• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
3,5 aya kadar devam etti bizim de. Düzenli hafif bastırarak göz pınarına masaj yaptım bende. Yukarıdan aşağı doğru. Yapıyormuşsunuz da gerçi. Damla önerebilir belki doktorunuz, kullanmadıysanız.
Evet ilk günler çok berbat iltihaplıydı doktor damla da verdi kullandım Tobrased diye antibiyotikli bir damla. O kötü hali geçti evet şu an ilk günlere göre bayağı hafif ama ama hiç tamamen bitmiyor.

Evet ilk günler çok berbat iltihaplıydı doktor damla da verdi kullandım Tobrased diye antibiyotikli bir damla. O kötü hali geçti evet şu an ilk günlere göre bayağı hafif ama ama hiç tamamen bitmiyor.

Bence zamanla geçecektir. Yukarıdan aşağı doğru bastırarak masaj yapmanızı öneririm. Özellikle yukarıdan aşağı diyorum çünkü bir doktor dairesel dedi bir doktor C şeklinde dedi fakat yukarıdan aşağı yapınca biriken çapanın çıkabildiğini gördüm. Umarım işe yarar sizde de.

Bence zamanla geçecektir. Yukarıdan aşağı doğru bastırarak masaj yapmanızı öneririm. Özellikle yukarıdan aşağı diyorum çünkü bir doktor dairesel dedi bir doktor C şeklinde dedi fakat yukarıdan aşağı yapınca biriken çapanın çıkabildiğini gördüm. Umarım işe yarar sizde de.
Bize de aşağıdan yukarı demişti doktor 😂 çeşit çeşit yöntem. Yukardan aşağı deneyeceğim çok teşekkür ederim 👍

Arkadaşlar iyi geceler cümleten 🤗 Bir sorum olacak. Miniklerimizin hepsi artık hemen hemen 5 aylık. Günde kaç kere emziriyorsunuzdur tahminen? Bir de süreleri kısaldı mı?

Arkadaşlar iyi geceler cümleten 🤗 Bir sorum olacak. Miniklerimizin hepsi artık hemen hemen 5 aylık. Günde kaç kere emziriyorsunuzdur tahminen? Bir de süreleri kısaldı mı?
Memeye yapışık yaşıyor neredeyse.
Günde 3-4 kez uyuyor her uyumadan önce ve sonra kesin, aralarda da emziriyorum bazen. Huzursuzsa sakinleşiyor memede. Gece zaten hiç sayamıyorum şu ara saat başı uyanıyor ve sadece memede uyuyor 🥺 Bıraksam hep duracak orada ağzında tutuyor emzik gibi. Ama aktif 5 dk civarı içiyordur.

Emme süreleri bu ara yine kısaldı bizim, yani 20-30 sn filan cok cok emiyor sonra bence süt gelmiyor o da doğal olarak emmiyor bırakıyor ya da emzik moduna geçiyor. Süt artırıcı bir şeyler yapmam lazım. Bir gün şu havuçlu incir çayı kürünü yapmıştım ama devamını getiremedim. Ama 1 gün yapmama rağmen bayağı faydası olmuştu. Düzenli onu içsem çok iyi olur demek ki. Evde de havuç yok sanırım alayım da yapayım. Şimdi 2 gün iyi 3 gün çok az, bu şekilde bir süt döngüm var nedense. Şuanda da az. Sanırım çok yoruluyorum ondan. Beslenmeme uykuma suyuma da dikkat edemediğim için hepsi kombo. Böyle az emdiği zamanlarda gündüz saat başı emziriyorum yani her ağladığında huzursuz davrandığında. Gece uykusu genelde şöyle; ilk uyuduğunda başta tam derin uykuya geçene kadar yarım saatte bir ya da bir saatte bir filan uyanıyor, 3-4 kere filan böyle uyanış geri uyuduktan sonra yani genelde gece yarısına tekabül ediyor, sonra uzun uykuya geçiyor aşağı yukarı 3-4 saatte bir uyanıyor. Sütümün bol olduğu dönem gündüz 3 saatte bir emzirdiğim oluyor, özellikle dışardaysak, 5-10 dk arası emmek yetiyor sonra 3 saat kadar huzurlu durabiliyor.

Son düzenleme:

Sanırım gündüz 2 saatte bir gibi oluyor. Bir ara uygulamaya not ediyordum ama stresli geldi o iş. Gece ise saat başı bu ara. Emme süresi kısa ancak etkili emiyor. Artık çok hareketli sanırım bu da epey acıkmasina neden oluyor. 1 ay öncesine kadar nazlana nazlana emiyordu.

Back
X