• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Şuan mamajoo kullanıyorum onun da başlığı biberonla aynı foyata olunca ve mamamız buğulu izler bırakınca komple değiştireyim dedim aventte bakayım bı ama sanırım lansinoh daha iyi olacak akışı hızlıysa koyu kıvamda normal olur 🤗
Yenidoğan akışı bile oldukça hızlı koyu kıvamlıysa doğru bir tercih olabilir tabii:)

Como tomo ve lansinoh baktım bende güzel görünüyordular ama deneyim daha önemli 🤗
Bizimde evolvia rp1 pirinç proteini içerikli olan 2 ölçeğe 60cc suyla yapıyorum üstünde nasıl yapılması gerektiği yazmıyor klasik mama ölçüsüyle devam ettim bende ama pirinç unu maması gibi koyu kıvamlı oluyor bende mi mamada mi sorun çözemedim
Evet canim normal mama ölçüsü gibi ama koyu kıvamlı değil. Aynı mamayi kullanıyoruz. Ben denemek için verdim dün akşam. Mamanın tadı cazip gelmiyor o yüzden içmek istemiyor olabilir mi?
Sütünü sagip birde o şekilde biberonla vermeyi denedin mi hiç?

Tek seans 4000 TL, 12 aylık ise 35.000 TL.
Mesajda görüşmenin verimli olması için bebeğin bakicisinin yaninda ve ya uyuyor olması gerekiyor yaziyordu. Ben o sebeple vazgeçtim.
Cnm bu fiyat Osman Gönülalın mi bir arkadaşım götürmek istiyor da bu arada ben İstanbul'da muayene ücretleri be kadar hiç bilmiyorum bizim kızın sınırsız haklı özel sağlık sigortası var eşimin iş yerinden yapılıyor

Kızlar kaka bulaşmış kıyafetleri elde yıkayıp sonra makinada yıkıyorum yoksa lekeler geçmiykr. Ama artık sıkıldım bu durumdan😂 ne yspılabilir. Ben yavaş yavaş bulaşanı çöpe atma moduna girmek üzereyim🤦
Ben beyaz sabunla yıkıyorum kolay oluyor sanki yaaa atma bacım israf 😀

Evet canim normal mama ölçüsü gibi ama koyu kıvamlı değil. Aynı mamayi kullanıyoruz. Ben denemek için verdim dün akşam. Mamanın tadı cazip gelmiyor o yüzden içmek istemiyor olabilir mi?
Sütünü sagip birde o şekilde biberonla vermeyi denedin mi hiç?
Evet sütü ve diğer mamaları rahat içiyordu bu mamayı önce tabakta yapıyorum sonra biberona boşaltıyorum birde çünkü topak kalıyor erimiyor ve kalıntı bırakıyor biberonda tadını sevdi içmek istiyor ama icemiyor

Bebeleri gürültüde uyumaya nasıl alıştırırız bu konuda fikri deneyimi olan var mı acaba 🙄
Biz evde hiçbir şey yapamazdık o uyuyunca, dizimin çıt sesine uyanırdı. Şimdi uyuturken süpürge sesi veya pışpış açıyorum hem de yüksek sesle o da sakinliyor hem de evdeki sesi maskelediği için duyup uyanmıyor

Evet sütü ve diğer mamaları rahat içiyordu bu mamayı önce tabakta yapıyorum sonra biberona boşaltıyorum birde çünkü topak kalıyor erimiyor ve kalıntı bırakıyor biberonda tadını sevdi içmek istiyor ama icemiyor
Oyyy kuzum kıyamam yaaa ona uygun bi biberon olmalı ama yaaa

Gündüzleri oturma odasındaki beşiğinde yatiriyorum ben.Tv arkasına dönük sekilde uyumaya yakın hep tv sesi açtım ben .TV sesiyle uyutuyorum bende bahaneyle izlemiş oluyorum.Uyanıkken tv kapalı oluyor çünkü.
Ayyyy ama bilinçaltı ilk uykuya geçtiğimiz 15 20 dka sürekli kayıtta Allah bilir ne saçmalıklar döner TV de onları boş yere kaydedip ilerde sıkıntı çıkaracak çocuğuma ben hiç açmıyorum o yüzden

Bende dün onu düşündüm ya. Evde başka çocuğu olanlar ne yspıyor acaba alışıyorlar mı dedim. Yani dün 2 yaşındaki bebek ağladı diye benim bebeğim aplama krizine girdi. Ben susturdukça karşo tarafın ağlama sesine tekrar ağladı tekrar ağladı ve asla yatıştıramadım.
Dünden beri bunu düşünüyorum bende tüm bebekler mi böyle yoksa benim bebeğim mi böyle diye 🙁 biri ağlarsa o da ağlıyor. Biri bağırırsa ağlıyor. Yüksek sese ağlıyor . Normal bir durum mu bilmiyorum kontrolde doktorumuza sormayı düşünüyorum. Yani çocuklu bir eve asla gidemez olduk . Ben alışsın insan görmeye dedikçe her seferinde pişmanlıkla dönüyorum eve .
Normal merak etmeyin. Bebek evde sizinle sessiz sakin. Bizim iki numara ilk günden kaosa alıştı😁 abisi ağlayınca ben kızınca falan napıyorsunuz yine der gibi bakıyor 🥲 yine de uyurken hassas. Zamanla olur alışır. Bebeğim 4 aylıkken ilk defa ailemin yanına gitmiştik, herkes gelmişti, 2 saat ağlamıştı mesela. Oluyor geçiyor.

