- 29 Haziran 2022
- 4.341
- 2.462
- 83
- 32
Teşekkür ederim bende bahsettiğiniz renklere bakıyordumBiz galiba filli boyada kırık beyaz seçtik, kum beji de hoşumuza gitmişti diye aklımda kalmış. Yeni eviniz için sanırım, salona çıta yaptırmak da hoş duruyor

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim bende bahsettiğiniz renklere bakıyordumBiz galiba filli boyada kırık beyaz seçtik, kum beji de hoşumuza gitmişti diye aklımda kalmış. Yeni eviniz için sanırım, salona çıta yaptırmak da hoş duruyor
Artık bazı doktorlar 5 aylıkken ek gıdaya geçiriyor , by yüzden gaza gelip bende tattırmaya başladım ama biz 4 ay 20 günlüğüz. Tabi tattırdım dediğim dudağının kenarın yoğurt sürdüm onu emmeye çalıştı. Baya hevesli görünüyor da umarım öyledirKızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
Kıymalı nohut yemeği yapıp onunda kavonozluyabilirsinYemek soruma cevap veren arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim.Herbirinizin mesajlarından harmanlayıp dün babası çocukları dışarda oyalarken ben de bebeği uyutup hemen koştum mutfağa, bayağı vakit geçirdim
Önce hemen bir kıymalı yeşil mercimek yemeği yaptım, özlemişim onu. Bir yandan da kemik sulu domates çorbası yaptım en büyük tencerede. Benim pratik bir domates çorbası tarifim var, sadece tereyağında unu kavurup üstüne domates salçasıyla bir tur tekrar kavurup sonra soğuk su, sonra blenderdan bızt, tuz karabiber bitti. Hiç domatessiz, sırf salçayla çok güzel oluyor. Ama market salçası değil köyden alıyorum. Çorbadan dün akşam içtik, 1 küçük tencere de bu akşam için ayırdım. Geri kalanı kavanozladım. Kaynar doldurunca kapaklarını tutuyormuş. Sanırım ben de becerdim.Bir de domatesli sebzeli bir bulgur pilavı yaptım ama bu sefer de ayarını fazla kaçırmışım, 5 günlük kadar oldu
buzluğa atılır mı bulgur pilavı sizce?
Bir de buzluk için düdüklüye kuşbaşı et attım, pişince yemeklik bölüp buzluğa kaldırdım. Bir de nohut ve börülce varmış onları suya koydum. Bugün biraz haşlayıp buzluğa kaldıracağım inşaallah. Börülce aslında hiç yapmadım hayatımda, taa ne zaman markette aktüel ürün görüp almıştımne yapılıyor bundan piyaz gibi salatalara mı konuyor bilen var mı?
Kısacası verimli bir gün oldu teşekkür ederim hepinize. Bir gün de vakit bulursam hamur işine el atıp buzluğa stok yapmayı düşünüyorum, kurabiye poğaça, yufkadan börek. Ben eskiden ıspanaklı börek yapardım. Çok pratik oluyor. File marketten ayıklanmış dondurulmuş ıspanak alıyorum, hiç kumlarından arındıracağım diye 5 su yıkamakla uğraşmıyorum. Hem de çok pahalı değil, 1 kg ıspanaktan ayıklanarak yapılmıştır yazıyor üstünde, zaten tazesinin kilo fiyatıyla aynı oluyor. Yıkarken ayıracağım zaman ve su israfı da cabası. Aklınızda olsun.
Önce kendimize deger vericez arkadasım cam da sileriz alışverişte yaparız kahve de içeriz önce biz iyi olcaz sonra cocuklarAllah seni napmasın ya ben de sen bihter ziyagil değilsin kendine gel diyorumgerçeklerle de yüzleşmek lazım bir yerde bihter olsam alışverişe çıkardım olmadığım için cam siliyorum
![]()
Ben hergüne yeni bişey denetmeyi sonrada birleştirmeyi düşünüyorum, ilk kızımda da yapmadım üç güne tam tamına uymadım yani. 7. Ayla et kıyma girer hayatımıza da sonrası akar gider Allahın izniyleKızlar ek gıdaya başlayınca nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz yani kafaya göre mi yoksa 3 gün kuralı felan filan onlara uyarak mı?
