2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar sizinde yan yattığınızda kasıklarınıza bıçak saplanır gibi bir ağrı girdiği oluyor mu? O an hareket edemiyorum öyle bir acı. Birwz bekliyorum bir süre sonra geçiyor. Ama bazen gerçekten hiç rahat yatamıyorum bu ağrılardan. Her zaman olmuyor.
Eger tuvalete sıkışıksam gece öğle ağrılar oluyor, dönerken de ah uh diyerek dönüyorum 😅 geçicek inşallah ağrılarımız da az kaldı 😘

İnşallah canım 2 kilo olunca demişti doktor ama bugun 1680 olmuş ben haftaya alırız herhalde dedim . 2 hafta dedi doktor. 2 kiloyu gecince anne bebek alıştırma süreci oluyormuş. Gazına ,vücut ısısına bakıyoruz dedi . Bu yeni doğan çetesi geliyor aklıma bosuna tutmasınlar yavrumu diyorum 2 kiloyu görsün bakacagım durumuna göre çok tedirginim canım
Böyle şeyler düşünmemeye çalış, doktorunuz iyiydi o da elbet iyi bir ekiple çalışıyordur 🙏🏼 sağsalim çıkacak inşallah az bir zaman kalmış

Hangi marka kullandınız? Ne zaman başladınız? Krem sürdünüz mü sadece gümüş kapakla mı önlediniz? İnş bende fayda görürüm
Markasını unuttum kutusunu attığım için. Silverette olabilir kutusunda mavi bir tasarım vardı. 925 ayar almıştım en üstün bir altı. Krem sürmeden kullanılıyor yoksa daha kötü oluyormuş. Orada süt biriktikçe meme de iyileşiyor. Ben doğumun 2. Günü başladım memem acımaya başlayınca. Umarım faydalanırsınız.
Eger tuvalete sıkışıksam gece öğle ağrılar oluyor, dönerken de ah uh diyerek dönüyorum 😅 geçicek inşallah ağrılarımız da az kaldı 😘
Bu ara benim de geceler hep böyle ya kasılma mı oluyor yoksa idrardan mı diyordum.

İyi hafta sonları herkese ✨
Ben geçen haftalarda yenidoğanla ilgili bir eğitime katıldım. Bebeimgeliyor hesabının sahibi Esra Hanım’ın bir eğitimiydi

O eğitimde aldığım bazı notları sizlerle de paylaşmak isterim naçizane. Sadece biraz karışık olabilir sıralaması affola :)

- Allah korusun ancak eğer bebeğiniz yoğun bakımda kalırsa SGK’nın giderleri karşılaması gerekiyor. Bu nedenle süreç bittiğinde açık fatura ve epikriz raporunu mutlaka hastaneden edinin.

- Hastane çantasına kaşık biberon mutlaka koyun. Hemşireler mama takviyesi vermek isterse ya da sütünüzü ayrıca vermeniz gerekirse bununla vermelerini isteyin (Eday marka önerdi. Ama Babyjem de olur dedi)

- Waterwipes ıslak mendili pahalı ancak ilk haftalarda bebeği yıkayamadığınızda bununla tüm bedenini silip bebeği temizleyebilirsiniz

- Yenidoğan bebeğiniz 4 gün kaka yapmadıysa, 5. günde mutlaka doktora haber ver

- Top top kaka yaparsa kabızdır. Yine doktora haber ver

- Yenidoğanda bakım yağı kullanılmamalıdır. Çünkü yağ emilimi zor bir ürün. Bebeğinizin vücudunu bununla yormayın. Bunun yerine nemlendiricilerden faydalanın. (Çok mantıklı)

- 2 hafta boyunca her bez değişiminde pişik önleyi krem sür. Ama çok minik. Özellikle Mustela aldıysanız yoğun bir krem, dikkat edin. 2 hafta sonra her bezde sürmene gerek yok.

- 4. günden sonra 8-10 adet bez değiştirirsin. 5 tanesi çişliyse bebek yeteri kadar besleniyor demektir

- İlk ay her beslenmeden sonra, hatta sağ memeden sol memeye geçerken bile gazını çıkar

- 12.00 - 16.00 saatleri arası güzel bir uyku ve beslenme, anne sütünün güzel yağlanması ve üretimi için önemli

- Gebelikte 35. haftadan sonra memenin kahverengi kısmına meme ucu kremini sür bırak. Sakın ovalama

- 37,5 derece ateş, bebek ateşli demek. Hemen hastaneye gitmeye gerek yok. Bu ateşte soğuk kompres uygulayabilirsin.

Kızlar sizinde yan yattığınızda kasıklarınıza bıçak saplanır gibi bir ağrı girdiği oluyor mu? O an hareket edemiyorum öyle bir acı. Birwz bekliyorum bir süre sonra geçiyor. Ama bazen gerçekten hiç rahat yatamıyorum bu ağrılardan. Her zaman olmuyor.

Kalça ağrısından önce o da vardı. Pazartesi kontroldeydim. Ağrıyı sorunca rahim uzunluğuna baktı ilk defa ama sorun yokmuş. Bebiş ters döndüğü için baskı yapıyormuş bana böyle söyledi. Kontrol yakın mı?

Ben geçen haftalarda yenidoğanla ilgili bir eğitime katıldım. Bebeimgeliyor hesabının sahibi Esra Hanım’ın bir eğitimiydi

O eğitimde aldığım bazı notları sizlerle de paylaşmak isterim naçizane. Sadece biraz karışık olabilir sıralaması affola :)

- Allah korusun ancak eğer bebeğiniz yoğun bakımda kalırsa SGK’nın giderleri karşılaması gerekiyor. Bu nedenle süreç bittiğinde açık fatura ve epikriz raporunu mutlaka hastaneden edinin.

