2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
İnsanoğlu her yerde aynı 😅 Özeniyoruz tabii, en sağlıklısını en doğrusunu yapalım diye ama sürdürülebilirlik de maddi manevi kaynak istiyor 😊 Mom's Green çamaşır deterjanları aldım. Aynı markadan biberon temizleme deterjanı da aldım. Bakalım kaç kere daha alacağım 🤷‍♀️ Belki yenidoğan evresini geçince devam etmem 🤷‍♀️
Ben de yıkayamıyorum aynı bizim çamaşırlarla valla 3 yasında ama uni baby alıyorum en azındna daha uygun diye 🥲 şimdi bebişle onunkini de aynı yıkamam ama aynı det kullancam 😂

Aslında başlarda bu şekilde titizleniriz de sonradan salarız gibime geliyor hayat tecrübeme dayanarak 😅
Ama zaten ilk 6 ay daha hassas oluyorlar ya. Dikkat etmeye çalışacam bende ama bir yandan da diyorum ki yavaş yavaş da adapte olmaya başlaması mı lazım olur ki herşeyi son derece dezenfekte her şeyi bitkisel , bu devirde mikrop hava kirliliği bilmem ne de cok, yavaştan alışması mı gerekir yaaaa, annelik ne tuhaf demi herşeyi düşünebiliyorsun benim bu düşüncelerimi biri bana söylese daha önce manyak mısın derdim 😀 Mesela öpme konusu ben bu konuda hassas davranmaya caliscam ilk 6 ay en azından opmesin kimse hastalık çok fazla, mikrop,hava kirliliği ,sigara içenler var daha minicik bedenleri nasıl baş etsin bunlarla, biz yetişkinler şimdiki hastalıklarla mücadele ederken zorlanıyoruz

Hayırlı cumalar kızlar 🫠 ikizlerle 29. Haftaya girdik şükür deprem tedirgin etti biraz ama iyi sayılırız . İki gündür sol kasığımda bir ağrı var eski sezaryen yerim mi enfeksiyon mu bilmiyorum. İdrarda yanma yok . Yarın doktor kontrolüm var inşallah ben de güzel haberler ile gelirim . Bu gaz sorununu nasıl çözeceğiz o da çok ağrı sancı yapıyor ben de . :( bir öneriniz olur mu
Canım rezene çok faydası oldu bana ama her zaman icme dedi doktorum çok zor durumda kalınca bide pilates topuna oturup minik minik zıpla o inanılmaz rahatlatıyor hem hazımsızlık hemde gazı

Hayırlı cumalar kızlar 🫠 ikizlerle 29. Haftaya girdik şükür deprem tedirgin etti biraz ama iyi sayılırız . İki gündür sol kasığımda bir ağrı var eski sezaryen yerim mi enfeksiyon mu bilmiyorum. İdrarda yanma yok . Yarın doktor kontrolüm var inşallah ben de güzel haberler ile gelirim . Bu gaz sorununu nasıl çözeceğiz o da çok ağrı sancı yapıyor ben de . :( bir öneriniz olur mu
Dün benim de kontrolüm vardı. Doktor sezeryan yerinde ağrı, acı oluyor mu diye sordu. Benim yok, olmasi durumunda ne diyecekti bilmiyorum. Olması durumunda mutlaka belirtmek gerek demek ki.

Canım sürekli soğuk bir şeyler içmek istiyor. Suyu fazla içemiyorum hep böyleydim. Buzlu buzlu içecek hazırlıyorum kendime kahveli sütlü. Vicdan yapıyorum bi taraftan kahve heegün içmemeliyim ama dayanamıyorum. Kahvesini az koymaya çalışıyorum. Size de oluyor mu ne içiyorsunuz? Sade maden suyunu sevmiyorum bu arada 🙈

Birde bugün çok kasvetli geçiyor benim, hiç bir şey yapasım gelmiyor. Yapılacak işleri düşününce de strese giriyorum nasıl yetiştircem diye. Hava kapalı ondan mı, eşimle aram kötü onun etkisi mi çözemedim ama içim daralıyor. İç sesimi dinleyip kendime tatil verdim yatıyorum bugün 🙈

