Vegaferon bizi mahvetti sağlık ocağı vermiştiDevletin yazdığı mi acaba bende onu kullanicam sanırım paraben varmış onda ama ocean microfer bize hiç yaramadı
Evet özel olmayan ilaçlarda paraben oluyor. Ama paraben içeriği bebeklere uygun dozda, ve zaten idrar yoluyla atılıyor. Özel marka takviyeleri kendim bebeklerimde kullandım faydasını görmedim, aksine hep demirleri düşüktü. Ne zaman devletin ödediği ilaçlara geçtik o zaman düzeldi. Bize doktor Ferrum verdi o da özel ilaç değil, devlet bir kısmını karşılıyor ama sağlık ocağında direkt ücretsiz verilen ilaç Vegaferon olması lazım.Devletin yazdığı mi acaba bende onu kullanicam sanırım paraben varmış onda ama ocean microfer bize hiç yaramadı
Teşekkür ediyorumEvet özel olmayan ilaçlarda paraben oluyor. Ama paraben içeriği bebeklere uygun dozda, ve zaten idrar yoluyla atılıyor. Özel marka takviyeleri kendim bebeklerimde kullandım faydasını görmedim, aksine hep demirleri düşüktü. Ne zaman devletin ödediği ilaçlara geçtik o zaman düzeldi. Bize doktor Ferrum verdi o da özel ilaç değil, devlet bir kısmını karşılıyor ama sağlık ocağında direkt ücretsiz verilen ilaç Vegaferon olması lazım.
Öyle mi ya napicaz biz şimdi onu denicem bendeVegaferon bizi mahvetti sağlık ocağı vermişti
3 gün 3 damla verdim tövbe ettimÖyle mi ya napicaz biz şimdi onu denicem bende
Ocean A da bir damla ile başladım 2 damla ya çıkarmıştım dün hiç uyumadı aynen denicem hepsini artık tek tek :) teşekkür ediyorum3 gün 3 damla verdim tövbe ettimkabız oldu kaka yapamayıncada huzursuz olup ağladı 
Bestiron aldım ama daha başlamadık biraz daha düzelmesini bekleyip başlıcam
Her bebekte aynı olacak diye bişe yok az dozla başlayabilirsiniz
3 gün 3 damla verdim tövbe ettimkabız oldu kaka yapamayıncada huzursuz olup ağladı 
Bestiron aldım ama daha başlamadık biraz daha düzelmesini bekleyip başlıcam
Her bebekte aynı olacak diye bişe yok az dozla başlayabilirsiniz
Kızlar her ilacın doz ayarı farklı ona dikkat edin. Klasik kilo başına 1 damla denir ama bazen yeterli gelmiyor. Bazı ilaçların demir içeriği az bazılarının fazla. Bir kere burada paylaşılmıştı hangi ilacın kaç damla verilmesi gerektiği. Bulursam atarım.Ocean A da bir damla ile başladım 2 damla ya çıkarmıştım dün hiç uyumadı aynen denicem hepsini artık tek tek :) teşekkür ediyorum
Vegaferon için kilo başı 1 damla (içinde de yazıyor) az verdiğim halde çok yan etkisi oldu onu demek istedim aslındaKızlar her ilacın doz ayarı farklı ona dikkat edin. Klasik kilo başına 1 damla denir ama bazen yeterli gelmiyor. Bazı ilaçların demir içeriği az bazılarının fazla. Bir kere burada paylaşılmıştı hangi ilacın kaç damla verilmesi gerektiği. Bulursam atarım.
Hmm anladım yan etkisi kabızlık oluyor genelde. Ama her bebekte de olmuyor. Ben ferrum kullanıyorum iyi gidiyoruz şu an. Kaka rengi değişti ama kabızlık yok.Vegaferon için kilo başı 1 damla (içinde de yazıyor) az verdiğim halde çok yan etkisi oldu onu demek istedim aslında
Ne güzel sizin adınıza sevindim ferrum depoları doldurur takviye değil tedavi edici şifa olsun bebişinizeHmm anladım yan etkisi kabızlık oluyor genelde. Ama her bebekte de olmuyor. Ben ferrum kullanıyorum iyi gidiyoruz şu an. Kaka rengi değişti ama kabızlık yok.
