2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yok cok sukur rahat gecti. Bunda gun sayiyorum🙈 hatta hop kis geldi evde korumali korumali iyiydi 😁tabi tek etken sicak degil. Oyle muhabbet olsun diye soyledim☺️
Ben açıkçası lohusalığın yaza denk gelecek olmasından da korkuyorum. Gerçi farklı bir grupta okumuştum, terleyip ödem atmayı kolaylaştırıyor diyorlardı. Ayaklar godzillaya döndü, bir an önce eski ince kibar haline dönse fena olmayacak. Üstüne basınca acıyor 😔

Tecrübeli anneler bir şey sormak istiyorum göğüs ucumda bir aydır beyaz nokta var ağrı olmadığı için önemsemedim bugün internetten baktım süt incisi deniyormuş süt kanalının tıkanması ile oluşuyor yazıyor 🙄 daha doğurmadan nasıl oldu bu ilerlerse mastit olabiliyomuş başına gelen yada birinde duyan var mı acaba?

Ben açıkçası lohusalığın yaza denk gelecek olmasından da korkuyorum. Gerçi farklı bir grupta okumuştum, terleyip ödem atmayı kolaylaştırıyor diyorlardı. Ayaklar godzillaya döndü, bir an önce eski ince kibar haline dönse fena olmayacak. Üstüne basınca acıyor 😔
Evet o da var. Yazin ister istemez dışarıda olucaz daha kendimize gelemeden. Yaza toparlardik, kilolari vermis olurduk 😁 ödem isi iyice zor, ama o hemen atilir gider diye düşünüyorum 🙏🏼

Tecrübeli anneler bir şey sormak istiyorum göğüs ucumda bir aydır beyaz nokta var ağrı olmadığı için önemsemedim bugün internetten baktım süt incisi deniyormuş süt kanalının tıkanması ile oluşuyor yazıyor 🙄 daha doğurmadan nasıl oldu bu ilerlerse mastit olabiliyomuş başına gelen yada birinde duyan var mı acaba?
Bebek çekince çıkar muhtemelen diye düşünüyorum. Doğumdan sonra hemsirelere gosterince de ne yapılması gerektiğini söylerler.
Adı ne bilmiyorum ama emzirirken yağ parçası ile tikaniyordu bazen. Süt sağma ile çıkmıyordu ama bebeği memeye yapıştırınca bebek aciyordu kanalı

Bebek çekince çıkar muhtemelen diye düşünüyorum. Doğumdan sonra hemsirelere gosterince de ne yapılması gerektiğini söylerler.
Adı ne bilmiyorum ama emzirirken yağ parçası ile tikaniyordu bazen. Süt sağma ile çıkmıyordu ama bebeği memeye yapıştırınca bebek aciyordu kanalı
Evet aynı dediğiniz gibi yazıyor internette de 🙄 oynamamak en iyisi sanırım umarım doğuma kadar dahada ilerleyip açılmaz hale gelmez 🥹 yenidoğan bebekte güçsüz olur açabilir mi acaba emzirirken çok acıyor yazmışlar araştırınca biraz panik oldum 🫠

Kızlarrrr Allah razı olsun hepimizden :) darısı sizlere inşallah yazamadım kusura bakmayın çok küçük ememiyo sürekli uğraşıyoruz mama ile destekliyoruz küçük olması çok zormuş ama şükürler olsun :)
Allah analı babalı büyütsün . Gözünüz aydın . Süt için gün içinde 1 bardak boza,1 bardak humana anne cayı ve sabah kahvaltısında yulaf kuru incir kuru kayısı dut kurusu ve bir bardak laktozsuz sütü haslayıp rondodan geçirip içiyorum. Sütüm çok arttı. Fakat asıl bomba bence solgarın bir vitamini var . Eşim 2 gün önce almış . Gögüslerim bugun patlayacak gibi şişti . 2 katına cıkardı sütü . Kesin öneririm imkanın varsa mutlaka almanı öneririm . Bolbol sütlen insallah canım

Eklentiler

• IMG_0902.webp
    IMG_0902.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 42
Evet aynı dediğiniz gibi yazıyor internette de 🙄 oynamamak en iyisi sanırım umarım doğuma kadar dahada ilerleyip açılmaz hale gelmez 🥹 yenidoğan bebekte güçsüz olur açabilir mi acaba emzirirken çok acıyor yazmışlar araştırınca biraz panik oldum 🫠
Açar, açar panik yapma 😊 evet epey acılı biseydi, dokununca da aciyordu diye hatirliyorum. Ama insan dayaniyor işte, analik 🤷🏻‍♀️
Onlar geçecek memeler terbiye olacak süt düzene oturacak ama bu seferde dişler çıkacak. Daha memelerin çok çekeceği dert var 😬
Su linki ekliyorum bilgi için

Son düzenleme:
Benim bebeğin eli sanırım kasığımda baş aşağı duruyor çünkü totosu veya bacağıda kaburgamda iki türlü de hareket edince çok acıyor o bölgeler sizde de başladı mı acı vermeler 🥲🥹

Emzirme ile ilgili 'Tomris'in emzirme notlari'na göz atmanızı tavsiye ederim.
Ben çok faydasını görmüştüm, yaklaşık 3 yil emzirmistim oğlumu.

Kızlarrrr Allah razı olsun hepimizden :) darısı sizlere inşallah yazamadım kusura bakmayın çok küçük ememiyo sürekli uğraşıyoruz mama ile destekliyoruz küçük olması çok zormuş ama şükürler olsun :)
Sütün bol olsun bebişin emsin bol bol inşallah canım. Gözün Aydın canım tekrardan. Ağrın azaldı mı? Çok şükür herşey düzeliyor canım.

Back
X