Dün benim de kontrolüm vardı. Doktor sezeryan yerinde ağrı, acı oluyor mu diye sordu. Benim yok, olmasi durumunda ne diyecekti bilmiyorum. Olması durumunda mutlaka belirtmek gerek demek ki.
Ya benim 16 hafta öncesi sağda idi . Şimdi sol . Benim bir de çikolata kistim vardı solda o mu yoksa ağrı yapıyor bilemedim . Hafif akıntım da arttı bu 2-3 gündür . Bebek hareketleri normal geliyor ama işte hep bi tedirgin haller

Bebeklerin cildi cok hassas oluyor ve ozellikle gunumuz bebekleri cok alerjik 🤷🏻‍♀️ bizi zorlamayacak deterjanlarla devam etmek bence fena olmaz. Lekeleri tabi salariz gider 😅
Tabii tabii, hassaslar ve o yüzden titizleniyoruz. Daha önce de söylemiştim, zaten kendim epey alerjik bir bünyeye sahibim. Bana çekmez inşallah ama çekerse ne olursa olsun imkanları zorlayıp enerjimi ona vakfedip mecbur uzun süre uğraşacağım ayrı yıkamakla. İnşallah babasına çeker. Onu çamura yatır bir şey olmaz, ben tozlu ortamda yarım saat dursam her yerim kızarır, kabarır. Ya da birine sinirlensem, bunalsam, daralsam ürtiker olurum hemen. Ultrasonda oğlum copy+paste aynı ben. İnşallah alerjisi benzemez 🤲🏻

Ben de yıkayamıyorum aynı bizim çamaşırlarla valla 3 yasında ama uni baby alıyorum en azındna daha uygun diye 🥲 şimdi bebişle onunkini de aynı yıkamam ama aynı det kullancam 😂
Çok yorucu olur ya sizin için, kendinizi de o kadar yıpratmaya gerek yok

Kızlar ya nasılsınız. Şu son haftalar baya zorluyor beni. Belli bi ağrım sızım yok. Ama gece uyandığımda ağlayasım geliyor. Sanki daralıyorum . Çok zormuş hamilelik diye ortalıkta dolanıyorum. Ağırlk mı çöktü bilmiyoeum. Gündüz hir şekilde geçiyor da gece zorluyor beni 😕
Bende çok daralıyorum artık. Bir an öncd doğsun hissediyorum. Çok ağırlaştım, daraldım ve yoruldum. Zaman geçmiyor gibi geliyor. Depresyon gelip gidiyor.

Ama zaten ilk 6 ay daha hassas oluyorlar ya. Dikkat etmeye çalışacam bende ama bir yandan da diyorum ki yavaş yavaş da adapte olmaya başlaması mı lazım olur ki herşeyi son derece dezenfekte her şeyi bitkisel , bu devirde mikrop hava kirliliği bilmem ne de cok, yavaştan alışması mı gerekir yaaaa, annelik ne tuhaf demi herşeyi düşünebiliyorsun benim bu düşüncelerimi biri bana söylese daha önce manyak mısın derdim 😀 Mesela öpme konusu ben bu konuda hassas davranmaya caliscam ilk 6 ay en azından opmesin kimse hastalık çok fazla, mikrop,hava kirliliği ,sigara içenler var daha minicik bedenleri nasıl baş etsin bunlarla, biz yetişkinler şimdiki hastalıklarla mücadele ederken zorlanıyoruz
Öpme konusu beni de çok rahatsız ediyor. Hayatta kimsenin çocuğunu öpmedim, benimkini de öpmesinler. Öpmeyi geçin, ilk 2-3 ay insanlarla aynı ortama bile sokmak doğru değil. Bu konuda çok titizlenmek lazım. Buradan yeri gelmişken paylaşayım. Normalde felaket senaryoları yazılmasından yana değilim. Kendi gebeliğimde yaşadığım bazı sıkıntıları da burada özellikle paylaşmamayı seçmişimdir kimse korkmasın, durduk yere anksiyete yapmasın diye. Fakat bunu paylaşmak isterim, hepimiz temkinli olalım. Geçenlerde arkadaşımın iki aylık bebeği sadece okul çağındaki çocuklarla aynı ortamda bulunduğu için rota virüsü kaptı. En ufak temas yok, dokunma ya da öpme yok. Sadece aynı evde birkaç saat ev oturması yapmışlar. O akşam bebek durgunlaşmış, bakışları baygınlaşmış. Sonra ishal başlamış. Hastaneye götürmüşler ve on gün yoğun bakımda yatmak zorunda kalmışlar. Bebek 1 kiloya yakın zayıflamış. Annesi hayatta gördüğüm en gamsız insanlardan biridir, hiçbir şeye kaygılandığını görmedim. Fakat çocuğunun o halini görünce kadıncağız da mahvolmuş, tükenmiş. Çok şükür artık eve çıktılar, bebeğe de bin bir zahmetle kilo aldırdılar ama yaşadıkları üzüntüyü bir Allah bir kendileri biliyorlar. Rota aşısını yaptırmadan sosyalleşmeyelim. Benim kulağıma küpe oldu.

