• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
8-9 da uyuyor diye biliyorum çoğunu, elbette uyanıyorlar ama gece uykusu neticede. Benim bebeğim şu an uyuyor mesela ama 30 dkyı doldurunca uyanacak tamamen, ne yapsam da uyumayacak bu şekil gece 2-3 edeceğiz. Gerginliğimin sebebi bu durum aslında, yoksa mıkmıklanması vs değil. Gece uykusuz olunca gündüz çok daha zor olduğu bi gerçek tabii ama diğer çocuklar gibi max 9-10da gece uykusuna yatsa ben de bir nefes alacağım. Kendim uyumak için onun uyumasını bekliyorum bir yetişkin olarak. Vakitlice uyusa, bir bardak çay içip sonra da kestirsem her türlü mızmızlığına katlanacak enerjim olacak. Önceden öyleydi mesela 9 gibi uyur 1-2 gibi emmeye kalkardı sonra 5te tekrar ama böyle çooook mutluydum. 4.aydan sonra perişan olduk. Her gün daha kötüye gidiyor. Gece 2de de yatsa en azından geç kalkıyor, devamında uyuyor diyordum artık onu da kesti. 3te uyudu bir saat sonra yine kalktı ve 8e kadar boğuştuk. 5 yeğenim var inanın ailecek görmedik böyle bir şey. Beşikte yatırmak asla seçenek değil, kendinizi parçalasanız yatmaz. Eşimle 6 aydır ayrı yatıyoruz, evliliğim yıpranıyor bu şekilde ev arkadaşı olduk adeta
Son öğle uykusuna kaçta yatıyor, sabah kaçta kalkıyor? Bunlara dikkat etmek çok önemli, gerçekten etkiliyor. Ben artık ikinci çocuk olunca alıştım, burada yazmıyorum ama ben de yatırıyorum, uyanıyor. Gidiyorum geri uyutuyorum. Bazen uyutamıyorum. Gücüm yoksa hadi gel biraz ana kucağında otur diyorum. Henüz kendi kendilerine uyumayı bilmiyorlar, bu yüzden defalarca uyanmaları oldukça normal. Çoğumuzun bebeği bu şekilde. Kendinizi yalnız hissetmeyin.

Benim bebeğim de 4. Ay öncesi ilk uyuduğunda uzun uyuyordu, hakikaten dinleniyordum ama 4. Aydan sonra kalmadı böyle bir şey. Bazı geceler gece 3’de (bu birkaç ay önce 5’deydi) uyanıyor. O zaman bir önce gün uyku düzeninde nerede hata yaptım diye düşünüyorum. Yorgun düştüğünü tahmin ediyorum.

Gece 2’de uyuduğundan bahsetmişsiniz. Büyük oğlumu o saatlere kadar uyutamazdım ama tamamen hata bendeymiş. Ne zaman iyi bir uyku düzeni kurdum, yaşına uygun aralıklarla uyuttum, o zaman evet gece sayısız uyanıp emdi ama erken uyudu.

Hepimizin bebişi biricik ve doğal olarak mizaçları farklı. Benim küçük bebiş abisine göre daha sakin yapıda, kimi bebiş belki daha çok ağlayarak ifade ediyor kendisini. Birbirleriyle kıyaslamak ve en zoru benim bebeğim demek kime ne fayda sağlar ki? Daha kötüsü düşüncemiz davranışlarımıza, ruh halimize de yansımaz mı?

Örnek olarak kendi hayatımdan paylaşacağım belki yalnız olmadığınızı gösterebilirim. Büyük oğlum doğduğundan beri salona gidip TV izlemişliğim yoktur. Uyanmasın diye nöbet tutardım karanlık odada. Şimdi küçüğün yanındayım. Uyuduğunda duvara bakmak bazen daha cazip de geliyor :) eşim bebekle aynı odada yatmak istemiyor işe gittiği için. En az 2 sene ilkinde ve şimdi yine ayrı yatıyoruz. Eve yeni bir üye katıldı, her şeyin aynı olmasını bekleyemeyiz. Bunları bir tek siz değil, hepimiz yaşıyoruz. Sizin belki daha zordur, ama kimse için kolay değil inanın. Yeni hayatımıza uyum sağlamanın yollarını arayacağız ve bulacağız.

Şunu da söyleyim. O uyumayan bebek şimdi tek başına yatağa çıkıp uyuyor. 🧿🧿 sizin kızınız da uyuyacak. Siz ona uyumayı öğreteceksiniz zamanı gelince.

Bende toz maya+pastörize süt ile yaptım baya süt olarak kaldı😃 halbuki ilk kez yoğurt yapmıyorum. Ama normalde jersey süt + evdeki kendi mayam ile yaparım ve her seferinde taş gibi yoğurt olur.
Şimdi bebeğim için pastörize süt ve probiyotik toz maya ile yaptım derecesine kadar dikkat ettim ama olmadı😃
Aynı aynı bende her denileni yaptım. Sıvı oldu. Gece emzirmeye kalktığımda kalan mayayı da bizim için olana attım o daha iyi olmuştu sabah.ama bebeğime verirken ikisinden biraz biraz karıştırdım. Bir dahakine sadece marketten aldığım mayayla (probiyotik olan değil ) yapacağım. Tahminimce probiyotik maya tutkal gibi uzama yapıyor.