Geçecek, büyüdükleri zaman daha kolay olacak. Dertlerini anlatabildikleri zaman bu kadar ağlamayacaklar biz de o zaman anlaşabildiğimiz için sakin kalacağız bir şekildeYani size nasıl anlatayım. Neşe ağlıyor, ben ona ağlıyorum, annem bana ağlıyor sen bu çocukla nasıl yapacaksın, bittin artık diye şu an öyle bir ortamdayız. Bakın abartmıyorum, annem 9 çocuk büyüttü. Yavrum sen nasıl bir bebeksin ben senin gibisini yemin ediyorum görmedim diyordu az önce bebeğime, tuvalette ağlarken duydum. Işıkları açtık oynatıyoruz, az önceki kıyamet bitti. Ağrısı sızısı vardıysa nereye gitti? Huyu bu, ben kabullendim ömrümden ömür götürecek ona razıyım da ben naısl sakin bir anne olarak kalabileceğim onu bilmiyorum.
Ben bestiron aldım, doktorların da önerdiği içeriği güzel bi damlaKızlar kan ilaci ne kullaniyorsunuz ben ocean microfer e başladım ama önce bir damla dün 2 damla verdim sabaha kadar çocuk uyumadı hiç yaramadı bu damla çocuğa
Gördüm o hikayeyi, bence yanlış anlamış çünkü çok bi kilo değil. En sonunda ben Sivas'a gittiğimde gideceğim Osman hocaya, hepimizin sorularını sorucamYa arkadaşlar bu Gönülal kafamı çok karıştırıyor. Benim bebeğim aşırı huzursuz mesela, kilosundan mı? Ama aylık kontrollerinde normal alıyor hatta son ay hepimizinki gibi düşüş oldu. Yani bir ayda 2 kilo almadı ki. Neden bu kadar sett bu konuda anlamıyorum
bunu ben de gördüm ve yadırgadım Gönülal’ı kendimceYa arkadaşlar bu Gönülal kafamı çok karıştırıyor. Benim bebeğim aşırı huzursuz mesela, kilosundan mı? Ama aylık kontrollerinde normal alıyor hatta son ay hepimizinki gibi düşüş oldu. Yani bir ayda 2 kilo almadı ki. Neden bu kadar sett bu konuda anlamıyorum
Evet bende anlamıyorum. Benim bebeğimin kilo persentili 85-90 ama huzursuz bir bebekte değil. Ne anlatmaya çalışıyor bu konuda anlamıyorum. Anlayan olursa bizi de bilgilendirsinYa arkadaşlar bu Gönülal kafamı çok karıştırıyor. Benim bebeğim aşırı huzursuz mesela, kilosundan mı? Ama aylık kontrollerinde normal alıyor hatta son ay hepimizinki gibi düşüş oldu. Yani bir ayda 2 kilo almadı ki. Neden bu kadar sett bu konuda anlamıyorum
Herhalde diyet yaptırmamızı bekliyor doktor beyGördüm o hikayeyi, bence yanlış anlamış çünkü çok bi kilo değil. En sonunda ben Sivas'a gittiğimde gideceğim Osman hocaya, hepimizin sorularını sorucamdaha önce oğlumu götürmüştüm gerçekten de çok iyi muayene ediyor ama kilo konusunda burda yanlış anlamış olmalı diye düşünüyorum. Nolcak yani bebek 7 kilo 8 kilo diyet mi yaptırsın anneler nedir 
Evet kesinlikle ben de aynı hesabı yaptımbunu ben de gördüm ve yadırgadım Gönülal’ı kendimcebekledikleri gibi 3 ay boyunca her ay 1 kilo alsa bebek zaten 6890 oluyor. 
Bunu merak ediyordum, demek ki kiloyla doğrudan alakası yokEvet bende anlamıyorum. Benim bebeğimin kilo persentili 85-90 ama huzursuz bir bebekte değil. Ne anlatmaya çalışıyor bu konuda anlamıyorum. Anlayan olursa bizi de bilgilendirsin
Çok makbule geçer gerçektenGördüm o hikayeyi, bence yanlış anlamış çünkü çok bi kilo değil. En sonunda ben Sivas'a gittiğimde gideceğim Osman hocaya, hepimizin sorularını sorucamdaha önce oğlumu götürmüştüm gerçekten de çok iyi muayene ediyor ama kilo konusunda burda yanlış anlamış olmalı diye düşünüyorum. Nolcak yani bebek 7 kilo 8 kilo diyet mi yaptırsın anneler nedir 
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?