Canım sürekli soğuk bir şeyler içmek istiyor. Suyu fazla içemiyorum hep böyleydim. Buzlu buzlu içecek hazırlıyorum kendime kahveli sütlü. Vicdan yapıyorum bi taraftan kahve heegün içmemeliyim ama dayanamıyorum. Kahvesini az koymaya çalışıyorum. Size de oluyor mu ne içiyorsunuz? Sade maden suyunu sevmiyorum bu arada 🙈
Exotic portakal suyuna dadandım ben. Hem vitamin açısından besleyici hem de ekşisi çok gerçek, içimin yangınını bir o söndürüyor 😂

Kızlar az önce gebeliğimi öğrendiğimden beri aldığım, hediye gelen kıyafetleri ne var ne yoksa çıkardım ortaya döktüm.
Hepsinin türünü (zıbın, uzun tulum vs) aylara göre listeledim

Şimdi birkaç yerde haziran doğumu için kimler neler almış onlara bakıyorum. Pazar günü de yenidoğan eğitimimiz vardı. Orada hoca da bahseder diye düşünüyorum. Ona göre de eksiklerini belirleyip alacağım. Varsa sizin elinizin altında bir liste paylaşırsanız memnun olurum 🙏🏼

Önümüzdeki hafta yıkama & ütüleme & dolaplara organize etme işlerine geçiyorum hayırlısıyla (33.hafta)

Öpme konusu beni de çok rahatsız ediyor. Hayatta kimsenin çocuğunu öpmedim, benimkini de öpmesinler. Öpmeyi geçin, ilk 2-3 ay insanlarla aynı ortama bile sokmak doğru değil. Bu konuda çok titizlenmek lazım. Buradan yeri gelmişken paylaşayım. Normalde felaket senaryoları yazılmasından yana değilim. Kendi gebeliğimde yaşadığım bazı sıkıntıları da burada özellikle paylaşmamayı seçmişimdir kimse korkmasın, durduk yere anksiyete yapmasın diye. Fakat bunu paylaşmak isterim, hepimiz temkinli olalım. Geçenlerde arkadaşımın iki aylık bebeği sadece okul çağındaki çocuklarla aynı ortamda bulunduğu için rota virüsü kaptı. En ufak temas yok, dokunma ya da öpme yok. Sadece aynı evde birkaç saat ev oturması yapmışlar. O akşam bebek durgunlaşmış, bakışları baygınlaşmış. Sonra ishal başlamış. Hastaneye götürmüşler ve on gün yoğun bakımda yatmak zorunda kalmışlar. Bebek 1 kiloya yakın zayıflamış. Annesi hayatta gördüğüm en gamsız insanlardan biridir, hiçbir şeye kaygılandığını görmedim. Fakat çocuğunun o halini görünce kadıncağız da mahvolmuş, tükenmiş. Çok şükür artık eve çıktılar, bebeğe de bin bir zahmetle kilo aldırdılar ama yaşadıkları üzüntüyü bir Allah bir kendileri biliyorlar. Rota aşısını yaptırmadan sosyalleşmeyelim. Benim kulağıma küpe oldu.
Off geçmişler olsun 😔 yani bizim ablamız var okula gidiyor parka gidiyor sosyalleşiyor mecbur bir arada olucak yani Allaha emanet diyoruz maalesef. Rotası menenjit a sı b si özellikle bu ara okullarda menenjit duyuyoruz. Hepsi çok önemli özel aşılar arka arkaya yaptırmak gerekiyor zamanları geldikçe. Öpme konusunda ben de deliriyorum babası elini yüzünü yıkamadan öperdi sinir krizi gelirdi bir de korona zamanıydı doğum yaptım 😩 bir aylık aşısından sonra kabul ettik herkesi dr dinledik.

Back
X