorum. Buradaki çocuklar hepimizin çocuğu oldu artık, sağlıklı olmalarına duacıyım her birinin

2.5 sınır olduğu için gebelikte, o rakamı gecirmedik. 1.8 civarı idi genelde
88 mg idi ilacim ( veya mcg her neyse)
O zaman normale dönmüştür benimki döndüğüne göre siz hangi ülkedesiniz? Burda 25-50-75-100 mg tiroid ilaçları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…