Bende dün onu düşündüm ya. Evde başka çocuğu olanlar ne yspıyor acaba alışıyorlar mı dedim. Yani dün 2 yaşındaki bebek ağladı diye benim bebeğim aplama krizine girdi. Ben susturdukça karşo tarafın ağlama sesine tekrar ağladı tekrar ağladı ve asla yatıştıramadım.
Dünden beri bunu düşünüyorum bende tüm bebekler mi böyle yoksa benim bebeğim mi böyle diye 🙁 biri ağlarsa o da ağlıyor. Biri bağırırsa ağlıyor. Yüksek sese ağlıyor . Normal bir durum mu bilmiyorum kontrolde doktorumuza sormayı düşünüyorum. Yani çocuklu bir eve asla gidemez olduk . Ben alışsın insan görmeye dedikçe her seferinde pişmanlıkla dönüyorum eve .
Benim bebeğim de öyle cnm yüksek sese, ağlama sesine ağlıyor ama alisacaklar dün dışarda caminin yanından geçerken ezan okunmaya başladı o kadar Korktu ki kıyamam hemen kucağıma aldım pusetten ama böyle böyle alisacaklar sıfır ses ortam bulamayız onlara ,böyle böyle hayata hazırlanıyorlar veee maalesef çoğumuz büyük şehirlerde yaşıyoruz gürültü hat safhada

Biz evde hiçbir şey yapamazdık o uyuyunca, dizimin çıt sesine uyanırdı. Şimdi uyuturken süpürge sesi veya pışpış açıyorum hem de yüksek sesle o da sakinliyor hem de evdeki sesi maskelediği için duyup uyanmıyor
Benimkide süpürge sesi ile uyuyor ama geceleri biz rahatsız olmaya başladık diye bırakmaya çalışıyorum. 1 aylıktan beri açıyoruz onunda zihni yoruluyordur gibi geliyor artık bana 🫠 Uykularınız nasıl gece düzeldi mi bizim halen aynı 😑

Kızlar benim eşim 24 saat nöbete gidiyor sonra iki gün evde oluyor. Ben o olmadığı zaman bebeğe bakarken artık bir yerden sonra yoruluyorum ve sadece vakit geçsin diye bakıyorum yani o uyanıkken durmayacak kadar ağlayana kadar iş felan yapıp kafamı dağıtıyorum. Eşim evdeyken oyun felan oynatıyor. Ben oynatmadığın için bazen vicdan yapıyorum ama içimden gelmiyor yani 24 saat bebekle çok zor çünkü. Oyun oynatmasak bir şey olur mu ki 🥹

Ayyyy ama bilinçaltı ilk uykuya geçtiğimiz 15 20 dka sürekli kayıtta Allah bilir ne saçmalıklar döner TV de onları boş yere kaydedip ilerde sıkıntı çıkaracak çocuğuma ben hiç açmıyorum o yüzden
Emerken uyuyakalıyor
Bende çoğu kez uykusuz olduğum için ve bir çok kez kucağımda düşecek korkusuyla hep tetikteydim.
O sebeple benim de içim geçmesin hem ses dönsün (müzik kanalı açık o da bangır bangır değil mırıldanma düzeyinde)maksadıyla ben bu şekilde yaptım..tv de mesafe açısından daha uzakta.
Emin olun yanında kullandığınız - kullanıyorsanız eğer tabi telefon bunlardan daha da riskli olabiliyor.

Kızlar benim eşim 24 saat nöbete gidiyor sonra iki gün evde oluyor. Ben o olmadığı zaman bebeğe bakarken artık bir yerden sonra yoruluyorum ve sadece vakit geçsin diye bakıyorum yani o uyanıkken durmayacak kadar ağlayana kadar iş felan yapıp kafamı dağıtıyorum. Eşim evdeyken oyun felan oynatıyor. Ben oynatmadığın için bazen vicdan yapıyorum ama içimden gelmiyor yani 24 saat bebekle çok zor çünkü. Oyun oynatmasak bir şey olur mu ki 🥹
Bol bol konuşun iş yaparken bile, müzik açın, birlikte söyleyin. Temas edin sonra bol bol. Onemli olan göz teması kurup konuşmak, ilgi vermek. Sizin kafa dağıtmak istemeniz de normal 😘 ben de bazen anakucağına koyuyorum, o sırada konuşmaya çalışıyorum.

Evet diğer mamalar gibi hemen çözülmüyor malesef.

Bol bol konuşun iş yaparken bile, müzik açın, birlikte söyleyin. Temas edin sonra bol bol. Onemli olan göz teması kurup konuşmak, ilgi vermek. Sizin kafa dağıtmak istemeniz de normal 😘 ben de bazen anakucağına koyuyorum, o sırada konuşmaya çalışıyorum.
Bende evi süpürüyorsam korkmasın diye felan da konuşuyorum gülüyorum sürekli. Oyundaki amaç onlarsa yapıyorum içim rahatladı şimdi biraz🥰

Back
X