6 aylık oldu hala gece uykularımız yok. Yok arkadaşlar rutin mutin hiçbir şey yaramıyor. Gece boyu memede boğuşuyoruz. Ağzına almak istiyor sürekli sonra düşüyor yine alıyor düşüyor yine alıyor etrafa sataşıyor ışığı aç oturalım diyor ağlıyor zırlıyor benim gerçekten tahammülüm gücüm kalmadı. Sürekli savaş halinde olmaktan çok ama çok yoruldum
Her günleri asla aynı değil. Ama ben baktım olacak gibi değil uyku düzenine çok dikkat etmeye başladım. Sabah 7 de uyandırıyorum asla izin vermiyorum 7 buçuğa kadar uyusun. Sonra 09:00-09:30 gibi uyumak istiyor anlıyorum yoruluyor çünkü. Sonraki uyku 12:30 -13:00 gibi oluyor. En son 16:00-17:00 gibi uyutuyorum. Tabii bir de ben işteyim. Yarım gün çalışıyorum. Gece de bazen çok sık kalkıyor. Mesela bu gece öyle bir gece. Bazen de 1 kez kalkıp emip yatıyor. Ben evde yokken annem bakıyor. Ona da söyledim o da bu şekilde yapıyor kadında rahat etti. Ama katılıyorum. Hep aynı değiller. Her bebek aynı değil ama uyku saatlerine dikkat etmek çok önemli.

8-9 da uyuyor diye biliyorum çoğunu, elbette uyanıyorlar ama gece uykusu neticede. Benim bebeğim şu an uyuyor mesela ama 30 dkyı doldurunca uyanacak tamamen, ne yapsam da uyumayacak bu şekil gece 2-3 edeceğiz. Gerginliğimin sebebi bu durum aslında, yoksa mıkmıklanması vs değil. Gece uykusuz olunca gündüz çok daha zor olduğu bi gerçek tabii ama diğer çocuklar gibi max 9-10da gece uykusuna yatsa ben de bir nefes alacağım. Kendim uyumak için onun uyumasını bekliyorum bir yetişkin olarak. Vakitlice uyusa, bir bardak çay içip sonra da kestirsem her türlü mızmızlığına katlanacak enerjim olacak. Önceden öyleydi mesela 9 gibi uyur 1-2 gibi emmeye kalkardı sonra 5te tekrar ama böyle çooook mutluydum. 4.aydan sonra perişan olduk. Her gün daha kötüye gidiyor. Gece 2de de yatsa en azından geç kalkıyor, devamında uyuyor diyordum artık onu da kesti. 3te uyudu bir saat sonra yine kalktı ve 8e kadar boğuştuk. 5 yeğenim var inanın ailecek görmedik böyle bir şey. Beşikte yatırmak asla seçenek değil, kendinizi parçalasanız yatmaz. Eşimle 6 aydır ayrı yatıyoruz, evliliğim yıpranıyor bu şekilde ev arkadaşı olduk adeta
sizin yine iyi ben bebeğime tüp bebekle sahip oldum. Ameliyat oldum derken biz 1 buçuk 2 senedir böyleyiz. Ama herkeste böyle çevremde duyuyorum. Bu da bir dönem sanırım anladığım bu.

20.00 da uyuttum . 21 de uyandı 22 de uyandı . Ve 22 den beri kucağımda , bıraktığım an uyanıyor .
Birçok bebek bu şekilde bence kabullensek iyi olur🥹

Her günleri asla aynı değil. Ama ben baktım olacak gibi değil uyku düzenine çok dikkat etmeye başladım. Sabah 7 de uyandırıyorum asla izin vermiyorum 7 buçuğa kadar uyusun. Sonra 09:00-09:30 gibi uyumak istiyor anlıyorum yoruluyor çünkü. Sonraki uyku 12:30 -13:00 gibi oluyor. En son 16:00-17:00 gibi uyutuyorum. Tabii bir de ben işteyim. Yarım gün çalışıyorum. Gece de bazen çok sık kalkıyor. Mesela bu gece öyle bir gece. Bazen de 1 kez kalkıp emip yatıyor. Ben evde yokken annem bakıyor. Ona da söyledim o da bu şekilde yapıyor kadında rahat etti. Ama katılıyorum. Hep aynı değiller. Her bebek aynı değil ama uyku saatlerine dikkat etmek çok önemli.
Gece uyku uyumadığı için derin uykuya 7-8 gibi geçiypr bu kez 10-11 gibi uyanıyor. Uyandırırsam oyun oynarken boynu düşüyor uyuyor sorunun bu olduğunun farkındayım maalesef bu duruma evrildi ama denemelerim başarısız oldu. Yarın yine deneyeceğim bakalım

20.00 da uyuttum . 21 de uyandı 22 de uyandı . Ve 22 den beri kucağımda , bıraktığım an uyanıyor .
Birçok bebek bu şekilde bence kabullensek iyi olur🥹
Nasıl uyuyor emerek mi? Ben yatağa uzatıp yanına uzanıyprum emerken uyuyor olduğu yerde kalıyor. Bir yere bırakmak benim için de seçenek değil asla o evreyi geçtik sanırım yenidoğanken uykuları derindi :/

Back
X