Tecrübeli anneler size çok ihtiyacımız olacak ek gıda döneminde biz yeni annelere yardımcı olursunuz demiBen hergüne yeni bişey denetmeyi sonrada birleştirmeyi düşünüyorum, ilk kızımda da yapmadım üç güne tam tamına uymadım yani. 7. Ayla et kıyma girer hayatımıza da sonrası akar gider Allahın izniyle![]()
3,5 yas annesiyim iddia ediyorum kızım on çocuğa bedel zorluktaBen de ağlıyorum valla durup durup, teselli de edemiyorum kendimi Çünkü düzeleceğine olan inancımı kaybettim, motivasyonumu kaybettim. Bugün dışardaydık, orda da ağladı ağlayacak diken üstü.. Kimsede durmuyor bırakamıyorum zaten. Gerçekten iddia ediyorum grupta en zor bebek benim, şok olursunuzBen kendimi 4-5 yaşa odakladım. Susup uyumazsa poposuna şaplak atmayı düşünüyorum, o zaman anlar bence
![]()
Seni o kadar iyi anlıyorum kiBenim iki numara Allaha şükür daha sakin ama büyükte yaşadıklarımızı düşününce sizi çok iyi anlıyorum. Mesela dışaro çıkardık bebek arabasında gerçek manada 5 dk durmazdı. Hemen ağlardı, hemen meme isterdi. Gece kaç defa kalktığımı hatırlamıyorum. Yaygaracıydı hala da öyleeşimle Allah acıdı da ikincide biraz daha sakin bir bebek verdi diyoruz
ne zaman biraz saha iyi hissetmiştim? 7-8 aylık olmuştu, bahar gelmişti, artık bebek arabasında duruyordu. Günde 2-3 sefer turlardık. Uykularını hayatta arabada yapmazdı bu arada. Aman uyusun uzun diye koşar eve gelirdim. 2 yaşında memeyi de bırakınca el ele tutuşup gezdiğimiz bir düzene girdik. Bebiş doğana kadar da edi ile büdü gibiydik. Yine beni çok sınadığı/zorladığı zamanlar elbette olurdu. Ne zamam bebiş doğdu, bizim abi çıldırdı ve ben yıllardır tuttuğum tüm sabrımı tükettim sanki
size moral vermek istersen konuyu çok dağıttım ama şunu demek istiyorum. Bebek arabasına alıştırmaya çalışın, şimdi alışmazsa 3-4 aya alışır, ettafı izler. Bol bol gezin arabayla. Yaza da yürür daha motive bir düzen olur. En zoru 0-1 yaş. İyice yürüdü mü ve memeyi de bıraktı mı rahatız.
Yavas yavas alısır koltuk koselerine yastıkla destekleyip koyabilirsinKızlar ben bebeği öyle biraz da otursun diye bi çaba içinde değilim , gün içinde kucakta zaten ister istemez oturttugumuz için ekstra bi şey yapmıyorum da doğru mu yapıyorum acaba
Halledersiniz hiç merak etme karısık gibi gözüküyor da alışılıyor yavaşçaTecrübeli anneler size çok ihtiyacımız olacak ek gıda döneminde biz yeni annelere yardımcı olursunuz demişu an bana ek gıda çok karmakarışık bir süreç gibi geliyor ne zman ne yapacaz ne yedircez nasıl yapcaz falan bayaaa karışık
Ben bu sene alıç bulunca (buralarda pek olmuyor) sevinçli sevinçli yerken gözümün içine bakıp ağlamıştı da o zaman yalatmıştımKızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
Babada sakinleşmesi benim için ancak imrenilecek bir hayal şu an.. Zira ben bile zor sakinleştiriyorum şu sıralar. Yalnızken dışarı çıkmak mantıklı geldi ama, kapıya insek bile biraz nefes aldırır belki. Deneyeceğim, teşekkür ederim.
Ne zaman gelişme gösterdi peki oğlunuz?
Biz dün 5 aylık olduk kontrolümüz vardı doktorumuz tadımlara başlayabiliriz dedi. 3 gün kuralı ile ilerleyelim önce sebze yoğurt en son meyveler dedi. Ama benim takip ettiğim çoğu doktor ve sayfalarda artık 3 gün kuralına gerek yok sadece alerjen gıdalarda yoğurt yumurta vs 3 gün kuralı yapıyoruz diyor. Mesela doktorumuz bana püre kıvamına getir pütürlü olmasın dedi ama o da kafama yatmadı ben çatalla ezip veririm diye düşünüyorum. Bana tadımlara başlayalım dedi ama henüz başlamayacağım 2 hafta daha bekleyeceğim bence bebeklerim hazır değil henüz ek gıdaya. Düzeltilmiş 3.5 aylıklar daha.Kızlar ek gıdaya başlayınca nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz yani kafaya göre mi yoksa 3 gün kuralı felan filan onlara uyarak mı?