- Hastane çantasına kaşık biberon mutlaka koyun. Hemşireler mama takviyesi vermek isterse ya da sütünüzü ayrıca vermeniz gerekirse bununla vermelerini isteyin (Eday marka önerdi. Ama Babyjem de olur dedi)

- Waterwipes ıslak mendili pahalı ancak ilk haftalarda bebeği yıkayamadığınızda bununla tüm bedenini silip bebeği temizleyebilirsiniz

- Yenidoğanda bakım yağı kullanılmamalıdır. Çünkü yağ emilimi zor bir ürün. Bebeğinizin vücudunu bununla yormayın. Bunun yerine nemlendiricilerden faydalanın. (Çok mantıklı)

- 2 hafta boyunca her bez değişiminde pişik önleyi krem sür. Ama çok minik. Özellikle Mustela aldıysanız yoğun bir krem, dikkat edin. 2 hafta sonra her bezde sürmene gerek yok.

- 4. günden sonra 8-10 adet bez değiştirirsin. 5 tanesi çişliyse bebek yeteri kadar besleniyor demektir

- İlk ay her beslenmeden sonra, hatta sağ memeden sol memeye geçerken bile gazını çıkar

- 12.00 - 16.00 saatleri arası güzel bir uyku ve beslenme, anne sütünün güzel yağlanması ve üretimi için önemli

- Gebelikte 35. haftadan sonra memenin kahverengi kısmına meme ucu kremini sür bırak. Sakın ovalama

- 37,5 derece ateş, bebek ateşli demek. Hemen hastaneye gitmeye gerek yok. Bu ateşte soğuk kompres uygulayabilirsin.

Çok güzel şeyler paylaşmışsınız. Teşekkürler not alıyorum hepsini. Ben de bir aksilik çıkmazsa Perşembe gideceğim eğitime. Hazırlığımızı kolaylaştırır umarım çünkü ben psikolojik olarak hiç hazır değilim 😅 resmen 3 kiloluk insan yavrusundan korkuyorum 😅😅

İnsanlar seni de kendi yanlarına çekmek isterler hep ama eskiden ninelerimiz annelerimiz normal doğum yapardı hep. Ki o zaman epidural yoktu. Onlar yaptı ise biz çok rahat yaparız zaten. Herkes ne isterse onu yapsın ama insanlar bumu nedense anlamıyor. Evet ben de isterdim ama kısmet tabi ki. Hangisi hayırlısı ise o olsun diyorum. En kolayından en güzelinden olsun inşallah. 🥰🤲❤️
Amin, hepimiz en mutlu şekilde atlatalım o aşamayı inşallah 😇 Allah herkesin gönlüne göre versin 🙏🏻

Evet, bende de oluyor. Yan bağ ağrıları. Rahim artık iyice büyüdü, normaldir.

Kızlar bu haftalarda pilates yapabilir miyiz hiç yapmadım yeni başlıcam ona göre
Ben online bir pilates eğitimi satın almıştım ikinci trimesterda. 1 aylık bir paketti. Fakat ilk haftasını yapıp devamını getiremedim, o dönem yoğun kasık ağrım vardı çünkü. Şimdi elimde geri kalan üç haftalık derslerin video kayıtları var. Onlara başlayacağım ben de son düzlükte. Eğitimi veren fizyoterapist, doktorunuz aksini söylemedikçe doğum anına kadar bu pilates hareketlerini yapabilirsiniz demişti.

Kızlar bu haftalarda pilates yapabilir miyiz hiç yapmadım yeni başlıcam ona göre
Simge duman’ın haftalık gebelik egzersizleri var YouTubeda onu tavsiye ederim çok ağır değil 👍🏻
12.haftayı ısınma olarak yapıyorsunuz sonra kendi haftanızı yapıyorsunuz dinlenerek 40dkk filan sürüyor ortalama

- Hastane çantasına kaşık biberon mutlaka koyunl. Hemşireler mama takviyesi vermek isterse ya da sütünüzü ayrıca vermeniz gerekirse bununla vermelerini isteyin (Eday marka önerdi. Ama Babyjem de olur dedi)

Teşekkür ederiz çok güzel bilgiler🥰

Kalça ağrısından önce o da vardı. Pazartesi kontroldeydim. Ağrıyı sorunca rahim uzunluğuna baktı ilk defa ama sorun yokmuş. Bebiş ters döndüğü için baskı yapıyormuş bana böyle söyledi. Kontrol yakın mı?
Daha 2 hafta var ama ben bunu doktora sorduğumda pek önemsemedi olabilir deyip geçti. Benimki de dönmüştü. Yatarken muhtemelen çok sıkışıyor ve baskı yapıyor o baskıyla acıyor diye düşünüyorum artık

Daha 2 hafta var ama ben bunu doktora sorduğumda pek önemsemedi olabilir deyip geçti. Benimki de dönmüştü. Yatarken muhtemelen çok sıkışıyor ve baskı yapıyor o baskıyla acıyor diye düşünüyorum artık
Muhtemelen öyledir de zaten. Artık son haftalara geldik aşağıya da indiler ağrılar vs normal ama bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Vaktinde sağlıkla gelsinler de idare ederiz bir şekilde 🥹

Back
X